gianso Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους, Αυτή τη Black Friday σκοπεύω να αγοράσω τη πρώτη φωτογραφική μου. Ενδιαφέρομαι κυρίως για βόλτες σε βουνό, θάλασσα , φύση αλλά και για φωτογραφία στη πόλη ή σε ταξίδια (post covid). Είχα δει και μου άρεσε ενός φίλους η Nikon D3500 (είχε τον kit φακό με το VR). Μου άρεσε το αποτέλεσμα αρκετά καθώς έχω παίξει μαζί της σε 3 μονοήμερες (σε βουνό όλες) και πραγματικά έβγαλε πολύ καλές φωτογραφίες (για τα δικά μου μάτια) και από μένα που δεν έχω γνώσεις στο θέμα. Πέρα από αυτή έχω δει και στο skroutz σε mirrorless την Canon Μ200 και την Sony A600 (σαν mainstream επιλογές). Το budget μου είναι περίπου 450-500 euro (πιστεύω πως η Μ200 θα πέσει στην BF μιας και μερικές μέρες πριν είχε μπει για πολύ λίγο στα περίπου 350 σε προσφορά). Αν πάω στην D3500 έχω διαβάσει για prime lenses όπως ο Nikkor 1.8 50mm (για όταν μάθω). Για τις mirrorless που ανέφερα δεν έχω ψάξει τόσο πολύ (πράγμα που με προβληματίζει θα ήθελα να έχω επιλογές σε φακούς πέραν του kit). Το μέγεθος των dslr σε σχέση με τις mirrorless δεν ειναι "σημαντικό" για τις ανάγκες μου αλλα κυρίως με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα σαν φωτογραφία αλλά και να τη χαρώ για επόμενα 4-5 χρόνια. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Η Μ200 δεν έχει σκόπευτρο. Μόνο οθόνη. Αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτό ... η Μ100 θα βγει μάλλον στα 230 σε κιτ μορφή Black Friday. Έχουν ελαχιστες διαφορες. Με τα υπόλοιπα πάρε τον πολύ καλό 22/2 φακό και θα την έχεις πάντα μαζί σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, gianso είπε Καλησπέρα σε όλους, Αυτή τη Black Friday σκοπεύω να αγοράσω τη πρώτη φωτογραφική μου. Ενδιαφέρομαι κυρίως για βόλτες σε βουνό, θάλασσα , φύση αλλά και για φωτογραφία στη πόλη ή σε ταξίδια (post covid). Είχα δει και μου άρεσε ενός φίλους η Nikon D3500 (είχε τον kit φακό με το VR). Μου άρεσε το αποτέλεσμα αρκετά καθώς έχω παίξει μαζί της σε 3 μονοήμερες (σε βουνό όλες) και πραγματικά έβγαλε πολύ καλές φωτογραφίες (για τα δικά μου μάτια) και από μένα που δεν έχω γνώσεις στο θέμα. Πέρα από αυτή έχω δει και στο skroutz σε mirrorless την Canon Μ200 και την Sony A600 (σαν mainstream επιλογές). Το budget μου είναι περίπου 450-500 euro (πιστεύω πως η Μ200 θα πέσει στην BF μιας και μερικές μέρες πριν είχε μπει για πολύ λίγο στα περίπου 350 σε προσφορά). Αν πάω στην D3500 έχω διαβάσει για prime lenses όπως ο Nikkor 1.8 50mm (για όταν μάθω). Για τις mirrorless που ανέφερα δεν έχω ψάξει τόσο πολύ (πράγμα που με προβληματίζει θα ήθελα να έχω επιλογές σε φακούς πέραν του kit). Το μέγεθος των dslr σε σχέση με τις mirrorless δεν ειναι "σημαντικό" για τις ανάγκες μου αλλα κυρίως με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα σαν φωτογραφία αλλά και να τη χαρώ για επόμενα 4-5 χρόνια. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων!!! Καλημέρα σας , να μην το πάω πιο πέρα απ' ότι χρειάζεται , η D3500 είναι παραπάνω από αρκετή για τις ανάγκες σας όπως τις περιγράφετε και σε ότι με αφορά δεν θα το έψαχνα καν πιο πέρα . Αν μάλιστα την βρείτε σε τιμή χοντρικά στα 300 ευρώ η και λιγότερο γιατί όχι , με τον κιτ φακό , χωρίς καν να μπείτε σε περαιτέρω ιδέες διότι παραδίπλα υπάρχει το άλλο κουτί με τον 70 - 300 κλπ , ακόμη καλύτερα . Αν πάτε να το " ψιρισετε " περισσότερο , θα αρχίσετε να μαζεύετε απαντήσεις του είδους αυτή έχει ασύρματη φόρτιση ενώ η άλλη έχει κλίμα και στα πίσω καθίσματα , αλλά η άλλη έχει επτά χρόνια εγγύηση ανεξαρτήτως χλμ και ο νοών νοείτω . Λίγο νερό να βάλετε στο κρασί σας , σε ότι αφορά τον συσχετισμό " καλής " φωτογραφίας με την τάδε η την δείνα μηχανή και φακό . Μία τυπική φωτογραφία , τραβηγμένη από ερασιτέχνη είναι καλή στα δικά του μάτια κι' αυτό είναι αρκετό . Για οτιδήποτε περισσότερο , αυτό που χρειάζεται είναι η δική σας θέληση να προχωρήσετε πιο πέρα στο επόμενο βήμα . Υπάρχουν ερασιτέχνες , οι οποίοι έχουν παλαιό εξοπλισμό και μ' αυτόν παράγουν αξιοθαύμαστα αποτελέσματα , αφού έχουν εμβαθύνει και γνωρίζουν τι κάνουν και τι χρειάζεται για να το πετύχουν . Υπάρχουν και άλλοι , οι οποίοι κάνουν πολλά άλλα διάφορα , εκτός από το να ασχολούνται και να παράγουν ....... Καλή επιτυχία , για οτιδήποτε περισσότερο στην διάθεση σας . Μην το ψάξετε πολύ , η αρχική σας επιλογή είναι μια χαρά χωρίς να συνοδεύεται από τις γνωστές δύο τρομάρες . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianso Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, nickolas είπε Η Μ200 δεν έχει σκόπευτρο. Μόνο οθόνη. Αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτό ... η Μ100 θα βγει μάλλον στα 230 σε κιτ μορφή Black Friday. Έχουν ελαχιστες διαφορες. Με τα υπόλοιπα πάρε τον πολύ καλό 22/2 φακό και θα την έχεις πάντα μαζί σου. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !!! 1 ώρα πριν, babisskg είπε Καλημέρα σας , να μην το πάω πιο πέρα απ' ότι χρειάζεται , η D3500 είναι παραπάνω από αρκετή για τις ανάγκες σας όπως τις περιγράφετε και σε ότι με αφορά δεν θα το έψαχνα καν πιο πέρα . Αν μάλιστα την βρείτε σε τιμή χοντρικά στα 300 ευρώ η και λιγότερο γιατί όχι , με τον κιτ φακό , χωρίς καν να μπείτε σε περαιτέρω ιδέες διότι παραδίπλα υπάρχει το άλλο κουτί με τον 70 - 300 κλπ , ακόμη καλύτερα . Αν πάτε να το " ψιρισετε " περισσότερο , θα αρχίσετε να μαζεύετε απαντήσεις του είδους αυτή έχει ασύρματη φόρτιση ενώ η άλλη έχει κλίμα και στα πίσω καθίσματα , αλλά η άλλη έχει επτά χρόνια εγγύηση ανεξαρτήτως χλμ και ο νοών νοείτω . Λίγο νερό να βάλετε στο κρασί σας , σε ότι αφορά τον συσχετισμό " καλής " φωτογραφίας με την τάδε η την δείνα μηχανή και φακό . Μία τυπική φωτογραφία , τραβηγμένη από ερασιτέχνη είναι καλή στα δικά του μάτια κι' αυτό είναι αρκετό . Για οτιδήποτε περισσότερο , αυτό που χρειάζεται είναι η δική σας θέληση να προχωρήσετε πιο πέρα στο επόμενο βήμα . Υπάρχουν ερασιτέχνες , οι οποίοι έχουν παλαιό εξοπλισμό και μ' αυτόν παράγουν αξιοθαύμαστα αποτελέσματα , αφού έχουν εμβαθύνει και γνωρίζουν τι κάνουν και τι χρειάζεται για να το πετύχουν . Υπάρχουν και άλλοι , οι οποίοι κάνουν πολλά άλλα διάφορα , εκτός από το να ασχολούνται και να παράγουν ....... Καλή επιτυχία , για οτιδήποτε περισσότερο στην διάθεση σας . Μην το ψάξετε πολύ , η αρχική σας επιλογή είναι μια χαρά χωρίς να συνοδεύεται από τις γνωστές δύο τρομάρες . Ευχαριστώ πολύ για την μακροσκελή απάντηση και το χρόνο σας. Να πω την αλήθεια ναι δε θέλω να το "τερματίσω" στο ψάξιμο, απλά λόγω κάποιων κακών επιλογών σε αγορές (Α51 κινητό και μιας Sony Smart Tv με Opera λειτουργικό) που δε με κάλυψαν τα τελευταία χρόνια θα ήθελα να ψαχτώ λίγο πιο πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Π.χ. θα μου άρεσε η φωτογραφία όπως τη τραβάω να έρχεται κατευθείαν με wifi / nfc (ή και με bluetooth) στο κινητό ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω Lightroom on the go αν χρειαστεί (μέχρι να πάω σπίτι αν). Η d3500 από όσα εχω διαβάσει με καλύπτει απλά έχω διαβάσει για το sandbridge προγραμμα που έχει πως δεν ειναι και το καλύτερο για pairing με κινητό, ενώ με "τρώει" και λίγο η περίεργεια των mirrorless. Αν στη BF η d3500 με τον kit φακό (με VR) βγαίνει στα 399 ή 350 π.χ. και στη ίδια λεφτά βγαίνει η M200 ή καποια άλλη mirrorless ποια θα είναι καλύτερη επιλογή VFM, από τη σκοπιά πως η mirrorless είχε μεγαλύτερη αρχική τιμή η mirrorless δε φαντάζει καλύτερη επιλογή ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, gianso είπε Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση !!! Ευχαριστώ πολύ για την μακροσκελή απάντηση και το χρόνο σας. Να πω την αλήθεια ναι δε θέλω να το "τερματίσω" στο ψάξιμο, απλά λόγω κάποιων κακών επιλογών σε αγορές (Α51 κινητό και μιας Sony Smart Tv με Opera λειτουργικό) που δε με κάλυψαν τα τελευταία χρόνια θα ήθελα να ψαχτώ λίγο πιο πολύ σε σχέση με το παρελθόν. Π.χ. θα μου άρεσε η φωτογραφία όπως τη τραβάω να έρχεται κατευθείαν με wifi / nfc (ή και με bluetooth) στο κινητό ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω Lightroom on the go αν χρειαστεί (μέχρι να πάω σπίτι αν). Η d3500 από όσα εχω διαβάσει με καλύπτει απλά έχω διαβάσει για το sandbridge προγραμμα που έχει πως δεν ειναι και το καλύτερο για pairing με κινητό, ενώ με "τρώει" και λίγο η περίεργεια των mirrorless. Αν στη BF η d3500 με τον kit φακό (με VR) βγαίνει στα 399 ή 350 π.χ. και στη ίδια λεφτά βγαίνει η M200 ή καποια άλλη mirrorless ποια θα είναι καλύτερη επιλογή VFM, από τη σκοπιά πως η mirrorless είχε μεγαλύτερη αρχική τιμή η mirrorless δε φαντάζει καλύτερη επιλογή ; Κι'εγώ ευχαριστώ για την ανταπόκριση , μάλλον το Bluetooth που διαθέτει η D3500 θα σας εξυπηρετήσει σε κάτι τέτοιο . Παρόλαυτα μην φαντάζεστε πως είναι διαδικασία με βαθμό αμεσότητας . Είναι προτιμότερο να κάνετε την μεταφορά εξ των υστέρων , με την ησυχία σας . Υπάρχει κάποια καθυστέρηση χρονική αντίστοιχη του μεγέθους των αρχείων που θα δημιουργηθούν πχ jpeg η κάτι άλλο . Η περιέργεια στις mirrorles θα οδηγήσει σε πιο υψηλά κόστη αγοράς , αφού από ένα σημείο και πάνω έχουν ικανά χαρακτηριστικά . Η πραγματική αξία των mirrorles βρίσκεται , για μένα πάντα , στην ικανότητα τους να μπορούν να δουλέψουν με τρομακτική γκάμα φακών , εφόσον κάποιος βρίσκει κάτι τέτοιο ενδιαφέρον . Για οτιδήποτε άλλο τα ωφέλη είναι σχετικά . Για την επεξεργασία on the fly , δεν λέω όχι , αν και πιστεύω πως για κάποιες μικροδιορθωσεις το Google photos είναι αρκετό . Έχω κι' ένα Lightroom για ώρα ανάγκης . Υπόψιν πως η διάρκεια μπαταρίας της D3500 είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με μια mirrorles αφού τα EVF καταναλώνουν και είναι λογικό βέβαια . Η D3500 θα πάει και κάνα δύο εβδομάδες έτσι για πλάκα , αν λειτουργεί για λήψη φωτογραφίας . Για video τα πράγματα είναι διαφορετικά . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianso Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, babisskg είπε Κι'εγώ ευχαριστώ για την ανταπόκριση , μάλλον το Bluetooth που διαθέτει η D3500 θα σας εξυπηρετήσει σε κάτι τέτοιο . Παρόλαυτα μην φαντάζεστε πως είναι διαδικασία με βαθμό αμεσότητας . Είναι προτιμότερο να κάνετε την μεταφορά εξ των υστέρων , με την ησυχία σας . Υπάρχει κάποια καθυστέρηση χρονική αντίστοιχη του μεγέθους των αρχείων που θα δημιουργηθούν πχ jpeg η κάτι άλλο . Η περιέργεια στις mirrorles θα οδηγήσει σε πιο υψηλά κόστη αγοράς , αφού από ένα σημείο και πάνω έχουν ικανά χαρακτηριστικά . Η πραγματική αξία των mirrorles βρίσκεται , για μένα πάντα , στην ικανότητα τους να μπορούν να δουλέψουν με τρομακτική γκάμα φακών , εφόσον κάποιος βρίσκει κάτι τέτοιο ενδιαφέρον . Για οτιδήποτε άλλο τα ωφέλη είναι σχετικά . Για την επεξεργασία on the fly , δεν λέω όχι , αν και πιστεύω πως για κάποιες μικροδιορθωσεις το Google photos είναι αρκετό . Έχω κι' ένα Lightroom για ώρα ανάγκης . Υπόψιν πως η διάρκεια μπαταρίας της D3500 είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με μια mirrorles αφού τα EVF καταναλώνουν και είναι λογικό βέβαια . Η D3500 θα πάει και κάνα δύο εβδομάδες έτσι για πλάκα , αν λειτουργεί για λήψη φωτογραφίας . Για video τα πράγματα είναι διαφορετικά . Τέλεια νομίζω πως κλείνω 99% στην d3500. Αυτό για τη μπαταρία το διάβασα και εγώ πως είναι μέρα με τη νύχτα. Μια τελευταία ερώτηση, καθαρά υποκειμενική. Αν η d3500 και ή m200 (ή άλλη "entry" mirrorless που τώρα είναι περίπου στα 629) είναι στα ίδια λεφτά την BF ποια θερωρείται "σωστή" αγορά (αν υπάρχει τέτοια). Ευχαριστώ εκ νέου για το χρόνο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η μπαταρία δε χρειάζεται να σου βγάζει 2 εβδομάδες. 1 η 2 βόλτες αρκεί. Εμένα η Μ100 ποτε δε με άφησε. Συνήθως είχα 50% μπαταρία ακόμα και με 300 φωτο τραβηγμένες. Αλλα αν θες view finder η Μ100/200 δεν έχουν. Αν δε σε νοιάζει είναι καλύτερες επιλογές. Για αρχικό σώμα η σειρά αυτή της Canon είναι άριστη Επισης τουλάχιστον με IPhone έχει άριστη και πρακτική WiFi συνδεσιμότητα. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από nickolas 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianso Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 44 λεπτά πριν, nickolas είπε Η μπαταρία δε χρειάζεται να σου βγάζει 2 εβδομάδες. 1 η 2 βόλτες αρκεί. Εμένα η Μ100 ποτε δε με άφησε. Συνήθως είχα 50% μπαταρία ακόμα και με 300 φωτο τραβηγμένες. Αλλα αν θες view finder η Μ100/200 δεν έχουν. Αν δε σε νοιάζει είναι καλύτερες επιλογές. Για αρχικό σώμα η σειρά αυτή της Canon είναι άριστη Επισης τουλάχιστον με IPhone έχει άριστη και πρακτική WiFi συνδεσιμότητα. Android εχω , ξεχασα να το αναφέρω αλλα ευχαριστω Το view finder με ειχε βολεψει στην d3500 που ειχα δοκιμάσει αλλά δεν ειναι deal breaker πιστεύω (αν και θα ηθελα τη γνωμη ατομων που εχουν καμερα χρονια ενω εγω εχω παιξει με φιλων καμερες σε μονοημερες μονο). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gianso είπε Τέλεια νομίζω πως κλείνω 99% στην d3500. Αυτό για τη μπαταρία το διάβασα και εγώ πως είναι μέρα με τη νύχτα. Μια τελευταία ερώτηση, καθαρά υποκειμενική. Αν η d3500 και ή m200 (ή άλλη "entry" mirrorless που τώρα είναι περίπου στα 629) είναι στα ίδια λεφτά την BF ποια θερωρείται "σωστή" αγορά (αν υπάρχει τέτοια). Ευχαριστώ εκ νέου για το χρόνο σας. Δεν τίθεται ποτέ ζήτημα σωστής η λάθους αγοράς κι' αυτό πρέπει να το αντιληφθείτε στην σωστή του βάση . Σήμερα είναι δύσκολο να το κατανοήσετε , στην διάρκεια θα δείτε πως έχει να κάνει με την γνώση που έχετε αποκτήσει γύρω από την φωτογραφία , διότι αυτή είναι που καθορίζει τις ανάγκες σας και στην συνέχεια την επιλογή του εξοπλισμού . Αν μείνετε στην ενασχόληση , πράγμα που εύχομαι να συμβεί , η μία μηχανή / φακός θα σας είναι λίγη και μοιραία θα αγοράσετε κι' άλλα πράγματα . Έχω δουλέψει με αρκετά συστήματα , φυσικά εξακολουθώ να συντηρώ κάμποσα από αυτά , όμως κατέληξα σε Nikon διότι με βολεύει το κοινό mount . Αυτό για σας δεν σημαίνει πολλά πράγματα σήμερα . Για την απορία σας μεταξύ των δύο συστημάτων , αφού είναι δύο τελείως διαφορετικά σε τεχνική βάση , θα γύρω την πλάστιγγα συνειδητά υπέρ της D3500 , αφού πιστεύω πως είναι ένα πιο ασφαλές βήμα για σας και μακρόπνοα . Δεν έχει να κάνει με την τιμή αγοράς κάτι που είναι ένα τελείως λάθος κριτήριο επιλογής . 13 ώρες πριν, gianso είπε Καλησπέρα σε όλους, Αυτή τη Black Friday σκοπεύω να αγοράσω τη πρώτη φωτογραφική μου. Ενδιαφέρομαι κυρίως για βόλτες σε βουνό, θάλασσα , φύση αλλά και για φωτογραφία στη πόλη ή σε ταξίδια (post covid). Είχα δει και μου άρεσε ενός φίλους η Nikon D3500 (είχε τον kit φακό με το VR). Μου άρεσε το αποτέλεσμα αρκετά καθώς έχω παίξει μαζί της σε 3 μονοήμερες (σε βουνό όλες) και πραγματικά έβγαλε πολύ καλές φωτογραφίες (για τα δικά μου μάτια) και από μένα που δεν έχω γνώσεις στο θέμα. Πέρα από αυτή έχω δει και στο skroutz σε mirrorless την Canon Μ200 και την Sony A600 (σαν mainstream επιλογές). Το budget μου είναι περίπου 450-500 euro (πιστεύω πως η Μ200 θα πέσει στην BF μιας και μερικές μέρες πριν είχε μπει για πολύ λίγο στα περίπου 350 σε προσφορά). Αν πάω στην D3500 έχω διαβάσει για prime lenses όπως ο Nikkor 1.8 50mm (για όταν μάθω). Για τις mirrorless που ανέφερα δεν έχω ψάξει τόσο πολύ (πράγμα που με προβληματίζει θα ήθελα να έχω επιλογές σε φακούς πέραν του kit). Το μέγεθος των dslr σε σχέση με τις mirrorless δεν ειναι "σημαντικό" για τις ανάγκες μου αλλα κυρίως με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα σαν φωτογραφία αλλά και να τη χαρώ για επόμενα 4-5 χρόνια. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας εκ των προτέρων!!! Για την διάρκεια της μπαταρίας και το νερό που έχει τρέξει σ' αυτό το αυλάκι ........ σήμερα έχετε αποδεδειγμένα την σοβαρή διάρκεια , θυμίζω και πάλι για χρήση φωτογραφίας , που θα φτάσει αισίως τις τρεις εβδομάδες , μιλάμε πάντα για την D3500 , πράγμα που σημαίνει ένα λιγότερο πράγμα για να θυμάστε ότι πρέπει να προσέχετε . Πολύ αργότερα , όταν φτάσει η στιγμή που πρέπει να αποφασίσετε για κάποιου είδους αλλαγή σε σύστημα κι' εφόσον χρειαστεί , έχοντας την απαιτούμενη εμπειρία , θα είστε σε θέση να αξιολογήσετε , αν το νέο σύστημα που αποφασίσατε ότι χρειάζεστε , παρόλο που πληρεί τις προϋποθέσεις σας , η διάρκεια δεν είναι αυτή που θα θέλατε . Αποφασίζετε εσείς λοιπόν , αν πρέπει να το παρακάμψετε η όχι χάριν των υπολοίπων χαρακτηριστικών . Εσείς θα το κάνετε , όχι γιατί σας το πρότειναν άλλοι με βάση την γνώμη τους , την συμπυκνωμένη σοφία του κλπ . Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από babisskg Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianso Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, babisskg είπε Δεν τίθεται ποτέ ζήτημα σωστής η λάθους αγοράς κι' αυτό πρέπει να το αντιληφθείτε στην σωστή του βάση . Σήμερα είναι δύσκολο να το κατανοήσετε , στην διάρκεια θα δείτε πως έχει να κάνει με την γνώση που έχετε αποκτήσει γύρω από την φωτογραφία , διότι αυτή είναι που καθορίζει τις ανάγκες σας και στην συνέχεια την επιλογή του εξοπλισμού . Αν μείνετε στην ενασχόληση , πράγμα που εύχομαι να συμβεί , η μία μηχανή / φακός θα σας είναι λίγη και μοιραία θα αγοράσετε κι' άλλα πράγματα . Έχω δουλέψει με αρκετά συστήματα , φυσικά εξακολουθώ να συντηρώ κάμποσα από αυτά , όμως κατέληξα σε Nikon διότι με βολεύει το κοινό mount . Αυτό για σας δεν σημαίνει πολλά πράγματα σήμερα . Για την απορία σας μεταξύ των δύο συστημάτων , αφού είναι δύο τελείως διαφορετικά σε τεχνική βάση , θα γύρω την πλάστιγγα συνειδητά υπέρ της D3500 , αφού πιστεύω πως είναι ένα πιο ασφαλές βήμα για σας και μακρόπνοα . Δεν έχει να κάνει με την τιμή αγοράς κάτι που είναι ένα τελείως λάθος κριτήριο επιλογής . Για την διάρκεια της μπαταρίας και το νερό που έχει τρέξει σ' αυτό το αυλάκι ........ σήμερα έχετε αποδεδειγμένα την σοβαρή διάρκεια , θυμίζω και πάλι για χρήση φωτογραφίας , που θα φτάσει αισίως τις τρεις εβδομάδες , μιλάμε πάντα για την D3500 , πράγμα που σημαίνει ένα λιγότερο πράγμα για να θυμάστε ότι πρέπει να προσέχετε . Πολύ αργότερα , όταν φτάσει η στιγμή που πρέπει να αποφασίσετε για κάποιου είδους αλλαγή σε σύστημα κι' εφόσον χρειαστεί , έχοντας την απαιτούμενη εμπειρία , θα είστε σε θέση να αξιολογήσετε , αν το νέο σύστημα που αποφασίσατε ότι χρειάζεστε , παρόλο που πληρεί τις προϋποθέσεις σας , η διάρκεια δεν είναι αυτή που θα θέλατε . Αποφασίζετε εσείς λοιπόν , αν πρέπει να το παρακάμψετε η όχι χάριν των υπολοίπων χαρακτηριστικών . Εσείς θα το κάνετε , όχι γιατί σας το πρότειναν άλλοι με βάση την γνώμη τους , την συμπυκνωμένη σοφία του κλπ . Με καλύψατε 101% ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinlanden Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σε ενα μονο θα σταθώ, στο μεταφορά αρχείων απο τη κάμερα στο κινητό. Ναι οκ θα τις μεταφέρεις μέσο του snapbridge της Nikon (αφού μιλάμε για την 3500) αλλά τι θα μεταφέρεις;.. Ενα αρχειακι jpeg ~2MB... Το εκανα και εγω στην αρχή.. Οταν θα ανοίξεις και θα επεξεργαστεις τα raw αρχεία, στο photoshop/lightroom ακόμα και απο κινητό, δεν θα ξαναασχοληθεις με το snapbridge και αυτη τη διαδικασία... Φαντάζομαι πως και στις αλλες πχ canon καπως ετσι θα είναι, δεν το ξέρω ομως. Καλο δε λεω να υπαρχει..αλλα μεχρι εκει😁 Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από Ntinlanden Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickolas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Στις Canon έχει WiFi ...και είναι πρακτικό γρήγορο και εύχρηστο. Μπορεις να χειριστείς και την κάμερα από το κινητό. Μην δώσεις ~600 ευρώ για entry level. σώμα. Ψώνισε Black Friday. Η Μ100 κατά καιρούς έχει πεσει και στα 229 ευρώ! *Στις Κανον στέλνει πλήρες μέγεθος JPEG αλλά όχι RAW (ίσως και να γίνεται αλλά δεν το έχω ψάξει) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis_colt Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Ntinlanden είπε Σε ενα μονο θα σταθώ, στο μεταφορά αρχείων απο τη κάμερα στο κινητό. Ναι οκ θα τις μεταφέρεις μέσο του snapbridge της Nikon (αφού μιλάμε για την 3500) αλλά τι θα μεταφέρεις;.. Ενα αρχειακι jpeg ~2MB... Το εκανα και εγω στην αρχή.. Οταν θα ανοίξεις και θα επεξεργαστεις τα raw αρχεία, στο photoshop/lightroom ακόμα και απο κινητό, δεν θα ξαναασχοληθεις με το snapbridge και αυτη τη διαδικασία... Φαντάζομαι πως και στις αλλες πχ canon καπως ετσι θα είναι, δεν το ξέρω ομως. Καλο δε λεω να υπαρχει..αλλα μεχρι εκει😁 Με την D750 μεταφέρω κανονικά raw από την κάμερα στο κινητό. Είναι διαφορετικό στην D3500? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gianso Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Σας ευχαριστώ για τις τελευταίες απαντήσεις. Είχα διαβάσει όντως πως η d3500 δεν έχει wifi , ενω οι mirrorless στα λεφτά που ανέφερα έχουν και wifi για μεγαλύτερη ταχύτητα. 52 λεπτά πριν, nickolas είπε Στις Canon έχει WiFi ...και είναι πρακτικό γρήγορο και εύχρηστο. Μπορεις να χειριστείς και την κάμερα από το κινητό. Μην δώσεις ~600 ευρώ για entry level. σώμα. Ψώνισε Black Friday. Η Μ100 κατά καιρούς έχει πεσει και στα 229 ευρώ! *Στις Κανον στέλνει πλήρες μέγεθος JPEG αλλά όχι RAW (ίσως και να γίνεται αλλά δεν το έχω ψάξει) Στα 500 περίπου ευρώ τι θα προτείνατε εσείς ; Κάποια Cacon με wifi φαντάζομαι ; 6 λεπτά πριν, sakis_colt είπε Με την D750 μεταφέρω κανονικά raw από την κάμερα στο κινητό. Είναι διαφορετικό στην D3500? Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά η D750 φαίνεται λίγο εκτός badget 2 ώρες πριν, Ntinlanden είπε Σε ενα μονο θα σταθώ, στο μεταφορά αρχείων απο τη κάμερα στο κινητό. Ναι οκ θα τις μεταφέρεις μέσο του snapbridge της Nikon (αφού μιλάμε για την 3500) αλλά τι θα μεταφέρεις;.. Ενα αρχειακι jpeg ~2MB... Το εκανα και εγω στην αρχή.. Οταν θα ανοίξεις και θα επεξεργαστεις τα raw αρχεία, στο photoshop/lightroom ακόμα και απο κινητό, δεν θα ξαναασχοληθεις με το snapbridge και αυτη τη διαδικασία... Φαντάζομαι πως και στις αλλες πχ canon καπως ετσι θα είναι, δεν το ξέρω ομως. Καλο δε λεω να υπαρχει..αλλα μεχρι εκει😁 Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα μου άρεσε ιδεατά να στέλνω το raw στο κινητό για γρήγορη επεξεργασία με lightroom. Ποια η πρόταση σας ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ θα σου πρότεινα το σετ D3500 & Nikon AF-P DX Nikkor 10-20mm f/4.5-5.6G VR . Του 2ου φακού, δες δείγματα εδώ . Πολύ πιο πλήρες σετ . Ο 50ρης είναι πιο δύσκολος και περιοριστικός. Λογικά σε BF δεν ξεπερνάνε τα 500€ αυτά τα 2. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από Dr_73 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα