terry308 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Για τι χρήση το θέλει? Σου εξήγησε? Θέλει παιχνίδια? αν ναι σου είπε συγκεκριμένα παιχνίδια? παιχνίδια fortnite & gta rp
jgeorgiou Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ωραία (ελάχιστο για να μείνεις ικανοποιημένος) α) Πας για φθηνό B460 motherboard , 10400f cpu , φθηνό 16GB/3000 Για κάρτα γραφικών πας σε 1660super και έναν φθηνιάρη 500GB ssd (ετσι και αλλιώς μέσα στο παιχνίδι δεν υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ ακριβών-φθηνών ssd) κουτί φθηνό , τροφοδοτικό φθηνό 550Watt 80+ bronze θα σε καλύψει και μπορεί να "σηκώσει" ακόμη και την επερχόμενη 3060ΤΙ που είναι πολύ δυνατή (αλλά πολύ ακριβή για εσένα) θα υπερβείς λίγο το budget σου αλλά αυτό είναι το ελάχιστο-εισαγωγικό gaming pc σημερα. ΥΓ Εκτός από κοτσώβολο νομίζω και το πλαίσιο (μεγαλύτερη ποικιλία) κάνει δόσεις χωρίς κάρτα (ρώτησε τους) 7 λεπτά πριν, terry308 είπε παιχνίδια fortnite & gta rp Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou 2
terry308 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 52 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Εκτός από κοτσώβολο νομίζω και το πλαίσιο (μεγαλύτερη ποικιλία) κάνει δόσεις χωρίς κάρτα (ρώτησε τους) δεν ειναι για εμενα , τον ειπα τον μπαμπα και δεν θελει να μπει στη διαδικασια του πλαισιου ... ευχαριστω πολυ
TopCLR Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, jgeorgiou είπε ωραία (ελάχιστο για να μείνεις ικανοποιημένος) α) Πας για φθηνό B460 motherboard , 10400f cpu , φθηνό 16GB/3000 Για κάρτα γραφικών πας σε 1660super και έναν φθηνιάρη 500GB ssd (ετσι και αλλιώς μέσα στο παιχνίδι δεν υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ ακριβών-φθηνών ssd) κουτί φθηνό , τροφοδοτικό φθηνό 550Watt 80+ bronze θα σε καλύψει και μπορεί να "σηκώσει" ακόμη και την επερχόμενη 3060ΤΙ που είναι πολύ δυνατή (αλλά πολύ ακριβή για εσένα) θα υπερβείς λίγο το budget σου αλλά αυτό είναι το ελάχιστο-εισαγωγικό gaming pc σημερα. ΥΓ Εκτός από κοτσώβολο νομίζω και το πλαίσιο (μεγαλύτερη ποικιλία) κάνει δόσεις χωρίς κάρτα (ρώτησε τους) @jgeorgiou Δεν βγαίνει, χρειάζεται και περιφερειακά. Το budget δεν είναι μόνο για πύργο! Ο terry308 έγραψε: 3 ώρες πριν, terry308 είπε Δεν ειναι για εμένα , είναι για κορη συναδερφου , ταβάνι 650€ είπε με περιφερειακά και δεν εχει οθονη , θελει 27" και ΜΟΝΟ απο κοτσωβωλο λογου καρρτελας και δυνατοτητας μηνα/μηνα πληρωμης Έβαλα τωρα τον 9100f με 1650 και τα λοιπα Plus καμερα plus σετ πληκτρολογιο ποντικι και πηγε 758€ @terry308 Με αυτά τα δεδομένα (650€ όλα από Κοτσώβολο με οθόνη 27") δεν γίνεται τίποτα. Η πιο φθηνή 27αρα είναι στα 139€. Θα δώσει λιγότερα από 500€ για πύργο και θα παίζει παιχνίδια σαν το GTA; Με τι; Με GT710; Η πιο φθηνή GTX 1050ti (που θα μπορούσε να παίζει) κάνει 153€ (με τόσα παίρνεις GTX 1650 Super), επόμενη (φθηνή) λύση η GT 1030 (που ίσως να είναι ΜΗ λύση) στα 84€! 2
Antman Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Nα ρωτήσω ρε παιδιά, οκ για gaming καλύτερα γραφικά ο 3400 από τον 10100, αλλά για αναπαραγωγή ταινιών, μεγάλα αρχεία Η.264 UHD 4k τα γραφικά παίζουν επίσης ρόλο ή τα καταφέρνουν και οι 2 εξίσου καλά?
dchatz Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Απλά είναι τα πράγματα, αν θες να κάνεις gaming με AMD APU δες τι και πως παίζει με gt1030. Κάνει και για gaming αρκεί να είναι gaming επιπέδου gt1030.
Antman Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Στην παραπάνω απορία μου, γνωρίζετε? Τα γραφικά είναι εξίσου σημαντικά και για αναπαραγωγή ταινιών σε ότι αφορά τους 2 επεξεργαστές?
mike.hatz Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 14/1/2021 στις 1:42 ΜΜ, Antman είπε Στην παραπάνω απορία μου, γνωρίζετε? Τα γραφικά είναι εξίσου σημαντικά και για αναπαραγωγή ταινιών σε ότι αφορά τους 2 επεξεργαστές? Οχι τα γραφικα δεν ειναι εξισου συμαντικα σε ταινιες. Στα παιχνιδια σε αντιθεση με τις ταινιες πρεπει να γινει καποιου ειδους real time rendering, που υπολογιζετε ο φωτισμος, deapth of field, shadows κτλ, αναλογα με τα models που υπαρχουν στην σκηνη και τα σημεια φωτισμου, ωστε να βγει τελικα το αποτελεσμα, που στην τελικη, ειναι το χρωμα σε καθε pixel. Αντιθετα σε παιδικες 3d animation ταινιες, δεν κανεις καποια τετοια διαδικασια. Η διαδικασια εχει γινει ηδη απο την disney και την dreamworks και το αρχειο της ταινιας δεν περιεχει καμια παραπανω πληροφορια παρα το χρωμα σε καθε pixel για καθε frame και τον ηχο(επειδη ειναι κωδικοποιημενες για μειωση ογκου της ταινιας, χρειαζετε αποκωδικοποιηση που ειναι cpu task). Σε οχι animation ισχυει το ιδιο. Οποτε το μονο που σε ενδιαφερει ειναι να εχεις αρκετα καλα γραφικα για να υποστηριξουν την αναλυση της οθονης στο framerate της ταινιας. Με τα intel uhd 630 που εχουν οι 10gen intel μπορεις να κανεις αυτην την δουλεια εως και 4k 60fps(οι ταινιες ειναι συνηθως ~30fps), με dispaly port. Ο ryzen 3400g ειναι ακομα πιο ανετος. edit: το κοιταξα λιγο παραπανω και δεν ειναι cpu task οπως νομιζα. Αντιθετα ο αποκωδικοποιητης ειναι μεσα στο chip των γραφικων. Οποτε ειναι gpu task. Παρολαυτα το αποτελεσμα δεν αλαζει και τα 630 αντεχουν το 4k 30fps, αλλα stressαρεται παραπανω απ οσο νομιζα. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2021 από mike.hatz
ilos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Στις 16/11/2020 στις 7:22 ΜΜ, jgeorgiou είπε ωραία (ελάχιστο για να μείνεις ικανοποιημένος) α) Πας για φθηνό B460 motherboard , 10400f cpu , φθηνό 16GB/3000 Για κάρτα γραφικών πας σε 1660super και έναν φθηνιάρη 500GB ssd (ετσι και αλλιώς μέσα στο παιχνίδι δεν υπάρχουν διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ ακριβών-φθηνών ssd) κουτί φθηνό , τροφοδοτικό φθηνό 550Watt 80+ bronze θα σε καλύψει και μπορεί να "σηκώσει" ακόμη και την επερχόμενη 3060ΤΙ που είναι πολύ δυνατή (αλλά πολύ ακριβή για εσένα) θα υπερβείς λίγο το budget σου αλλά αυτό είναι το ελάχιστο-εισαγωγικό gaming pc σημερα. ΥΓ Εκτός από κοτσώβολο νομίζω και το πλαίσιο (μεγαλύτερη ποικιλία) κάνει δόσεις χωρίς κάρτα (ρώτησε τους) Σε b460 δε παίζουν οι μνήμες πάνω από 2666 σε i5. ή θα πάρει φτηνότερες ή θα πάει στην πιο φτηνή z490 με 3200/3600 μνήμες (αν και με την 1660 δεν έχει πολύ νόημα). 1
ilos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Btw b460/h410 ΔΕΝ θα πάρουν υποστήριξη για rocket lake, σε αντίθεση με τις h470, z490 - αν ενδιαφέρεται αργότερα για αναβάθμιση ο OP. Επίσης τα νέα φτηνά chipset (b560/h570) θα έχουν memory oc από μαμά στους RL. Τα καλά του ανταγωνισμού.😁
Antman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2021 Στις 14/1/2021 στις 8:52 ΜΜ, mike.hatz είπε Οχι τα γραφικα δεν ειναι εξισου συμαντικα σε ταινιες. Στα παιχνιδια σε αντιθεση με τις ταινιες πρεπει να γινει καποιου ειδους real time rendering, που υπολογιζετε ο φωτισμος, deapth of field, shadows κτλ, αναλογα με τα models που υπαρχουν στην σκηνη και τα σημεια φωτισμου, ωστε να βγει τελικα το αποτελεσμα, που στην τελικη, ειναι το χρωμα σε καθε pixel. Αντιθετα σε παιδικες 3d animation ταινιες, δεν κανεις καποια τετοια διαδικασια. Η διαδικασια εχει γινει ηδη απο την disney και την dreamworks και το αρχειο της ταινιας δεν περιεχει καμια παραπανω πληροφορια παρα το χρωμα σε καθε pixel για καθε frame και τον ηχο(επειδη ειναι κωδικοποιημενες για μειωση ογκου της ταινιας, χρειαζετε αποκωδικοποιηση που ειναι cpu task). Σε οχι animation ισχυει το ιδιο. Οποτε το μονο που σε ενδιαφερει ειναι να εχεις αρκετα καλα γραφικα για να υποστηριξουν την αναλυση της οθονης στο framerate της ταινιας. Με τα intel uhd 630 που εχουν οι 10gen intel μπορεις να κανεις αυτην την δουλεια εως και 4k 60 fps, με dispaly port. Ο ryzen 3400g ειναι ακομα πιο ανετος. Σ ευχαριστώ. Κάτι τελευταίο, επειδή μέχρι στιγμής βολεύομαι με ταινίες που τις βάζω σε στικάκι και από κει ταμπλετ και μετά στην τηλεόραση η οποία είναι παλαιάς τεχνολογίας, plasma. Θέλοντας σιγά σιγά να αναβαθμιστώ σε μια smart tv η όλη διαδικασία του streaming από τον υπολογιστή που θα έχω κατεβασμένες τις ταινίες και από κει με wifi στην τηλεόραση, έχει να κάνει επίσης με τον επεξεργαστή και τα γραφικά του υπολογιστή ή ούτε καν? Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ακόμα, το έχω μπερδεμένο στο μυαλό μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα