Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω ένα asus x556uj και σκέφτομαι να του βάλω έναν ssd 250gb(θα αφήσω και τον σκληρό που έχει) και μια 8gb ram για να πάει στα 12gb. Το θέμα μου είναι αν με συμφέρει να το κάνω. Με μια έρευνα αγοράς θα δώσω γύρω στα 80 με 85 ευρώ. Επίσης δεν είμαι σίγουρος με την ram αν είναι συμβατή με την μητρική μου (την οποία δεν μπορώ να βρώ), επειδή το έψαξα λίγο και πρέπει να κοιτάξεις τα Mhz της ram και το voltage αν δεν κάνω λάθος, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? (η ram που βρήκα είναι Crucial 8GB DDR3-1600MHz 1.35volt). Αν έχετε να μου προτείνετε κατι άλλο πολύ ευχαρίστως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Tommys96 είπε

δεν είμαι σίγουρος με την ram αν είναι συμβατή με την μητρική μου

Καλώς ορίσατε στη κοινότητα!

Μπορείτε να ελέγξετε με το CPU-Z και ανεβάστε μας το Screenshot.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Καλώς ορίσατε στη κοινότητα!

Μπορείτε να ελέγξετε με το CPU-Z και ανεβάστε μας το Screenshot.

Στιγμιότυπο οθόνης 2020-11-06 144222.jpg

Στιγμιότυπο οθόνης 2020-11-06 144128.jpg

Στιγμιότυπο οθόνης 2020-11-06 144205.jpg

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε

Το πιο σημαντικό δε βγάλατε, το SPD.

Για κάποιο λόγο δεν μου εμφανίζει κάτι! Εχει και slot 2 αλλά είναι και αυτό κενό

Στιγμιότυπο οθόνης 2020-11-06 144729.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλιστα... Έριξα μια ματιά στο Manual και σε φωτογραφίες της μητρικής και... ο επεξεργαστής, η ραμ και η κάρτα γραφικών είναι BGA, δηλαδή κολλημένα στη μητρική. Βέβαια έχει μία θέση για αναβάθμιση ραμ.

1 ώρα πριν, Tommys96 είπε

η ram που βρήκα είναι Crucial 8GB DDR3-1600MHz 1.35volt

Η Crucial έχει τη καλύτερη συμβατότητα, οποτε υποθέτω θα είστε O.K. Μπορείτε να βάλετε κι αυτή.

1 ώρα πριν, Tommys96 είπε

θα αφήσω και τον σκληρό που έχει

Θα βάλετε Candy στη θέση του CD Drive;

Την αναβάθμιση ποιος θα την κάνει;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Μάλιστα... Έριξα μια ματιά στο Manual και σε φωτογραφίες της μητρικής και... ο επεξεργαστής, η ραμ και η κάρτα γραφικών είναι BGA, δηλαδή κολλημένα στη μητρική. Βέβαια έχει μία θέση για αναβάθμιση ραμ υποθέτω.

Η Crucial έχει τη καλύτερη συμβατότητα, οποτε υποθέτω θα είστε O.K.

Θα βάλετε Candy στη θέση του CD Drive;

Την αναβάθμιση ποιος θα την κάνει;

Εχει μια θέση κενή για ραμ! Ναι θα βάλω Candy στην θέση του cd drive, θα το κάνω εγώ!

Δημοσ.

Έχετε εμπειρία; Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται ζημιά.

Από SSD τι σκέφτεστε;

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Έχετε εμπειρία; Μπορεί να φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που γίνεται ζημιά.

Από SSD τι σκέφτεστε;

Φίλε δεν έχω μεγάλη εμπειρία αλλά γνωρίζω κάποια πράγματα, έχω ανοιξει το λαπτοπ για να δω και είναι πολύ ευκολο να τοποθετήσω το candy! Πρέπει να γνωρίζω κατι αλλο?

(Samsung 860 Evo 250GB)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Tommys96 είπε

έχω ανοιξει το λαπτοπ για να δω

Αφού τό 'χετε κάνει ξανά είστε έτοιμος! Υπ' όψιν, στο Candy θα μπει ο HDD.

Αν θέλετε πιο οικονομικό δίσκο για να αναβάθμιση εξίσου γρήγοροι και αξιόπιστοι είναι κι αυτοί.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αφού τό 'χετε κάνει ξανά είστε έτοιμος! Υπ' όψιν, στο Candy θα μπει ο HDD.

Αν θέλετε πιο οικονομικό δίσκο για να αναβάθμιση εξίσου γρήγοροι και αξιόπιστοι είναι κι αυτοί.

Αυτό δεν το γνώριζα! Δεν μπορεί να μπει στο candy ο ssd?

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Tommys96 είπε

Αυτό δεν το γνώριζα! Δεν μπορεί να μπει στο candy ο ssd?

Η συνδεση του slot του caddy , εκει που επαιζε δηλ το dvd ειναι χαμηλοτερης ταχυτητας απο την sata υποδοχη που ειναι αυτην την στιγμη ο δισκος. Και αυτο γιατι πολυ απλα το dvd δεν θελει μεγαλη ταχυτητα συνδεσης για να δουλεψει στο μαξιμουμ. Αρα αν βαλεις στο caddy τον SSD ειναι σαν να του κοβεις τα ποδια. Βαλε εκει τον μηχανικο απο τον οποιο δεν θα εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις ταχυτητας.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mphxths είπε

Η συνδεση του slot του caddy , εκει που επαιζε δηλ το dvd ειναι χαμηλοτερης ταχυτητας απο την sata υποδοχη που ειναι αυτην την στιγμη ο δισκος. Και αυτο γιατι πολυ απλα το dvd δεν θελει μεγαλη ταχυτητα συνδεσης για να δουλεψει στο μαξιμουμ. Αρα αν βαλεις στο caddy τον SSD ειναι σαν να του κοβεις τα ποδια. Βαλε εκει τον μηχανικο απο τον οποιο δεν θα εχεις ιδιαιτερες απαιτησεις ταχυτητας.

Οκαυ τώρα καταλάβα! Ευχαριστώ πολύ πάντως ! Κατι αλλο πρέπει να ξέρω ή είμαι κομπλε?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tommys96 είπε

Οκαυ τώρα καταλάβα! Ευχαριστώ πολύ πάντως ! Κατι αλλο πρέπει να ξέρω ή είμαι κομπλε?

Kοιτα λιγο που κοιταω το βιντεο δεν ειναι κατι τραγικο. Ανοιγεις το κατω καπακι και ολα ειναι στο πιατο. Με το caddy απλα προσεξε να ειναι καποιο συμβατο , κυριως ως προς το "υψος" του. Το προφιλ της προσοψης. Παιζουν διαφορα μεγεθη δηλ.  Υπαρχουν των 9.5mm και των 12.7mm . Καταλαβαινεις οτι αν παρεις το λαθος , η τοποθετηση θα εχει προβλημα. Μετρας προχειρα την προσοψη του dvdrw και καταλαβαινεις σε τι "mm" παιζεις. 
Περα απο αυτα δεν νομιζω να θες κατι αλλο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που είπαν από πάνω. Έψαχνα να βρω θέμα που το ανέφεραν για να σιγουρευτώ ότι όντος ισχύει αυτό για τις χαμηλές ταχύτητες.

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...