Προς το περιεχόμενο

Αγορά Πρώτης Φωτογραφικής

gianso

Προτεινόμενες αναρτήσεις

19 ώρες πριν, Cntrl+X είπε

Προσωπικά, αν ήταν να πάρω κάποιο από τα δύο αυτά μοντέλα, δηλαδή είτε την 800D είτε την 2000D με τον 50άρη δε θα περίμενα καν την BF. H 800D στην περσινή BF είχε κατέβει στα 480 ευρώ, ενώ το πακέτο της 2000D με τoν 50άρη στα 493 ευρώ (το ρεκόρ πτώσης του ήταν παλιότερα στα 395 ευρώ, αλλά μπορεί και από αυτά τα γνωστά διαδικτυακά μαγαζιά που βάζουν εικονικές τιμές με απροσδιόριστους χρόνους παράδοσης για να τραβήξουν την προσοχή στο skroutz). Εν τω μεταξύ δεν έχει κυκλοφορήσει διάδοχο μοντέλο της 2000D για να πέσει η τιμή της σημαντικά τώρα (αν και πέρυσι χωρίς την προσφορά με τον 50άρη φακό, έφτασε στα 286 ευρώ με κιτ φακό), ενώ το διάδοχο μοντέλο της 800D, η 850D έχει απαράδεκτα υψηλή τιμή. Ποτέ δεν ήταν τόσο ακριβό από καμιά εταιρία, Canon / Nikon / Pentax μοντέλο αυτής της κατηγορίας. Εκεί που δεν αποκλείω καμιά ευκαιρία είναι στις Pentax. Πέρυσι, και για κάμποσο καιρό, η K-70, μοντέλο σαφώς ανώτερης κατηγορίας των προαναφερόμενων είχε πέσει στα 549 ευρώ, ενώ θεωρώ  πιθανό και τα μοντέλα της NIkon να πέσουν κάπως. Αλλά τα πακέτα της Canon που κοιτάζεις, παραείναι χαμηλά για να έχουν κι άλλο περιθώριο σημαντικής πτώσης, ειδικά η 800D.

Γνωστός μου που ψαχνόμαστε για προσφορές σε θέματα τεχνολογίας μου είπε πέρσι σε γνωστές αλυσίδες είχε παίξει η d3500 στα 299 ή (χωρίς το VR φακό και στα 349 με το VR δηλαδή 100 λιγότερο από ότι είναι τώρα και τα 2 κιτ πακέτα). Σε κάτι τέτοιο "ελπίζω".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gianso είπε

Γνωστός μου που ψαχνόμαστε για προσφορές σε θέματα τεχνολογίας μου είπε πέρσι σε γνωστές αλυσίδες είχε παίξει η d3500 στα 299 ή (χωρίς το VR φακό και στα 349 με το VR δηλαδή 100 λιγότερο από ότι είναι τώρα και τα 2 κιτ πακέτα). Σε κάτι τέτοιο "ελπίζω".

Θεωρώ πολύ άστοχη κίνηση την αγορά μηχανής με κιτ φακό χωρίς σταθεροποίηση (VR την ονομάζει η Nikon και IS η Canon). Θες να βγάζεις κουνημένες φωτογραφίες;

Αυτή τη στιγμή η τιμή της D3500 με VR φακό είναι στα 359 ευρώ. Και με επιπλέον δώρο ένα DVD Player από ότι βλέπω:

https://www.cptpapadakisphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=10894

Επεξ/σία από Cntrl+X

2 λεπτά πριν, al3xis είπε

Εγώ πάλι θεωρώ πολύ άστοχη κίνηση την αγορά μηχανής εν έτη 2020 χωρίς IBIS. Γιατί να ψάχνεις πάντα φακό με IS; Με IBIS κουμπώνεις ό,τι θέλεις 😉 

Εχω 5 φακους για την Νικον μου. Μονο ο ενας εχει το αντιστοιχο IS και δεν το χρησιμοποιω ποτε. Καλο ειναι να υπαρχει αλλα αστοχη κινηση;;; Μακαρι να μπορουσα να αγοραζα ολους τους φακους που θελω κ ας μην εχουν VR (200mm f2 1977❤️)

1 ώρα πριν, al3xis είπε

Once you go IBIS, you never go back :P

Εγώ με Α7 II & Olympus m10 II , δεν μπορώ να κρατήσω κάμερα χωρίς IBIS

ειναι γιατι φωτογραφιζεις με τα χερια,εμεις που φωτογραφιζουμε με τα ποδια δεν εχουμε τετοιο θεμα.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!!!

12 ώρες πριν, al3xis είπε

Εγώ πάλι θεωρώ πολύ άστοχη κίνηση την αγορά μηχανής εν έτη 2020 χωρίς IBIS. Γιατί να ψάχνεις πάντα φακό με IS; Με IBIS κουμπώνεις ό,τι θέλεις 😉 

Το IBIS επειδή δε γνωρίζω είναι πάνω στο σώμα ή στο φακό και γιατί ειναι τόσο σημαντικό ;

16 ώρες πριν, Cntrl+X είπε

Θεωρώ πολύ άστοχη κίνηση την αγορά μηχανής με κιτ φακό χωρίς σταθεροποίηση (VR την ονομάζει η Nikon και IS η Canon). Θες να βγάζεις κουνημένες φωτογραφίες;

Αυτή τη στιγμή η τιμή της D3500 με VR φακό είναι στα 359 ευρώ. Και με επιπλέον δώρο ένα DVD Player από ότι βλέπω:

https://www.cptpapadakisphoto.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=10894

Σκοπός μου είναι να πάρω KIT με VR / IS όπως και να έχει (απλά το ανέφερα σα παράδειγμα τιμών που έπαιξαν πέρσι).

14 ώρες πριν, al3xis είπε

O νηματοθέτης έχει ένα budget ως 500 ευρώ λέει. Μηχανή με φακό μαζί. Μπορεί βέβαια να πάρει κάποια Olympus PEN με IBIS, αλλά να θυσιάσει το σκόπευτρο για το IBIS;

14 ώρες πριν, sakis_colt είπε

Εχω 5 φακους για την Νικον μου. Μονο ο ενας εχει το αντιστοιχο IS και δεν το χρησιμοποιω ποτε. Καλο ειναι να υπαρχει αλλα αστοχη κινηση;;; Μακαρι να μπορουσα να αγοραζα ολους τους φακους που θελω κ ας μην εχουν VR (200mm f2 1977❤️)

Όπως έχω γράψει και σε άλλο νήμα, είχα τεστάρει την 750D vs Lumix GM1 vs Sony a5000 σε φωτογραφία πορτραίτου σε εσωτερικό χώρο χωρίς φλας. Η 750D με φακό χωρίς σταθεροποίηση. Ο λόγος που η 750D έδινε άθλια σε σχέση με τις άλλες αποτελέσματα είναι επειδή έπρεπε να ανεβάζει ISO στα 6400 προκειμένου να βγαίνει ακούνητη η φωτό. Έχω επίσης παραθέσει εικόνες τραβηγμένες στο χέρι, σε νυχτερινό τοπίο που βγήκαν ακούνητες με χρόνο 1/4 sec χάρη στην οπτική σταθεροποίηση του φακού. Αυτό θα ήταν αδύνατο να γίνει χωρίς σταθεροποίηση ή τρίποδο. Και δεν κουβαλάμε όλοι τρίποδα συνεχώς.

2 ώρες πριν, gianso είπε

Το IBIS επειδή δε γνωρίζω είναι πάνω στο σώμα ή στο φακό και γιατί ειναι τόσο σημαντικό ;

Το IBIS είναι χρήσιμο χαρακτηριστικό, αν βέβαια μπορείς να το πληρώσεις. Είναι σταθεροποίηση εικόνας στο σώμα της μηχανής, πολύ χρήσιμο όταν ο φακός δεν έχει σταθεροποίηση. Και οι περισσότεροι φακοί δεν έχουν σταθεροποίηση. Από τις DSLR μόνο οι Pentax το έχουν. Από mirrorless το έχουν όλες οι Olympus, οι περισσότερες Panasonic, ενώ η Sony και η Fujifilm το βάζουν στα ακριβά μοντέλα. Οι Nikon και Canon το ανακάλυψαν πολύ πρόσφατα και το βάζουν επίσης σε ακριβά μοντέλα.

2 ώρες πριν, Cntrl+X είπε

O νηματοθέτης έχει ένα budget ως 500 ευρώ λέει. Μηχανή με φακό μαζί. Μπορεί βέβαια να πάρει κάποια Olympus PEN με IBIS, αλλά να θυσιάσει το σκόπευτρο για το IBIS;

Όπως έχω γράψει και σε άλλο νήμα, είχα τεστάρει την 750D vs Lumix GM1 vs Sony a5000 σε φωτογραφία πορτραίτου σε εσωτερικό χώρο χωρίς φλας. Η 750D με φακό χωρίς σταθεροποίηση. Ο λόγος που η 750D έδινε άθλια σε σχέση με τις άλλες αποτελέσματα είναι επειδή έπρεπε να ανεβάζει ISO στα 6400 προκειμένου να βγαίνει ακούνητη η φωτό. Έχω επίσης παραθέσει εικόνες τραβηγμένες στο χέρι, σε νυχτερινό τοπίο που βγήκαν ακούνητες με χρόνο 1/4 sec χάρη στην οπτική σταθεροποίηση του φακού. Αυτό θα ήταν αδύνατο να γίνει χωρίς σταθεροποίηση ή τρίποδο. Και δεν κουβαλάμε όλοι τρίποδα συνεχώς.

Το IBIS είναι χρήσιμο χαρακτηριστικό, αν βέβαια μπορείς να το πληρώσεις. Είναι σταθεροποίηση εικόνας στο σώμα της μηχανής, πολύ χρήσιμο όταν ο φακός δεν έχει σταθεροποίηση. Και οι περισσότεροι φακοί δεν έχουν σταθεροποίηση. Από τις DSLR μόνο οι Pentax το έχουν. Από mirrorless το έχουν όλες οι Olympus, οι περισσότερες Panasonic, ενώ η Sony και η Fujifilm το βάζουν στα ακριβά μοντέλα. Οι Nikon και Canon το ανακάλυψαν πολύ πρόσφατα και το βάζουν επίσης σε ακριβά μοντέλα.

Ok καταλαβαινω άρα πως ειναι κατι που δε το εχουν οι 800d και d3500.  Κοιτάω για kit που να εχει φακο με VR, το τι θα γινει με τους "επόμενους" φακούς είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτώ στο μέλλον αναγκαστικά άρα (όσον αφορά το κόστος και τη παρουσια / απουσια VR στο φακο).

8 ώρες πριν, gianso είπε

Ok καταλαβαινω άρα πως ειναι κατι που δε το εχουν οι 800d και d3500.  Κοιτάω για kit που να εχει φακο με VR, το τι θα γινει με τους "επόμενους" φακούς είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτώ στο μέλλον αναγκαστικά άρα (όσον αφορά το κόστος και τη παρουσια / απουσια VR στο φακο).

Ατμοσφαιρική , χωρίς VR , τα πιστόνια είναι σφυρήλατα , της Mahle ....... 🤣🤣🤣 ........ ο στρόφαλος ξαλαφρώθηκε και ξαναζυγιστηκε ....... 

DSC_1372~3.JPG

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας είχα ένα Nikon 300mm f/2.8 ED-IF ... χωρίς σταθεροποίηση !!!!!

nikon_afi300_f2-8_1200px.jpg

Και έναν Nikon 400mm f/2.8 AF-I , επίσης χωρίς σταθεροποίηση !!!!!!!

b3c67ba3fff1a8c817619cb0ef2b5848.jpg

όπως και τον Nikon 15mm f/3.5 AI-s ... κι αυτός ασταθεροποίητος !!!!

2a55b256-d195-11e6-8853-436625ec8b0f.jpg

Αν τους έχεις κανείς και τον χαλάνε λόγω έλλειψης σταθεροποίησης, τους ανταλλάζω με τον 16-35 μου που έχει vr νέας γενιάς μάλιστα !!!

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, babisskg είπε

Ατμοσφαιρική , χωρίς VR , τα πιστόνια είναι σφυρήλατα , της Mahle ....... 🤣🤣🤣 ........ ο στρόφαλος ξαλαφρώθηκε και ξαναζυγιστηκε ....... 

DSC_1372~3.JPG

6 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Αν τους έχεις κανείς και τον χαλάνε λόγω έλλειψης σταθεροποίησης, τους ανταλλάζω με τον 16-35 μου που έχει vr νέας γενιάς μάλιστα !!!

Φυσικά και έγραψα τα περί στροφάλων για να ευθυμήσουμε και για να είμαι ακριβοδικαιος έτυχε να πέσει στα χέρια μου ένας 55 - 200 vr ii , όπου πραγματικά το vr έφτιαχνε δουλειά ....... που όμως ....... πέρα από τα 150χιλ . Μέχρι τα 150 η οπτική σταθεροποίηση και σε όποια μορφή δεν είναι τόσο απαραίτητη . Αν προτιμάτε δεν είναι κριτήριο για να αγοράσετε έναν φακό αντί για κάποιον άλλο . 

Ναι , το VR δούλευε μια χαρά , χωρίς να αντιλαμβάνεται κανείς την ύπαρξη του , από θόρυβο ας πούμε , όμως το ανοιγοκλεινα συνέχεια , κάτι που με έβαλε σε σκέψεις για την αντοχή του διακόπτη αρχικά αλλά και για την στιγμή που θα παρέδιδε πνεύμα και θα με άφηνε με έναν φακό λειτουργικό μεν , χωρίς VR δε και μην πούμε τίποτα για επισκευή κλπ .

Για το IBIS της Olympus , δεν θυμάμαι αν η omd em10 mark ii είχε τέτοιο ( διορθωστε με ανάλογα ) αν είχε , ούτε που κατάλαβα την ύπαρξη του , σαν να μην το είχε δλδ κι' αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν έκανε αισθητή την παρουσία του , όταν δούλευα με τον απλό 40 - 150 , σε αντίθεση με το VR όπου καταλάβαινες άμεσα ότι ήταν εκεί .

Για την mirrorles EOS M10 , χωρίς ίχνος τέτοιων αξεσουάρ , τραβούσα στα 200 χιλ με manual φακό αρχαιολογικό , σαν να μην συμβαίνει τίποτα , εξαιτίας του πολύ μα πολύ καλού focus peaking .

Για ποιον λόγο θα έψαχνα να συμπεριλάβω ένα τέτοιο χαρακτηριστικό , σίγουρα όχι για στατική εικόνα , όπου θα είχα άφθονο χρόνο να στηρίξω κάπου ένα σώμα , αρχίζοντας από λύσεις όπως τρίποδο και φτάνοντας ως την οροφή του αυτοκινήτου . 

Αν επρόκειτο να τραβήξω αντικείμενα σε κίνηση , παιδιά που τρέχουν κλπ , εναλλακτικά αν το σημείο που βρισκόμουν εκείνη την στιγμή δεν ήταν ας πούμε σταθερό πχ βρισκομουν σε κίνηση πάνω σε αυτοκίνητο . 

Εννοείται πως το VR , το IBIS κλπ καταναλώνουν μπαταρία , δεν μπορώ μετά δλδ να βγω και να γκρινιάζω διότι η μπαταρία της μηχανής δεν έχει την διάρκεια που μου είπανε , όπως επίσης θα πρέπει να αντιλαμβάνομαι πως σαν ηλεκτρονικά παραφερναλια υπόκεινται σε αστοχίες με ότι αυτό συνεπάγεται .

Ούτε βλέπω την ανάγκη τέτοιου αξεσουάρ σε λήψεις έως τα 100 χιλ , εκτός και οι συνθήκες που ΣΥΝΗΘΩΣ τραβάω είναι τέτοιες που το απαιτούν . 

Για την ώρα , περιμένω να επιτρέψουν οι συνθήκες για να αγοράσω έναν 70 - 300 η έναν 80 - 400 , χωρίς VR και χωρίς IBIS . 

Όσο για την φωτό παρακάτω ........ Olympus e - 420 με τον 40 - 150 , απουσία πάσης φύσεως οπτικής σταθεροποίησης συν βέβαια ότι η e - 420 λόγω λίγων μεγαπιξελ ανάλυσης , δεν δημιουργεί μεγάλα αρχεία σε jpeg , οπότε οι εικόνες μπορούν να ανέβουν με την μια χωρίς resize . Σημ. Επαναλαμβάνω πως δεν αρνούμαι την οπτική σταθεροποίηση .

P2166051~3.JPG

Επεξ/σία από babisskg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καμία από τις μηχανές μου , αλλά και κανένας από τους φακούς μου δεν διαθέτει οπτική , προοπτική , υπεροπτική η οποιουδήποτε άλλου είδους σταθεροποίηση κι' αυτό δεν με εμπόδισε στο ελάχιστο να βγάζω φωτογραφίες . 

Όταν με το καλό προχωρήσετε στην αγορά ενημερώστε μας ώστε να σας ευχηθούμε καλές λήψεις . 

Πρώτη εικόνα Nikon D610 συν Tamron 28 - 200 , δεύτερη Olympus e - 420 από μακριά ....... no IBIS , no IS , no VR whatsoever ........ 

DSC_0986_copy_1004x1504.jpg

P8236418~2.JPG

8 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Είσαι ασταθής τύπος δλδ ......... 

23 ώρες πριν, gianso είπε

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!!!

Σκοπός μου είναι να πάρω KIT με VR / IS όπως και να έχει (απλά το ανέφερα σα παράδειγμα τιμών που έπαιξαν πέρσι).

Ποιά λοιπόν θα ήταν η ανάγκη οπτικής σταθεροποίησης σε ένα τέτοιο κάδρο , όλα εκεί στην θέση τους να περιμένουν να τραβήξεις και ανεβάζω αυτήν αφού δεν πρόλαβα να αδειάσω την κάρτα της Olympus , οπότε θα δείτε Xiaomi , έτσι για να χαίρονται και μερικοί ...... 🤣🤣🤣 ......

Σε ένα τέτοιο κάδρο , θα θέλατε τζάμια της προκοπής διότι αυτά που έχει το κινητό είναι ζελατίνες και τίποτε περισσότερο . Θα θέλατε κι' ένα raw αρχείο για να του αλλάξετε τα φώτα . Σαφώς θα ήθελα και έναν τηλεφακό ώστε να απομονώσω κάποια πιο ενδιαφέροντα κομμάτια της εικόνας και σ' αυτό το σημείο , θα μπορούσα να τον στηρίξω άνετα σε κάποιο μονοποδο έστω που έχω πάντα στο πορτμπαγκάζ . 

Θαθελα έναν 300αρη σκέτο f κάτι ....... για οπτική σταθεροποίηση ....... μπα ...... δεν θα τολεγα ....... φυσικά αυτό είναι η προσωπική μου εκτίμηση ........ δεν είναι δεσμευτική για κανέναν ......... λες να ψαχνομαι τζάμπα για τον Tokina και να πάω για κανένα σκέτο 200αρη η 300αρη ........ θα σας πω όταν έρθει ο 19 - 35 από Ιταλία , να δω τι πουλιά πιάνουν οι Tokina ....... ενδιάμεσα πρέπει να πάω το αυτοκίνητο για μία λαμαρινοδουλειά που κονόμησα από μια γεροντοκόρη που έπεσε πάνω μου ........ 🤣🤣🤣 ....... ρε λες να ήθελε να με γνωρίσει και δεν σκέφτηκε τίποτε άλλο ........ 🤣🤣🤣 ....... πρέπει να βρω νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας για να φτιάξω μια βουβονοκηλη ........ 🤣🤣🤣 ....... να πηγαίνω για το μεροκάματο ........ και να βγάζω και φωτογραφίες ....... ημαρτον ....... 🤣🤣🤣 ....... συν τη γυναίκα μου που γκρινιάζει ....... με πήρες δύο μέτρα γυναίκα ...... δε με προσέχεις ...... δε με πας πουθενά ........ πως με κατάντησες έτσι ........ 🤣🤣🤣 ....... εύκολα αντιλαμβάνεστε πως αλλού βρίσκεται η ανάγκη σταθεροποίησης ......... κι' αυτό δεν είναι στους φακούς ...... ούτε στα σώματα ........ 

Screenshot_2020-11-16-19-23-04-581_com.google.android.apps.photos.jpg

Επεξ/σία από babisskg

7 ώρες πριν, babisskg είπε

Μέχρι τα 150 η οπτική σταθεροποίηση και σε όποια μορφή δεν είναι τόσο απαραίτητη

Χρόνος έκθεσης 1/6 sec, 16mm, f3.5. Φωτογραφική στο χέρι, χωρίς τρίποδο.

Λες ότι χωρίς σταθεροποίηση αυτή η φωτογραφία θα έβγαινε ακούνητη;

Fountain.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε

Fountain.png

Χαίρομαι για την φωτογραφία , μακάρι και άλλοι να συνηθίσουν να ανεβάζουν το έργο τους , μην πιανεσαι από συγκεκριμένες συνθήκες , εξήγησα ήδη πως καταθέτω την προσωπική μου άποψη , όπως επίσης εξήγησα ήδη πως δεν ΑΡΝΗΘΗΚΑ ποτέ μου την χρησιμότητα γενικά της οπτικής σταθεροποίησης . Όταν με το καλό έρθεις Θεσσαλονίκη , κάποια στιγμή , θα σε πάω στο καλύτερο σημείο για νυχτερινή λήψη , φιλικά Μπάμπης , αρκεί εκείνη την ημέρα να είναι ευνοϊκές οι συνθήκες .

Προσωπικά δεν τρελαίνομαι με το VR και τα παραπλήσια ηλεκτρονικά βοηθήματα ...... ΟΚ , καλά είναι ........ δε λέω ....... Olympus βρε και πάλι Olympus .......... οι πρόσφατες εξαιρούνται ....... το είδα το έργο ........ μένει να δω κάποια στιγμή την em1 ...... συν αρκετά μοντέλα της Nikon ........ στην φωτό ο Αλεκούκος ...... νεοεισαχθείς στο σπορ ....... προς το παρόν το ενδιαφέρον του βρίσκεται στους ιμάντες από τις μηχανές μου ....... δοκιμάζει με τα δόντια του και τα νύχια του την αντοχή τους ........ καλύτερο crash test δεν γίνεται ..... 

IMG_20201115_133252_copy_2340x3120.jpg

27 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε

Fountain.png

Και για να μην λες αυτό που με τρόμαξε περισσότερο από τα προαναφερθέντα στοιχεία είναι το 1/6 ........ εκεί ..... το σκέφτομαι σοβαρά ....... 

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...