Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα,

ήθελα να ρωτήσω τους γνώστες αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο με τα shortcuts της Apple για Android.

Θέλω να κάνω κάτι πολύ συγκεκριμένο: αυτοματοματοποιημένη αποστολή SMS στο 13033

Ιδανικά θα ήθελα να δημιουργήσω τα αντίστοιχα εικονίδια στην αρχική οθόνη, και πατώντας τα να στέλνεται αυτόματα το αντίστοιχο SMS (ξεχωριστά για κάθε κατηγορία)

Είναι για τη διευκόλυνση ηλικιωμένου με πολύ μικρή εξοικίωση με το κινητό. Να γράψει το μήνυμα μόνος του ούτε λόγος! Γνωρίζει τα απολύτως απαραίτητα μόνο, οπότε θέλουμε κάτι που να γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού μόνο.

Υπάρχει κάποια (απλή σχετικά) λύση;

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ή με το macrodroid. Βασικα μου εδωσες ιδεα για δοκιμη :P

---edit
Το εκανα μολις τωρα και δουλευει. Οταν επανελθουν τα sms στην πολη μου θα το εχω και εγω για τους γονεις μου.

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις όλους!

@jim_p αφού το έκανες μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες;

Δεν το έχω δει αυτό το πρόγραμμα, και γενικά με android δεν έχω πάρα πολύ επαφή...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αρχη, βαζεις το macrodroid απο το store. Μετα το ανοιγεις και πατας ακυρο στο wizard αν πεταχτει. Εννοειται οτι του δινεις οτι permissions ζητησει.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.arlosoft.macrodroid

Πας add macro και βαζεις
- στο ονομα πανω πανω οτι θες εσυ
- στο triggers: user input > widget button > οποιο χρωμα θες, ας πουμε το green
- στο actions: messaging > send sms > συμπληρωνεις τα στοιχεια, "13033" για τηλεφωνο και κειμενο "2 ονοματεπωνυμο οδος", οτι δηλαδη θα εγραφες και σε ενα κανονικο μηνυμα για το 13033
- στο contstraints (προαιρετικο): date/time > time of day > start time 21:00 και end time 5:00, για να μην μπορει να τρεξει εκεινες τις ωρες μιας  και ισχυει γενικοτερη απαγορευση.
Οποτε στο τελος εχεις κατι σαν αυτο στην εικονα. 

Μετα πας στον launcher και βαζεις το πρασινο κουμπι απο τα widgets του macrodroid. Το πατας για να τρεξει μια φορα ωστε να τσεκαρεις οτι στελνει το sms και οτι ερχεται η απαντηση, του δινεις την αδεια να στελνει και τερμα.

Screenshot_20201104-155759.png

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1
  • Thanks 1
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τα ακολουθησα ολα κατα γραμμα, αλλα δεν λειτουργει οταν το τρεχω. Ουτε ως widget στην Homescreen, Ουτε μεσα απο το ιδιο με την επιλογη τεστ Macro. Και σαφως εχω δωσει ολα τα δικαιωματα που ζητησε

Δημοσ.

Και εδω δεν μου ετρεξε μερικες φορες, και σε περιπτωσεις που βιαζομουν να φυγω και επρεπε να εχω παρει το μηνυμα. 
Τελικα εμαθα οτι ειχε θεμα το συστημα και μετα απο 15-20 λεπτα μου ηρθανε ολα τα sms μαζεμενα (ειχα στειλει 10+).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...