Προς το περιεχόμενο

Αγορά Πρώτης Φωτογραφικής

gianso

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εμένα πάντως στα ΚΤΕΛ ....... 🤣🤣🤣 έτσι για μια νότα ευθυμίας ( no offense ) ....... δεν μου ζήτησαν ποτέ να δουν τίποτα ........ βασικά ούτε εμένα ήθελαν να δουν ......... αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα ........ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 ώρες πριν, babisskg είπε

Εμένα πάντως στα ΚΤΕΛ ....... 🤣🤣🤣 έτσι για μια νότα ευθυμίας ( no offense ) ....... δεν μου ζήτησαν ποτέ να δουν τίποτα ........ βασικά ούτε εμένα ήθελαν να δουν ......... αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα ........ 

Για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις... μιλούσα για την business class... εκεί που πάει ο λαός δεν ξέρει πως τους συμπεριφέρονται... ;)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους,

https://www.plaisio.gr/fotografia-ixos/fotografikes-mixanes/dslr/canon-dslr-2000d-18-55mm-is-50mm_3559408

Το πακέτο αυτό που έχει τόσο KIT φακό όσο και έναν "prime" είναι καλό ;

Θεωρείτε (με την εμπειρία σας) ότι Black Friday θα υπάρξει κάτι καλύτερο στα χρήματα αυτά ;

Επίσης στα χρήματα αυτά υπάρχει και η 800d που μου προτείνατε αλλά με ένα φακό και όχι με έναν prime μαζί (ένας prime με προχειρο googling είδα πως κάνει 100 euro στο νερό)    https://www.plaisio.gr/fotografia-ixos/fotografikes-mixanes/dslr/canon-dslr-eos-800d-ef-s-18-55mm-is-stm-mauro_2659611

Επεξ/σία από gianso
Ορθογραφια

Αν πάρεις τη μηχανή σκέτη  παίρνεις αυτό τον prime που είναι κορυφαίος για street και γενική χρήση . Δεν θα σου κοστίσει παραπάνω. 

2 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Αν πάρεις τη μηχανή σκέτη  παίρνεις αυτό τον prime που είναι κορυφαίος για street και γενική χρήση . Δεν θα σου κοστίσει παραπάνω. 

Αυτος ο φακός με f/2.8 δεν ειναι λιγότερο "οξύς" από τον f/1.8 που έχει το πακέτο αυτό ;

25 λεπτά πριν, gianso είπε

Καλημέρα σε όλους,

https://www.plaisio.gr/fotografia-ixos/fotografikes-mixanes/dslr/canon-dslr-2000d-18-55mm-is-50mm_3559408

Το πακέτο αυτό που έχει τόσο KIT φακό όσο και έναν "prime" είναι καλό ;

Θεωρείτε (με την εμπειρία σας) ότι Black Friday θα υπάρξει κάτι καλύτερο στα χρήματα αυτά ;

Επίσης στα χρήματα αυτά υπάρχει και η 800d που μου προτείνατε αλλά με ένα φακό και όχι με έναν prime μαζί (ένας prime με προχειρο googling είδα πως κάνει 100 euro στο νερό)    https://www.plaisio.gr/fotografia-ixos/fotografikes-mixanes/dslr/canon-dslr-eos-800d-ef-s-18-55mm-is-stm-mauro_2659611

Από όσο μπορώ να θυμηθώ, κάμερες αυτής της κατηγορίας, όπως η 2000D, δεν έπεσαν κάτω από 300 ευρώ. Μιλάμε πάντα για κιτ φακό ΜΕ σταθεροποίηση (IS - Image Stabilization για την Canon). Άρα το πακέτο αυτό που περιλαμβάνει τον 50άρη έχει καλή τιμή που δύσκολα θα πέσει πιο κάτω σε Black Friday.

8 λεπτά πριν, nickolas είπε

Προσωπικά βέβαια θα προτιμούσα να ήταν με 35αρη φακό αλλά οκ

Ποιόν 35άρη; Τον f2; Αυτός κοστίζει 520 ευρώ! Ο δε 35mm f2.8 macro κοστίζει 390!

3 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε

Από όσο μπορώ να θυμηθώ, κάμερες αυτής της κατηγορίας, όπως η 2000D, δεν έπεσαν κάτω από 300 ευρώ. Μιλάμε πάντα για κιτ φακό ΜΕ σταθεροποίηση (IS - Image Stabilization για την Canon). Άρα το πακέτο αυτό που περιλαμβάνει τον 50άρη έχει καλή τιμή που δύσκολα θα πέσει πιο κάτω σε Black Friday.

Ποιόν 35άρη; Τον f2; Αυτός κοστίζει 520 ευρώ! Ο δε 35mm f2.8 macro κοστίζει 390!

Η 800D είναι 429 ακόμα , ενώ η 2000D μου έκανε εντύπωση που έπεσε τόσο πριν τη black friday (και μ εναν prime φακό σε πακέτο μέσα).

Μέχρι χθες ημουν μεταξυ D3500 και 800D αλλά τώρα σκέφτομαι την 2000D.

Από τα review δε κατάλαβα ποσο "χειρότερη" είναι απο τις αλλες 2 που αναφέρω να πω αλήθεια. Είναι και αυτή entry μήπως είναι όμως πολύ πιο entry ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, gianso είπε

Η 800D είναι 429 ακόμα , ενώ η 2000D μου έκανε εντύπωση που έπεσε τόσο πριν τη black friday (και μ εναν prime φακό σε πακέτο μέσα).

Από τα review δε κατάλαβα ποσο "χειρότερη" είναι απο τις αλλες 2 που αναφέρω να πω αλήθεια. Είναι και αυτή entry μήπως είναι όμως πολύ πιο entry ;

Για ποιό λόγο σε απασχολεί το "πόσο entry" είναι μια κάμερα; To θέμα είναι αν τα προσφερόμενα χαρακτηριστικά στο δεδομένο κόστος είναι η καλύτερη ισορροπία για σένα. Σαν ποιότητα εικόνας δεν έχουν σημαντικές διαφορές οι 800D με την 2000D. Εκεί που διαφέρουν κυρίως είναι στα χαρακτηριστικά, όπως σύστημα εστίασης, αρθρωτή οθόνη. Με δεδομένο ότι ένας 50άρης φακός f1.8 κοστίζει κάπου 100 - 120 ευρώ, θα πρέπει να αναρωτηθείς: "Είμαι διατεθειμένος να δώσω επιπλέον 120 ευρώ ώστε με ένα συνολικό κόστος 529 ή 549 ευρώ να πάρω την 800D συν ένα 50άρι;" ή αν είναι να δώσεις ως 429 ευρώ, σου χρειάζεται ο 50άρης περισσότερο ή τα επιπλέον χαρακτηριστικά της 800D; Κατά τα άλλα, θεωρώ αξιοπρεπέστατη αγορά την 2000D. Υπάρχει βέβαια και πιο entry κάμερα, η 4000D, την οποία όμως θα πρέπει οπωσδήποτε να την αποφύγεις. Όχι γιατί είναι πιο entry αλλά γιατί είναι κακή αγορά.

Επεξ/σία από Cntrl+X
  • Like 1

10 λεπτά πριν, Cntrl+X είπε

Για ποιό λόγο σε απασχολεί το "πόσο entry" είναι μια κάμερα; To θέμα είναι αν τα προσφερόμενα χαρακτηριστικά στο δεδομένο κόστος είναι η καλύτερη ισορροπία για σένα. Σαν ποιότητα εικόνας δεν έχουν σημαντικές διαφορές οι 800D με την 2000D. Εκεί που διαφέρουν κυρίως είναι στα χαρακτηριστικά, όπως σύστημα εστίασης, αρθρωτή οθόνη. Με δεδομένο ότι ένας 50άρης φακός f1.8 κοστίζει κάπου 100 - 120 ευρώ, θα πρέπει να αναρωτηθείς: "Είμαι διατεθειμένος να δώσω επιπλέον 120 ευρώ ώστε με ένα συνολικό κόστος 529 ή 549 ευρώ να πάρω την 800D συν ένα 50άρι;" ή αν είναι να δώσεις ως 429 ευρώ, σου χρειάζεται ο 50άρης περισσότερο ή τα επιπλέον χαρακτηριστικά της 800D; Κατά τα άλλα, θεωρώ αξιοπρεπέστατη αγορά την 2000D. Υπάρχει βέβαια και πιο entry κάμερα, η 4000D, την οποία όμως θα πρέπει οπωσδήποτε να την αποφύγεις. Όχι γιατί είναι πιο entry αλλά γιατί είναι κακή αγορά.

Με κάλυψε εξαιρετικά η τοποθέτηση σου , thanks :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, gianso είπε

Αυτος ο φακός με f/2.8 δεν ειναι λιγότερο "οξύς" από τον f/1.8 που έχει το πακέτο αυτό ;

Η οξύτητά του είναι μια χαρά . Είναι πολύ πιο χρήσιμος λόγω εστιακής απόστασης. Επίσης επειδή ισοδυναμεί με 38.4mm , βγάζεις άνετα με ταχύτητα 1/40 ενώ για τον 50ρη που ισοδυναμεί με 80mm θες τουλάχιστον 1/80.

Οπότε το πλεονέκτημα του f/1.8 είναι σαν να μην υπάρχει.

Δες δείγματα του 24mm εδώ

Επεξ/σία από Dr_73

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, gianso είπε

Μείνετε στις δύο που αναφέρετε , επιλέξτε όποια βρείτε σε καλύτερη τιμή , ξεχαστε την EOS 2000D . Δεν τρώτε τον δικό μας χρόνο , προσωπικά έχω 6 μηχανές με τις οποίες βγάζω φωτογραφίες , τον δικό σας χρόνο αναλωνετε χωρίς να βγάζετε φωτογραφίες . 

Φρέσκια , ημέρας , ωρών δλδ ,  από την πολυαγαπημένη e - 420 ......... 

PB136443~2.JPG

Επεξ/σία από babisskg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Η οξύτητά του είναι μια χαρά . Είναι πολύ πιο χρήσιμος λόγω εστιακής απόστασης. Επίσης επειδή ισοδυναμεί με 38.4mm , βγάζεις άνετα με ταχύτητα 1/40 ενώ για τον 50ρη που ισοδυναμεί με 80mm θες τουλάχιστον 1/80.

Οπότε το πλεονέκτημα του f/1.8 είναι σαν να μην υπάρχει.

Δες δείγματα του 24mm εδώ

Ευχαριστώ πολύ για το link θα το δω.

27 λεπτά πριν, babisskg είπε

Μείνετε στις δύο που αναφέρετε , επιλέξτε όποια βρείτε σε καλύτερη τιμή , ξεχαστε την EOS 2000D . Δεν τρώτε τον δικό μας χρόνο , προσωπικά έχω 6 μηχανές με τις οποίες βγάζω φωτογραφίες , τον δικό σας χρόνο αναλωνετε χωρίς να βγάζετε φωτογραφίες . 

Φρέσκια , ημέρας , ωρών δλδ ,  από την πολυαγαπημένη e - 420 ......... 

PB136443~2.JPG

Να πω την αλήθεια με τρώει να πάρω πριν τη BF αλλά λόγω καραντίνας κλπ κρατιέμαι προς το παρόν.

Καλοκαίρι το σκεφτόμουν αλλά Σεπτέμβριο που έκανα 2 εκδρομές θα ήθελα πολύ να την έχω.

Πολύ όμορφη φωτογραφία που ανεβάσατε!!!

Επεξ/σία από gianso
Συντακτικό

38 λεπτά πριν, gianso είπε

Ευχαριστώ πολύ για το link θα το δω.

Να πω την αλήθεια με τρώει να πάρω πριν τη BF αλλά λόγω καραντίνας κλπ κρατιέμαι προς το παρόν.

Καλοκαίρι το σκεφτόμουν αλλά Σεπτέμβριο που έκανα 2 εκδρομές θα ήθελα πολύ να την έχω.

Πολύ όμορφη φωτογραφία που ανεβάσατε!!!

Χαίρομαι που σας άρεσε η εικόνα , η Olympus e - 420 είναι μοντέλο 2008 αν θυμάμαι καλά και είχε επάνω της σήμερα τον 25αρη f 2.8 ....... ωχριά τεχνικά ( σιγά μην ωχριά ) μπροστά στα σημερινά μοντέλα , αυτό όμως δεν πρόκειται να σας εμποδίσει να βγάλετε φωτογραφίες .

• Like 1

3 ώρες πριν, gianso είπε

Προσωπικά, αν ήταν να πάρω κάποιο από τα δύο αυτά μοντέλα, δηλαδή είτε την 800D είτε την 2000D με τον 50άρη δε θα περίμενα καν την BF. H 800D στην περσινή BF είχε κατέβει στα 480 ευρώ, ενώ το πακέτο της 2000D με τoν 50άρη στα 493 ευρώ (το ρεκόρ πτώσης του ήταν παλιότερα στα 395 ευρώ, αλλά μπορεί και από αυτά τα γνωστά διαδικτυακά μαγαζιά που βάζουν εικονικές τιμές με απροσδιόριστους χρόνους παράδοσης για να τραβήξουν την προσοχή στο skroutz). Εν τω μεταξύ δεν έχει κυκλοφορήσει διάδοχο μοντέλο της 2000D για να πέσει η τιμή της σημαντικά τώρα (αν και πέρυσι χωρίς την προσφορά με τον 50άρη φακό, έφτασε στα 286 ευρώ με κιτ φακό), ενώ το διάδοχο μοντέλο της 800D, η 850D έχει απαράδεκτα υψηλή τιμή. Ποτέ δεν ήταν τόσο ακριβό από καμιά εταιρία, Canon / Nikon / Pentax μοντέλο αυτής της κατηγορίας. Εκεί που δεν αποκλείω καμιά ευκαιρία είναι στις Pentax. Πέρυσι, και για κάμποσο καιρό, η K-70, μοντέλο σαφώς ανώτερης κατηγορίας των προαναφερόμενων είχε πέσει στα 549 ευρώ, ενώ θεωρώ  πιθανό και τα μοντέλα της NIkon να πέσουν κάπως. Αλλά τα πακέτα της Canon που κοιτάζεις, παραείναι χαμηλά για να έχουν κι άλλο περιθώριο σημαντικής πτώσης, ειδικά η 800D.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...