al3xis Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Χεράτη με m4/3 (olympus m10 ii) , στο...βαθύ σκοτάδι.. Exif 7
nickolas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Καλά με τόσα φώτα/highlights τί σκοτάδι? Πέραν του ότι νομίζω τα sliders τραβήχτηκαν πολύ και βλέπω, ειδικά στο βάθος, φώτα μπλε εκεί που υποθέτω θα έπρεπε να είναι άσπρα. Νομίζω πολλοί έχετε την εντύπωση ότι τα κινητά έχουν μείνει εδώ (Iphone 4) Αλλά πραγματικά πιστεύετε ότι καλό nightmode δεν μπορεί να βγάλει τέτοια φώτο? Στο Iphone λένε ότι "χεράτα" βγάζει μέχρι 2sec σε nightmode... χωρίς να θεωρείται το καλύτερο nightmode της αγοράς (το Pixel είναι λίγο καλύτερο όπως και πολλά Ασιατικά με τους f/5.6 ισοδύναμους φακούς και τους μεγάλους, για κινητά, αισθητήρες).
al3xis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 nickolas: Έχω iphone 12 pro max (με μεγαλύτερο αισθητήρα πλέον) , a7 ii , rx100 m3 & olympus m10 ii. Οκ, το iphone είναι καλό για snapshot ή κάποια "gopro στυλ" φωτογραφία με τον ευρυγώνιο funny φακό της. Μέχρι εκεί. Σήμερα βγήκα για ένα συγκριτικό iphone 12 pro max (με αισθητήρα 1/1.7 πλέον και όχι 1/2.3) VS Rx100 m3. Η διαφορά; Σχεδόν χαοτική στις λεπτομέρειες υπέρ της rx100 . Ώρα συγκριτικού: 15:00 . Που να πέσει και το σκοτάδι. Και όταν εννοώ στις λεπτομέρειες, εννοώ να δεις τη φωτογραφία κροπαρισμένη. Μπορώ να εκτυπώσω και να δω τη διαφορά πάντως έως Α3 που τυπώνω οικιακά.. Σε μια οθόνη κινητού, όντως όλα τα κινητά βγάζουν ωραίες "instagrammikes" φωτογραφίες.. 1
nickolas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Για ανέβασε και εδώ να τις δούμε. Η δώσε λινκ! Επίσης έχε κάπου προσβάσιμα τα settings. Πάντως αν οι διάφορες δε φαίνονται σε Α4 και πρέπει να τα δεις δίπλα δίπλα για να το καταλάβεις σε Α3... το κινητό για εμένα είναι αρκετό. Επίσης σκοτάδι μην του χαριστείς. Τραβά nightmode με την κυρια κάμερα και μετά στο χέρι με την RX100 και πες μας (η καλύτερα δείξε μας)
al3xis Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2020 Αν και όχι σωστό το συγκριτικό, ορίστε ΕΔΩ Σημείωση1: Οι φώτο από Rx100 είναι raw και export σε jpg χωρίς καμία επεξεργασία ή color grading. Σημείωση2: Είναι στα 26mm & 65mm . Σημείωση3: Full auto το iphone (native εφαρμογή) Φυσικά και οι Raw της rx100 «αντέχουν» αρκετό τράβηγμα - πολύ περισσότερο σε σχέση με το raw του iphone μέσω lightroom (όπου η ποιότητα είναι χειρότερη από τη native εφαρμογή) 1
nickolas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Τα σύννεφα στον ουρανό στην πραγματικότητα φαινόντουσαν όπως στο IPhone η όπως στην RX100? Αλλά θα έλεγα να κανεις ξανα το ποστάρισμα στο σχετικό θέμα και να το συνεχίσουμε εκεί.
gianso Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 https://www.plaisio.gr/fotografia-ixos/fotografikes-mixanes/dslr/nikon-dslr-d-3500-18-55mm-vr-mauro_2992329 Έπεσε σημαντικά αλλά λέω να περιμένω να δω αν θα ρίξουν τις επόμενες μέρες και την EOS 800d :)
stratigos24 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Τόσο την πήρε φιλος μου περσυ χωρίς Friday που τόσο πουλιότανε με Vr φακό. Οπως είπες, περίμενε για καλύτερη τιμή, αυτή είναι η κανονική της!
gianso Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αγόρασα την CANON 800D από plaisio που την έβαλε σε καλυτερη προσφορα σήμερα 339 (με το IS κιτ φακό). Σας ευχαριστώ πολυ ολους για τη βοηθεια σας αυτο το καιρο και το χρονο σας. Αν καποιος εχει προταση και για ενα καλο οικονομικο "τρίποδα" θα ήταν ευπρόσδεκτος. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από gianso Ορθογραφια 7
stratigos24 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μια χαρά τιμή, μια χαρά μηχανή, μεγεια και καλές λήψεις. Μεχρι ποσα χρήματα το τρίποδο; Ενημερωτικά, για το μέλλον, αν χρειαστείς, σου αναφέρω 2 φακούς που ζηλεύω στο σύστημα σου (Canon) για τo εστιακό μήκος τους σε συνάρτηση με την τιμή τους: Canon 10-18, Canon 24 f2.8, Canon 50 1.8 αν και οκ, οικονομικό 50άρη 1.8 έχουμε και εμείς στη Nikon... αλλά στα 150 και 200, ούτε ευρυγώνιο έχουμε (10-18 που είπα), ούτε 24άρη (που είναι και pancake μια σταλιά στην canon..). Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από stratigos24 2
babisskg Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, gianso είπε Αγόρασα την CANON 800D από plaisio που την έβαλε σε καλυτερα προσφορα σήμερα 339 (με το IS κιτ φακό). Σας ευχαριστώ πολυ ολους για τη βοηθεια σας αυτο το καιρο και το χρονο σας. Αν καποιος εχει προταση και για ενα καλο οικονομικο "τρίποδα" θα ήταν ευπρόσδεκτος. Με γειά και καλές λήψεις .......
Cntrl+X Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, gianso είπε Αγόρασα την CANON 800D από plaisio που την έβαλε σε καλυτερα προσφορα σήμερα 339 (με το IS κιτ φακό). Σας ευχαριστώ πολυ ολους για τη βοηθεια σας αυτο το καιρο και το χρονο σας. Αν καποιος εχει προταση και για ενα καλο οικονομικο "τρίποδα" θα ήταν ευπρόσδεκτος. Καλοκλίκωτη! Εξαιρετική προσφορά, χρόνια τώρα που παρακολουθώ τη σχετική αγορά δε μπορώ να θυμηθώ κάποια καλύτερη.
gianso Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, stratigos24 είπε Μια χαρά τιμή, μια χαρά μηχανή, μεγεια και καλές λήψεις. Μεχρι ποσα χρήματα το τρίποδο; Ενημερωτικά, για το μέλλον, αν χρειαστείς, σου αναφέρω 2 φακούς που ζηλεύω στο σύστημα σου (Canon) για τo εστιακό μήκος τους σε συνάρτηση με την τιμή τους: Canon 10-18, Canon 24 f2.8, Canon 50 1.8 αν και οκ, οικονομικό 50άρη 1.8 έχουμε και εμείς στη Nikon... αλλά στα 150 και 200, ούτε ευρυγώνιο έχουμε (10-18 που είπα), ούτε 24άρη (που είναι και pancake μια σταλιά στην canon..). To pancake τον εχω ήδη στα bookmark για οταν πάρω φακό άλλο. Για το τρίποδο δεν εχω αγορασει ποτε ξανα οποτε δεν εχω ιδεα. Ειδα στο σκρουτζ μερικα με 25 με 35 euro, αλλα διαβαζοντας αξιολογησεις καταλαβα πως αυτο που θες ειναι να ειναι στιβαρο και οσο το δυνατο πιο "portable" αν αυτες οι δυο παραμετροι μπορουν να "παντρευτούν". 2 ώρες πριν, babisskg είπε Με γειά και καλές λήψεις ....... Ευχαριστώ 12 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε Καλοκλίκωτη! Εξαιρετική προσφορά, χρόνια τώρα που παρακολουθώ τη σχετική αγορά δε μπορώ να θυμηθώ κάποια καλύτερη. Ευχαριστώ πολύ !!! 1
Cntrl+X Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, stratigos24 είπε Ενημερωτικά, για το μέλλον, αν χρειαστείς, σου αναφέρω 2 φακούς που ζηλεύω στο σύστημα σου (Canon) για τo εστιακό μήκος τους σε συνάρτηση με την τιμή τους: Canon 10-18, Canon 24 f2.8, Canon 50 1.8 αν και οκ, οικονομικό 50άρη 1.8 έχουμε και εμείς στη Nikon... αλλά στα 150 και 200, ούτε ευρυγώνιο έχουμε (10-18 που είπα), ούτε 24άρη (που είναι και pancake μια σταλιά στην canon..). Θα πρόσθετα και τον 55-250 IS STM σα μια vfm αγορά για APS-C. Κάποια στιγμή στο παρελθόν είχε πέσει στα 175 ευρώ. Τον έχει αγοράσει φίλος μου, για την τιμή του είναι μια χαρά. 1
stratigos24 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Cntrl+X είπε Θα πρόσθετα και τον 55-250 IS STM σα μια vfm αγορά για APS-C. Κάποια στιγμή στο παρελθόν είχε πέσει στα 175 ευρώ. Τον έχει αγοράσει φίλος μου, για την τιμή του είναι μια χαρά. Σωστός!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα