Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Pavlos79_ είπε Αυτό είναι το θέμα. Μπαίνω σε ακινησία τον Γενάρη, όμως αν στις 2 του Γενάρη κάνω άρση για την περίοδο Γενάρη - Φλεβάρη, μετά δεν μου ξανά επιτρέπει να το θέσω ξανά σε ακινησία. Πρέπει να πληρώσω όλη τη χρονιά υποχρεωτικά. Όχι φίλε μου, σε ακινησία πρέπει να μπει πριν αλλάξει ο χρόνος, η αλλαγή του χρόνου πρέπει να το πιάσει σε ακινησία, λογικά μόνο έτσι θα δοθεί η δυνατότητα πληρωμής τελών με το μήνα. Πάντα έτσι γινόταν, δικαίωμα για τέλη με το μήνα είχαν μόνο όσα οχήματα ήταν σε ακινησία με το που μπήκε το νέο έτος. Αν στην αλλαγή του χρόνου είναι σε κίνηση, τότε θα χρωστάς τα τέλη του 2022 ολόκληρα. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2021 από Joshua21
Dark_Nightfall Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Ακούστηκε κάτι για παράταση ; ξέρει κανείς κάτι επίσημο ;
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε Ακούστηκε κάτι για παράταση ; ξέρει κανείς κάτι επίσημο ; Όχι γιατί δεν υπάρχει κάτι επίσημο, αυτό που ακούστηκε είναι απλά φήμη.
Pavlos79_ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Joshua21 είπε Όχι φίλε μου, σε ακινησία πρέπει να μπει πριν αλλάξει ο χρόνος, η αλλαγή του χρόνου πρέπει να το πιάσει σε ακινησία, λογικά μόνο έτσι θα δοθεί η δυνατότητα πληρωμής τελών με το μήνα. Πάντα έτσι γινόταν, δικαίωμα για τέλη με το μήνα είχαν μόνο όσα οχήματα ήταν σε ακινησία με το που μπήκε το νέο έτος. Αν στην αλλαγή του χρόνου είναι σε κίνηση, τότε θα χρωστάς τα τέλη του 2022 ολόκληρα. Προσπαθώ λίγο να το καταλάβω γιατί είναι η πρώτη μου φορά που το κάνω και φοβάμαι μην κάνω καμιά γκάφα. Η σωστή διαδικασία δηλαδή είναι: Δηλώνω ακινησία 31/12/21. Το νέο έτος με βρίσκει σε ακινησία. 2/1/22 δηλώνω άρση ακινησίας πληρώνοντας τους 2 πρώτους μήνες (Ιανουάριο - Φεβρουάριο). Μετά αυτομάτως τίθεται το αμάξι σε ακινησία;
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Pavlos79_ είπε Προσπαθώ λίγο να το καταλάβω γιατί είναι η πρώτη μου φορά που το κάνω και φοβάμαι μην κάνω καμιά γκάφα. Η σωστή διαδικασία δηλαδή είναι: Δηλώνω ακινησία 31/12/21. Το νέο έτος με βρίσκει σε ακινησία. Ωραία μέχρι εδώ. 1 ώρα πριν, Pavlos79_ είπε 2/1/22 δηλώνω άρση ακινησίας πληρώνοντας τους 2 πρώτους μήνες (Ιανουάριο - Φεβρουάριο). Λάθος. 2/1/22 ξεκινάς πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για 2 μήνες, λογικά θα έχει ενεργοποιηθεί η τμηματική πληρωμή τελών για το 2022, και μόλις τα πληρώσεις κάνεις άρση για να το κυκλοφορήσεις Γενάρη και Φλεβάρη. Ίσως το σύστημα να σε αφήσει να κάνεις άρση πριν πληρώσεις, δεν ξέρω, εγώ πάντως δεν θα το δοκίμαζα καν. 1 ώρα πριν, Pavlos79_ είπε Μετά αυτομάτως τίθεται το αμάξι σε ακινησία; Φυσικά και όχι, εσύ θα κάνεις ακινησία πριν βγει ο Φλεβάρης.
Pavlos79_ Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 21 ώρες πριν, Joshua21 είπε Ωραία μέχρι εδώ. Λάθος. 2/1/22 ξεκινάς πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για 2 μήνες, λογικά θα έχει ενεργοποιηθεί η τμηματική πληρωμή τελών για το 2022, και μόλις τα πληρώσεις κάνεις άρση για να το κυκλοφορήσεις Γενάρη και Φλεβάρη. Ίσως το σύστημα να σε αφήσει να κάνεις άρση πριν πληρώσεις, δεν ξέρω, εγώ πάντως δεν θα το δοκίμαζα καν. Φυσικά και όχι, εσύ θα κάνεις ακινησία πριν βγει ο Φλεβάρης. Φίλε μου σε ευχαριστώ. Είσαι ο μόνος που μου έδωσε μια εμπιραστατωμένη απάντηση. Εδώ και από λογιστές που ρώτησα δεν έβγαλα άκρη.
mindreader Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Με τοσες αυξησεις που μας εχουν βρει, μηπως εχουν και σκεψεις να ακριβυνουν κι αλλο τα τελη κυκλοφοριας;
alexiko Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, mindreader είπε Με τοσες αυξησεις που μας εχουν βρει, μηπως εχουν και σκεψεις να ακριβυνουν κι αλλο τα τελη κυκλοφοριας; Τώρα βλέπουμε από τον ερχόμενο Νοέμβρη για τα τέλη του 2023, αλλά δε νομίζω γιατί θα πέσει κράξιμο.
SilentVoice Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Της γυναίκας μου το αμάξι το έθεσα σε ακινησία τέλη Γενάρη του 2022, χωρίς να έχω πληρώσει τα τέλη του 2022 καθώς ισχύει η παράταση. Αν θελήσουμε το καλοκαίρι να κάνουμε άρση ακινησίας, θα πληρώσουμε τα τέλη όλου του έτους; Ισχύει δηλαδή αυτό που είπατε; πως πρέπει να έχει δηλωθεί η ακινησία μέχρι 31/12?
s1mplement Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Ξερει κανεις αν πληρωθουν τα τελη αυτο το σαββατοκυριακο μεσω e-banking θα πληρωσω το προστιμο επειδη η μεταφορα απο τραπεζα θα γινει τη δευτερα που ειναι η ημερομηνια ληξης προθεσμιας;
Joshua21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Άκυρο Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από Joshua21
Nabuko Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, s1mplement είπε Ξερει κανεις αν πληρωθουν τα τελη αυτο το σαββατοκυριακο μεσω e-banking θα πληρωσω το προστιμο επειδη η μεταφορα απο τραπεζα θα γινει τη δευτερα που ειναι η ημερομηνια ληξης προθεσμιας; Με κάρτα πληρώνονται άμεσα και βγαίνει και απόδειξη. Άσχετα αν είναι Κυριακή. 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Από ότι είχαν πει η τελευταία προθεσμία θα είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου, δλδ 26/02, Η οποία είναι η Δευτέρα 28/2 Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022. 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Nabuko είπε Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση και η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας πρέπει να γίνει έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Μπερδεύτηκα, το είχα σβήσει ήδη πριν απαντήσεις. Πάντως πιάνεται η ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η πληρωμή, και όχι η ημερομηνία που ενημερώθηκε το taxis από την τράπεζα. 2 1
Pavlos79_ Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Τη βοήθεια σας ξανά: Εχθές έκανα ακινησία το μηχανάκι και το αυτοκίνητό μου, εκμεταλλευόμενος τους μήνες παράτασης που έδωσε η κυβέρνηση. Θέλω σήμερα να κάνω άρση της ακινησίας και να πληρώσω αναλογικά μόνο για τον Μάρτιο. Μετά για το υπόλοιπο έτος θα μπούνε ακινησία. Μπαίνω στην εφαρμογή του mycar και πατώντας την επιλογή "Τέλη κυκλοφορίας οχημάτων" και μετά "Ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας οχημάτων" δεν μου εμφανίζει πουθενά την επιλογή για τους μήνες. Το μόνο που μπορώ και στα δύο οχήματα είναι να πληρώσω τα ετήσια τέλη. Εάν πάω πρώτα στην επιλογή της άρσης ακινησίας, με αναγκάζει πρώτα να πληρώσω τα τέλη (τα οποία είναι ετήσια). Έχετε καμιά ιδέα για ποιο λόγο δεν εμφανίζεται η επιλογή να διαλέξω τους μήνες; Edit: Τα ασφάλιστρα και των δύο οχημάτων για τον Μάρτιο είναι τακτοποιημένα Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από Pavlos79_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα