Προς το περιεχόμενο

Τέλη κυκλοφορίας!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα με αφορμή τη μέτρηση WLTP βάση της οποίας υπολογίζονται τα τέλη για τα νέα αμάξια.

Σύμφωνα με με τη μέτρηση WLTP λοιπόν το μέγεθος (ένδεχομένως και το βάρος) της εργοστασιακής ζάντας επηρεάζει τους ρύπους άρα και κατ' επέκταση τα τέλη (και πιθανότατα και άλλους φόρους αγοράς αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας).

Αν λοιπόν κάποιος αγοράσει έκδοση με μικρή-ελαφριά εργοστασιακή ζάντα προκειμένου να πετύχει χαμηλότερους ρύπους και άρα χαμηλότερους φόρους-τέλη, μετά μπορεί να κάνει αλλαγή σε μεγαλύτερη-βαρύτερη ή απαγορεύεται (εδώ γελάμε-ειδικά για τα δεδομένα της Ελλάδας);

• Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Επαναφέρω το θέμα με αφορμή τη μέτρηση WLTP βάση της οποίας υπολογίζονται τα τέλη για τα νέα αμάξια.

Σύμφωνα με με τη μέτρηση WLTP λοιπόν το μέγεθος (ένδεχομένως και το βάρος) της εργοστασιακής ζάντας επηρεάζει τους ρύπους άρα και κατ' επέκταση τα τέλη (και πιθανότατα και άλλους φόρους αγοράς αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας).

Αν λοιπόν κάποιος αγοράσει έκδοση με μικρή-ελαφριά εργοστασιακή ζάντα προκειμένου να πετύχει χαμηλότερους ρύπους και άρα χαμηλότερους φόρους-τέλη, μετά μπορεί να κάνει αλλαγή σε μεγαλύτερη-βαρύτερη ή απαγορεύεται (εδώ γελάμε-ειδικά για τα δεδομένα της Ελλάδας);

Αλήθεια, κατά πόσο νομίζεις ότι μπορεί μια πιο ελαφριά/μικρότερη ζάντα να επηρεάσει τους ρύπους?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Αλήθεια, κατά πόσο νομίζεις ότι μπορεί μια πιο ελαφριά/μικρότερη ζάντα να επηρεάσει τους ρύπους?

Δεν το ξέρω αυτό...αλλά διαβάζω οτι η ζάντα θεωρείται παράγοντας που μπορεί να αλλάξει τους ρύπους και γι αυτό και δεν έχουν όλες οι εκδόσεις με το ίδιο μοτέρ ίδια μέτρηση στο WLTP.

Είναι ράδιο αρβύλα λες;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε

Δεν το ξέρω αυτό...αλλά διαβάζω οτι η ζάντα θεωρείται παράγοντας που μπορεί να αλλάξει τους ρύπους και γι αυτό και δεν έχουν όλες οι εκδόσεις με το ίδιο μοτέρ ίδια μέτρηση στο WLTP.

Είναι ράδιο αρβύλα λες;

Ότι μπορεί να τους αλλάξει είναι γεγονός, αλλά πόσο? Από όσο έχω δει γενικότερα ο εξοπλισμός μπορεί να αλλάξει τους ρύπους κατά ελάχιστα γραμμάρια, οι ζάντες από μόνες τους πόσο νομίζεις μπορούν να τους αλλάξουν, και τι διαφορά θα μπορούσε αυτό να έχει στα τέλη κυκλοφορίας?

Υπόψιν οι υπόλοιποι φόροι πληρώνονται μόνο μια φορά.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Είναι ράδιο αρβύλα λες;

+ 

Μιλάμε βέβαια για μεγάλο αμάξι ... 

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μεχρι σημερα, σε μενα, δεν εχει αναρτηθει το νεο τελος κυκλοφοριας για το 2022.

Ειχαν πει απο Δευτερα, εχει φτασει Τεταρτη.

Κανενας αλλος, τι εχετε δει;

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, mindreader είπε

Επειδη σε βλεπω βιαστικο να σου στειλω και τα δικα μου να τα τακτοποιησεις με το που ανεβουν ? 😂

• Like 4
Δημοσ.

Οταν παω στο σιτε της AΑΔΕ να δω το ειδοποιητήριο μου λεει αυτο ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Το εχει δει κανενας αλλος??

Δημοσ.

Από τη μία θέλω να ανέβουν «γιατί έτσι», από την άλλη θα συγχυστώ και θα αγχωθώ οπότε ας τα αργήσουν... 😂😂

Δημοσ.

Φτασαμε στο Σαββατο. Βλεπω βεβαια, οτι εχει ανοιξει το drop down window και δειχνει πλεον και παλιοτερα ετη. Αλλα οχι (ακομη) το 2022!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/11/2021 στις 9:05 ΠΜ, mindreader είπε

Στις 18/11/2021 στις 10:17 ΜΜ, mindreader είπε

Πεμπτη βραδυ, ακομη τιποτε...

46 λεπτά πριν, mindreader είπε

Φτασαμε στο Σαββατο. Βλεπω βεβαια, οτι εχει ανοιξει το drop down window και δειχνει πλεον και παλιοτερα ετη. Αλλα οχι (ακομη) το 2022!

Μιλάμε για απίστευτη κάψα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...