DTInfinity Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Πάντως κι εγώ που είχα ένα τεράστιο και παρά πολύ βαρύ έπιπλο/μπουφέ με μάρμαρα, πήρα τα παρακάτω ροδάκια από το πρακτικερ και τον μετακινώ εύκολα σχετικά για να σκουπίζω από πίσω. https://www.praktiker.gr/m/p/vasi-metaforas-wagner-17x17x23cm-4-temaxia-60177 Ειναι λίγο πιο ακριβό αλλά το μόνο που βρήκα να σηκώνει εύκολα 450 κιλά. 2
Haldol Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, DTInfinity είπε Πάντως κι εγώ που είχα ένα τεράστιο και παρά πολύ βαρύ έπιπλο/μπουφέ με μάρμαρα, πήρα τα παρακάτω ροδάκια από το πρακτικερ και τον μετακινώ εύκολα σχετικά για να σκουπίζω από πίσω. https://www.praktiker.gr/m/p/vasi-metaforas-wagner-17x17x23cm-4-temaxia-60177 Ειναι λίγο πιο ακριβό αλλά το μόνο που βρήκα να σηκώνει εύκολα 450 κιλά. Φαίνονται άριστα! Πιστεύω θα με βοηθήσουν. Από Δευτέρα θα τους πάρω τηλέφωνο, να δω αν τα στέλνουν. Αν όχι, θα ακολουθήσω τη λύση του @papoys1 και θα βάλω νεροσωλήνες! 3
cthulhucarbide Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Το κόλπο με τους σωλήνες το έκαναν οι Αιγύπτιοι για να μετακινούν τους ογκόλιθους όταν έφτιαχναν τις πυραμίδες. Δεν θα το συνιστούσα όμως γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα γδάρεις το πάτωμα εκτός αν βρεις κάποιον κύλινδρο από κάτι μαλακό, τουλάχιστον πιο μαλακό από το ξύλο του πατώματος 3
sakura22 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να αποφύγεις το γδάρσιμο κάνεις κόμπο με το παλιό χαλί/κουβερτα. Στα ροδάκια/σωλήνες να υπολογίζεις και το ύψος τους (αν τώρα περνάει με αέρα πχ 10cm μπορεί μετά να μην περνάει). Βέβαια η πιο απλή λύση -που απορώ πως δεν την πρότεινε κάποιος ως τώρα- είναι: 1. Παίρνεις τα φιλαράκια 2. Ξεκινάτε εντατική γυμναστική βαρη, trx, crossfit, καλλισθενική 3. Σε 2 χρόνια μετακινείτε εύκολα το έπιπλο χωρίς ροδάκια και σωλήνες. Απλό και οικονομικό. υγ: @cthulhucarbide δεν ισχύει αυτό για τις πυραμίδες, όλοι ξέρουμε πως τις φτιάξαν οι εξωγήινοι... Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από sakura22 2
prmarios Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Στο πατρικο μου, υπαρχει κατι αντιστοιχο σε συνθετο - βιβλιοθηκη. Θυμαμαι οτι ηταν τοσο μεγαλο, που οταν ηρθε, ηταν σε κομματια και συναρμολογηθηκε εντος του σαλονιου. Κανε προσεκτικη μετρηση διαστασεων και δες αν με καποιο τροπο αποσυναρμολογηται. Γιατι εχω βρεθει σε περιοδο μετακομισης αρκετα πραγματα να θελουν κουβαλημα απο σκαλες. 1
papoys1 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, prmarios είπε Στο πατρικο μου, υπαρχει κατι αντιστοιχο σε συνθετο - βιβλιοθηκη. Θυμαμαι οτι ηταν τοσο μεγαλο, που οταν ηρθε, ηταν σε κομματια και συναρμολογηθηκε εντος του σαλονιου. Κανε προσεκτικη μετρηση διαστασεων και δες αν με καποιο τροπο αποσυναρμολογηται. Γιατι εχω βρεθει σε περιοδο μετακομισης αρκετα πραγματα να θελουν κουβαλημα απο σκαλες. Εάν το έκανε κλασικός μαραγκός με καλά υλικά συνήθως κατά τη συναρμολόγηση εκτός από βίδες ή καρφιά βάζουν και ξυλόκολλα οπότε αποκλείεται να αποσυναρμολογηθεί χωρίς να γίνουν ζημιές οπότε μετά θέλει αποκατάσταση. Βέβαια θυμάμαι το πρώτο μου σύνθετο που ήρθε σε κομμάτια και ενώθηκε με βίδες αλλά σε τέτοια έπιπλα είναι εμφανή τα σημεία διαχωρισμού τους. Τα σύγχρονα από ΙΚΕΑ πράκτικερ κ.λ.π. αποσυναρμολογούνται αλλά είναι τέτοια η κατασκευή και κα υλικά τους που αν το κάνεις 1,2 φορές χάνουν την αρχική ευστάθειά τους. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα