Προς το περιεχόμενο

Προβλημα DNS με πολλαπλα home routers

PanosDanis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους.

Αυτο το προβλημα εχει γινει πολυ εντονο τελευταια, ενω παλαιοτερα δεν υπηρχε. Οποτε το γραφω εδω μηπως μπορεσετε να βοηθησετε.

Εχω σαν βασικο home router το  Speedport Entry 2i. Εχω συνδεσει με ethernet ένα αλλο home router (forthnet ZXHN H108L) το οποιο το εχω κανει bridge mode, του εχω κλεισει dhcp(IPv4 & IPv6), του χω βαλει στατικη IP για να λειτουργει σαν switchακι και σαν access point.  Πανω σε αυτο, με αλλο ethernet εχω συνδεσει ενα αλλο home router(ένα παλιο του ΟΤΕ με ιδιο περιβαλλον οπως αυτο της forthnet) το οποιο καταληγει γενικοτερα σε αλλον οροφο και του εχω κανει τις ιδες ρυθμισεις ωστε να ειναι και αυτο switch και access point. 

Το προβλημα ξεκινησε πριν απο 3 μηνες θα λεγα και εχει κουρασει. Ενω οταν καποιο ειναι συνδεδεμενο στο βασικο router ειτε με καλωδιο ειτε ασυρματα εχει κανονικα ιντερνετ, στα αλλα 2 router μπορεί απο 3 φορες μεχρι και 15 φορες μεσα στην ημερα το wifi να μην εχει συνδεση και ο chrome στο pc(συνδεδεμενο με ethernet) να πεταει μηνυμα DNS PROBE STARTED και καπακι DNS PROBE FINISHED NO INTERNET. Και φτιαχνει μετα απο κανα 3λεπτο. Παραθετω και εικονες για να δειτε.

Τι μπορει να φταιει; Δεν υπηρχε αυτο το προβλημα το καλοκαιρι πχ ή αν υπηρχε θα ηταν μια στο τοσο και δεν θα εδινα σημασια. Τι παιζει με τον DNS αφου ειναι κλειστοι οι DHCP; Εχω προσπαθησει να βαλω και διαφορετικους DNS πχ της cloudflare, google κλπ και απο τις ρυθμισεις των windows και μεσα απο το ρουτερ αλλα καμια διαφορα. Η γραμμη μου ειναι VDSL ενω τα αλλα 2 router ειναι ADSL δε ξερω αν παιζει ρολο αυτο βεβαια απο την στιγμη που δεν δουλευουν ως modem

;;.JPG

1.JPG

Επεξ/σία από PanosDanis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανονικα ναι, θα πρεπε να χει συνδεθει το router του αλλου οροφου και αυτο στο βασικο αλλα θα ζοριζε πολυ με την καλωδιωση και επρεπε να γινουν πολλες τρυπες.

Για να ορισω DNS στα αλλα 2 ρουτερ πρεπει να κανω enable τον DHCP. Τι να κανω, να τον ενεργοποιησω αλλα να απενεργοποιησω το assignment σε ολες τις πορτες; Ή να τον κανω relay και να βαλω την IP ρου πρωτου;

Παραθετω φωτο.

2.JPG

3.JPG

Δεν σε αφήνει να το κάνεις με DCHP disabled? Αυτό είναι το πρόβλημα με τα routers των παρόχων, δεν σου δίνουν και πολλές επιλογές.

Ενεργοποίησε τότε το DHCP αλλά βάλε στατικές διευθύνσεις στις συσκευές σου προτού το κάνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...