Προς το περιεχόμενο

Τέλη κυκλοφορίας!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pavlos79_ είπε

Τη βοήθεια σας ξανά: Εχθές έκανα ακινησία το μηχανάκι και το αυτοκίνητό μου, εκμεταλλευόμενος τους μήνες παράτασης που έδωσε η κυβέρνηση. Θέλω σήμερα να κάνω άρση της ακινησίας και να πληρώσω αναλογικά μόνο για τον Μάρτιο. Μετά για το υπόλοιπο έτος θα μπούνε ακινησία. Μπαίνω στην εφαρμογή του mycar και πατώντας την επιλογή "Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων" και μετά "Ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας οχημάτων" δεν μου εμφανίζει πουθενά την επιλογή για τους μήνες. Το μόνο που μπορώ και στα δύο οχήματα είναι να πληρώσω τα ετήσια τέλη.

Εάν πάω πρώτα στην επιλογή της άρσης ακινησίας, με αναγκάζει πρώτα να πληρώσω τα τέλη (τα οποία είναι ετήσια).

Έχετε καμιά ιδέα για ποιο λόγο δεν εμφανίζεται η επιλογή να διαλέξω τους μήνες;

Edit: Τα ασφάλιστρα και των δύο οχημάτων για τον Μάρτιο είναι τακτοποιημένα

Ξέρουμε, η επιλογή να διαλέξεις τους μήνες δεν σου εμφανίζεται επειδή η δυνατότητα πληρωμής τελών με το μήνα δεν προβλέπεται, προς το παρόν τουλάχιστον. Πιθανότατα να δοθεί αυτή η δυνατότητα μέσα στον Μάρτιο σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει ο Σταϊκούρας.

"Όσον αφορά στα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει πιθανόν τον Μάρτιο"

https://www.newsauto.gr/news/pote-tha-ischisoun-to-2022-ta-teli-kikloforias-me-to-mina/

Πάντως η δυνατότητα αυτή για τα περσινά τέλη (δλδ του 2021) είχε δοθεί τον Μάιο του 2021.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Ξέρουμε, η επιλογή να διαλέξεις τους μήνες δεν σου εμφανίζεται επειδή η δυνατότητα πληρωμής τελών με το μήνα δεν προβλέπεται, προς το παρόν τουλάχιστον. Πιθανότατα να δοθεί αυτή η δυνατότητα μέσα στον Μάρτιο σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει ο Σταϊκούρας.

"Όσον αφορά στα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει πιθανόν τον Μάρτιο"

https://www.newsauto.gr/news/pote-tha-ischisoun-to-2022-ta-teli-kikloforias-me-to-mina/

Πάντως η δυνατότητα αυτή για τα περσινά τέλη (δλδ του 2021) είχε δοθεί τον Μάιο του 2021.

Σε ευχαριστώ. Όντως τελικά αυτό ισχύει μετά από τηλεφωνήματα που έκανα στη ΔΟΥ που ανήκω. Πίστευα ότι η πλατφόρμα ήταν μονίμως ανοιχτή, αλλά από ότι μου είπε ο υπάλληλος κάθε χρόνο ξεχωριστά αποφασίζεται για το αν θα είναι διαθέσιμη η δυνατότητα με το μήνα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Pavlos79_ είπε

Τη βοήθεια σας ξανά: Εχθές έκανα ακινησία το μηχανάκι και το αυτοκίνητό μου, εκμεταλλευόμενος τους μήνες παράτασης που έδωσε η κυβέρνηση. Θέλω σήμερα να κάνω άρση της ακινησίας και να πληρώσω αναλογικά μόνο για τον Μάρτιο. Μετά για το υπόλοιπο έτος θα μπούνε ακινησία. Μπαίνω στην εφαρμογή του mycar και πατώντας την επιλογή "Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων" και μετά "Ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας οχημάτων" δεν μου εμφανίζει πουθενά την επιλογή για τους μήνες. Το μόνο που μπορώ και στα δύο οχήματα είναι να πληρώσω τα ετήσια τέλη.

Εάν πάω πρώτα στην επιλογή της άρσης ακινησίας, με αναγκάζει πρώτα να πληρώσω τα τέλη (τα οποία είναι ετήσια).

Έχετε καμιά ιδέα για ποιο λόγο δεν εμφανίζεται η επιλογή να διαλέξω τους μήνες;

Edit: Τα ασφάλιστρα και των δύο οχημάτων για τον Μάρτιο είναι τακτοποιημένα

Φιλε μου εχεις σκεφτει οτι δε μπορεις να συντηρεις τα οχηματα αυτα;

Εγω θα σου προτεινα να μην κανεις ταρζανιες "εκμεταλλευομενος" οτι μπορεις.
Ζεις στο οριο και αν για καποιο λογο δεν μπορεσεις να πληρωσεις τη στιγμη που προβλεπεται,σε βλεπω να τρως και προστιμο και ειμαι σιγουρος οτι δε θα μπορεις να το πληρωσεις ουτε αυτο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 1/3/2022 στις 5:06 ΜΜ, StamTheMan είπε

Φιλε μου εχεις σκεφτει οτι δε μπορεις να συντηρεις τα οχηματα αυτα;

Εγω θα σου προτεινα να μην κανεις ταρζανιες "εκμεταλλευομενος" οτι μπορεις.
Ζεις στο οριο και αν για καποιο λογο δεν μπορεσεις να πληρωσεις τη στιγμη που προβλεπεται,σε βλεπω να τρως και προστιμο και ειμαι σιγουρος οτι δε θα μπορεις να το πληρωσεις ουτε αυτο.

Φίλε μου συγνώμη για την καθυστέρηση να απαντήσω. Σε αυτό που λες έχεις δίκιο και είμαι της ίδιας άποψης. Όμως αρχές Απρίλη αναχωρώ για εξωτερικό για αρκετό διάστημα. Τα οχήματα μέχρι τότε τα χρειάζομαι, αλλά μετά δεν υπάρχει λόγος να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας, ασφάλειες κτλ για να κάθονται. Μέχρι δηλαδή να βρω κάποια ευκαιρία για να τα πουλήσω στο μέλλον.

Οπότε τώρα στην περίπτωση μου εκμεταλλεύτηκα την παράταση των δύο μηνών που έδωσε το κράτος. Για το μήνα Μάρτιο, κάνω υπομονή και στερούμαι το αυτοκίνητο, ενώ για το μηχανάκι πλήρωσα κανονικά τα 22€ που αντιστοιχούν για το έτος συν τις υπόλοιπες δαπάνες που θα έρθουν γιατί είχα την ανάγκη της μετακίνησης για αυτό το μήνα.

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

50άρι παπί κ το κλέβουν. Έχει απλήρωτα τέλη κ πάω να δηλώσω την εξαφάνισή του.
Θα μου ζητήσουν να ξεχρεώσω τα χρόνια που δεν είχαν πληρωθεί;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, zoranb είπε

To 50ρι δεν εχει τελη,την αδεια πληρωνεις.
Και οχι,δε θα στα ζητησουν.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, zoranb είπε

Μόνο αν πας να ανανεώσεις την άδεια στα ζητάνε, όταν δηλώνεις κλοπή δε σου ζητάνε τίποτα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...