Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πιθανότατα από κάποια παλικαριά του 20 μηνών γιου μου προέκυψε το πρόβλημα του τίτλου. Επικοινώνησα με την εξυπηρέτηση πελατών και μου πρότειναν δύο εξουσιοδοτημένα επισκευαστικά κέντρα. Από το ένα με ενημέρωσαν ότι το κόστος αντικατάστασης της οθόνης είναι 260,69 € και από το άλλο 188 € (!!! ). Στη συνέχεια επικοινώνησα εκ νέου με την εξυπηρέτηση πελατών και αφού τους εξέφρασα την έκπληξή μου για τη μεγάλη διαφορά στο κόστος, τους εξήγησα ότι δεν προτίθεμαι να πληρώσω τέτοιο ποσό (ούτε τα 188 €). Ρώτησα λοιπόν αν έχουν να προτείνουν κάποια λύση (-κίνητρο) για να το φτιάξω, με δεδομένο μάλιστα ότι (χρονικά τουλάχιστον) η συσκευή είναι εντός εγγύησης, καθώς αγοράστηκε (από τον Γερμανό) πριν από 11 μόλις μήνες. Με προέτρεψαν να το πάω σε κάποιο από τα επισκευαστικά κέντρα που πρότειναν και στη συνέχεια να επικοινωνήσω μαζί τους ζητώντας να στείλουν αυτοί email στη μαμά Huawei ελπίζοντας σε κάποια ευνοϊκή "μεταχείριση". Τι άλλη επιλογή έχω; Με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, είδα ότι η αντικατάσταση της οθόνης σε μη εξουσιοδοτημένα επισκευαστικά κέντρα στοιχίζει 100 - 150 €. Δε γνωρίζω όμως τα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής, εκτός από το γεγονός ότι (προφανώς) θα χαθεί το υπόλοιπο της εγγύησης της συσκευής. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, lamkon είπε

Καλησπέρα,

Πιθανότατα από κάποια παλικαριά του 20 μηνών γιου μου προέκυψε το πρόβλημα του τίτλου. Επικοινώνησα με την εξυπηρέτηση πελατών και μου πρότειναν δύο εξουσιοδοτημένα επισκευαστικά κέντρα. Από το ένα με ενημέρωσαν ότι το κόστος αντικατάστασης της οθόνης είναι 260,69 € και από το άλλο 188 € (!!! ). Στη συνέχεια επικοινώνησα εκ νέου με την εξυπηρέτηση πελατών και αφού τους εξέφρασα την έκπληξή μου για τη μεγάλη διαφορά στο κόστος, τους εξήγησα ότι δεν προτίθεμαι να πληρώσω τέτοιο ποσό (ούτε τα 188 €). Ρώτησα λοιπόν αν έχουν να προτείνουν κάποια λύση (-κίνητρο) για να το φτιάξω, με δεδομένο μάλιστα ότι (χρονικά τουλάχιστον) η συσκευή είναι εντός εγγύησης, καθώς αγοράστηκε (από τον Γερμανό) πριν από 11 μόλις μήνες. Με προέτρεψαν να το πάω σε κάποιο από τα επισκευαστικά κέντρα που πρότειναν και στη συνέχεια να επικοινωνήσω μαζί τους ζητώντας να στείλουν αυτοί email στη μαμά Huawei ελπίζοντας σε κάποια ευνοϊκή "μεταχείριση". Τι άλλη επιλογή έχω; Με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, είδα ότι η αντικατάσταση της οθόνης σε μη εξουσιοδοτημένα επισκευαστικά κέντρα στοιχίζει 100 - 150 €. Δε γνωρίζω όμως τα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής, εκτός από το γεγονός ότι (προφανώς) θα χαθεί το υπόλοιπο της εγγύησης της συσκευής. 

1) Οι Oled είναι ακριβές. Συνήθως δεν συμφέρει να τις φτιάξεις. Να πω την αλήθεια με 250€ παιρνεις σήμερα καλύτερο τηλέφωνο ολοκαίνουριο.

2) Εάν σου αλλάζουν την οθόνη με 188€ και είναι όντως original μαμά οθόνη τότε να πεις και ευχαριστώ.

3) Η διαφορά στις τιμές που σου έδωσαν μπορεί να αφορά την ποιότητα της οθόνης που θα σου βάλουν ίσως. Πριν να αποφασίσεις ρώτα εάν μιλάνε για μαμά οθόνη ή για ΟΕΜ. Το ότι είναι εξουσιοδοτημενα δεν σημαίνει ότι έχουν απαραίτητα και μαμά ανταλλακτικά. Πριν να το στείλω για επισκευή εγώ θα το ήθελα γραπτώς για το τι οθόνη θα βάλουν.

4) Οι καλές ΟΕΜ που μπορείς να βρεις από έξω δεν θα κοστίσουν κάτω από 100€ αγορά (εάν ψάξεις πολύ ίσως και με 80) με το ρίσκο βέβαια για το τι θα παραλάβεις σε σχέση με το τι θα παραγγείλεις. Βάλε και μεταφορικά. Βάλε και κόστος επισκευής. Μπορείς να την αλλάξεις και μόνος σου αλλά δεν είναι και εύκολο και θέλει προσοχή (εκτός από το χάσιμο της εγγύησης μπορεί να κάνεις και ζημιά).

5) Μπορείς να βρεις και από  Aliexpress και με 30€ με ότι ρίσκο ποιότητας εμπεριέχει αυτό.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεδομενου οτι η εγγυηση ειναι 2χρονια, σου μενει ενας χρονος εγγυηση αν δωσεις αυτα τα ~200

εγω προσωπικα θα αλλαζα την οθονη σε μη εξουσιοδοτημενο...  και θα παρακαλουσα να μην εχει αλλο θεμα, ακριβο ή μη επισκευασιμο

(και το εχω κανει σε honor 8x αλλα με 3 μηνες εντος εγγυσης)

υ.γ εχω αλλαξει οθονες σε 3-4 κινητα...  δεν εχω πετυχει καπου να βαζουν αυθεντικη... ολες ΟΕΜ τις βλεπω

αν σου πουν οτι θα βαλουν αυθεντικη ζητα καποιου ειδους πιστοποιηση...

Επεξ/σία από Donalhioy
Δημοσ.

Τελικά το έστειλα χθες στο ένα από τα δύο εξουσιοδοτημένα επισκευαστικά και περιμένω... Δεν είμαι αισιόδοξος πάντως και έχω ήδη αρχίσει το ψάξιμο για καινούριο. Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Στα εξουσιοδοτημένα 99,9% θα σου βαλου  ΟΕΜ OLED οθόνη. Επειδή επισκευάζω κι εγώ κινητά ξέρω πόσο περίεργη είναι η φάση με τα ανταλλακτικά, ιδίως αυτά που προέρχονται από Κίνα. Η επισκευή οθόνης σε κινητά με OLED είναι πάντα πιο ακριβή και οι κινέζοι πλασάρουν και LCD TFT equivalents πολλές φορές άψογης ποιότητας αλλά συνήθως τραγικής.

For reference μια LCD-TFT που είχα βάλει στο P20 Pro στα μάτια μου ήταν και καλύτερη της AMOLED με τα ξεπλυμένα χρώματα. Άλλο 45 ευρώ κι άλλο 160+!

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Finn είπε

Στα εξουσιοδοτημένα 99,9% θα σου βαλου  ΟΕΜ OLED οθόνη. Επειδή επισκευάζω κι εγώ κινητά ξέρω πόσο περίεργη είναι η φάση με τα ανταλλακτικά, ιδίως αυτά που προέρχονται από Κίνα. Η επισκευή οθόνης σε κινητά με OLED είναι πάντα πιο ακριβή και οι κινέζοι πλασάρουν και LCD TFT equivalents πολλές φορές άψογης ποιότητας αλλά συνήθως τραγικής.

For reference μια LCD-TFT που είχα βάλει στο P20 Pro στα μάτια μου ήταν και καλύτερη της AMOLED με τα ξεπλυμένα χρώματα. Άλλο 45 ευρώ κι άλλο 160+!

Τη Δευτέρα πάντως που τηλεφώνησα και ρώτησα αν η καινούρια οθόνη που θα μπει (αν τελικά αποφασίσω να την αντικαταστήσω) θα είναι (σαν τη) μαμίσια, μου απάντησαν καταφατικά (ωστόσο δεν το ζήτησα και γραπτώς). 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, lamkon είπε

Τη Δευτέρα πάντως που τηλεφώνησα και ρώτησα αν η καινούρια οθόνη που θα μπει (αν τελικά αποφασίσω να την αντικαταστήσω) θα είναι (σαν τη) μαμίσια, μου απάντησαν καταφατικά (ωστόσο δεν το ζήτησα και γραπτώς). 

Άλλο μαμισια και άλλο ΣΑΝ την μαμισια. Πάντως 180€-220€ για ΟΕΜ εγώ δεν θα δεχόμουν να δωσω. Θα προτιμούσα να αγοράσω μια εγώ στα 80-100€ από Amazon ή iFixit (lifetime warranty) και να δωσω αλλά 20-30€ για να μου την περάσουν (προσωπικά την περνάω και μόνος μου).

Δημοσ.
Στις 13/11/2020 στις 5:26 ΠΜ, SeNNinhA είπε

Άλλο μαμισια και άλλο ΣΑΝ την μαμισια. Πάντως 180€-220€ για ΟΕΜ εγώ δεν θα δεχόμουν να δωσω. Θα προτιμούσα να αγοράσω μια εγώ στα 80-100€ από Amazon ή iFixit (lifetime warranty) και να δωσω αλλά 20-30€ για να μου την περάσουν (προσωπικά την περνάω και μόνος μου).

Ναι... ΟΚ... το έχω εμπεδώσει ότι είναι άλλο μαμίσια και άλλο ΣΑΝ τη μαμίσια 😀 Εννοούσα ότι (προφανώς) δε θα είναι η μαμίσια, αλλά μία (ακριβώς) σαν τη μαμίσια... Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί η κοπέλα που μου απάντησε. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, lamkon είπε

Ναι... ΟΚ... το έχω εμπεδώσει ότι είναι άλλο μαμίσια και άλλο ΣΑΝ τη μαμίσια 😀 Εννοούσα ότι (προφανώς) δε θα είναι η μαμίσια, αλλά μία (ακριβώς) σαν τη μαμίσια... Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί η κοπέλα που μου απάντησε. 

Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Απλά ότι για ΟΕΜ δεν θα έδινα 180-220€ αλλά μόνο για μαμά.

Στα 80-100€ βρίσκεις εγγυημένες ΟΕΜ από πλήρως αξιόπιστα μαγαζιά. Το iFit δίνει lifetime εγγύηση και τo Amazon είναι Amazon. Αλλά 20-30€ για τα περαστικά και σου περισσεύουν κι ολας χρήματα.

Δημοσ.

Με ενημέρωσαν μέσα στην εβδομάδα ότι ή μου βάζουν νέα πρόσοψη (μαζί με μπαταρία) με 188 € ή εναλλακτικά μου βάζουν διαφορετικού χρώματος πρόσοψη (καφέ, ενώ είχα γκρι) με 110 €. Τους έδωσα το ΟΚ να γίνει η αντικατάσταση με του διαφορετικού χρώματος πρόσοψη (αν και έλεγα ότι δε θα έδινα πάνω από 100 €),  αλλά μετά από λίγο μου έστειλαν sms ότι δεν έχουν το ανταλλακτικό 😀

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...