Haldol Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Σπέρα παίδες. Έχω μία μεγάλη και ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ βαριά μασίφ βιβλιοθήκη (είπα ότι είναι πολύ βαριά;) που θέλω να την πάω αποθήκη. Την χρησιμοποιώ «αναγκαστικά» εδώ και... 5 χρόνια, γιατί δε μπορώ να τη βγάλω απ’ το διαμέρισμα. Αλλά δε πάει άλλο. Υπόψιν ότι δεν είναι δική μου αλλά του σπιτιού, αλλιώς θα την αναλάμβανε το team πριόνι και τζάκι. Αλλά δε μπορώ να τη διαλύσω, οπότε πρέπει να την αποθηκεύσω. Έχω 2 φίλους, υπομονή, αλλά και ασανσέρ 600+ κιλά (μιας και η αποθήκη είναι στο -1 κι εγώ στο 2). Τι άλλο χρειαζόμαστε; Κάνα ειδικό εργαλείο ; Κάνα tip;
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Θα αφαιρέσεις ότι μπορείς να βγάλεις ,πχ ραφια ,τζάμια κλπ.Θα βάλεις και ένα χαλάκι/ρουχο/κάτι κάτω απο τα πόδια/βαση και θα την τσουλήσεις αν γίνεται ώστε να γλυτώσεις όσο μπορείς το σήκωμα.Αρκει να είναι οκ το πάτωμα. 1
phanispal Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Είναι στο χώρο της εισόδου; Της κεντρικής πόρτας δηλαδή; Ή σε κάποιο δωμάτιο; Περνάει απ' τις κάσες;
greekfragma Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 αν δε λύσεις ότι λύνεται θα γίνει ζημιά. μοκέτα ή μια παλιά κουβέρτα από κάτω να μη χαράξεις επιφάνειες και το έπιπλο αλλά και για να τσουλάει ευκολότερα. για τί διαστάσεις μιλάμε;
Βασίλης_29 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Έχουμε και εμείς κάτι πολύ μεγαλα έπιπλα αντίκες των προηγούμενων γενεων που έζησαν εδώ, απλά έχουμε συμβιβαστεί ότι κάποια από αυτά τα έπιπλα θα μείνουν εδώ βρέξει χιονίσει, απορώ πως μπόρεσαν και τα έφεραν μέσα στο κτίριο, αφού ούτε από την σκάλα χωράνε ούτε από το μπαλκόνι που είναι επικίνδυνο να βάλουμε κάτι βαρύ ακόμα μέχρι να το κατεβάσει ο γερανος. 1
Fotis_Greece Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Κρατα το. Τα παλια επιπλα εχουν αξια και ειναι απο πραγματικο ξυλο. Οχι σαν τις καινούργιες παπαριές απο πεπιεσμένο χαρτονι 2
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε Κρατα το. Τα παλια επιπλα εχουν αξια και ειναι απο πραγματικο ξυλο. Οχι σαν τις καινούργιες παπαριές απο πεπιεσμένο χαρτονι σε ενοικιο είναι ,του σπιτιου ειναι η ντουλαπα
vamvakoolas Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, Haldol είπε Σπέρα παίδες. Έχω μία μεγάλη και ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ βαριά μασίφ βιβλιοθήκη (είπα ότι είναι πολύ βαριά;) που θέλω να την πάω αποθήκη. Την χρησιμοποιώ «αναγκαστικά» εδώ και... 5 χρόνια, γιατί δε μπορώ να τη βγάλω απ’ το διαμέρισμα. Αλλά δε πάει άλλο. Υπόψιν ότι δεν είναι δική μου αλλά του σπιτιού, αλλιώς θα την αναλάμβανε το team πριόνι και τζάκι. Αλλά δε μπορώ να τη διαλύσω, οπότε πρέπει να την αποθηκεύσω. Έχω 2 φίλους, υπομονή, αλλά και ασανσέρ 600+ κιλά (μιας και η αποθήκη είναι στο -1 κι εγώ στο 2). Τι άλλο χρειαζόμαστε; Κάνα ειδικό εργαλείο ; Κάνα tip; παρε ενα μετρο (στο ΙΚΕΑ δινουν τσαμπα μεζουρες) και μετρα αν περναει απο ανσασερ και απο πορτες αν θες μπορεις να αγορασεις ροδακια για να κανεις τη ζωη σου ευκολη (ειτε leroy/praktiker ειτε κανα μεγαλο χρωματοπωλειο) αν μπορειτε να βρειτε δερματινα γαντια να φορατε ακομα καλυτερα θελει υπομονη και να κανετε στασεις (ολο το καλοκαιρι κουβαλημα εκανα ψυγεια/πλυντηρια κτλ)
lnoldori Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Αν έχεις λίγο ακόμα υπομονή μήπως θα σου έκανε κάτι τέτοιο? https://www.amazon.com/UBEI-Furniture-Portable-Lifting-Transport/dp/B079FQMRBY
cthulhucarbide Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Υπάρχουν κάτι βάσεις με ροδάκια που είναι ό,τι πρέπει για ίσια πατώματα. Φαντάσου ένα κομματάκι κόντρα πλακέ με μικρά ροδάκια από κάτω. Αν υπάρχουν σκαλοπάτια περιπλέκεται το πράγμα. Πρέπει να δώσεις αρχικά περισσότερες πληροφορίες, και να πεις σε ποιο ακριβώς σημείο έχεις κολλήσει και σου φαίνεται ότι δεν θα πάει καλά
xsterg Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 εγω θα σου ελεγα να συννενοηθεις με τον ιδιοκτητη. πες του οτι δεν την θελεις και οτι θελεις να την διαλυσεις αν γινεται λογω βαρους. μπορει να δεχθει και μαλιστα μετα χαρας! εμενα σε ενα διαμερισμα μου ειχαν αφησει μια παλια ντουλαπα μασιφ και μεχρι να την διαλυσω, να μεταφερω και να πεταξω τα ξυλα μου βγηκε το λαδι. 1
hp8 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 14 ώρες πριν, Haldol είπε Υπόψιν ότι δεν είναι δική μου αλλά του σπιτιού, αλλιώς θα την αναλάμβανε το team πριόνι και τζάκι. ξύλα εμποτισμενα με λουστρα κλπ δεν τα καίμε στο τζάκι και πολύ περισσότερο δεν το γράφουμε Κακό παράδειγμα 6
Haldol Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Διαστάσεις ήμαστε οκ. Περνάει από πόρτα διαμερίσματος, ασανσέρ και αποθήκης. Σκαλοπάτια δεν έχουμε πουθενά (μόνο το "δοντάκι" που κάνει το πλακάκι απ' το διαμέρισμά μου προς το διάδρομο, αλλά αυτό νομίζω είναι άνευ σημασίας). Το μόνο που πραγματικά με τρομάζει είναι... το βάρος. Διότι τις 2- 3 φορές που το μετακίνησα για να του αλλάξω θέση, απλά δεν κουνούσε. Κι αυτό με 2 άτομα. Εννοείται ότι θα βγάλω συρτάρια κ.λπ. Το ροδάκια βοηθάνε όντως; Δουλεύουν; Ή θα σπάσουν/ φύγουν/ οτιδήποτε; Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από Haldol
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για τα ροδακια πρέπει να ρωτησεις εκεί που θα τα αγοράσεις η να ψάξεις για το μέγιστο βάρος που αντέχουν, και για να είσαι πιο ασφαλής δεν θα πάρεις ακριβώς στο όριο αλλά για ένα 30% επιπλέον. Το βάρος της ντουλάπας, μπορεί να προσδιοριστει κατά προσέγγιση αν μετρήσεις διαστάσεις όλων των μερων της ντουλάπας και βρεις τον όγκο, σε κάποια είναι εύκολο σε κάποια άλλα δυσκολο και στο περίπου, μετά κοιτάς τι παίζει με τις πυκνοτητες του ξύλου. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από Βασίλης_29
papoys1 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, Haldol είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Διαστάσεις ήμαστε οκ. Περνάει από πόρτα διαμερίσματος, ασανσέρ και αποθήκης. Σκαλοπάτια δεν έχουμε πουθενά (μόνο το "δοντάκι" που κάνει το πλακάκι απ' το διαμέρισμά μου προς το διάδρομο, αλλά αυτό νομίζω είναι άνευ σημασίας). Το μόνο που πραγματικά με τρομάζει είναι... το βάρος. Διότι τις 2- 3 φορές που το μετακίνησα για να του αλλάξω θέση, απλά δεν κουνούσε. Κι αυτό με 2 άτομα. Εννοείται ότι θα βγάλω συρτάρια κ.λπ. Το ροδάκια βοηθάνε όντως; Δουλεύουν; Ή θα σπάσουν/ φύγουν/ οτιδήποτε; Λοιπόν φίλε άκου παλιά μέθοδο για μεταφορά πολύ βαριών αντικειμένων. Κόβεις τρία κομμάτια τουλάχιστον στρογγυλές σωλήνες μιας ή καλύτερα δύο ιντσών στο μήκος της βάσης του αντικειμένου (εδώ ντουλάπα) δηλαδή 60 εκατοστά η ντουλάπα βάλε και 10 , 20 εκατοστά ακόμη να περνάνε από τις πόρτες.Με μοχλό και βοήθεια φίλων σηκώνετε λίγο τη ντουλάπα (10 - 15 εκατοστά) και τοποθετείτε από κάτω τις σωλήνες. Σπρώχνετε σιγά τη ντουλάπα παίρνετε τη σωλήνα που θα βγαίνει από το πίσω μέρος την τοποθετείτε μπροστά και με αυτή τη μέθοδο συνεχίζεται μέχρι το σημείο που θα πάει. Ακόμη και μικρό στρίψιμο γίνεται γιατί είναι εύκολο πάνω στις σωλήνες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και στρογγυλό ξύλο αντί για σωλήνα αν δεν βρίσκεις π.χ. από κουρτινόξυλο. Με αυτόν το τρόπο τρια άτομα μετακινήσαμε για 70-80 μέτρα τετράγωνο βαρέλι βάρους 300 κιλών περίπου. 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα