Προς το περιεχόμενο

Τέλη κυκλοφορίας!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, episkeptis100 είπε

Καλησπερα σας. Θέλω να πουλήσω το παλιό μου αυτοκίνητο. Μπήκα στην εφαρμογή της ααδε για να τυπώσω τη βεβαίωση μη οφειλής τελών, αλλά μου εβγαλε μηνυμα πως υπάρχει εκκρεμής οφειλή.

Έχω ομως πληρώσει στο παρελθόν τα τέλη όλων των ετών. Μόνο το φετινό τέλος δεν έχω πληρώσει.

Γνωρίζει κανεις γιατι μου εβγαλε το συγκεκριμενο μηνυμα;

Πρέπει να πληρώσεις και του 2021, δεν ισχύει η παράταση στην μεταβίβαση.

• Like 1
  • Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Klausx είπε

Πρέπει να πληρώσεις και του 2021, δεν ισχύει η παράταση στην μεταβίβαση.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την απάντηση. Ομως οι περισσοτεροι στο car.gr πουλάνε το αυτοκινητο τους χωρις το τελος 2021. Αυτοί πώς θα εκδόσουν βεβαίωση μη οφειλης προκειμένου να πουλήσουν το αυτοκινητο τους;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, episkeptis100 είπε

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την απάντηση. Ομως οι περισσοτεροι στο car.gr πουλάνε το αυτοκινητο τους χωρις το τελος 2021. Αυτοί πώς θα εκδόσουν βεβαίωση μη οφειλης προκειμένου να πουλήσουν το αυτοκινητο τους;

Απλά περιμένουν από τον αγοραστή να τα πληρώσει, δηλαδή να γίνουν ταυτόχρονα όλα μαζί.

• Like 3
Δημοσ.
Στις 5/11/2020 στις 7:37 ΜΜ, arispz είπε

Τον γείτονα σου που σκότωσε άνθρωπο έπρεπε να τον κλείσουν και φυλακή !!!!!

Η γραμμή ανάμεσα στην νομιμότητα και την παρανομια είναι πολύ λεπτή και μπορείς να την περάσεις χωρίς να το καταλάβεις. 

Δηλαδή αν το παιδάκι πετάχτηκε ανάμεσα από αμάξια σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να μπεις φυλακή; 

Αν το παιδάκι πέρασε το κόκκινο φανάρι πεζού πρέπει να μπεις φυλακή; 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, episkeptis100 είπε

Αν δεν πληρωθούν τα τέλη δεν θα μπορέσουν να πάρουν βεβαίωση, όπως είπαν και παραπάνω κοιτάνε να χρεώσουν τον αγοραστή με τα τέλη.

Επίσης να έχεις υπόψιν πως από τη στιγμή που θα πληρώσεις τα τέλη θα περάσουν τουλάχιστον 2-3 ημέρες μέχρι να ενημερωθεί το σύστημα (taxis) και να μπορέσεις να πάρεις τη βεβαίωση.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αν δεν πληρωθούν τα τέλη δεν θα μπορέσουν να πάρουν βεβαίωση, όπως είπαν και παραπάνω κοιτάνε να χρεώσουν τον αγοραστή με τα τέλη.

Επίσης να έχεις υπόψιν πως από τη στιγμή που θα πληρώσεις τα τέλη θα περάσουν τουλάχιστον 2-3 ημέρες μέχρι να ενημερωθεί το σύστημα (taxis) και να μπορέσεις να πάρεις τη βεβαίωση.

Κατάλαβα. Το εξετάζω το ζήτημα και από τις δύο πλευρές γιατί ταυτόχρονα ψαχνω να πουλήσω το παλιο και να αγορασω καινουργιο. 

Θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο. Το αυτοκινητο που εχω προς πώληση ειναι ευτελούς αξιας. Αν δεν βρεθει αγοραστής σημερα/αυριο, θα κάνω δηλωση ακινησίας (ετσι κι αλλιως αν δεν το παρει καποιος, θα παει για αποσυρση). 

Αν λοιπόν το θέσω σε ακινησία αμεσα εντός της εβδομάδος και αργοτερα το δωσω για διαγραφή/απόσυρση, τα τελη του 2021 τα γλυτώνω οριστικά μια για πάντα;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, episkeptis100 είπε

Κατάλαβα. Το εξετάζω το ζήτημα και από τις δύο πλευρές γιατί ταυτόχρονα ψαχνω να πουλήσω το παλιο και να αγορασω καινουργιο. 

Θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο. Το αυτοκινητο που εχω προς πώληση ειναι ευτελούς αξιας. Αν δεν βρεθει αγοραστής σημερα/αυριο, θα κάνω δηλωση ακινησίας (ετσι κι αλλιως αν δεν το παρει καποιος, θα παει για αποσυρση). 

Αν λοιπόν το θέσω σε ακινησία αμεσα εντός της εβδομάδος και αργοτερα το δωσω για διαγραφή/απόσυρση, τα τελη του 2021 τα γλυτώνω οριστικά μια για πάντα;

Ναι, τα γλιτώνεις.

Τα γλιτώνεις ακόμα και αν δεν το δώσεις για ανακύκλωση, αρκεί να μην κάνεις άρση ακινησίας μέσα στο 2021.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ναι, τα γλιτώνεις.

Τα γλιτώνεις ακόμα και αν δεν το δώσεις για ανακύκλωση, αρκεί να μην κάνεις άρση ακινησίας μέσα στο 2021.

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/12/2020 στις 1:53 ΜΜ, Salvation81 είπε

Ο απεναντι μου εχει ενα αυτοκινητο με σπασμενο μπροστινο αξονα, χωρις ασφαλεια και μονο με πινακιδα.....Εδω και 6 χρονια.....ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει ερθει να πει τιποτα.....Φανταστικα πραγματα......

Πόσες φορές έχεις (έχετε) πάρει το 100 ή τον Δήμο για να το μαζέψει;

Στη γειτονιά μου, μετά από 4-5 τηλεφωνήματα στο 100, το «γαϊδούρι» με το απινακίδωτο golf το μετέφερε στο απέναντι χωράφι, από το πεζοδρόμιο που το είχε παρατήσει.Ναι, μερικές φορές το κράτος δουλεύει.

Επεξ/σία από _BASSstarlet_
Δημοσ.

Ρε μαγκες εχω δυο αποριες

1) κατεβασα το εντυπο απο το taxisnet  για να  πληρωσω τελη κυκλοφοριας (για το μηχανακι)  μεσω e banking  κ εκει που λεει αριθμο κυκλοφοριας μου βγαζει εναν αριθμο  παραπανω  το 0 δηλαδη αλλα στο e banking συμπλήρωσα  χωρεις το 0 κ ετσι πληρωσα θα εχω θεμα τι λετε ? ο κωδικος πληρωμης ειναι ιδια  στην αποδειξη κ στο εντυπο.Κ στον αδερφο μου το ιδιο κανει.

2) Πρεπει να εκτυπωσω εντυπο κ την αποδειξη ?

κ sorry που ρωταω εδω :) ευχαριστω.

Δημοσ.

Τις τριψηφιες πινακίδες πχ ΧΧΧ123, μπορείς να τις δεις κι ως XXX0123.

Δε θα έχεις θέμα. Σε 2 δικές μου μηχανές συμβαίνει το ίδιο.

Εγώ δε τυπώνω τίποτα. Μ έχουν σταματήσει κιόλας και δε μου έχουν πει τίποτα. Αντιθέτως μου έχουν πει για το δίπλωμα που δε το κουβαλούσα

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, fox_fox είπε

Ρε μαγκες εχω δυο αποριες

1) κατεβασα το εντυπο απο το taxisnet  για να  πληρωσω τελη κυκλοφοριας (για το μηχανακι)  μεσω e banking  κ εκει που λεει αριθμο κυκλοφοριας μου βγαζει εναν αριθμο  παραπανω  το 0 δηλαδη αλλα στο e banking συμπλήρωσα  χωρεις το 0 κ ετσι πληρωσα θα εχω θεμα τι λετε ? ο κωδικος πληρωμης ειναι ιδια  στην αποδειξη κ στο εντυπο.Κ στον αδερφο μου το ιδιο κανει.

2) Πρεπει να εκτυπωσω εντυπο κ την αποδειξη ?

κ sorry που ρωταω εδω :) ευχαριστω.

1) Όχι δεν θα έχεις θέμα γιατί στο taxis έτσι ακριβώς είναι περασμένη η πινακίδα σου, δλδ με 0 μπροστά, δες στην κατάσταση οχημάτων πως είναι περασμένη μια δική μου μοτό:

akinisia.JPG.44bb41ce98ec3d9cdb63cff13bd84894.JPG

2) Θεωρητικά ναι, πρέπει να κουβαλάς μαζί σου εκτυπωμένα και το ειδοποιητήριο και την απόδειξη. Εγώ προσωπικά πάντα τα έχω μαζί, ούτε κόπος είναι να τα εκτυπώσω, ούτε έχουν σημαντικό όγκο/βάρος.

Δημοσ.
Στις 20/2/2021 στις 2:58 ΜΜ, episkeptis100 είπε

Για τι αυτοκίνητο μιλάμε;

Υπάρχει μία ομάδα στο FB "Αυτοκίνητα έως 999 ευρώ", ίσως βρεθεί γρήγορα αγοραστής εκεί.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

δες στην κατάσταση οχημάτων πως είναι περασμένη μια δική μου μοτό:

akinisia.JPG.44bb41ce98ec3d9cdb63cff13bd84894.JPG

Το τσεκαρα καπως ετσι γραφει αριθμο κυκλοφοριας  κ απο κατω γραφει σε κινηση :) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...