StamTheMan Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, WireFire είπε και από την άλλη να «επιστραφεί» με αυτό τον τρόπο η αναγκαστική ακινησία που είχε επιβάλλει η κυβέρνηση για περίπου 2 μήνες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020. Τα ιδια τελη δε θα πληρωσουμε; Τι να επιστραφει δλδ;
alexiko Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Προσωπικά δε με ενδιαφέρει για παράταση γιατί θα πάνε στην πιστωτική σε λίγες άτοκες όπως πάντα. Μια εκπτωσούλα έστω 10% πάλι καλοδεχούμενη. 😅 Δεν σωζόμαστε, για τα μάτια του κόσμου.
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 8 ώρες πριν, Backpacker είπε Λέτε για τα τέλη. Η καλή η πλάκα θα ξεκινήσει οταν θα πρέπει του χρόνου να πληρώσουμε πρόστιμα γιατί δεν καταφέραμε να πληρώσουμε το 30% του εισόδηματος με κάρτες. Πόσα να ξοδέψει κανεις σε σουπερ μαρκετ με τόσους μήνες κλειστά όλα. Αγόρασε 2 κινητά και πούλα τα στις αγγελίες με 10 ευρώ χασούρα , γιατί να πληρώσεις πρόστιμο ; λογιστή δεν έχεις ;
alexiko Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Εγώ γιατί πιστεύω ότι όσοι δεν μπορούν να πιάσουν το όριο είτε έχουν υψηλό εισόδημα και σχετικά μικρά έξοδα (σπάνιο) είτε δεν έχουν αξιωθεί να χρησιμοποιούν την κάρτα τους και για τον καφέ τους. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να αγοράσουν δωροεπιταγές για σούπερ μάρκετ, βενζίνες κλπ και να τις ξοδέψουν σταδιακά. Λύσεις υπάρχουν, καλή διάθεση και ανοιχτό μυαλό χρειάζεται.
Joshua21 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 32 λεπτά πριν, SchinasN είπε Αγόρασε 2 κινητά και πούλα τα στις αγγελίες με 10 ευρώ χασούρα , γιατί να πληρώσεις πρόστιμο ; λογιστή δεν έχεις ; Δεν νομίζω να είναι εφικτό κάτι τέτοιο, δλδ να πουλήσεις 2 κινητά με μόνο 10€ χασούρα, αλλά ούτως ή άλλως το να γλιτώνεις λεφτά από πρόστιμο και να τα χάνεις σε συναλλαγές δεν είναι τίποτα άλλο από μια τρύπα στο νερό. Επίσης το πρόστιμο αυτό είναι θέμα δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, δεν είναι θέμα λογιστή, ο λογιστής - που σαφώς και ΔΕΝ έχουν όλοι - δεν είναι θαυματοποιός. 40 λεπτά πριν, alexiko είπε Εγώ γιατί πιστεύω ότι όσοι δεν μπορούν να πιάσουν το όριο είτε έχουν υψηλό εισόδημα και σχετικά μικρά έξοδα (σπάνιο) είτε δεν έχουν αξιωθεί να χρησιμοποιούν την κάρτα τους και για τον καφέ τους. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να αγοράσουν δωροεπιταγές για σούπερ μάρκετ, βενζίνες κλπ και να τις ξοδέψουν σταδιακά. Λύσεις υπάρχουν, καλή διάθεση και ανοιχτό μυαλό χρειάζεται. Και ποια η διαφορά δλδ? Εγώ ας πούμε ξοδεύω 3.000€ το χρόνο σε σούπερ μάρκετ, βενζίνες κτλ, ποια η διαφορά αν τα πληρώνω όλα αυτά με "δωροεπιταγές" σε σχέση με το να τα πληρώνω με την χρεωστική μου?
alexiko Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Δεν νομίζω να είναι εφικτό κάτι τέτοιο, δλδ να πουλήσεις 2 κινητά με μόνο 10€ χασούρα, αλλά ούτως ή άλλως το να γλιτώνεις λεφτά από πρόστιμο και να τα χάνεις σε συναλλαγές δεν είναι τίποτα άλλο από μια τρύπα στο νερό. Επίσης το πρόστιμο αυτό είναι θέμα δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, δεν είναι θέμα λογιστή, ο λογιστής - που σαφώς και ΔΕΝ έχουν όλοι - δεν είναι θαυματοποιός. Και ποια η διαφορά δλδ? Εγώ ας πούμε ξοδεύω 3.000€ το χρόνο σε σούπερ μάρκετ, βενζίνες κτλ, ποια η διαφορά αν τα πληρώνω όλα αυτά με "δωροεπιταγές" σε σχέση με το να τα πληρώνω με την χρεωστική μου? Μιλάω για το πως μπορείς να καλύψεις φέτος τη διαφορά, αφού όπως έγραψες λόγω καραντίνας δεν ξόδεψες. Παίρνεις φέτος τις όποιες δωροεπιταγές για να μετρήσουν σαν αγορές στο αφορολόγητο του 2020 και και τις ξοδεύεις ωραιότατα και το 2021. Τέλος το off topic από μένα, σε αυτό το θέμα μιλάμε για τα τέλη, αν θες άνοιξε άλλο θέμα να το κουβεντιάσουμε.
Joshua21 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, alexiko είπε Μιλάω για το πως μπορείς να καλύψεις φέτος τη διαφορά, αφού όπως έγραψες λόγω καραντίνας δεν ξόδεψες. Παίρνεις φέτος τις όποιες δωροεπιταγές για να μετρήσουν σαν αγορές στο αφορολόγητο του 2020 και και τις ξοδεύεις ωραιότατα και το 2021. Τέλος το off topic από μένα, σε αυτό το θέμα μιλάμε για τα τέλη, αν θες άνοιξε άλλο θέμα να το κουβεντιάσουμε. Δεν θυμάμαι να έγραψα κάτι τέτοιο, αλλά για μένα τουλάχιστον δεν ισχύει, μια χαρά ξοδεύω στην διάρκεια της καραντίνας. Άσε που από ότι φαίνεται θα έχουμε επαναλαμβανόμενα lockdown ΚΑΙ το 2021, οπότε και πάλι η λύση των "δωροεπιταγών" (για τους φανταστικούς που έχουν εισόδημα αλλά ούτε καν τρώνε στην διάρκεια της καραντίνας) θα είναι μια τρύπα στο νερό. Επίσης το "αν θες άνοιξε άλλο θέμα" στον εαυτό σου πες το, εσύ ήσουν αυτός που βγήκε off topic, όχι εγώ.
alexiko Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Δεν θυμάμαι να έγραψα κάτι τέτοιο, αλλά για μένα τουλάχιστον δεν ισχύει, μια χαρά ξοδεύω στην διάρκεια της καραντίνας. Άσε που από ότι φαίνεται θα έχουμε επαναλαμβανόμενα lockdown ΚΑΙ το 2021, οπότε και πάλι η λύση των "δωροεπιταγών" (για τους φανταστικούς που έχουν εισόδημα αλλά ούτε καν τρώνε στην διάρκεια της καραντίνας) θα είναι μια τρύπα στο νερό. Επίσης το "αν θες άνοιξε άλλο θέμα" στον εαυτό σου πες το, εσύ ήσουν αυτός που βγήκε off topic, όχι εγώ. οκ ο @Backpacker αναφέρθηκε σε αυτό και του απάντησα. Αφού λοιπόν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα κάνε τον κόπο να μην απαντάς και μας ζαλίζεις πρωινιάτικα. ΑΝ το 2021 συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο μπορείς να κάνεις το ίδιο για άλλη μια χρονιά. Διαφορετικά πληρώνεις το πρόστιμο και βοηθάς το κράτος που έχει έξοδα. 1+1=2 όχι μπλε
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 34 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν νομίζω να είναι εφικτό κάτι τέτοιο, δλδ να πουλήσεις 2 κινητά με μόνο 10€ χασούρα, αλλά ούτως ή άλλως το να γλιτώνεις λεφτά από πρόστιμο και να τα χάνεις σε συναλλαγές δεν είναι τίποτα άλλο από μια τρύπα στο νερό. Επίσης το πρόστιμο αυτό είναι θέμα δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, δεν είναι θέμα λογιστή, ο λογιστής - που σαφώς και ΔΕΝ έχουν όλοι - δεν είναι θαυματοποιός. Το πρόστιμο είναι 20-100φορές μεγαλύτερο από 10 ευρώ χασούρα. Τρύπα στο νερό ή νερορουφήχτρα ; Το αν είναι εφικτό , ναι είναι εφικτό. Ο λογιστής δεν είναι θαυματοποιός , όμως είναι αυτός που ξέρει τι καταλογίζεται ως έξοδο για να καλύψει το 30%. Επίσης άμα το πάμε παραπέρα , υπάρχουν και τα "πλυντήρια" χρημάτων
Joshua21 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, alexiko είπε οκ ο @Backpacker αναφέρθηκε σε αυτό και του απάντησα. Αφού λοιπόν δεν σε ενδιαφέρει το θέμα κάνε τον κόπο να μην απαντάς και μας ζαλίζεις πρωινιάτικα. ΑΝ το 2021 συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο μπορείς να κάνεις το ίδιο για άλλη μια χρονιά. Διαφορετικά πληρώνεις το πρόστιμο και βοηθάς το κράτος που έχει έξοδα. 1+1=2 όχι μπλε Το επίμαχο post σου δεν ήταν απάντηση ειδικά σε κάποιον, γενικότητες περιείχε. Επίσης αν ζαλίζεται τόσο εύκολα τότε σταμάτα να γράφεις κουλαμάρες, όχι τίποτα άλλο αλλά όλο και κάποιος θα βρεθεί να απαντήσει κατάλληλα αν όχι εγώ. 14 λεπτά πριν, SchinasN είπε Το πρόστιμο είναι 20-100φορές μεγαλύτερο από 10 ευρώ χασούρα. Τρύπα στο νερό ή νερορουφήχτρα ; Το αν είναι εφικτό , ναι είναι εφικτό. Ο λογιστής δεν είναι θαυματοποιός , όμως είναι αυτός που ξέρει τι καταλογίζεται ως έξοδο για να καλύψει το 30%. Επίσης άμα το πάμε παραπέρα , υπάρχουν και τα "πλυντήρια" χρημάτων Για κάντο λίγο λιανά αυτό, για να είναι το πρόστιμο 20-100 φορές μεγαλύτερο των 10€ (άρα 200-1000€) θα πρέπει η αξία των κινητών να είναι ~900-4.500€ (υποθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση πως το ποσό αυτό θα φορολογηθεί με 22%), για πες λοιπόν ποια 2 κινητά μπορείς να τα αγοράσεις σήμερα με τόσα λεφτά και να τα σπρώξεις με απίστευτη ευκολία αύριο χάνοντας μόνο 10€? Επίσης - εγώ τουλάχιστον - γνωρίζω τι καταλογίζεται ως δαπάνη για να καλυφθεί το 30%, δεν χρειάζεται να πάω σε λογιστή. Τώρα αν εσύ δεν ξέρεις, μάλλον δεν είσαι και ο πιο κατάλληλος για να δίνει συμβουλές για το πως μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιος δαπάνες για το 30% του πραγματικού εισοδήματος του. Όσο για τα "πλυντήρια" χρημάτων κάτι έχεις καταλάβει λάθος, αυτό που κάνουν είναι να μετατρέπουν χρήματα που αποκτήθηκαν με τρόπο παράνομο σε νόμιμα.
Bitbit Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Το κράτος έχει στριμωχτει οικονομικα με όλη αυτή την κατάσταση. Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχουμε ξεκαθαρίσει. Μη περιμένετε λοιπόν μειώσεις σε τέλη. Λογικά θα δώσουν μια παράσταση (σιγά τα λάχανα δηλαδή) διότι φέτος οι περισσότεροι θα το καθυστερήσουν όσο πάει. Αλλά και 1 στις 1000 να κάνουν κάποια έκπτωση, δεν σας προβληματίζει τι θα γίνει μετά; Τι να το κάνω αν μου κόψουν και 30€ και μετά αρχίσει το πανηγύρι με διάφορες περικοπές-αυξήσεις;
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Για κάντο λίγο λιανά αυτό, για να είναι το πρόστιμο 20-100 φορές μεγαλύτερο των 10€ (άρα 200-1000€) θα πρέπει η αξία των κινητών να είναι ~900-4.500€ (υποθέτοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση πως το ποσό αυτό θα φορολογηθεί με 22%), για πες λοιπόν ποια 2 κινητά μπορείς να τα αγοράσεις σήμερα με τόσα λεφτά και να τα σπρώξεις με απίστευτη ευκολία αύριο χάνοντας μόνο 10€? Επίσης - εγώ τουλάχιστον - γνωρίζω τι καταλογίζεται ως δαπάνη για να καλυφθεί το 30%, δεν χρειάζεται να πάω σε λογιστή. Τώρα αν εσύ δεν ξέρεις, μάλλον δεν είσαι και ο πιο κατάλληλος για να δίνει συμβουλές για το πως μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιος δαπάνες για το 30% του πραγματικού εισοδήματος του. Όσο για τα "πλυντήρια" χρημάτων κάτι έχεις καταλάβει λάθος, αυτό που κάνουν είναι να μετατρέπουν χρήματα που αποκτήθηκαν με τρόπο παράνομο σε νόμιμα. το πρόστιμο είναι πχ 1000 ευρώ , αγοράζεις ένα κινητό 1000+ ευρώ και το δίνεις για μετρητά στην καλύτερη περίπτωση στα ίδια χρήματα ή με απώλεια 10 ευρώ , άρα 100χ10=1000. Έχεις φτάσει και στο 30% και κάνεις και τα λεφτά ότι θες ( κυρίως αποταμίευση , ότι άλλο μπορείς να το αγοράσεις , άρα επιστρέφουμε στην αρχική συνθήκη , γιατί δεν κάλυψα το 30% ) Το "πλυντήριο" χρημάτων είναι ακριβώς το παραπάνω παράδειγμα, καλύπτεις το 30% με νόμιμο τρόπο και δεν ξοδεύεις. Συμφωνώ , υπάρχει και το "πλυντήριο" για ξέπλυμα χρήματος. Ανήκουν στην ίδια κατηγορία , φοροδιαφυγής. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
Bitbit Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Ανοίξτε ένα θέμα " χτίσιμο αφορολογητου στην covid-19 εποχή" να γίνει συζήτηση εκεί. Θα ενδιαφερθούν αρκετοί. Μη χαλάτε το θέμα εδώ 2
vamvakoolas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 επειδη αναφερθηκε καποιος οτι τα τελη ειναι μονο στη χωρα μας : Στο βελγιο υπαρχουν ετησια τελη σχεδον σε τιμες και αναλογιες (κυβικα) με τη χωρα μας. Ωστοσο +Προφανως σοβαρα ασχολουνται με οδικο δικτυο αναπτυξη και συντηρηση και δεν υπαρχουν...διοδια! - Με νομο του κρατους σε λιγα χρονια θα απαγορευονται τα euro4 οχηματα (!) εκτος αν δηλωθουν ...αντικες (δηλαδη βολτα το σ/κ) -Ηδη τα προ euro4 οχηματα σε μεγαλες πολεις (π.χ Γανδη) πληρωνουν επιπλεον περιβαλλοντικο τελος
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε επειδη αναφερθηκε καποιος οτι τα τελη ειναι μονο στη χωρα μας : Στο βελγιο υπαρχουν ετησια τελη σχεδον σε τιμες και αναλογιες (κυβικα) με τη χωρα μας. Ωστοσο +Προφανως σοβαρα ασχολουνται με οδικο δικτυο αναπτυξη και συντηρηση και δεν υπαρχουν...διοδια! - Με νομο του κρατους σε λιγα χρονια θα απαγορευονται τα euro4 οχηματα (!) εκτος αν δηλωθουν ...αντικες (δηλαδη βολτα το σ/κ) -Ηδη τα προ euro4 οχηματα σε μεγαλες πολεις (π.χ Γανδη) πληρωνουν επιπλεον περιβαλλοντικο τελος εχουν διόδια όπως Ελλάδα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα