nick0lis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πρώτη επιλογή θα έβαζα Intel Core i5-10400 150€ + 150€ μητρική - μνήμες. Δεύτερη Ryzen 4650G 200€ + 200€ μητρική - μνήμες. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από nick0lis
pastaflora23 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 19 ώρες πριν, mphxths είπε @pastaflora23 Ξερω οτι πας για μπατζετ συνθεση , αλλα 550αρι τροφοδοτικο δεν το λες future-proof . Αν σκεφτεις δηλ να βαλεις καμμια τουμπανειρο καρτα γραφικων στο μελλον , το τροφοδοτικο δεν θα επαρκει. Απο κει και περα δεν ασχολουμαι με σταθερους Η/Υ εδω και χρονια αλλα σαν συνθεση φαινεται νορμαλ. Έχεις δίκαιο για το ότι δεν είναι και πολύ future-proof το 550 τροφοδοτικό αν θέλω να φτιάξω κάνα τούμπανο στο μέλλον αλλά δεν νομίζω. 5 ώρες πριν, snowflake99 είπε Προσωπική παράκληση: μη βάζεις shortened links επειδή δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να δούμε πού πηγαίνουμε αν δεν κλικάρουμε. Μια χαρά είναι οι επιλογές σου, τις έβαλα και εδώ για να μπορείς να τα επεξεργαστείς πιο εύκολα αν θελήσεις. (Μόνο το συγκεκριμένο κουτί δε βρήκα.) Κάποιες ακόμα σημειώσεις: 1. Το pcpartpicker βγάζει warnings για οποιαδήποτε κομμάτια είναι ασύμβατα μεταξύ τους ή έχουν εμφανίσει κάποιο άλλο θέμα. Στο build σου βγάζει warning για τον Ryzen 3000, επειδή όταν βγήκαν αρχικά, οι motherboards ήθελαν μια αναβάθμιση BIOS για να δουλέψουν. Μη σε ανησυχεί αυτό, επειδή κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό, οπότε κάθε καινούργια μητρική αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι ήδη Ryzen 3000 ready (έχουν αυτοκολλητάκι στο κουτί). Για να είσαι σίγουρος μπορείς να ρωτήσεις το κατάστημα που θα την πάρεις. 2. Το ότι οι B450 θα υποστηρίξουν την 5η γενιά Ryzen έχει έναν αστερίσκο. Θα υπάρξει δυνατότητα αναβάθμισης του BIOS για να τους υποστηρίξει, η οποία όμως θα είναι μονόδρομος, που σημαίνει ότι ο Ryzen 3ης γενιάς που παίρνεις τώρα δε θα παίζει πλέον (αν αναβαθμίσεις). Αυτά σύμφωνα πάντα με την AMD, τα οποία μπορείς να τα διαβάσεις στο link που έβαλα σε προηγούμενο ποστ. 3. Έχεις και ανεμιστηράκια να πάρεις. Μην τα ξεχάσεις. Αν έχεις ήδη μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις εννοείται, αλλά σε κάθε περίπτωση βεβαιώσου ότι η μητρική έχει αρκετές υποδοχές για όσα θέλεις να βάλεις. 4. Παρόλο που βγάζει νόημα να μην τσιγκουνευτείς τα λεφτά στο τροφοδοτικό, επειδή δεν είναι κάτι που θα θεωρείται παλιό σε 5 χρόνια όπως πχ. οι κάρτες γραφικών, 550 W είναι μια χαρά κατά τη γνώμη μου. Αυτό πάντα εξαρτάται από το τι θέλεις να κάνεις βέβαια. Αλλά για να καταλάβεις, κι εγώ 550 W έχω, με Ryzen 3600 και RX 580 (8 GB), και μπορεί να σηκώσει και δεύτερη ίδια. Να 'ναι καλά οι Ryzen με τη χαμηλή κατανάλωση. Η μητρική πιστεύω θα υποστηρίζει σίγουρα της 3ης γενιάς, αλλά για σιγουριά θα ρωτήσω κιόλας πρίν κάνω την αγορά. Το κουτί στο οποίο κατέληξα είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/21751887/Kolink-Stronghold-Black.html?from=catspan και έχει ήδη πάνω 2 ανεμιστήρες. Για να έχει καλό air flow πόσους πιστεύεις ότι χρειάζεται ακόμη; Το τροφοδοτικό πιστεύω ότι είναι υπέρ αρκετό γιατί αν αποφασίσω κάποια στιγμή να βάλω και κάποια κάρτα γραφικών δεν πιστεύω να βάλω και κάποια με περισσότερες απαιτήσεις από την RX 580. Όσο για τα shortened urls σορρυ🙂 3 ώρες πριν, rhtoras είπε Όσο για τα ενσωματωμένα γραφικά εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα, ειδικά ξέροντας οτι χρησιμοποιούν ένα μέρος από τη ram. Οπότε αν μπορείς να ανέβεις κάπου: ανέβα ram. Το τροφοδοτικό σου είναι καλό απλά να θυμάσαι: 80 plus με 80 plus bronze έχουν απειροελάχιστη σημασία. Να κοίταζες 80 plus gold να έλεγα. Επίσης 500 με 550 watt δεν είναι διαφορά σημασίας. Συνεπώς θα σου έλεγα να κοιτάξεις και τα: Zalman MegaMax ZM700 και CoolerMaster MWE 600 White γιατί αυτά είναι 600/700άρια και στο budget σου. Αν όμως θες να ρίξεις την τιμή:https://www.skroutz.gr/s/7505564/LC-Power-LC6550-V2-3.html?from=catspan Το έχω όπως ο φίλος στα σχόλια από το 2009 και δουλεύει μερα νύχτα. Δεν έχει πάθει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ. Αν αγόραζα σήμερα τροφοδοτικό κάτω από 600 watt αυτό θα έπαιρνα πάλι. Όμως εξέτασε τις ανάγκες σου. Γιατί εσύ μπορεί να κάνεις κάτι που απαιτεί πολλά watt. Η διαφορά της τιμής στα τροφοδοτικά δεν είναι και πολύ μεγάλη οπότε απο την στιγμή που είναι και τα δύο αξιόλογα όποιο και να πάρω είναι το ιδιο (πάντα μιλώντας για τα 550). 19 ώρες πριν, mphxths είπε Αν βγαινεις οικονομικα , αποψη μου πηγαινε για τον R5 3400G . Βλεπω οτι ριχνει στα αυτια στον 3200. Μονο και μονο οτι ειναι 4/8 (cores/threads) ενω ο 3200 4/4 ...αρκει πιστευω... 5 ώρες πριν, snowflake99 είπε 5. Αν σε παίρνει, εννοείται προτιμάς τον Ryzen 5 3400 G. 3 ώρες πριν, rhtoras είπε Μια χαρά είσαι και μην ακούς κανέναν. Όλοι σου λέμε τη δική μας εμπειρία ή την παπάτζα μας.Εγώ μόλις πήρα μια motherboard b450M a-pro max της msi που παίρνει χωρίς bios update τους ryzen 3ης γενιάς και πρόσφατα η amd είπε πως οι b450 θα υποστηρίζουν και τους επόμενους επεξεργαστες. Αν σε παίρνει να πάρεις ryzen 5 3400G ΚΑΝΤΟ. Πολύ καλός επεξεργαστής. Έχω τον ryzen 200GE σκέψου και ήδη πάει πολύ καλά. Τον 3400g ήθελα αλλά μου έβγαινε ακριβός (για το μπατζετ μου). Αν περιμένεις μερικές μέρες θα πέσουν οι τιμές λόγω black friday. Τελικά κατέληξα στον 3400G! 2 ώρες πριν, rearshooter είπε https://www.skroutz.gr/s/14650949/AMD-Ryzen-5-2600-Box.html Στα ίδια χρήματα αλλά Πυρήνες 6 Threads 12 Ναι, όπως είπε και ο φίλος δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά. Πάντωε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. 38 λεπτά πριν, nick0lis είπε Πρώτη επιλογή θα έβαζα Intel Core i5-10400 150€ + 150€ μητρική - μνήμες. Δεύτερη Ryzen 4650G 200€ + 200€ μητρική - μνήμες. Προτείνεις τον i5 για θέματα συμβατότητας (αναφέρομαι σε γραφικά); Η επιλογή τους 4650G ξεφεύγει λίγο από το budget μου...
snowflake99 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, nick0lis είπε Πρώτη επιλογή θα έβαζα Intel Core i5-10400 150€ + 150€ μητρική - μνήμες. Δεύτερη Ryzen 4650G 200€ + 200€ μητρική - μνήμες. Έχεις link για το 2ο; Επειδή απ' όσο ξέρω δεν κυκλοφορεί τέτοιο πράγμα. Όσο για το AMD vs Intel, στην κρίση του αγοραστή είναι πάντα. Εγώ ακούω τα καλύτερα για τα ενσωματωμένα της AMD πάντως, πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα της Intel. 1
nick0lis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, pastaflora23 είπε Προτείνεις τον i5 για θέματα συμβατότητας (αναφέρομαι σε γραφικά); Η επιλογή τους 4650G ξεφεύγει λίγο από το budget μου... Αυτό εννοώ, η τυπική κάρτα γραφικών των επεξεργαστών της Ιντελ λειτουργεί απροβλημάτιστα. 37 λεπτά πριν, snowflake99 είπε Έχεις link για το 2ο; Επειδή απ' όσο ξέρω δεν κυκλοφορεί τέτοιο πράγμα. Όσο για το AMD vs Intel, στην κρίση του αγοραστή είναι πάντα. Εγώ ακούω τα καλύτερα για τα ενσωματωμένα της AMD πάντως, πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα της Intel. Ryzen 3 pro 4350G Το έχω βαλει μερικές φορές στο τέλος θα μου κρεμάσουν κουδούνια με αυτο τον ιστότοπο 😃 Σήμερα δεν βλεπω τον 4650G αλλα και 4750G έρχονται και φεύγουν. Τα vs δεν τα ακολουθώ, η ενσωματωμένη καρτα γραφικών στους λίγους επεξεργαστές της Amd το μόνο σίγουρο ειναι ότι ειναι μεγαλύτερης ισχύος σε θέματα σταθερότητας δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη, οι "μεγάλες" κάρτες της πάντως έχουν μικρό θέματα σταθερότητας απο κακούς οδηγούς.
ConstantineP Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, nick0lis είπε Αυτό εννοώ, η τυπική κάρτα γραφικών των επεξεργαστών της Ιντελ λειτουργεί απροβλημάτιστα. Το ίδιο και πλέον γινετε και στις amd, είμα σε 2200G και είναι άριστος. *ο 4650G δεν κυκλοφορεί μεμονωμένος από όσο ξέρω, είναι μόνο για έτοιμα built
nick0lis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Ο 2200G φοράει Vega ; Ολοι οι Ryzen pro κυκλοφορούν μεμονωμένα με μικρότερη διανομή προς το παρόν γιατί προτεραιότητα έχουν οι παραγγελίες των έτοιμων συνθέσεων απο τις εταιρίες.
snowflake99 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 46 λεπτά πριν, nick0lis είπε Ryzen 3 pro 4350G Το έχω βαλει μερικές φορές στο τέλος θα μου κρεμάσουν κουδούνια με αυτο τον ιστότοπο 😃 Σήμερα δεν βλεπω τον 4650G αλλα και 4750G έρχονται και φεύγουν. Καλή φάση, μάθαμε κάτι σήμερα. Πάντως όπου έψαξα δεν τον βρήκα, ούτε Skroutz/BestPrice κτλ, ούτε καν στο PCPartPicker. Το προτείνεις το κατάστημα; Έχεις αγοράσει; 3 ώρες πριν, pastaflora23 είπε Το κουτί στο οποίο κατέληξα είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/21751887/Kolink-Stronghold-Black.html?from=catspan και έχει ήδη πάνω 2 ανεμιστήρες. Για να έχει καλό air flow πόσους πιστεύεις ότι χρειάζεται ακόμη; Ξέχασα να απαντήσω σε αυτό. Δεν είμαι ειδικός σε καμία περίπτωση, και στο συγκεκριμένο θέμα θα δεις μεγάλη ποικιλία απόψεων. Θα σού πρότεινα να έχεις πάνω-κάτω μια ισορροπία στο πόσος αέρας μπαίνει και στο πόσος βγαίνει, και θα είσαι οκ. Όσο για τα ανεμιστηράκια που έχει το κουτί, δε θυμάμαι τι διάβασα για το συγκεκριμένο, αλλά για τα περισσότερα budget κουτιά αυτό που διάβασα είναι ότι τα ανεμιστηράκια που φοράνε είναι πολύ αδύναμα. Θα χρειαστεί σίγουρα να πάρεις κανά 2 δικά σου τουλάχιστον. Το αν θα αντικαταστήσεις τα άλλα είναι στην κρίση σου. Α, επίσης φρόντισε να δεις λίγο τις διαστάσεις του κουτιού, επειδή σε κάποια σημεία τα ανεμιστηράκια μπορεί να μη χωράνε. Πχ. στο επάνω μέρος μπορεί να μην αφήνει χώρο η μητρική (το πάνω μέρος της) για ανεμιστηράκι.
ConstantineP Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, nick0lis είπε Ο 2200G φοράει Vega ; Ολοι οι Ryzen pro κυκλοφορούν μεμονωμένα με μικρότερη διανομή προς το παρόν γιατί προτεραιότητα έχουν οι παραγγελίες των έτοιμων συνθέσεων απο τις εταιρίες. Vega 8 νομίζω είναι Δεν γνώριζα ότι κυκλοφορούν τελικά και αυτόνομα, βρήκα και μια παρουσίαση για την 4000 APU σειρά, ωραία τα νούμερα.
nick0lis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλή είναι η σειρά 4000 APU αλλά ακριβή, δεν παύει να είναι ένας ryzen 3xxx, θα προτιμούσα την σειρά 5xxx apu desktop τον Γενάρη του 21. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2020 από nick0lis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα