dkangel000039 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Καλησπερα Ψαχνω να βρω γιατι κολαει το λαπτοp μου ακομη και με πολυ ελαφρες εργασιες. Ειναι ενα lenovo 330s με τον Ryzen 7 2700u ο οποιος σε idle δουλευει στους 75-80 βαθμους (κελσιου παντα). Νομιζω πως αυτο απο μονο του ειναι προβληματικο. Σε full load η cpu ξεπερνα τους 100, εχω δει και 105-107. Υποτιθεται οτι στους 95 θα επρεπε να κανει autoshudown. Εχει κανεις λαπτοπ με αυτη τη cpu?
d3v4st4tor Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2020 Το λάπτοπ είναι ζεστό στην αφή; (δλδ είναι αξιόπιστες αυτές οι μετρήσεις θερμ/σιας;) Αν ναι, τότε κοιτάς: Αν δουλεύει το ανεμιστηράκι της CPU, αν οι αεραγωγοί είναι καθαροί απο σκόνες-τρίχες κλπ. ΑΝ αυτά είναι οκ τότε θα χρειαστεί να ανοίξεις το λάπτοπ να σιγουρευτείς ότι η ψύκτρα πατάει σταθερά στο CPU και να αλλάξεις για σιγουριά και πάστα. Πάντως αυτές οι θερμοκρασίες είναι πολύ ψηλές, ειδικά για idle. 1
dkangel000039 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, d3v4st4tor είπε Το λάπτοπ είναι ζεστό στην αφή; (δλδ είναι αξιόπιστες αυτές οι μετρήσεις θερμ/σιας;) Αν ναι, τότε κοιτάς: Αν δουλεύει το ανεμιστηράκι της CPU, αν οι αεραγωγοί είναι καθαροί απο σκόνες-τρίχες κλπ. ΑΝ αυτά είναι οκ τότε θα χρειαστεί να ανοίξεις το λάπτοπ να σιγουρευτείς ότι η ψύκτρα πατάει σταθερά στο CPU και να αλλάξεις για σιγουριά και πάστα. Πάντως αυτές οι θερμοκρασίες είναι πολύ ψηλές, ειδικά για idle. Ναι ειναι ζεστο το λαπτοπ, το ανεμιστηρακι σιγουρα δουλευει ( δυστυχως το ακουω συνεχεια...) Το λαπτοπ ειναι λιγων μηνων οποτε νομιζω οτι δυσκολα θα εχει πιασει τοση σκονη. Το ειχα στειελει με την εγγυση πισω στη lenovo 3 φορες και αλλαξανε απο bios μεχρι και μητρικη αλλα το προβλημα δε λυθηκε. Θα τους ξανακαλεσω για να παει service αλλα και αυτο δεν ειναι ευκολο αυτες τις μερες μου χρειαζεται οσο ποτε. Σκεφτομαι αν καθως οι θερμοκρασιες φαινονται παραλογες μηπως ζητουσα αλλαγη cpu.
duffyduck Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2020 δες τις θερμοκρασιες με HWinfo, ή AMD Ryzen Master κλπ.
d3v4st4tor Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2020 Λίγο δύσκολο να είναι θέμα cpu, το σύστημα ψύξης να κοιταξουν στο service αν τελικά το πας,έχει δύο ανεμιστηράκια και ίσως να μη δουλέυει το ένα, από τεστ που είδα δεν ανεβάζει θερμοκρασίες πάνω από 50 βαθμούς εύκολα. Αντικατάσταση cpu δεν γίνεται νομίζω γιατί είναι ενσωματωμένος στην μητρική, θα πρέπει να αντικαταστήσουν και αυτή. Πάντως έχε υπ' όψιν ότι δεν θα μακροημερεύσει το λάπτοπ με τέτοιες θερμοκρασίες. Πες τους να το δουν πόσο ζεσταίνεται και αν δεν βρουν λύση να στο αντικαταστήσουν με άλλο λάπτοπ.
dkangel000039 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 6/11/2020 στις 7:18 ΜΜ, d3v4st4tor είπε Λίγο δύσκολο να είναι θέμα cpu, το σύστημα ψύξης να κοιταξουν στο service αν τελικά το πας,έχει δύο ανεμιστηράκια και ίσως να μη δουλέυει το ένα, από τεστ που είδα δεν ανεβάζει θερμοκρασίες πάνω από 50 βαθμούς εύκολα. Αντικατάσταση cpu δεν γίνεται νομίζω γιατί είναι ενσωματωμένος στην μητρική, θα πρέπει να αντικαταστήσουν και αυτή. Πάντως έχε υπ' όψιν ότι δεν θα μακροημερεύσει το λάπτοπ με τέτοιες θερμοκρασίες. Πες τους να το δουν πόσο ζεσταίνεται και αν δεν βρουν λύση να στο αντικαταστήσουν με άλλο λάπτοπ. το εστειλα για service και ειπαν θα αλλαξουν μητρικη (ισως επειδη ειναι ενσωματωμενη η cpu - δεν το ηξερα να σου πω την αληθεια) για να δουμε Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου 2020 από dkangel000039 1
aetos1988 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2020 Έχει ο αδελφός μου το Lenovo 330s με τον ίδιο επεξεργαστή και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα εδώ και 1 χρόνο που το έχει. Μάλλον έπεσες σε ελαττωματικό κομμάτι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα