Τέρης Α. Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω μία απορία σχετικά με τα (120MM) ανεμιστηράκια ως προς το ποιο (είδος) τοποθετούμε σε κουτί υπολογιστή στην είσοδο αέρα, στην έξοδο αέρα και στη ψύκτρα του επεξεργαστή. Παίζει ρόλο κυρίως το πόσο μεγάλη θα είναι η ροή αέρα; Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από Τέρης Α. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poseidon98 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ θα σου πρότεινα για μπροστά αυτα https://www.skroutz.gr/s/20990026/Arctic-BioniX-P120-Grey.html Είναι και αθόρυβα και κάνουν πολύ καλή δουλειά στην αύξηση της πίεσης του αέρα Και για πίσω αυτα https://www.skroutz.gr/s/23734603/Arctic-BioniX-F120-White.html Δεν τα έχω δοκιμάσει διοτι ειχα αυτα αλλα έχουν πολύ καλές κριτικές για ανεμιστηράκι αρνητικής πίεσης και θα σου βγεί πολυ ποιο οικονομικά απο το noctua Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από poseidon98 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
50EuroUser Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Για να δεις διαφορά πρέπει να 'ναι πολύ ιδιαίτερα σενάρια π.χ : σε πυκνά ψυγεία υδρόψυξης, σε ψύκτρες με πολλά fins ή στο μπροστά μέρος του κουτιού με πολύ κακή εισαγωγή θες Static Pressure FAN (Στατικής Πίεσης). Τα άλλα νορμάλ (Airflow Fans) θέλουν άπλα και για να σου δώσω να καταλάβεις είναι για χρήση όπως το πίσω μέρος του κουτιού. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε Static Pressure FAN (Στατικής Πίεσης) Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Κατευθύνει διαφορετικά τον αέρα; Ένα παράδειγμα ανεμιστήρα; Κάνω κάτι ιδιοκατασκευές (υδρόψυξη και αερόψυξη)και θα ήθελα να έχω μία ιδέα τι χρησιμοποιώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση Sakiz105 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Λύση Share Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Κατευθύνει διαφορετικά τον αέρα; Ένα παράδειγμα ανεμιστήρα; Κάνω κάτι ιδιοκατασκευές (υδρόψυξη και αερόψυξη)και θα ήθελα να έχω μία ιδέα τι χρησιμοποιώ. Αν θες airflow (κίνηση αέρα στο case, πχ ενα φαν πάνω να φυσάει μνήμες) τότε πας σε απλό fan. Αν θες να σπρώξεις τον αέρα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, τότε θες SP fan (στατικής πίεσης) Ο κανόνας λέει , SP για ψυγεία/ψύκτρες, airflow για όλα τα άλλα. Ωστόσο αν έχεις πολλά καλώδια/hdd cages, κλειστό μπροστινό μέρος (no mesh) είναι καλή λύση το να βάλεις SP fans στο μπροστινό μέρος. Όπως επίσης και στο πίσω μέρος (exhaust fan) επειδή έιναι μικρές οι τρύπες συνήθως στο πίσω μέρος. Σε ένα απλό case το καλύτερο setup είναι, πίσω και μπροστά static, πίσω πάνω να βγάζει απλό, μπροστά πάνω και κάτω να βάζουν απλό. Αν βάλεις πάνω η κάτω static θα σπρώχνεις τον ζεστό αέρα σε όλο το κουτί. Τα καλύτερα VFM για ψυγεία είναι αυτά https://www.skroutz.gr/s/16754353/Arctic-P12-PWM-PST-CO.html Συνήθως τα PXX, SPXX συμβολίζουν Static pressure και τα FXX,SFXX συμβολίζουν airflow 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα