Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, Πρόσφατα αναβάθμισα από vdsl 50Mbps της Vodafone  σε 100 Mbps. Επειδή το γράφείο μου είναι μακρύα από το modem χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια αυτά τα 200αρια plc ενσύρματα https://www.devolo.com/fileadmin/Web-Content/DE/products/eol/dlan-200-avplus/documents/en/devolo_dLAN_200_AVplus_0311_en_online.pdf

Συγχρόνιζα γυρώ στα 42 Μbps με τα plc σε 50αρα γραμμή, αλλα μετα την αναβάθμιση σε 100 εξακολουθώ και συγχρονίζω στα ίδια νούμερα. Δάνείστηκα από ένα φίλο μου τα 500αρια plc του 

https://www.devolo.com/fileadmin/Web-Content/DE/products/hnw/dlan-500-duo-powerline/documents/en/Datasheet_dLAN_500_duo_UK.pdf

και συνδέθηκα ενσύρματα  και συγχρονίζω πάλι στα ίδια νούμερα περιπού 40 Μbps σε 100αρα γραμμή. Εδώ να επισημάνω ότι όταν συνδέω το pc μου ενσύρματα με το modem ( Με ένα καλώδιο γύρω στα 10 μέτρα που έχω), σε speetest που τρέχω ποιάνω 98 Mbps.

Κάποιος μου πρότεινε να αγοράσω 1000 ή 1200αρια plc αλλά δεν θέλω να το ρισκάρω γιατί δεν είδα καμία διαφορά από 200αρι σε 500αρι plc.

Οποιαδήποτε συμβουλή θα με βοηθούσε και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από inuk35
Δημοσ.

Το καλώδιο είναι πάντα η απόλυτη λύση και δε συγκρίνεται με καμία άλλη. Το τεστ που έκανες είναι μια ένδειξη ότι ίσως μάλλον έφτασες τα όρια της ηλεκτρικής σου εγκατάστασης. Υπάρχει πιθανότητα με νεότερα και καλύτερα μηχανάκια να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα, γιατί εφαρμόζουν νέες τεχνικές, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα φτάσεις τη ταχύτητα του καλωδίου, ιδιαίτερα αν έχεις τριφασικό ρεύμα. Σημαντικό ρόλο παίζει όχι μόνο η ποιότητα των powerlines αλλά και η ποιότητα/κατάσταση της ηλεκτρικής σου εγκατάστασης, μονοφασικό/τριφασικό ρεύμα και οι αποστάσεις. Επειδή και εγώ σε αυτή τη λύση κατέληξα, διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει απόλυτα σίγουρη λύση: ψάχνεις και δοκιμάζεις μέχρι να καταλήξεις στη βέλτιστη λύση. Πάντως η ταχύτητα που έχεις, αν μάλιστα είναι σταθερή, είναι ήδη ικανοποιητική οπότε καλύτερα, πριν μπεις στα έξοδα, να ψάξεις να δοκιμάσεις πρώτα κάποιο από τα νεότερα μηχανάκια.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...