Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα 

Έχω ένα  macbook air του 12 (i5 1.8, 4gb ram, ssd 250) αλλα ειναι τραγικά αργό  απο την ώρα που ανοίγει μέχρι να φτιάξω κυριολεκτικά καφέ και πρωινό εχει ανοίξει,  οπως και στην λειτουργία του. 

Τι λέτε να φταίει. Από που να ξεκινήσω να ψάξω.

Δημοσ.

Πόσο ελεύθερο χώρο έχει; Πόσα αρχεία έχεις στο desktop?

Φρόντισε να έχει τουλάχιστον καμιά 50αριά GB ελεύθερα. 
Με 4GB RAM βέβαια, δεν είναι για πολλά πολλά.

Στην τελική, κι επειδή δεν ξέρω τι μπορεί να έχει περάσει από το 2012, αφού πάρεις backup μπορείς πάντα να δοκιμάσεις φρέσκια εγκατάσταση macOS, θα μπορούσες να δοκιμάσεις ίσως και πιο παλιά version.

Δημοσ.

Παιδιά ο άνθρωπος λέει ότι έχει ssd 250gb!! Άρα κάτι άλλο "παίζει"... ;) Ίσως να δοκίμαζες μια φρέσκια εγκατάσταση του τελευταίου διαθέσιμου λειτουργικού σου, που λέει κι ο φίλος @SeaLion πιο πάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγα να το κανω απο την αρχή αλλα ψάχνει λειτουργικό μέσο ίντερνετ και πάει να φορτώσει τα lion αλλα δεν τα καταφερνει λόγο αργής ταχύτητας σέρβερ πιθανότατα επειδή εχω καλη ταχύτητα. Έτσι εκανα restore απο backup. 

Οπως βλέπετε ο ssd ειναι άδειος. 

20201106_184310.jpg

Επεξ/σία από shkreliand
Δημοσ.

Ναι για κάποιο λόγο τα φαν τρέχουνε πολυ απο την ώρα που ανοίγει μέχρι όταν κλείσει ή κλείνω το καπάκι.

Πως κανω SMC Reset? 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, shkreliand είπε

Ναι για κάποιο λόγο τα φαν τρέχουνε πολυ απο την ώρα που ανοίγει μέχρι όταν κλείσει ή κλείνω το καπάκι.

Πως κανω SMC Reset? 

Δημοσ.

Το προσπάθησα δύο φορές αλλα δεν αλλάζει κάτι, ανοίγει μετα απο 5 λεπτά και όταν πατάω το κωδικό πατάω ενα γραμμα και το εμφανίζει μετα απο 4-5 δεύτερα.

Υπαρχει περίπτωση να φταίει ο SSD?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, shkreliand είπε

Το προσπάθησα δύο φορές αλλα δεν αλλάζει κάτι, ανοίγει μετα απο 5 λεπτά και όταν πατάω το κωδικό πατάω ενα γραμμα και το εμφανίζει μετα απο 4-5 δεύτερα.

Υπαρχει περίπτωση να φταίει ο SSD?

Ακολουθησες τα βηματα ακριβως?

Δημοσ.
3 hours ago, shkreliand said:

Πήγα να το κανω απο την αρχή αλλα ψάχνει λειτουργικό μέσο ίντερνετ και πάει να φορτώσει τα lion αλλα δεν τα καταφερνει λόγο αργής ταχύτητας σέρβερ πιθανότατα επειδή εχω καλη ταχύτητα. Έτσι εκανα restore απο backup. 

Οπως βλέπετε ο ssd ειναι άδειος. 

20201106_184310.jpg

• Από πότε άρχισε να συμπεριφέρεται έτσι;
  • Το restore το έκανες από πρόσφατο backup?
  • Έχεις δοκιμάσει να κάνεις έναν καινούριο user και να κάνεις login μόνο σ' αυτόν να δεις πώς πάει;
Δημοσ.

Ακολούθησα ακριβώς τα βήματα είδα και το λαμπάκι που πορτοκαλί πράσινο και ξανά πορτοκαλί. 

Εκανα δύο restore οχι με μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. 

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε άνοδο χρόνου αλλα επίσης οχι μεγάλη, μηνών. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολυ περεργο, στο pro μου, μου εβγαλε 2 φορες το ιδιο πρβλημα και λυθηκε με smc reset και τις δυο φορες. Οτι δουλευουν τα fans εκει παει το μυαλο μου κατευθειαν, και τις 2 φορες εκανε ακριβως το ιδιο.

Δοκιμασε και αυτο και πες μου. Το δινει η apple σαν λυση σε παραπλησιο προβλημα -> https://support.apple.com/en-us/HT204063

Επεξ/σία από najinblue3
Δημοσ.

Το έκανα αυτό αλλά έχοντας πατημένα τα κουμπιά άρχισε μια μαύρη οθόνη μια άσπρη με διαφορά 5 δεύτερα και όταν τα άφησα τ κουμπια μου έβγαλε αυτο.

20201107_172447.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...