gianso Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, babisskg είπε Συμφωνώ απολύτως με άλλη λύση του τύπου eos 800D εφόσον και η τιμή είναι ελκυστική , όπως επίσης θα συνυπογράψω για τον 50 1.8 STM Λοιπόν για να μην κουράζω άλλο το θέμα και καταχράζομαι τον ελεύθερο σας χρόνο. Έκλεισα μεταξύ των D3500 και EOS800D (βλέπω πως οι διαφορες τοσο στο σκρουτζ όσο και αλυσίδες π.χ. Πλαισιο είναι μικρές μεταξύ των 2 μοντέλων). Μόνη διαφορά που βλέπω με το άπειρο ματι μου είναι το WIFI στην EOS800D (οι kit φακοί έρχονται με ίδια mm και παρόμοια megapixel ακαι αισθητηρες από όσο βλέπω με ενα προχειρο comparison). Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από gianso Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 26 λεπτά πριν, gianso είπε Λοιπόν για να μην κουράζω άλλο το θέμα και καταχράζομαι τον ελεύθερο σας χρόνο. Έκλεισα μεταξύ των D3500 και EOS800D (βλέπω πως οι διαφορες τοσο στο σκρουτζ όσο και αλυσίδες π.χ. Πλαισιο είναι μικρές μεταξύ των 2 μοντέλων). Μόνη διαφορά που βλέπω με το άπειρο ματι μου είναι το WIFI στην EOS800D (οι kit φακοί έρχονται με ίδια mm και παρόμοια megapixel ακαι αισθητηρες από όσο βλέπω με ενα προχειρο comparison). ΟΚ , εξηγηστε μου λίγο σχετικά με το WiFi , αν για παράδειγμα βρεθείτε σε μια παραλία , όπου δεν υπάρχει εκεί κοντά κάτι που να μπορείτε να συνδεθείτε , εννοώ δίκτυο , πως θα κάνετε την μεταφορά των εικόνων μέσω WiFi . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Θα κάνει τοπικό δίκτυο η κάμερα στο οποίο θα συνδεθεί το κινητό. Ούτως η άλλως αυτος είναι και ο πιο γρήγορος τρόπος μεταφοράς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianso Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, nickolas είπε Θα κάνει τοπικό δίκτυο η κάμερα στο οποίο θα συνδεθεί το κινητό. Ούτως η άλλως αυτος είναι και ο πιο γρήγορος τρόπος μεταφοράς. Wifi-direct αν καταλαβαίνω καλα μεταξύ κινητού και κάμερας , δεν υπάρχει και άλλη επιλογή (δεν ειναι οτι η καμερα συνδεεται σε ενα router και στο δίκτυο αλλά κάνει tether απευθείας στην άλλη συσκευή). 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, gianso είπε Wifi-direct αν καταλαβαίνω καλα μεταξύ κινητού και κάμερας , δεν υπάρχει και άλλη επιλογή (δεν ειναι οτι η καμερα συνδεεται σε ενα router και στο δίκτυο αλλά κάνει tether απευθείας στην άλλη συσκευή). ΟΚ , δλδ η συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth που έχει η D3500 είναι λιγότερο αποτελεσματική . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianso Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 7 λεπτά πριν, babisskg είπε ΟΚ , δλδ η συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth που έχει η D3500 είναι λιγότερο αποτελεσματική . Δεν έχω δει ποτε σε κάμερα real life μεταφορά σε κινητό είτε με τη μια είτε την άλλη τεχνολογία για αυτό και δε γνωρίζω καθόλου (μάλλον θα ναι με το wifi κάπως καλύτερα λογικά). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Το full size jpeg θέλει 1-2 δευτερόλεπτα. Ειναι αρκετά πρακτικό και βολικό. Εγώ έτσι το κάνω και επεξεργάζομαι/στέλνω τις φωτο από το κινητό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 για portable trravel camera που να μπορείς να βγάλεις και manual φωτογραφίες τι θα προτείνατε; θέλω κάτι αισθητά καλύτερο από κάμερα high end κινητού και με ενδιαφέρει και η νυχτερινή φωτογραφία (φωτισμένα κτήρια, urban night photography κλπ). η rx100 της sony αξίζει ή να δω σε mirrorless με εναλλάξιμους φακούς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Και mirriroess μπορείς να δεις (υπάρχουν και πολύ μικρες που με μικρό φακό μπαίνουν και στην τσέπη) και rx100 και g7x Mark ii canon. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris013 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, stratigos24 είπε Και mirriroess μπορείς να δεις (υπάρχουν και πολύ μικρες που με μικρό φακό μπαίνουν και στην τσέπη) και rx100 και g7x Mark ii canon. η g7x mark ii θεωρείται καλύτερη από rx100 mark 3? πάντα για travel all around χρήση. Το μόνο που με προβληματίζει με τις mirrorless και το είχα και με τις dslr είναι το άνοιγμα στα αεροδρόμια. Να ανοίγω φακούς και τσάντες κάθε φορά στο control. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, haris013 είπε η g7x mark ii θεωρείται καλύτερη από rx100 mark 3? πάντα για travel all around χρήση. Το μόνο που με προβληματίζει με τις mirrorless και το είχα και με τις dslr είναι το άνοιγμα στα αεροδρόμια. Να ανοίγω φακούς και τσάντες κάθε φορά στο control. Μπορείς να πάρεις Mirrorless μικρή να τη συνδιάσεις με ένα μικρό φακό και να χωράει στην τσέπη, χωρίς να χρειάζεσαι απαραίτητα τσάντα. Νομίζω (μπορεί να κάνω λάθος) η g7xm2 είναι ένα τσικ καλύτερη από την rx100m3 στην ''ποιότητα'' εικόνας, ελάχιστη διαφορά βέβαια μη φανταστείς, σε mm σε αντιστοιχία με full frame είναι 24-100mm ενώ η rx100 m3 είναι 24-70mm. Η canon g7xm2 έχει και οθόνη αφής. Από την άλλη, η rx100m3 είναι λίγο πιο ελαφριά, έχει μεγαλύτερη εργονομία σε μπαταρία και έχει οφθαλμοσκόπιο. Και οι 2 ξεκινάνε από f1.8 στο wide και όσο κάνεις ζοομ μεταβάλλεται και στο τέλος φτάνει και για τις 2 στο 2.8. Άρα στα 70 που τελειώνει η sony έχει 2.8 ενώ η άλλη στα 100mm έχει 2.8. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2020 από stratigos24 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theodi Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 RX100M7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cntrl+X Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 16 ώρες πριν, haris013 είπε για portable trravel camera που να μπορείς να βγάλεις και manual φωτογραφίες τι θα προτείνατε; θέλω κάτι αισθητά καλύτερο από κάμερα high end κινητού και με ενδιαφέρει και η νυχτερινή φωτογραφία (φωτισμένα κτήρια, urban night photography κλπ). η rx100 της sony αξίζει ή να δω σε mirrorless με εναλλάξιμους φακούς; Αν δε σε ενδιαφέρει το zoom, η Fujifilm XF10 που έχει τριπλάσιο σε μέγεθος αισθητήρα από τις SONY RX100 III και Canon G7X II, έχει ανώτερη ποιότητα εικόνας και είναι και φτηνότερη. Η πρόταση του stratigos24 για κάποια compact mirrorless (αυτό τον καιρό η Canon M100 έχει πολύ καλή τιμή) είναι επίσης σωστή. Στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σου ελέγξουν μια Canon M100 από μια Sony RX100 απλώς επειδή η πρώτη είναι mirrorless. Δε νομίζω πως ενδιαφέρει την ασφάλεια τι τύπο κάμερας έχεις. Επίσης, αν δε θες να κουβαλάς φακούς με τη mirrorless μην κουβαλάς. Άσε πάνω τον κιτ φακό και χρησιμοποίησέ τη όπως θα χρησιμοποιούσες μια compact. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
udroxoos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Σε διάφορα αεροδρόμια, ποτέ δεν μου ζήτησαν να βγάλω τη dslr από τη χειραποσκευή. Σε αντίθεση με λάπτοπ, τάμπλετ, κινητό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Αν δε σε ενδιαφέρει το zoom, η Fujifilm XF10 που έχει τριπλάσιο σε μέγεθος αισθητήρα από τις SONY RX100 III και Canon G7X II, έχει ανώτερη ποιότητα εικόνας και είναι και φτηνότερη. Η πρόταση του stratigos24 για κάποια compact mirrorless (αυτό τον καιρό η Canon M100 έχει πολύ καλή τιμή) είναι επίσης σωστή. Στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σου ελέγξουν μια Canon M100 από μια Sony RX100 απλώς επειδή η πρώτη είναι mirrorless. Δε νομίζω πως ενδιαφέρει την ασφάλεια τι τύπο κάμερας έχεις. Επίσης, αν δε θες να κουβαλάς φακούς με τη mirrorless μην κουβαλάς. Άσε πάνω τον κιτ φακό και χρησιμοποίησέ τη όπως θα χρησιμοποιούσες μια compact. Ωραία πρόταση και η Fujifilm XF10. Aκόμα, όσον αφορά την m100, εγώ την έχω πολύ ψηλά για την τιμή της, έχω δει δείγματα και η απόδοση του αισθητήρα της είναι πολύ καλή! Aπό όσο διάβασα, φοράει τον ίδιο αισθητήρα με την m5 και την m6, 24mp και έχει και dual pixel. Στα 250 ευρώ ήταν πριν 20 μέρες κιτ με τον 15-45 στα mediamarkt και πιστεύω τώρα στο black θα πέσει πάλι τόσο, ίσως και να παίξει τίποτα στα 229 αυτή.. ΥΓ: Ένα ματάκι να είχε ρε γαμώτο... Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2020 από stratigos24 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα