mastoras007 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Έχει κάποιος εμπειρία σε χρήση προγραμμάτων τύπου Deep freeze? Είχα βρει ένα παλιότερα αλλά είχα θέματα με μπλε οθόνες. Αν κάποιος έχει γνώση θα ήθελα να μου προτείνει κάποιο αξιόπιστο όσο γίνεται και δωρεάν η φτινο..
Crybal Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 https://www.comodo.com/home/backup-online-storage/data-recovery.php?af=9500 https://www.rollbacksoftware.com/
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 https://alternativeto.net/ βαλε αυτο που θες και θα σου βγαλει εναλλακτικες.. Να προτιμήσεις ανοιχτού κώδικα (open source)
V.I.Smirnov Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Χρησιμοποιώ το Shadow Defender 9 χρόνια. - εξαιρετικά σταθερό. Καμιά μπλε οθόνη ποτέ. - εξαιρετικά ελαφρύ. Καταλαμβάνει λιγότερο από 6 MB στον δίσκο και λιγότερο από 3 MB στη μνήμη (εκτός αν ενεργοποιηθεί η λειτουργία Write Cache). - εξαιρετικά ασφαλές. Το ποσοστό αποτυχίας του να σταματήσει ιούς είναι πρακτικά μηδέν. - δεν καθυστερεί τον υπολογιστή. - με τη λειτουργία Write Cache προστατεύονται οι SSDs από το συνεχές γράψιμο καθώς όλες οι αλλαγές γίνονται στη ram και δεν γράφεται τίποτε στον δίσκο. - πολύ απλό και εύχρηστο. Επιτρέπει να εξαιρεθούν συγκεκριμένοι φάκελοι/αρχεία και εγγραφές στη registry από το "πάγωμα". Η μόνη δυσλειτουργία που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν είναι ενεργοποιημένο, η εγκατάσταση πολύ μεγάλων προγραμμάτων ή αρχείων (> 1GB) (π.χ. για να δοκιμάσεις κάτι) μπορεί να γίνει πολύ αργά. Αλλά αυτό δεν είναι καθημερινή χρήση. 10/10 χωρίς καμιά επιφύλαξη. Δεν είναι δωρεάν αλλά είναι το φτηνότερο από όλα τα σχετικά λογισμικά. Αποτελεί τη βασική γραμμή άμυνας του υπολογιστή μου και δεν το αλλάζω με κανένα. Το RollBack Rx και το Comodo Time Machine που προαναφέρθηκαν έχουν άλλη αρχή λειτουργίας και μπορεί να σου κάνoυν τον υπολογιστή μπάχαλο. Ειδικά από το πρώτο μακριά.... - Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov
mastoras007 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Εβαλα το reboot restore rx την free έκδοση μεχρι στιγμής φαίνεται κομπλέ με το μόνο μειονέκτημα οτι δεν εχει προστασία με κωδικό
V.I.Smirnov Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το Restore RX δεν έχει δοκιμαστεί εκτενώς και δεν είναι ασφαλές όπως το Shadow Defender και το Deep Freeze. Aν σε χτυπήσει ένας ιός όπως ο MEMZ καλή τύχη. Oύτε δίνει τη δυνατότητα να εξαιρούνται συγκεκριμένα αρχεία και φάκελοι από το "πάγωμα", ούτε να σώζει ο χρήστης αρχεία στον "παγωμένο δίσκο" κατά βούληση (commit), ούτε οι αλλαγές να γίνονται στη ram αντί στον δίσκο. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα βέβαια... - Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov
mastoras007 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 δεν μου κάνει γενικά θέλω ενα με κωδικό... θελω να παγώνει το C/ δεν με απασχολει τιποτα άλλο εχω ελευθερο το D/ για αρχεια κτλ
V.I.Smirnov Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το να έχεις ελεύθερο τον D για τα αρχεία γενικά δεν επαρκεί. Π.χ., τα bookmarks του browser, τυχόν αρχεία ή φάκελοι άλλων εφαρμογών που θέλεις να κρατούν τα περιεχόμενά τους δεν θα μπορείς να τα εξαιρέσεις. Και κάθε φορά που θέλεις να σώσεις κάτι μικρό στον παγωμένο δίσκο θα πρέπει να κάνεις reboot, να το σώζεις και να ξαναμπαίνεις. Χώρια που για λόγους ασφαλείας πρέπει κανονικά να παγώνεις και τον D (π.χ. αν έχεις τον D ανοικτό, ένα ransomware θα κρυπτογραφήσει τα αρχεία εκεί ή ένα virus θα κρυφτεί εκεί). Για να δίνεις τον υπολογιστή σου άφοβα σε άλλους, εντάξει επαρκεί. Αλλά για προσωπική χρήση, το να έχεις παγωμένο τον δίσκο για μεγάλες περιόδους είναι άβολο. Θα το διαπιστώσεις μόνος σου. Αν δεν έχει τις παραπάνω ευκολίες θα το παρατήσεις. Για να χειρίζεσαι ένα σύνολο υπολογιστών (π.χ. σε ένα δίκτυο) μάλλον πρέπει να πας στο Deep Freeze Enterprise, είναι φτιαγμένο για τέτοια σενάρια. Για λίγους μεμονωμένους υπολογιστές, ας πούμε δυο-τρεις, η καλύτερη επιλογή είναι μάλλον το Shadow Defender. Εν πάση περιπτώσει, και το Shadow Defender και το Deep Freeze ΕΧOYN κωδικό. - Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από V.I.Smirnov
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα