silve Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γεια χαρά! Θέλω λίγο τη βοήθειά σας σχετικά με ένα θέμα που αντιμετωπίζω σε ένα eshop. Καταρχάς το eshop είναι στημένο στην πλατφόρμα WordPress και έχω το Woocommerce. Χρειάζεται να συνδέσουμε στο σύστημα πληρωμών χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες με το plugin της τράπεζας Πειραιώς. Έχουν γίνει όλα, έχουμε λάβει κωδικούς, έχουμε κάνει δοκιμαστικά tests που απαιτούνται και πριν λίγες ημέρες έλαβα από την τράπεζα το εξής μήνυμα: Αναφορά σε κείμενο Παρατηρούμε πως δε στέλνετε τιμές στα υποχρεωτικά πεδία. Στα πλαίσια του psd2, όπως ήδη γνωρίζετε, και με δεδομένη την υποχρέωση για SCA, θα πρέπει να στέλνετε τιμές στα πεδία αυτά καθώς οι συναλλαγές που δε θα έχουν τιμές ενδέχεται να απορριφθούν. Στην αρχή ήμουν στην φάση σε τι γλώσσα μιλάει... Έκανα μια αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με αυτά τα psd2 και SCA και είδα ότι είναι κάποιοι νέοι νόμοι νομίζω (αν κατάλαβα σωστά) που απαιτεί να στέλνονται κάποια στοιχεία του πελάτη στην τράπεζα; Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λέω αλλά πως γίνεται να διορθώσω αυτό το "πρόβλημα"; Ξέρεις κάποιος τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! -------------------------------------------------------------------------- UPDATE Μήπως αυτό "διορθώνεται" με το να εγκαταστήσω και να ενεργοποιήσω το plugin για το SCA που έχουν βγάλει; https://woocommerce.com/products/stripe/ Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από silve
kormos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, silve είπε Γεια χαρά! Θέλω λίγο τη βοήθειά σας σχετικά με ένα θέμα που αντιμετωπίζω σε ένα eshop. Καταρχάς το eshop είναι στημένο στην πλατφόρμα WordPress και έχω το Woocommerce. Χρειάζεται να συνδέσουμε στο σύστημα πληρωμών χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες με το plugin της τράπεζας Πειραιώς. Έχουν γίνει όλα, έχουμε λάβει κωδικούς, έχουμε κάνει δοκιμαστικά tests που απαιτούνται και πριν λίγες ημέρες έλαβα από την τράπεζα το εξής μήνυμα: Στην αρχή ήμουν στην φάση σε τι γλώσσα μιλάει... Έκανα μια αναζήτηση στο διαδίκτυο σχετικά με αυτά τα psd2 και SCA και είδα ότι είναι κάποιοι νέοι νόμοι νομίζω (αν κατάλαβα σωστά) που απαιτεί να στέλνονται κάποια στοιχεία του πελάτη στην τράπεζα; Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λέω αλλά πως γίνεται να διορθώσω αυτό το "πρόβλημα"; Ξέρεις κάποιος τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! -------------------------------------------------------------------------- UPDATE Μήπως αυτό "διορθώνεται" με το να εγκαταστήσω και να ενεργοποιήσω το plugin για το SCA που έχουν βγάλει; https://woocommerce.com/products/stripe/ Δεν έχω ασχοληθεί προσωπικά με τέτοιες ενέργειες αλλά θα σου πρότεινα να μεταφέρεις το "θέμα σου" σε κάποια εταιρεία που "το έχει" γιατί καταλαβαίνεις πως μιλάμε για συναλλαγές που θα πρέπει να είναι ασφαλείς πάνω απ'όλα και φυσικά να γίνει σωστά η διαδικασία. Αυτό θα έπραττα εγώ, χωρίς πειράματα... μφχ
silve Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, kormos είπε Δεν έχω ασχοληθεί προσωπικά με τέτοιες ενέργειες αλλά θα σου πρότεινα να μεταφέρεις το "θέμα σου" σε κάποια εταιρεία που "το έχει" γιατί καταλαβαίνεις πως μιλάμε για συναλλαγές που θα πρέπει να είναι ασφαλείς πάνω απ'όλα και φυσικά να γίνει σωστά η διαδικασία. Αυτό θα έπραττα εγώ, χωρίς πειράματα... μφχ Έχω δει αρκετές απαντήσεις σχετικά με το θέμα και όλοι προτείνουν αυτό. Πχ αυτό (https://wordpress.org/support/topic/configuration-sca/) Αν γνωρίζει κάποιος κάτι περαιτέρω θα με βοηθούσατε πολύ! Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από silve
xrhstosiak Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) βάλε το plugin που έχει και ο άλλος και θα σου λειτουργεί κανονικά Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από xrhstosiak
panostza Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Στις 6/11/2020 στις 11:56 ΠΜ, silve είπε Έχω δει αρκετές απαντήσεις σχετικά με το θέμα και όλοι προτείνουν αυτό. Πχ αυτό (https://wordpress.org/support/topic/configuration-sca/) Αν γνωρίζει κάποιος κάτι περαιτέρω θα με βοηθούσατε πολύ! Ο πιο πάνω από εμένα σου έχει μια πιθανή απάντηση. Αλλά επέτρεψέ μου μια παρατήρηση. Μήπως πας στα τυφλά; Το plugin που παραθέτεις είναι για stripe, αμερικανικό παροχέά υπηρεσιών πληρωμής, καμία σχέση με Πειραιώς δηλαδή. Μήπως ο φίλος ακόμα πιο πάνω έχει δίκιο που σου προτείνει να πληρώσεις κάποιον επαγγελματία; Ξέρεις με κάρτες πληρωμών και πληρωμές αναλαμβάνεις ευθύνη και δεν σηκώνει να γίνουν πολλά λάθη. Όπως και να έχει δική σου επιλογή και καλή επιτυχία. 1
polaki Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το plugin του @xrhstosiak είναι αυτό που χρειάζεσαι και τέλος. Άσχετο με τις πληρωμές, ένα eshop για να είναι έστω και 1% επιτυχημένο χρειάζεται μία υποστήριξη και διαχείριση από κάποιον που γνωρίζει. Ανάλογα το μέγεθος της εταιρείας/ατόμου που θα απευθυνθείς, το συγκεκριμένο install και configuration που συζητήσαμε εδώ και που αν ακολουθήσεις θα συνδέσεις δωρεάν, θα κόστιζε από 100 έως 300€, μπορεί και φθηνότερα. Νομίζω καταλαβαίνεις που το πάω. Το eshop σας είναι επένδυση. Όπως δεν είναι δυνατόν να λες "πήρα ένα φορολογικό μηχανισμό στην τύχη απ'το skroutz, πώς το σετάρω?" έτσι δεν είναι σοβαρό (προς την επιχείρησή σου) να αναρωτιέσαι πώς θα συνδέσεις το payment gateway. Δεν αντιλέγω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση τη δουλειά σου την έκανες, και γιατί να πληρώσεις κάτι που κάνεις και μόνος σου, αλλά δυστυχώς η εμπειρία μου έχει δείξει ότι τελικά θα τα πληρώσεις πολλαπλάσια όταν έρθει η ώρα. Αφοσιωθείτε σε αυτό που κάνετε καλά, και αφήστε τα υπόλοιπα σε αυτούς που εξίσου κάνουν καλά τα δικά τους. ΥΓ: Να προσθέσω επίσης ότι η Πειραιώς ζητάει να τους δώσετε την ΙΡ του server του site. Αλλιώς κανένα από τα σενάρια που σας ζητάνε δεν θα τρέξει. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2020 από polaki 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα