broxopios Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα. Πρόσφατα παρήγγειλα το XBOX Series S και έχοντας την οθόνη της υπογραφής μου, είπα να μείνω σε αυτή μιας και είναι στα 1080p/60hz. Το θέμα είναι ότι δεν έχει έξοδο HDMI παρά μόνο DP, VGA, DVI. Αγόρασα αυτόν τον αντάπτορα με σκοπό να συνδέσω εκεί το XSS, αλλά νομίζω ότι δουλεύει μόνο από DP σε HDMI και όχι το αντίστροφο που θέλω εγώ. Σύνδεσα ένα λάπτοπ που έχει DP στην τηλεόραση που έχει HDMI και δούλεψε μια χαρά. Όμως οτιδήποτε προσπάθησα να συνδέσω από hdmi στον αντάπτορα που κούμπωσα στο monitor, δεν δούλεψε. Έχει κανείς καμία ιδέα αν υπάρχει λύση; Επόμενη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσω αυτόν τον αντάποτρα που δουλεύει, αλλά κάποιες φορές κάνει διακοπές η σύνδεση και δείχνει μαύρη οθόνη. Τρίτη επιλογή είναι να αγοράσω νέο μόνιτορ.
gdal73 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 H οθόνη φαντάζομαι δεν έχει είσοδο HDMI και όχι έξοδο. Κοινο καλώδιο HDMI -- DVI δεν σκέφτηκες να χρησιμοποιήσεις; 1
aekoupoli Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Λογικα κατι τετοιο θα σου κανει lets you connect a HDMI enabled video source, such as laptop, PC, desktop, Nintendo Switch, XBOX One, XBOX 360, PS4 Pro, video game console, MacBook Pro 2015, Mac Mini, Blu-ray player to a dp monitor. Εσυ την πατησες εδω: The adapters you see online typically work in one direction, so you'll have to look for an adapter that states to convert "HDMI to DisplayPort", not "DisplayPort to HDMI" Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από aekoupoli 2
broxopios Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, gdal73 είπε H οθόνη φαντάζομαι δεν έχει είσοδο HDMI και όχι έξοδο. Κοινο καλώδιο HDMI -- DVI δεν σκέφτηκες να χρησιμοποιήσεις; Όχι δεν έχει δυστυχώς. Αλλιώς θα ήμουν τζιτζί. Κοινό καλώδιο που λες δεν σκέφτηκα όχι. Θα κάνει δουλειά ή το ίδιο πρόβλημα θα έχω; 6 ώρες πριν, aekoupoli είπε Λογικα κατι τετοιο θα σου κανει lets you connect a HDMI enabled video source, such as laptop, PC, desktop, Nintendo Switch, XBOX One, XBOX 360, PS4 Pro, video game console, MacBook Pro 2015, Mac Mini, Blu-ray player to a dp monitor. Εσυ την πατησες εδω: The adapters you see online typically work in one direction, so you'll have to look for an adapter that states to convert "HDMI to DisplayPort", not "DisplayPort to HDMI" Ναι μάλλον εκεί έγινε το λάθος. Βέβαια 30€ ρε γαμώτο. Τι ακριβά που είναι τα άτιμα.
gdal73 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, broxopios είπε Όχι δεν έχει δυστυχώς. Αλλιώς θα ήμουν τζιτζί. Κοινό καλώδιο που λες δεν σκέφτηκα όχι. Θα κάνει δουλειά ή το ίδιο πρόβλημα θα έχω; Ναι μάλλον εκεί έγινε το λάθος. Βέβαια 30€ ρε γαμώτο. Τι ακριβά που είναι τα άτιμα. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Τι είσοδο έχει η οθόνη; (male ή female DVI ?) Edit : άστο το είδα, γιατί δεν δοκιμάζεις αυτό : https://www.e-shop.gr/logilink-ah0001-hdmi-adapter-hdmi-female-dvi-d-male-gold-plated-p-PER.756973 Δεν γνωρίζω αν έχεις πρόβλημα με το ήχο με το video λογικά δεν θα έχεις, εγώ που έχω συνδέσει το PC και ένα δορυφορικό δέκτη με το ίδιο τρόπο, δεν έχω πρόβλημα, αλλά μπορεί να είναι και υπόθεση του monitor που έχω.... Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από gdal73 1
cabdik Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 https://www.skroutz.gr/c/699/metatropeis-adaptors.html?keyphrase=hdmi+to+display+port Δυστυχως απο την βιασυνη σου, και ΜΗ προσεκτικη μελετη των θυρων και των καλωδιων, πηρες το αντιστροφο, που προφανως δεν σου δουλευει......!! εφ οσον η ΠΗΓΗ (ΧΒΟΧ), που δινει (=εξοδος) την εικονα, εχει HDMI... και ο ΔΕΚΤΗΣ (δλδ η οθονη σου DELL), που δεχεται το σημα της εικονας, εχει ΕΙΣΟΔΟ Display Port , DVI, σημαινει οτι ο ανταπτορας που θες, ειναι ΑΠΟ HDMI ( που εχει η πηγη) ΣΕ DP ή DVI, που εχει η οθονη.......!!!! εκει θελει λιγο προσοχη, να μην τα μπερδεψεις και τα παρεις αναποδα....!!! 1
broxopios Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 51 λεπτά πριν, gdal73 είπε Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Τι είσοδο έχει η οθόνη; (male ή female DVI ?) Edit : άστο το είδα, γιατί δεν δοκιμάζεις αυτό : https://www.e-shop.gr/logilink-ah0001-hdmi-adapter-hdmi-female-dvi-d-male-gold-plated-p-PER.756973 Δεν γνωρίζω αν έχεις πρόβλημα με το ήχο με το video λογικά δεν θα έχεις, εγώ που έχω συνδέσει το PC και ένα δορυφορικό δέκτη με το ίδιο τρόπο, δεν έχω πρόβλημα, αλλά μπορεί να είναι και υπόθεση του monitor που έχω.... Οκ θα αγοράσω το παρακάτω μιας και τώρα με το lockdown έχει και χαμηλά έξοδα αποστολής. Νομίζω θα είμαι εντάξει με αυτό. Το ίδιο με αυτό του eshop είναι. https://www.skroutz.gr/s/7121984/Powertech-DVI-D-male-HDMI-female-ADA-H003.html#reviews 37 λεπτά πριν, cabdik είπε https://www.skroutz.gr/c/699/metatropeis-adaptors.html?keyphrase=hdmi+to+display+port Δυστυχως απο την βιασυνη σου, και ΜΗ προσεκτικη μελετη των θυρων και των καλωδιων, πηρες το αντιστροφο, που προφανως δεν σου δουλευει......!! εφ οσον η ΠΗΓΗ (ΧΒΟΧ), που δινει (=εξοδος) την εικονα, εχει HDMI... και ο ΔΕΚΤΗΣ (δλδ η οθονη σου DELL), που δεχεται το σημα της εικονας, εχει ΕΙΣΟΔΟ Display Port , DVI, σημαινει οτι ο ανταπτορας που θες, ειναι ΑΠΟ HDMI ( που εχει η πηγη) ΣΕ DP ή DVI, που εχει η οθονη.......!!!! εκει θελει λιγο προσοχη, να μην τα μπερδεψεις και τα παρεις αναποδα....!!! Ναι αυτό που πόσταρες έχω. Το είχα αγοράσει για να συνδέω το λάπτοπ σε τηλεόραση οπότε το είχα ήδη. Έλεγα μπας και δεν χρειαζόταν να αγοράσω κάτι επιπλέον. 1
cabdik Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 για μενα ..δοκιμασε ενα απλο και φθηνο ανταπτορα DVI-D/ HDMI με καλωδιο HDMI, οπως αυτος που ειναι στο λινκ που εβαλες εσυ, και δες αν δουλευει..! ετσι κι αλλιως ειναι παμφθηνος..! πιστευω οτι θα δουλεψει... 1
@topos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Αυτοί οι ανταπτορες θα δουλέψουν μέχρι fhd.Οποτε λογικά θα είσαι οκ. Πάντως εάν δεν σου δουλέψει στείλε μου ένα πμ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα