Προς το περιεχόμενο

Τέλη κυκλοφορίας!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 187
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mindreader είπε

Αμεσως!!!!

Εγώ θα τα αφήσω για μετά τις 11.30 το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου. Πως με βλέπεις?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Εγώ θα τα αφήσω για μετά τις 11.30 το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου. Πως με βλέπεις?

Θες να δικαιωσεις το 'στερεοτυπο' του Ελληνα, 'της τελευταιας στιγμης';

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mindreader είπε

Θες να δικαιωσεις το 'στερεοτυπο' του Ελληνα, 'της τελευταιας στιγμης';

Λες? Δεν πληρώνω τότε, θα περιμένω τις 2 βδομάδες παράταση

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Το μεγάλο αίσχος είναι ότι πληρώνουμε τα γελοία και άθλια τέλη, πανάκριβα σε σχέση με τα οικονομικά μας (μη συγκρίνει κανείς πάλι με Δανία, που οι αμοιβές είναι Χ4 και το ρεύμα είναι φθηνότερο) και για να πήγαινε έλα  αθήνα-θεσσαλονίκη , θες 62€ διόδια ! Για γιάννενα αντίστοιχα 76€ διόδια. 

Το γελοιο ειναι οτι πληρωνουμε τελη για να κυκλοφορουμε σε δρομους που ειναι σε αθλια κατασταση.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Λες? Δεν πληρώνω τότε, θα περιμένω τις 2 βδομάδες παράταση

Δεν θυμαμαι, δινουν παραταση με το νεο ετος; Εχει συμβει αυτο τα προηγουμενα χρονια;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mindreader είπε

Δεν θυμαμαι, δινουν παραταση με το νεο ετος; Εχει συμβει αυτο τα προηγουμενα χρονια;

Πλάκα κάνεις;Δεν υπάρχει χρονιά χωρις παράταση.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Το γελοιο ειναι οτι πληρωνουμε τελη για να κυκλοφορουμε σε δρομους που ειναι σε αθλια κατασταση.

Δυστυχώς δεν έχουν σχέση με τους δρόμους.

Είναι απλά ένας φόρος για να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Christos21417 είπε

Πώς μπορώ να δω αν έχουν πληρωθεί τα φετινά τέλη και των προηγούμενων ετών;

Πας εδώ - βάζεις τα στοιχεία - και βλέπεις.

• Like 1
Δημοσ.

Τη βοήθειά σας για όποιο γνωρίζει: Από φέτος υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής των τελών με το μήνα. Θέλω λοιπόν το εξής: Να πληρώσω τα τέλη του οχήματος για Ιανουάριο - Φεβρουάριο και μετά το αμάξι να τεθεί σε ακινησία λόγω μετάβασης στο εξωτερικό. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Δοκίμασα να θέσω σήμερα σε ακινησία το όχημα και αμέσως μετά να κάνω άρση της ακινησίας. Μόλις έκανα άρση της ακινησίας και επέλεξα το ειδοποιητήριο των τελών δεν μου έβγαλε πόσους μήνες θέλω να πληρώσω για το 2022, αλλά ξανά μου έδειξε το ετήσιο κόστος.

Στο μεταξύ μπαίνω και διαβαζώ στο εγχειρίδιο εδώ: Microsoft Word - Ogidies800euro (aade.gr) στην παράγραφο 2.1.1 "Προκειμένου για την έκπτωση από τα τέλη κυκλοφορίας το όχημα πρέπει να τεθεί σε ακινησία εμπρόθεσμα, δηλαδή πριν την λήξη την 31/12 του προηγούμενου έτους από αυτό που αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας ή τη λήξη της παράτασης".

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Pavlos79_ είπε

Τη βοήθειά σας για όποιο γνωρίζει: Από φέτος υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής των τελών με το μήνα. Θέλω λοιπόν το εξής: Να πληρώσω τα τέλη του οχήματος για Ιανουάριο - Φεβρουάριο και μετά το αμάξι να τεθεί σε ακινησία λόγω μετάβασης στο εξωτερικό. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Δοκίμασα να θέσω σήμερα σε ακινησία το όχημα και αμέσως μετά να κάνω άρση της ακινησίας. Μόλις έκανα άρση της ακινησίας και επέλεξα το ειδοποιητήριο των τελών δεν μου έβγαλε πόσους μήνες θέλω να πληρώσω για το 2022, αλλά ξανά μου έδειξε το ετήσιο κόστος.

Στο μεταξύ μπαίνω και διαβαζώ στο εγχειρίδιο εδώ: Microsoft Word - Ogidies800euro (aade.gr) στην παράγραφο 2.1.1 "Προκειμένου για την έκπτωση από τα τέλη κυκλοφορίας το όχημα πρέπει να τεθεί σε ακινησία εμπρόθεσμα, δηλαδή πριν την λήξη την 31/12 του προηγούμενου έτους από αυτό που αφορούν τα τέλη κυκλοφορίας ή τη λήξη της παράτασης".

Λογικά θα πρέπει τη στιγμή που θα αλλάξει το έτος να είναι σε ακινησία.

Δημοσ.

Μπήκα στο e-banking πρίν λίγες ημέρες και είχε 2 επιλογές:

1)Καταχώρηση αριθμού ειδοποητηρίου η

2) Καταχώρηση πινακίδας και αφμ.

Δεν το προχώρησα παρακάτω, λογικά με την καταχώρηση του 2 θα βγάζει το ονοματεπώνυμο και το ποσό οφειλής, όπως όταν πληρώνουμε στο μηχάνημα της τράπεζας.

Πρώτα κάνουμε την πληρωμή με 1 από τους 2 τρόπους και μετά κατεβάζουμε το ειδοποιητήριο το οποίο θα γράφει πως τα τέλη κυκλοφορίας έχουν πληρωθεί;Βασικά το πληρωμένο ειδοποητήριο θα γράφει "σε κίνηση";

Η κατεβάζουμε το αντίγραφο πληρωμής απο το e-banking;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Λογικά θα πρέπει τη στιγμή που θα αλλάξει το έτος να είναι σε ακινησία.

Αυτό είναι το θέμα. Μπαίνω σε ακινησία τον Γενάρη, όμως αν στις 2 του Γενάρη κάνω άρση για την περίοδο Γενάρη - Φλεβάρη, μετά δεν μου ξανά επιτρέπει να το θέσω ξανά σε ακινησία. Πρέπει να πληρώσω όλη τη χρονιά υποχρεωτικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...