Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με το LAN μου...

as223

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σπιτι εχουμε 2 ΠιΣια και βαλαμε καρτες δικτυου για να μπορουμε να παιζουμε κανενα παιχνιδακι... Υπαρχει ομως ενα προβλημα: Ενω το ΠιΣι του συγκατοικου "βλεπει" το δικο μου και εχει προσβαση κανονικα, εγω δεν μπορω να τον δω με τιποτα...

Περιγραφη: Και οι δυο υπολογιστες εχουν WinXP Professional με Service Pack 1. Οι καρτες δικτυου ειναι PCI. Επισης στο δικο μου εχω συνδεσει ενα εξωτερικο serial μοντεμ καθως και το NetMod μεσω USB... Ο υπλογιστης του συγκατοικου εχει ενα εσωτερικο μοντεμ...

Κατ' αρχας το προβλημα ξεκιναει απο τη ριζα: Τρεχοντας τον Home Networking Wizard καμια απο τις επιλογες που εχει δεν μας καλυπτει... Συμφωνα με τον Wizard των Windows, εφοσον υπαρχει και LAN και internet connection θα πρεπει οπωσδηποτε το internet να μοιραζεται μεσω του δικτυου, κατι που δεν επιθυμουμε καθως εχουμε διαφορετικους providers... Ο Wizard προσπαθει ντε και καλα να πας πεισει πως ενας απο τους δυο υπολογιστες μονο μπορει να εχει συνδεση στο internet και ο αλλος θα εχει προσβαση μεσω αυτης... Βρηκα εναν ηλιθιο τροπο να λυσω το προβλημα: Τρεχω και στα δυο ΠιΣι τον Wizard, δηλωνω και στα δυο πως θα ειναι αυτα που θα εχουν την βασικη προσβαση και απλως μολις τελειωνει η διαδικασια, ξετσεκαρω την επιλογη "Share this internet connection" στις Properties...

Εχω την εντυπωση πως το προβλημα ξεκιναει απο 'κει...

Το μυστηριο της ολης υποθεσης: Οταν παιζουμε Half life ή Red Alert 2 οι υπολογιστες επικοινωνουν κανονικα... Επισης εχω βαλει ενα προγραμματακι σαν τον MSN για να στελνουμε αμεσα μηνυματα (που να σηκωνεσαι να πηγαινεις στο διπλανο δωματιο...) το οποιο επισης λειτουργει κανονικα!!!!!!! Κι ομως οταν ανοιγω τα My Network Places αρνειται πεισματικα να δει τους Shared Folders του...

Μη με ρωτησετε για το ονομα του Workgroup, ειναι κοινο και στους δυο...

Εχω λαλησει... Τι συμβαινει εδω? Θα τρελαθω και θα περασω στην λυση αναγκησ = FORMAT!!!!!!!!!!!!!!!!!

edit: Τελικα το ζητημα εγινε ακομα χειροτερο... Τωρα δεν με βλεπει ουτε εκεινος...

Τι μπορει να παιζει? Ενημερωτικα: Εχω εγκαταστησει αλλο ενα πρωτοκολλο, το IPX, γιατι χρειαζεται στο RED ALERT...

Δημοσ.

Αν μπορείς να δείς τον άλλον αλλα δεν μπορεις να μπείς στα shared folders του τότε είναι το firewall ενεργοποιημένο...

Δημοσ.

ksexaste ton katarameno wizard, mono pou 8a kanei einai ena nuclear holocaust sto lans sas.

Apla pragmata:

Network devices = mono i LAN karta, hardcoded IP 10.0.0.1 kai 10.0.0.2 sto allo pc

netmask 255.255.255.0

Gateway none.

Finito.

Gia arxi checkare ean kai ta dyo PCia exoun ta idia protocolls (NetBEUI ktl).

Δημοσ.

σωστος ο nonickch_, αλλά ακόμα καλύτερα αφήστε μόνο το QoS, TCP/IP και κοινή χρήση αρχείων και εκτυπωτών (folder and printer sharing στα αγγλικά νομίζω) στα προτοκολα.

Δημοσ.

stathispap, αυτές τις μέρες έκανα και γω lan και είχα ανάλογα προβλήμα με αυτά που αναφέρεις.Εγώ αυτό που διαπίστωσα,αφού είχα δοκιμάσει όλα τα άλλα,είναι ότι έφταιγαν οι usb drivers του netmod .Βγάζοντας τους και συνδέοντας το netmod στη σειριακή,ο network wizard τελείωνε χωρίς error και μπορούσε ο ένας να δει τα shared files του άλλου.

Δημοσ.

NoD δεν γινεται... Με σειραϊκη συνδεση δεν μπορω να συνδεθω με το NetMOD... Οσο ειχα τα Millenium το USB δεν δουλευε και εμπαινα σειραϊκα... Τωρα συμβαινει ακριβως το αντιθετο! Θα δοκιμασω τις ρυθμισεις και θα σας πω...

Δημοσ.
ksexaste ton katarameno wizard' date=' mono pou 8a kanei einai ena nuclear holocaust sto lans sas.

Apla pragmata:

Network devices = mono i LAN karta, hardcoded IP 10.0.0.1 kai 10.0.0.2 sto allo pc

netmask 255.255.255.0

Gateway none.

Finito.

Gia arxi checkare ean kai ta dyo PCia exoun ta idia protocolls (NetBEUI ktl).[/quote']

Sorry αλλα πού ακριβως βρισκονται αυτες οι ρυθμισεις?

Δημοσ.

asxeth erwthsh.....exeis kanei share ena directory, to opoio na exei kai ena estw arxeio mesa?

an den yparxei ena arxeio, tote nomizw oti den soy dinei to share....koufo alla etsi einai...

episis, phgaine enarjh-->ektelesh apo ton ena H/Y, kai dwse ekei to ip toy allou, px \\192.168.0.1, na deis ti soy leei!

episis, allo poy ginetai se emena sto spiti me to laptop, exoun kai ta 2 idious xrhstes (einai ok se esena?), kanonika ip, ola mia xara.den mporw na kanw logon apo to laptop sto desktop, enw anapoda mporw.molis ebala password kai stous 2 users, ola meli gala!

Δημοσ.

Εγω κανει share τα παντα...

Τελικα το πηρα αποφαση: Θα προχωρησω σε ενα formatακι γιατι γενικα το στυστημα εχει παραγεμισει... Κι εγω που νομιζα πως με τα XP θα γλιτωσουμε τα συχνα format...

Δημοσ.

No HUB...

Και τα δυο PC εχουν καρτα δικτυου και ξεχωριστα μοντεμ, συνδεονται στο ιντερνετ αυτονομα και μεταξυ τους με καλωδιο Cross-over

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...