Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω την εξής απορία. Έχω ένα σύστημα με msi b450 a pro max μητρική και ryzen 5 2600 επεξεργαστή. Μπορώ να βάλω 2 κιτ από τις Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4-3000MHz (2x4gb) ώστε να μπορέσω να το πάω 16 gb το σύστημα? Επίσης, αν γίνεται αυτό που αναφέρω, τα 2 κιτ πως θα λειτουργήσουν? Δηλαδή θα είναι dual channel με 2 kit x8 gb το καθένα ή θα είναι μεμονωμένες 4x4gb? Ευχαριστώ για το χρόνο σας, ελπίζω να μην σας μπέρδεψα πολύ.

Δημοσ.

Το dual channel θα λειτουργεί κανονικά με τα δύο κιτ εγκατεστημένα. Όμως το αν θα μπορεί ο IMC του 2600 να δουλέψεις τις μνήμες στα 3000Mhz δεν είναι σίγουρο.

Δημοσ.

Ωχ, υπάρχει δηλαδή περίπτωση να έχω σοβαρό θέμα; Ήθελα να φορτώσω 16 gb ram κι έκανα τι βλακεία και πήρα 2 φορές το kit με τις 2x4gb νομίζωντας ότι είναι 1x8 gb το καθένα. Το κακό είναι ότι δεν μπορώ να τα επιστρέψω πίσω. Δηλαδή αυτό που λες ότι δεν θα τις τρέχει στα 3000mhz τι επιπτώσεις θα έχει στην ουσία και με πόση ταχύτητα ενδέχεται να τις τρέχει δηλαδή; Το pc config είναι:
msi b450 a pro max
ryzen 5 2600
οι παραπάνω ram
gtx 1650 4gb windoforce

Δημοσ.

Από την στιγμή που πήρες τις μνήμες (και διαπίστωσες το λάθος) γιατί να μην μπορείς να τις αλλάξεις εφόσον δεν τις άνοιξες (= είναι ακόμα σφραγισμένες στην εργοστασιακή τους συσκευασία);

Σοβαρό πρόβλημα, όχι ιδιαίτερα. Απλά οι Ryzen βελτιώνονται με μνήμες που είναι ψηλότερα χρονισμένες. Το πόσο θα μπορέσεις να τις φτάσεις θα φανεί με δοκιμές που θα κάνεις. Μπορεί (αν όλα πάνε καλά) να δουλέψουν στα 2933Mhz ή και στα 3000Mhz. Μπορεί να μην πάνε πάνω από 2400Mhz. Δοκιμάζεις και τεστάρεις με κάποιο πρόγραμμα αν είναι σταθερές.

Δημοσ.

Είχα ανοίξει το πρώτο πακέτο, οπότε μπορώ να στείλω μόνο το δεύτερο σετ πίσω. Αξίζει να κάνω τη δοκιμή με τις 4 ή καλύτερα να βάλω το ένα σετ 2x4 gb που άνοιξα και να βολευτώ με 8gb ram μέχρι να πάρω κάποια στιγμή 2x8gb? Ευχαριστω παρεμπιπτόντως για το χρόνο σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εχω 2700X με την B450 Tomahawk Max και εχω 2 κιτ LPX 3000MHz C16 των 16GB, δηλαδη 4 x 8GB = 32 GB μνημης και τρεχουν μια χαρα στα 3000MHz C16

Οποτε εφοσον εχεις το τελευταιο BIOS περασμένο, λογικα δεν θα εχεις πρόβλημα.

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αλλαξε το ενα κιτ που εχεις σφραγισμενο, με νεο 2χ8, και θα εχεις συνολο 24gb RAM.......:-D

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.

Αρχικά να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας.

2 ώρες πριν, duffyduck είπε

Εγω εχω 2700X με την B450 Tomahawk Max και εχω 2 κιτ LPX 3000MHz C16 των 16GB, δηλαδη 4 x 8GB = 32 GB μνημης και τρεχουν μια χαρα στα 3000MHz C16

Οποτε εφοσον εχεις το τελευταιο BIOS περασμένο, λογικα δεν θα εχεις πρόβλημα.

Είσαι κοντά στην περίπτωσή μου αλλά ο 2700X είναι αρκετά πιο δυνατός από τον 2600 σε επεξεργαστική δύναμη οπότε φοβάμαι ότι ο δικός μου δεν θα τα σηκώσει τα 4 dimm slots. Θα ήθελα να το τεστάρω αλλά αν ανοίξω και το δεύτερο σετ δεν θα μπορώ να το γυρίσω πίσω.

Αν υπάρχει κάποιος που έχει δοκιμάσει να τρέξει αυτές τις ram με τον ryzen 5 2600 με υψηλό χρονισμό ας δώσει τα φώτα του παρακαλώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ιδια αρχιτεκτονικη επεξεργαστη ειναι, ιδιο memory controller, απλα ο δικος μου ειναι 8πυρηνος

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, duffyduck είπε

ιδια αρχιτεκτονικη επεξεργαστη ειναι, ιδιο memory controller, απλα ο δικος μου ειναι 8πυρηνος

Οκ θα το δοκιμάσω τότε. Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Σε εμενα δουλεψε, ομως οπως ειπα με BIOS update

Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω. Μου αρκεί να τρέχουν στα 2600mhz. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Εσύ τις πήρες πακέτο 4 μαζί ή 2+2? Γιατί εμένα είναι το ίδιο σετ αλά 2+2, όχι πακέτο των 4.

Επεξ/σία από christopherk2
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, duffyduck είπε

2 + 2

Έγινε σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου, θα το δοκιμάσω και σε μερικές μέρες θα ενημερώσω, μήπως βρεθεί και κανείς άλλος στην ίδια θέση κι έχει την ίδια απορία.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από 4 και κάτι μήνες λειτουργίας του ryzen 5 2600 με τις 4x4gb ram, θυμήθηκα να κάνω update κι έχω να πω δύο πράγματα. Πρώτον, στο δικό μου μηχάνημα τρέχουν χωρίς πρόβλημα στα 2600mhz (τις έτρεξα και παραπάνω αλλά το σύστημα δεν είναι σταθερό με το bios που χρησιμοποιώ). Δεύτερον, όπως είχε πει κι ο daffyduck παραπάνω, με bios update λογικά θα τρέξουν στα 3000mhz, απλά βαριέμαι να το κάνω κι εφόσον είμαι ικανοποιημένος με την απόδοση των ram στα 2600mhz το έχω αφήσει έτσι. Οπότε αν κάποιος έχει παρόμοιο θέμα ελπίζω να βοηθηθεί.

Επεξ/σία από christopherk2
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...