Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν εχω διαβασει κατι αλλα κανονικα δε θα επρεπε να υπαρχουν εκπτωσεις. Εφοσον για ενα μηνα τουλαχιστον (που απο οτι δειχνει θα παραταθει μεχρι Μαρτη και ας ονειρετονται ολοι τον ενα μηνα) θα κυκλοφορουμε ελαχιστα και με sms για να κανουμε τα ψωνια μας γιατι να πληρωνουμε ασφαλεια. Συμπτωματικα εμενα παει σε λιγες μερες για ανανεωση.

Δε ξερω αν ακομα στελνουν ραβασακια η προστιμα ανασφαλιστου αλλα σκεφτομαι να μην την ανανεωσω μεχρι τη ληξη της γκαραντινας

Και σιγα μη τρεχω με ραντεβου εφοριες να καταθετω πινακιδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτο που λες ειναι παρανομο. αν το αυτοκινητο ειναι σταθμευμενο σε δημοσιο δρομο ακομη και παρκαρισμενο οφειλει να εχει ασφαλιση. το εαν θα επρεπε με το τι γινεται ειναι αλλη κουβεντα. το να αφησεις το παιδι σου χωρις γαλα παιζει. το να μεινει το αυτοκινητο χωρις ασφαλεια δεν παιζει. αν δεν αντεχεις το κοστος του το πουλας και καθαριζεις. 

Επεξ/σία από xsterg
  • Like 4
Δημοσ.

9 λεπτά πριν, therock είπε

1.Δε ξερω αν ακομα στελνουν ραβασακια η προστιμα ανασφαλιστου αλλα σκεφτομαι να μην την ανανεωσω μεχρι τη ληξη της γκαραντινας

2.Και σιγα μη τρεχω με ραντεβου εφοριες να καταθετω πινακιδες

Και στις δυο περιπτωσης εσυ θα την πληρώσεις την νυφη, ή μήπως νομιζεις οτι θα συγκινηθούν απο το δραμα σου.

Δημοσ.

κι εμένα με εξοργίζει αυτό και να φανταστείς έχω 3 οχήματα. Στο ένα λήγει η ασφάλεια αρχές του Δεκ και είχα σκοπό (ασχέτως του ιού) να παραδώσω πινακίδες και να δω τι θα το κάνω από τη νέα χρονιά.

Το θέμα είναι, μπορώ να παραδώσω τώρα πινακίδες; δε το χρειάζομαι. δέχονται στην εφορία;

Κάνε κι εσύ το ίδιο, αλλιώς αναγκαστικά πληρώνεις. Είναι άδικο αλλά δεν είναι το μόνο άδικο και το κακό είναι ότι συνηθίσαμε στην αδικία και μας φαίνεται νορμαλ

Δημοσ.

Τα ασφάλιστρα δεν έχει να κάνει αν κινείς το αυτοκίνητο. Αυτό όμως που πρέπει να γίνει κανονικά είναι να έχουμε μειωμένα τέλη κυκλοφορίας την επόμενη χρονιά. Τρεις μήνες περίπου είχαμε απαγόρευση κυκλοφορίας στα δεν θα έπρεπε να έχουμε επιστροφή χρημάτων;

Δημοσ.

Δεν υπάρχει ούτε ένα αυτοκίνητο που το κράτος έχει απαγορέψει να κινείται. Ούτε ένα.

Που και να είχε ... τρέχα πέσ τα παράπονα στο κράτος.

Συνεπώς η όλη συζήτηση ειναι ανούσια.

• Like 4
Δημοσ.
6 ώρες πριν, therock είπε

Δεν εχω διαβασει κατι αλλα κανονικα δε θα επρεπε να υπαρχουν εκπτωσεις. Εφοσον για ενα μηνα τουλαχιστον (που απο οτι δειχνει θα παραταθει μεχρι Μαρτη και ας ονειρετονται ολοι τον ενα μηνα) θα κυκλοφορουμε ελαχιστα και με sms για να κανουμε τα ψωνια μας γιατι να πληρωνουμε ασφαλεια. Συμπτωματικα εμενα παει σε λιγες μερες για ανανεωση.

Δε ξερω αν ακομα στελνουν ραβασακια η προστιμα ανασφαλιστου αλλα σκεφτομαι να μην την ανανεωσω μεχρι τη ληξη της γκαραντινας

Και σιγα μη τρεχω με ραντεβου εφοριες να καταθετω πινακιδες

Εσύ αλήθεια όταν το ασφάλισες πλήρωσες με βάση το πόσο θα το κινείς? Και μάλιστα όταν το κινείς περισσότερο από συνήθως πληρώνεις περισσότερα?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, DrLo είπε

Δεν υπάρχει ούτε ένα αυτοκίνητο που το κράτος έχει απαγορέψει να κινείται. Ούτε ένα.

Που και να είχε ... τρέχα πέσ τα παράπονα στο κράτος.

Συνεπώς η όλη συζήτηση ειναι ανούσια.

οταν η κινηση στην αττικη εχει πεσει (και θα συνεχισει να ειναι ετσι) στο μειον 90% δεν υπαρχει διαφορα στην κινηση οχηματων?

και με αυτη την εννοια δεν αλλαζει τιποτα στα τελη κυκλοφοριας?

Νομιζω οτι μια κινηση καλης θελησης για μια οριζοντια μειωση των τελων κυκλοφοριας του 2021 της ταξης -10% θα ηταν καλη επικοινωνιακη κινηση

χωρις σημαντικη μειωση εσοδων.

Αλλα βλεπω αδιαφορια και αποψεις δεν με ενδιαφερει αν ο αλλος πνιγεται εγω θα του τα παρω γιατι τα σκαω στις επιστρεπτεες προκαταβολες.

Δημοσ.

μου θυμίσατε το ανέκδοτο τώρα...

Spoiler

πάει άντρας να πληρώσει στη ρεσεψιον του ξενοδοχείου και του λέει ο υπάλληλος,
τόσα... € για τη σάουνα, μα δε τη χρησιμοποίησα λέει αυτός. Δε μας ενδιαφέρει, εδώ ήταν ας τη χρησιμοποιούσατε.
τόσα... € για το γυμναστήριο, μα δε το χρησιμοποίησα λέει αυτός. Δε μας ενδιαφέρει, εδώ ήταν ας τη χρησιμοποιούσατε.

και στο τέλος λέει ο άντρας, δώσε μου κι εμένα τόσα ..€ διότι μπιπ τη γυναίκα μου. Μα δε την μπιπ, λέει ο υπάλληλος. Δε με νοιάζει λέει ο άντρας, εδώ ήταν ας την πηδ@υσες

δεν είναι ακριβώς έτσι. έχετε ένα δίκιο υπάρχει κι ένα αλλά...

Ναι μεν δεν έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία. μπορώ να πάρω το αυτοκίνητο μου και να πάω πχ στο μαρκετ, άλλος στη δουλειά του (όποιοι δουλεύουν)  αλλά υπάρχουν περιορισμοί που με περιορίζουν σε τεράστιο βαθμό. οπότε δεν είναι και τόσο ανούσια η συζήτηση. Βασικά είναι ανούσια διότι δε πρόκειται να γίνει κάτι και απλά θα διαφωνούμε μεταξύ μας. αναφέρομαι στα τέλη κυκλοφορίας και όχι στα ασφάλιστρα

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, tornado είπε

οταν η κινηση στην αττικη εχει πεσει (και θα συνεχισει να ειναι ετσι) στο μειον 90% δεν υπαρχει διαφορα στην κινηση οχηματων?

Νομιζω οτι μια κινηση καλης θελησης για μια οριζοντια μειωση των τελων κυκλοφοριας του 2021 της ταξης -10% θα ηταν καλη επικοινωνιακη κινηση

Αλλα βλεπω αδιαφορια και αποψεις δεν με ενδιαφερει αν ο αλλος πνιγεται εγω θα του τα παρω γιατι τα σκαω στις επιστρεπτεες προκαταβολες.

Δεν έχει τίποτα αυτά που λες λογική. Να πας να αγοράσεις ασφάλεια που τη πληρώνεις με το χιλιόμετρο αν βρεις. Όλα τα άλλα είναι κουβέντα να γίνεται. Άμα είναι έτσι να σου πληρώνει και τα γραμμάτια στο αμάξι που πήρες.

Δημοσ.

Ακουστε, νοημα ξενοημα στο τελος οπως και με ολα θα κανουμε οτι μας λενε. Και λογικη να υπαρχει κατανταει κουβεντα να γινεται ετσι για τη καβλαντα.

Τελη κυκλοφοριας σημαινει δωσε νταβαντζιλικι για να σε αφησω να κυκλοφορεις στους υψηλους ποιοτητας εθνικους μας κατσικοδρομους. Και Κοστιζει τοσο το χρονο. Ουπς παρε τα τετοια μου γιατι να τωρα φετος θα κυκλοφορησεις 3 μηνες λιγοτερο απο οσο πληρωσες. Σαν να προπληρωσεις νετφλιξ για ενα χρονο και να σου πουν α 3 μηνες θα το κοψουμε και ας εχεις πληρωσει δε πειραζει ρουφα τη (ναι εκει πληρωνεις με μηνα και αν θες κανεις και παραπονα. Ε και; ας ηταν και εδω ετσι).

Η ασφαλεια επισης που πληρωνουμε και οφειλουμε να την πληρωνουμε ακομα και αν βρισκεται σε πεζοδρομιο η γκαραζ αφορα υπολογισμενο ρισκο για να συμμετεχει ενα οχημα σε συμβαν ατυχηματος. Οταν υπαρχει απαγορευση οχηματος που κυκλοφορουν ολοι ελαχιστα και εσυ κιολας καθολου σε τι ατυχημα θα συμμετεχεις. Εμενα πχ η συκγεκριμενη ειναι σπορ μηχανη που χρησιμοποιω για βολτες, γιατι στα καθημερινα για δουλειες εχω σκοοτερ. Δε σκοπευω να την παρω να παω σουπερ μαρκετ ουτε να στειλω sms σωματικη ασκηση και να κοβω βολτες. Οποτε ολο αυτο το διαστημα δε θα κυκλοφορησει και θα ειναι σε φυλαγμενο γκαραζ οχι πεζοδρομιο να βαρεσει καποιος πανω μου η να συμμετεχει στο απειροελαχιστο σε καποιο συμβαν. Αρα τι ασφαλεια να πληρωσω. Δε συμμετεχει ρε ο παιχτης λεμε στη φαση και ο διατητης σφυριζει offside σε ενα πελατη που ψωνιζει εξω στη μπουτικ του ολυμπιακου

Οποτε ακρη δεν βρισκεις αλλα λογικη εχει. Τωρα αν εσυ δε συμφωνεις μαλλον δουλευεις για τη κυβερνηση. Οπως και να χει συμφωνουμε δε συμφωνουμε ολοι θα τα πληρωσουμε

Δημοσ.
12 ώρες πριν, tornado είπε

Πιο πιθανό είναι να τα αυξήσουν κιολας στο όνομα της "πράσινης ανάπτυξης"

Δημοσ.

Το θέμα είναι απόλυτα βάσιμο και θα πρέπει να λυθεί νομοθετικά, βάσει της αρχής της αναλογικότητας. Αν τα ασφάλιστρα είναι προ-πληρωμένα για ένα χρόνο και τρεις τουλάχιστον μήνες ήδη δεν κυκλοφορούμε λόγω κρατικής εντολής (δηλ. κυκλοφορούμε απολύτως περιορισμένα ως το super ή το γιατρό, δεν μπορούμε να πάμε ως τους φίλους μας, όχι εκδρομές, όχι ταξίδια όχι σχεδόν όλα) αυτό συνιστά αδικαιολόγητο πλουτισμό των ασφαλιστικών εταιριών και λόγο αποζημίωσης για αιτία μη επακολουθήσασα, στη νομική γλώσσα. Φανταστείτε το όχι εντελώς φανταστικό σενάριο του lockdown για ολόκληρο χρόνο. Θα εξακολουθούμε να πληρώνουμε; ¨Η τα κρατικά "δωράκια" στις ασφαλιστικές θα γίνουν μεγάλα δώρα και εμείς μεγάλοι χορηγοί τους ή αλλιώς μεγάλοι μ...ες. ??Ρωτάω δηλαδή...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...