mongol_chief Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 21 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε βάλε τον SAMSUNG στο "κόκκινο" M2 και μετά ξεκίνα και ψάχνε/πειραζε ότι σχετικό με nvme δεις μέσα στον BIOS μήπως και εμφανιστεί ο κερατάς και γλυτώσεις τα πήγαινε-έλα Δεν τον βρίσκει πουθενά, το μόνο που μένει είναι να πάρω τηλ την Δευτέρα να ρωτήσω τι παίζει... αν και κρατάω κάποιες επιφυλάξεις μετά το benchmark ότι ο συγκεκριμένος σκληρός μπορεί και απλά να μην είναι συμβατός με αυτή τη θύρα 🤔
jgeorgiou Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mongol_chief είπε Δεν τον βρίσκει πουθενά, το μόνο που μένει είναι να πάρω τηλ την Δευτέρα να ρωτήσω τι παίζει... αν και κρατάω κάποιες επιφυλάξεις μετά το benchmark ότι ο συγκεκριμένος σκληρός μπορεί και απλά να μην είναι συμβατός με αυτή τη θύρα 🤔 https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z490M-GAMING-X-rev-10#kf Τελικά βλέποντας την ψύκτρα μάλλον στο μπλε είναι το σωστό να παίξει. (έχει 1 θύρα M2/NVMe λόγω micro-μεγέθους μητρικής) 1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 SATA and PCIe x4/x2 SSD support) (M2A_SB) το άλλο που το βάζεις (το κόκκινο) είναι για να βάλεις π.χ. εσωτερικό wifi ΥΓ Τώρα που το παρατήρησα μέσα στα specs του κατασκευαστή , εγώ στην θέση σου θα το άφηνα εκεί και δεν θα το έψαχνα με τον τεχνικό. Από κεκτημένη ταχύτητα το βάζουμε στο κοντινότερο με cpu και είναι το "κύριο"(full speed) σε άλλες περιπτώσεις αλλά εδώ δεν ισχύει Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou 2
mongol_chief Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 12 ώρες πριν, jgeorgiou είπε https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z490M-GAMING-X-rev-10#kf Τελικά βλέποντας την ψύκτρα μάλλον στο μπλε είναι το σωστό να παίξει. (έχει 1 θύρα M2/NVMe λόγω micro-μεγέθους μητρικής) 1 x M.2 connector (Socket 3, M key, type 2242/2260/2280/22110 SATA and PCIe x4/x2 SSD support) (M2A_SB) το άλλο που το βάζεις (το κόκκινο) είναι για να βάλεις π.χ. εσωτερικό wifi ΥΓ Τώρα που το παρατήρησα μέσα στα specs του κατασκευαστή , εγώ στην θέση σου θα το άφηνα εκεί και δεν θα το έψαχνα με τον τεχνικό. Από κεκτημένη ταχύτητα το βάζουμε στο κοντινότερο με cpu και είναι το "κύριο"(full speed) σε άλλες περιπτώσεις αλλά εδώ δεν ισχύει Δεν ξέρω και το καβατζα πως τα αναλαμβάνει αυτά τα θέματα, αν παίρνει απλά πίσω τον υπολογιστή και τον ελέγχει ότι και να χει η αν επικοινωνείς με κάποιον δικό τους τεχνικό αρχικά μήπως και λύσει το πρόβλημα από το τηλέφωνο. Αυτός είναι ένας τομέας που το πλαίσιο παρέχει μια άλφα ασφάλεια... Έχει βέβαια και μερικούς τεχνικούς που δεν ξέρουν τη τύφλα τους 😂🤣 ....σίγουρα όμως αυτή η ασφάλεια δεν αξίζει 200 ευρώ διαφορά που θα είχε το ίδιο σύστημα αν το έπαιρνα από εκεί, μπορεί να απέχω καμιά 10ετια από το άθλημα και τελευταία φορά που άνοιξα υπολογιστή να δω τι έχει να ήταν στα ντουζενια τους οι ddr2 ram αλλά νομίζω μπορώ να προσαρμοστώ σιγά σιγά 😏
jgeorgiou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 18 λεπτά πριν, mongol_chief είπε Δεν ξέρω και το καβατζα πως τα αναλαμβάνει αυτά τα θέματα, αν παίρνει απλά πίσω τον υπολογιστή και τον ελέγχει ότι και να χει η αν επικοινωνείς με κάποιον δικό τους τεχνικό αρχικά μήπως και λύσει το πρόβλημα από το τηλέφωνο. Αυτός είναι ένας τομέας που το πλαίσιο παρέχει μια άλφα ασφάλεια... Έχει βέβαια και μερικούς τεχνικούς που δεν ξέρουν τη τύφλα τους 😂🤣 ....σίγουρα όμως αυτή η ασφάλεια δεν αξίζει 200 ευρώ διαφορά που θα είχε το ίδιο σύστημα αν το έπαιρνα από εκεί, μπορεί να απέχω καμιά 10ετια από το άθλημα και τελευταία φορά που άνοιξα υπολογιστή να δω τι έχει να ήταν στα ντουζενια τους οι ddr2 ram αλλά νομίζω μπορώ να προσαρμοστώ σιγά σιγά 😏 Πολλές φορές οι τεχνικοί πάνε με την συνήθεια (λάθη εκ παραδρομής τα λέμε) , πιθανότατα να έκανα το ίδιο λάθος και αν δεν μου έπαιζε να έψαχνα στο site του κατασκευαστή. Γι'αυτό ΠΑΝΤΑ ανάβουμε το pc και τσεκάρουμε το BIOS να δούμε ότι όλες οι ενδείξεις είναι σωστές (προφανώς δεν ζήτησες εγκατάσταση λειτουργικού) Αν είναι δωρεάν η υπηρεσία συναρμολόγησης , προσωπικά θα τους το συγχωρούσα. Αν την πλήρωσες , ένα τσεκάρισμα στο BIOS θα έπρεπε να γίνει , μπορεί μια μνήμη να μην πατούσε καλά για παράδειγμα. 1
mongol_chief Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Πολλές φορές οι τεχνικοί πάνε με την συνήθεια (λάθη εκ παραδρομής τα λέμε) , πιθανότατα να έκανα το ίδιο λάθος και αν δεν μου έπαιζε να έψαχνα στο site του κατασκευαστή. Γι'αυτό ΠΑΝΤΑ ανάβουμε το pc και τσεκάρουμε το BIOS να δούμε ότι όλες οι ενδείξεις είναι σωστές (προφανώς δεν ζήτησες εγκατάσταση λειτουργικού) Αν είναι δωρεάν η υπηρεσία συναρμολόγησης , προσωπικά θα τους το συγχωρούσα. Αν την πλήρωσες , ένα τσεκάρισμα στο BIOS θα έπρεπε να γίνει , μπορεί μια μνήμη να μην πατούσε καλά για παράδειγμα. Δωρεάν είναι ναι, για λογισμικό το ξέχασα τελείως να το αναφέρω και δεν έχω ιδέα αν βάζουν αν το ζητήσεις και ποια έκδοση σου βάζουν κλπ, επειδή η όλη φάση έγινε παράλληλα με την παράνοια της καραντίνας κ κάποια άλλα θέματα δικά μου το προσπέρασα μιας και έχω δικά μου windows να περάσω. Είχα μιλήσει με το κατάστημα την Δευτέρα γιατί υπήρχε πρόβλημα διαθεσιμότητας σε κάποια από τα κομμάτια που είχαμε πει εδώ να βάλω και ήταν πολύ εξυπηρετικοί πάντως, αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι προσπαθούν κι αυτοί να προσαρμοστούν στην κατάσταση ειδικά στο κομμάτι της αποστολής.
jgeorgiou Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, mongol_chief είπε Δωρεάν είναι ναι, για λογισμικό το ξέχασα τελείως να το αναφέρω και δεν έχω ιδέα αν βάζουν αν το ζητήσεις και ποια έκδοση σου βάζουν κλπ, επειδή η όλη φάση έγινε παράλληλα με την παράνοια της καραντίνας κ κάποια άλλα θέματα δικά μου το προσπέρασα μιας και έχω δικά μου windows να περάσω. Είχα μιλήσει με το κατάστημα την Δευτέρα γιατί υπήρχε πρόβλημα διαθεσιμότητας σε κάποια από τα κομμάτια που είχαμε πει εδώ να βάλω και ήταν πολύ εξυπηρετικοί πάντως, αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι προσπαθούν κι αυτοί να προσαρμοστούν στην κατάσταση ειδικά στο κομμάτι της αποστολής. Ολα καλά λοιπόν , να ευχαστηθείς το pc γιατί κατα την άποψη μου έχεις κάνει εξαιρετικό συνδυασμό υποσυστημάτων για το budget σου. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα