DKNI Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Μετα απο 11 χρονια αποφασισα οτι ηρθε η ωρα να αλλαξω υπολογιστη Υπερτιμιος μου ειχε βγει ο desktopακος μου και ακομα παιζει μιας και μεγαλωνοντας οι απαιτησεις μου μειωθηκαν (πχ gaming μονο σε κονσολα πια και σπανια) αλλα νομιζω ηρθε η ωρα για αλλαγη Η συζυγος βεβαια επιμενει να παμε πλεον σε λυση laptop για να ειναι κοινοχρηστο και για τους δυο - ειναι αληθεια πως χρειαζεται και για δουλεια Ομως δεν ημουν ποτε fan των laptop ως κυριο υπολογιστη για το σπιτι, ισως η δυσκολια σε αναβαθμισεις? ισως η οχι τοσο καλες καρτες γραφικων εκτος αν δωσεις 1,5 ή 2Κ για laptop?Ισως οτι ευκολα παθαινουν ζημια ή κλεβονται? Σε καθε περιπτωση, θελω γνωμες προς τα που να κινηθω Θα κανει τα βασικα, browsing, χρηση σουιτας office 365, αρκετο remote working, και θελω να κανω και βασικο video editing (οχι για επαγγελαμτικο σκοπο βεβαια) - Οταν κοιταξα για desktop - MONO κουτι, περιφερειακα ειμαι ΟΚ - και μαλιστα χωρις δισκο καινουρο αυτο που ηθελα παει στα 1,2Κ (με Rayzen 7 δλδ αναλογες Motherboard 8g ram κτλ) Συνθως στα desktop βαζω κατι καλο οταν αγοραζω νεο. Σκεφτομαι μηπως ξεφυγα χωρις λογο - Σε λαπτοπ απο την αλλη πραγματικα δεν νιωθω να δωσω πανω απο 7-8 κατοσταρικα. Νιωθω οτι για να παρω κατι πραγματικα καλο πρεπει να φυγω απο 1,5Κ και δεν το δινω αυτη τη στιγμ Στα 7-8 κατι θα με χαλαει. Πχ η Radeon Vega? Δεν θα εχει μνημη? Κατι θα με χαλαει
turbat0s Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 53 λεπτά πριν, DKNI είπε Η συζυγος βεβαια επιμενει να παμε πλεον σε λυση laptop για να ειναι κοινοχρηστο και για τους δυο Σε βλέπω για λάπτοπ. Ξεκαθάρισε (μέσα σου) τί προϋπολογισμό έχεις.
DKNI Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, turbat0s είπε Σε βλέπω για λάπτοπ. Ξεκαθάρισε (μέσα σου) τί προϋπολογισμό έχεις. Ναι αυτο ειναι το βασικο Κοιτα, ελεγα να ΜΗΝ ξεπερασω το 7 με 8 κατοσταρικα Απλα σημερα που αρχισα να "χτιζω" υπολογιστη - αντι να παρω ετοιμο - ειδα οτι ενα tower (ακομα και κρατωντας παλιο SSD και παλιο DVD) μου βγαινει ~1200 γιατι μαλλον πηγα κατευθειαν σε καλυτερα κομματια Budget το οποιο το σηκωνω μεν αλλα δεν σκοπευα να το δωσω αμεσα.Αν τωρα πουμε οτι με 7-8 κατοσταρικα παμε είτε σε laptop είτε σε desktop που σε 3 χρονια θα ψαχνομαστε, να το ξανασκεφτω Περισσοτερο ηθελα την γνωμη καπου που ο κυριος υπολογιστης του ειναι laptop. (παντα ο κυριος υπολογιστης μου ηταν desktop) Νιωθω οτι το παντρευεσαι το laptop ετσι οπως ερχεται
Eliaskat Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 desktop για βασικά χρήση πάντως με 800€ φτιάχνεις
jgeorgiou Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, DKNI είπε Ναι αυτο ειναι το βασικο Κοιτα, ελεγα να ΜΗΝ ξεπερασω το 7 με 8 κατοσταρικα Απλα σημερα που αρχισα να "χτιζω" υπολογιστη - αντι να παρω ετοιμο - ειδα οτι ενα tower (ακομα και κρατωντας παλιο SSD και παλιο DVD) μου βγαινει ~1200 γιατι μαλλον πηγα κατευθειαν σε καλυτερα κομματια Budget το οποιο το σηκωνω μεν αλλα δεν σκοπευα να το δωσω αμεσα.Αν τωρα πουμε οτι με 7-8 κατοσταρικα παμε είτε σε laptop είτε σε desktop που σε 3 χρονια θα ψαχνομαστε, να το ξανασκεφτω Περισσοτερο ηθελα την γνωμη καπου που ο κυριος υπολογιστης του ειναι laptop. (παντα ο κυριος υπολογιστης μου ηταν desktop) Νιωθω οτι το παντρευεσαι το laptop ετσι οπως ερχεται Να ακούσεις την σύζυγο γιατί θα έχεις κακά ξεμπερδέματα. Πάρε όποιο 10ης γενιάς ΙΝΤΕL I5 ή Ι7 βρεις αλλιώς με RYZEN 4XXX που πραγματικά αξίζει γιατί οι παλιότερες σειρές ήταν λίγο ψόφιες. Με 800ευρώ βρίσκεις αξιοπρεπή μηχανήματα που θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou
SabotazNic Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε με RYZEN 5XXX που πραγματικά αξίζει γιατί οι παλιότερες σειρές ήταν λίγο ψόφιες. fixed Απο ποτε οι 2χχχ και 3χχχ ειναι ψοφιες σειρες για βασικα workloads και gaming?
jgeorgiou Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, SabotazNic είπε fixed Απο ποτε οι 2χχχ και 3χχχ ειναι ψοφιες σειρες για βασικα workloads και gaming? Οταν έχει κυκλοφορήσει η σειρά 4XXX με πολύ καλύτερες επιδόσεις γιατί να πας να πάρεις ότι έχει ξεμείνει από παλιά στην αποθήκη με χειρότερες? (στους RYZEN είναι η 4ΧΧΧΧ σειρά η καινούρια , μόνο στους desktop θα δούμε τους 5XXXX σε λίγες μέρες) ΥΓ (το ίδιο ισχύει και για INTEL) να παίρνετε μόνο 10ης γενιάς γιατί έχουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά και σε αυτονομία , θερμοκρασία , επιδόσεις. Σε φορητό υπολογιστή το τρίπτυχο αυτό είναι πολύ σημαντικό και κάθε σκαλί αναβάθμισης καλοδεχούμενο. https://www.skroutz.gr/s/25001875/Lenovo-IdeaPad-5-14ARE05-Ryzen-3-4300U-8GB-256GBFHD-No-OS.html Αν είναι να πας σε παλιά γενιά RYZEN τότε προτίμησε τους 10th INTEL που είναι μακράν αποδοτικότεροι. π.χ. https://www.skroutz.gr/s/25279982/HP-250-G7-i5-1035G1-8GB-256GB-FHD-No-OS-Silver.html Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou
SabotazNic Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε στους RYZEN είναι η 4ΧΧΧΧ σειρά η καινούρια , μόνο στους desktop θα δούμε τους 5XXXX σε λίγες μέρες Ryzen είναι είτε μιλάμε για desktop είτε για laptop (mobile) . Θα μπορούσες να γράψεις 4xxxu για να αποφεύγετε η σύγχυση. Προφανώς σε λαπτοπ, ναι σε 4χχχu. Δεν αξίζουν οι διαφορές στις τιμές με 3χχχu. @DKNI αν αποφασίσεις λαπτοπ περίμενε BF. Θα βγουν προσφορές, απλά λόγω lock down, θα χρειαστεί να πάρεις γρήγορα κάποια απόφαση ως προς την αγορά κάποιου Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από SabotazNic
DKNI Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, SabotazNic είπε @DKNI αν αποφασίσεις λαπτοπ περίμενε BF. Θα βγουν προσφορές, απλά λόγω lock down, θα χρειαστεί να πάρεις γρήγορα κάποια απόφαση ως προς την αγορά κάποιου Thanks, αυτο ακριβως σκοπευω να κανω Τωρα πρακτικα καθοριζω τι χαρακτηριστικα, τι ειδος και τι μπατζετ θα παιξει για να ειμαι ετοιμος για BF και γιορτες Επειδη δεν καταλαβα 1. Νομιζα οτι Ryzen 5>Ryzen 4>Ryzen 3 μιας και ειναι νεωτεροι, κατα το i7 > i5 > i3 Κανω λαθος? Υπαρχουν δλδ Ryzen 4 καλυτεροι απο Ryzen 5? 2. Τελικα το να ειναι το laptop ο "καλος" υπολογιστης του σπιτιου το ακουτε σαν λογικη?
LaMereda Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η AMD τα έκανε λίγο μαντάρα με τις ονομασίες γιατί μέχρι και την 3η γενιά, οι επεξεργαστές των desktop - mobile έχουν την ακόλουθη αντιστοιχία: Ryzen 1st Gen: 1XXX desktop / 2XXX mobile Ryzen 2nd Gen: 2XXX desktop / 3XXX mobile Ryzen 3rd Gen: 3XXX desktop / 4XXX mobile Τώρα επειδή κατάλαβαν ότι αυτό προκαλεί μπέρδεμα, στην 4η γενιά ονόμασαν τα μοντέλα των desktop 5XXX για να είναι το ίδιο με τα mobile όταν βγουν. Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από LaMereda 2
DKNI Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, LaMereda είπε Η AMD τα έκανε λίγο μαντάρα με τις ονομασίες γιατί μέχρι και την 3η γενιά, οι επεξεργαστές των desktop - mobile έχουν την ακόλουθη αντιστοιχία: Ryzen 1st Gen: 1XXX desktop / 2XXX mobile Ryzen 2nd Gen: 2XXX desktop / 3XXX mobile Ryzen 3rd Gen: 3XXX desktop / 4XXX mobile Τώρα επειδή κατάλαβαν ότι αυτό προκαλεί μπέρδεμα, στην 4η γενιά ονόμασαν τα μοντέλα των desktop 5XXX για να είναι το ίδιο με τα mobile όταν βγουν. Thanks, βοηθησε Αρα οι "τελευταιοι" ας το πουμε Ryzen για desktop ειναι Ryzen 5 και το ιδιο θα ειναι για laptop που ομως δεν εχουν βγει? Ξερουμε ποτε θα βγουν? Αξιζει να περιμενω ή είμαστε ΟΚ και με Ryzen 4 - δεδομενου οτι δεν ειναι για μενα primary plan να παω σε laptop αξιας 1500€
jgeorgiou Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, DKNI είπε Thanks, βοηθησε Αρα οι "τελευταιοι" ας το πουμε Ryzen για desktop ειναι Ryzen 5 και το ιδιο θα ειναι για laptop που ομως δεν εχουν βγει? Ξερουμε ποτε θα βγουν? Αξιζει να περιμενω ή είμαστε ΟΚ και με Ryzen 4 - δεδομενου οτι δεν ειναι για μενα primary plan να παω σε laptop αξιας 1500€ η τρέχουσα 4ΧΧΧ γενιά RYZEN είναι εξαιρετική και η επόμενη (5ΧΧΧ για notebooks θα αργήσει) απλά μην πας στην παλιά 3ΧΧΧ γενιά που προσπαθούν πολλοί να πλασάρουν για να τα ξεφορτωθούν. (υπάρχει μεγάλο απόθεμα στην αγορά που προσπαθούν να ξεστοκάρουν) Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou 1
DKNI Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Επί του βασικού ερωτήματος (το να είναι laptop ο "υπολογιστής του σπιτιου") τι λεμε; Επίσης για να καταλάβω δεν μας νοιάζει να λέει Ryzen 3 5 7 Μας νοιάζει να ακολουθεί 4xxxU σωστα? Προτιμούμε δλδ Ryzen 3 4xxxu από Ryzen 7 3xxxu? Τι είναι το 3,5,7? Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από DKNI
Aten-Ra Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 7/11/2020 στις 2:30 ΜΜ, DKNI είπε Μετα απο 11 χρονια αποφασισα οτι ηρθε η ωρα να αλλαξω υπολογιστη Υπερτιμιος μου ειχε βγει ο desktopακος μου και ακομα παιζει μιας και μεγαλωνοντας οι απαιτησεις μου μειωθηκαν (πχ gaming μονο σε κονσολα πια και σπανια) αλλα νομιζω ηρθε η ωρα για αλλαγη Η συζυγος βεβαια επιμενει να παμε πλεον σε λυση laptop για να ειναι κοινοχρηστο και για τους δυο - ειναι αληθεια πως χρειαζεται και για δουλεια Ομως δεν ημουν ποτε fan των laptop ως κυριο υπολογιστη για το σπιτι, ισως η δυσκολια σε αναβαθμισεις? ισως η οχι τοσο καλες καρτες γραφικων εκτος αν δωσεις 1,5 ή 2Κ για laptop?Ισως οτι ευκολα παθαινουν ζημια ή κλεβονται? Σε καθε περιπτωση, θελω γνωμες προς τα που να κινηθω Θα κανει τα βασικα, browsing, χρηση σουιτας office 365, αρκετο remote working, και θελω να κανω και βασικο video editing (οχι για επαγγελαμτικο σκοπο βεβαια) - Οταν κοιταξα για desktop - MONO κουτι, περιφερειακα ειμαι ΟΚ - και μαλιστα χωρις δισκο καινουρο αυτο που ηθελα παει στα 1,2Κ (με Rayzen 7 δλδ αναλογες Motherboard 8g ram κτλ) Συνθως στα desktop βαζω κατι καλο οταν αγοραζω νεο. Σκεφτομαι μηπως ξεφυγα χωρις λογο - Σε λαπτοπ απο την αλλη πραγματικα δεν νιωθω να δωσω πανω απο 7-8 κατοσταρικα. Νιωθω οτι για να παρω κατι πραγματικα καλο πρεπει να φυγω απο 1,5Κ και δεν το δινω αυτη τη στιγμ Στα 7-8 κατι θα με χαλαει. Πχ η Radeon Vega? Δεν θα εχει μνημη? Κατι θα με χαλαει Αφού δεν παίζεις παιχνίδια προσωπικά με 1.5Κ θα έπαιρνα και Laptop (για να μην έχω μουρμούρα) και Desktop. Πχ θα έπαιρνα ένα Laptop σαν το παρακάτω που θα σε καλύψει για πολλά χρόνια (6-cores) https://www.skroutz.gr/s/24602184/Asus-VivoBook-S14-M433IA-WB513T-R5-4500U-8GB-512GB-FHD-W10.html Και με 7-8 κατοστάρικα θα έφτιαχνα ένα desktop που θα έχει καλές προοπτικές αναβάθμισης , δηλαδή κάτι σε Ryzen 2600/3600 η Core i5 10400 που για τώρα θα σε καλύψουν εύκολα. Μετά αν χρειαστείς παραπάνω δύναμη μπορείς να πας μέχρι 12-16Core που θα έχουν πέσει και οι τιμές. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2020 από Aten-Ra
andreas1gr Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2020 Στις 7/11/2020 στις 2:30 ΜΜ, DKNI είπε Η συζυγος βεβαια επιμενει να παμε πλεον σε λυση laptop Άστο φίλε… Αφού μπλέχτηκε η σύζυγος στην μέση… βράσε όριζα… Έτσι και η δικιά μου… πολλά καλώδια έχει το pc… πολύ θόρυβο κάνει όταν παίζεις παιχνίδια… και δεν ταιριάζει με τα έπιπλα… μπουρου μπουρου… Αγόρασε ένα λαπτοπ για να ησυχάσεις… κατά προτίμηση λεπτό με αλουμίνιο….
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα