Προς το περιεχόμενο

Τι FAN χρειάζομαι για κάθε χρήση;

Τέρης Α.
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Sakiz105,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μία απορία σχετικά με τα (120MM) ανεμιστηράκια ως προς το ποιο (είδος) τοποθετούμε σε κουτί υπολογιστή στην είσοδο αέρα, στην έξοδο αέρα και στη ψύκτρα του επεξεργαστή. Παίζει ρόλο κυρίως το πόσο μεγάλη θα είναι η ροή αέρα;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα σου πρότεινα για μπροστά αυτα https://www.skroutz.gr/s/20990026/Arctic-BioniX-P120-Grey.html

Είναι και αθόρυβα και κάνουν πολύ καλή δουλειά στην αύξηση της πίεσης του αέρα 

Και για πίσω αυτα https://www.skroutz.gr/s/23734603/Arctic-BioniX-F120-White.html

Δεν τα έχω δοκιμάσει διοτι ειχα αυτα αλλα έχουν πολύ καλές κριτικές για ανεμιστηράκι αρνητικής πίεσης και θα σου βγεί πολυ ποιο οικονομικά απο το noctua

Επεξ/σία από poseidon98

Για να δεις διαφορά πρέπει να 'ναι πολύ ιδιαίτερα σενάρια π.χ : σε πυκνά ψυγεία υδρόψυξης, σε ψύκτρες με πολλά fins ή στο μπροστά μέρος του κουτιού με πολύ κακή εισαγωγή θες Static Pressure FAN (Στατικής Πίεσης). Τα άλλα νορμάλ (Airflow Fans) θέλουν άπλα και για να σου δώσω να καταλάβεις είναι για χρήση όπως το πίσω μέρος του κουτιού.

• Like 1
  • Thanks 1

5 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Static Pressure FAN (Στατικής Πίεσης)

Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Κατευθύνει διαφορετικά τον αέρα; Ένα παράδειγμα ανεμιστήρα;

Κάνω κάτι ιδιοκατασκευές (υδρόψυξη και αερόψυξη)και θα ήθελα να έχω μία ιδέα τι χρησιμοποιώ.

• Λύση
11 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Κατευθύνει διαφορετικά τον αέρα; Ένα παράδειγμα ανεμιστήρα;

Κάνω κάτι ιδιοκατασκευές (υδρόψυξη και αερόψυξη)και θα ήθελα να έχω μία ιδέα τι χρησιμοποιώ.

Αν θες airflow (κίνηση αέρα στο case, πχ ενα φαν πάνω να φυσάει μνήμες) τότε πας σε απλό fan. 

Αν θες να σπρώξεις τον αέρα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, τότε θες SP fan (στατικής πίεσης)

Ο κανόνας λέει , SP για ψυγεία/ψύκτρες, airflow για όλα τα άλλα.

Ωστόσο αν έχεις πολλά καλώδια/hdd cages, κλειστό μπροστινό μέρος (no mesh) είναι καλή λύση το να βάλεις SP fans στο μπροστινό μέρος. Όπως επίσης και στο πίσω μέρος (exhaust fan) επειδή έιναι μικρές οι τρύπες συνήθως στο πίσω μέρος. 

Σε ένα απλό case το καλύτερο setup είναι, πίσω και μπροστά static, πίσω πάνω να βγάζει απλό, μπροστά πάνω και κάτω να βάζουν απλό. Αν βάλεις πάνω η κάτω static θα σπρώχνεις τον ζεστό αέρα σε όλο το κουτί.

Airflow in a cheap case | TechPowerUp Forums

Τα καλύτερα VFM για ψυγεία είναι αυτά https://www.skroutz.gr/s/16754353/Arctic-P12-PWM-PST-CO.html 

Συνήθως τα PXX, SPXX συμβολίζουν Static pressure  και τα FXX,SFXX συμβολίζουν airflow

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...