RX5700XTCat Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα στην παρεα! Εχω το εξης προβλημα το οποιο ειναι καπως παραξενο.... Εχω χτισει ενα build με Ryzen 5 2600 μια μητρικη Gigabyte Aorus B450 Pro και 2x8 Hyper X Fury RGB 3200mhz CAS 16 , στο οποιο ανα καποιο χρονικο διαστημα για καποιο λογο σταματαει να διαβαζει και τα 16 gb μνημης που ειναι εγκατεστημενα. Αυτο φτιαχνει βεβαια με ενα απλο restart αλλα ξανασυμβαινει στην διαρκεια της ημερας.. Μερικα πραχματα που παρατηρησα ειναι το οτι ενω το cpu-z μου βγαζει οτι ειναι εγκατεστημενα 16 gb μου τα διαβαζει single channel αλλα τα mhz τα βγαζει κανονικα για dual channel στα 1596,2. Η διαχειρηση εργασιων ομως αντι για να μου βγαζει κατι παρομοιο μου διαβαζει 1 stick των 8 με ταχυτητα 3200mhz. Τα rgb στις μνημες δουλευουν κανονικα ασχετως εαν τις διαβαζει η οχι. Ξερει μηπως κανεις πως θα μπορουσε να λυθει αυτο το προβληματακι; Ευχαριστω πολυ! Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2020 από RX5700XTCat
duffyduck Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) βγαλτα και βαλτα στα σωστα σλοτς (θεσεις 2 και 4) - δες το manual της μητρικης σου. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2020 από duffyduck 2
TopCLR Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, RX5700XTCat είπε Μερικα πραχματα που παρατηρησα ειναι το οτι ενω το cpu-z μου βγαζει οτι ειναι εγκατεστημενα 16 gb μου τα διαβαζει single channel αλλα τα mhz τα βγαζει κανονικα για dual channel στα 1596,2. Το "1596,2" το μόνο που σου δείχνει είναι η συχνότητα που τρέχουν οι μνήμες (1596,2 x 2 = 3192,4 Mhz είναι λογικό να μην δείχνει 3200 ακριβώς) και δεν σου "λέει" ότι είναι dual chanell. Για να λέει single channell μάλλον τις τοποθέτησες σε λάθος θέση. Κάνε αυτό που έγραψε ο duffyduck.
RX5700XTCat Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, duffyduck είπε βγαλτα και βαλτα στα σωστα σλοτς (θεσεις 2 και 4) - δες το manual της μητρικης σου. Οι θεσεις 2-4 ειναι ακριβως η μια διπλα στην άλλη, ετσι πρεπει να ειναι; Εγω τις ειχα και ετρεχαν στο 1-2 οπου ειχαν ενα κενο μεταξυ τους, οπως εδειχνε στις οδηγίες. Τωρα αμα τις βαλω διπλα διπλα δεν θα ειναι στο ιδιο channel? Τις εβαλα στις θεσεις 2-4 , οπως ειπε ο duffy και μου βγαζει single channel. Αλλαξα παλι θεσεις και τις πηγα 4-3 στις οποιες μου βγαζει dual
duffyduck Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Αφού το γράφει το manual ποια ειναι η δυσκολία? Anyway, δες στην φωτο, σου εβαλα βελακια και κυκλακια.
RX5700XTCat Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Εκει τις ειχα πριν μου το πεις..... Τωρα βεβαια φαινεται σαν να εχει σταματησει
Herald Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 14 ώρες πριν, RX5700XTCat είπε Καλησπερα στην παρεα! Εχω το εξης προβλημα το οποιο ειναι καπως παραξενο.... Εχω χτισει ενα build με Ryzen 5 2600 μια μητρικη Gigabyte Aorus B450 Pro και 2x8 Hyper X Fury RGB 3200mhz CAS 16 , στο οποιο ανα καποιο χρονικο διαστημα για καποιο λογο σταματαει να διαβαζει και τα 16 gb μνημης που ειναι εγκατεστημενα. Αυτο φτιαχνει βεβαια με ενα απλο restart αλλα ξανασυμβαινει στην διαρκεια της ημερας.. Μερικα πραχματα που παρατηρησα ειναι το οτι ενω το cpu-z μου βγαζει οτι ειναι εγκατεστημενα 16 gb μου τα διαβαζει single channel αλλα τα mhz τα βγαζει κανονικα για dual channel στα 1596,2. Η διαχειρηση εργασιων ομως αντι για να μου βγαζει κατι παρομοιο μου διαβαζει 1 stick των 8 με ταχυτητα 3200mhz. Τα rgb στις μνημες δουλευουν κανονικα ασχετως εαν τις διαβαζει η οχι. Ξερει μηπως κανεις πως θα μπορουσε να λυθει αυτο το προβληματακι; Ευχαριστω πολυ! To 1596,2 είναι η πραγματική συχνότητα της μνήμης, απλά επειδή είναι ddr (double data rate) το effective bandwidth είναι *2, δηλαδή 3200. Δεν έχει να κάνει με το dual channel αυτό.
RX5700XTCat Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Ετσι μου το μαθανε και το θεωρησα σωστο, μην πεσετε να με φατε κιολας! @duffyduck Τωρα που αλλαξα τις θεσεις απο 1-2 σε 3-4 συμφωνα με το βιβλιαρακι, ολα μοιαζουν να δουλευουν καλα. Αν δεν μου εξαφανισει καμια απο τις 2 μεχρι το βραδακι θα το ληξω....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα