mongol_chief Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Αν είναι πως μπορούμε να το μάθουμε? 🤔 4 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε μήπως ο samsung είναι DOA? μην σε αγχώνει το BIOS update αν δεν διακοπεί η διαδικασία που παίρνει περίπου 1 λεπτο έκανα update το bios και πάλι τίποτα... θα δοκιμάσω να τον πειράξω λίγο μήπως και δεν πατάει καλά
mongol_chief Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Αφού μου την έδωσε βραδιάτικο έβγαλα την κάρτα γραφικών και έβαλα τον ssd στην άλλη θέση και τλκ τον αναγνώρισε... Όλα πένα 🙃
nicklivas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Καλησπέρα, μπορείς να ελέγξεις από περιέργια σε τι ταχύτητα τρέχουν οι Ραμ σου στο σύστημα σου; Μεγειά κιόλας
jgeorgiou Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, mongol_chief είπε Αφού μου την έδωσε βραδιάτικο έβγαλα την κάρτα γραφικών και έβαλα τον ssd στην άλλη θέση και τλκ τον αναγνώρισε... Όλα πένα 🙃 Δυστυχώς έμπλεξες , μήπως η motherboard είναι DOA? Πάρε τηλέφωνο το κατάστημα που την αγόρασες και ρώτα τους τι πρέπει να κάνεις. Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou 1
mongol_chief Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, jgeorgiou είπε Δυστυχώς έμπλεξες , μήπως η motherboard είναι DOA? Πάρε τηλέφωνο το κατάστημα που την αγόρασες και ρώτα τους τι πρέπει να κάνεις. Το κατάστημα θα μπορώ να το πάρω από Δευτέρα. Τι να αρχίσω να κοιτάω? Μέχρι στιγμής το pc τρέχει, κάτι κουλά μου κάνει με τους audio drivers αλλά πέρα από αυτό δεν έχω δει κάτι άλλο να πηγαίνει λάθος, αν και το γεγονός οτι δούλεψε στην άλλη θέση ο ssd και όχι στην αρχική είναι ανησυχητικό είναι η αλήθεια 🤔 5 ώρες πριν, nicklivas είπε Καλησπέρα, μπορείς να ελέγξεις από περιέργια σε τι ταχύτητα τρέχουν οι Ραμ σου στο σύστημα σου; Μεγειά κιόλας υπολειτουργούν ή μου φαίνεται? 🤔
jgeorgiou Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, mongol_chief είπε υπολειτουργούν ή μου φαίνεται? 🤔 τα 2666 είναι η ταχύτητα που πήραν λόγω CPU (σωστά στο δείχνει , αυτό είναι το default) όμως το Ζ490 αν πας στις OC ρυθμίσεις σου επιτρέπει να "ανοίξεις" το XMP και να τις τρέξεις full speed λόγω chipset 38 λεπτά πριν, mongol_chief είπε Τι να αρχίσω να κοιτάω? Ψαξε να βρεις NVMe ρύθμιση μέσα στο BIOS αλλιώς στο μαγαζί αγοράς για αντικατάσταση Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou 1
mongol_chief Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε τα 2666 είναι η ταχύτητα που πήραν λόγω CPU (σωστά στο δείχνει , αυτό είναι το default) όμως το Ζ490 αν πας στις OC ρυθμίσεις σου επιτρέπει να "ανοίξεις" το XMP και να τις τρέξεις full speed λόγω chipset Ρε συ μήπως μου βάλανε αρχικά τον ssd σε λάθος θέση απλά? Γιατί έψαξα λίγο το manual της μητρικής και βρήκα αυτό εδώ: Στην Κόκκινη θέση ήταν αρχικά και εγώ το μετέφερα στην μπλέ, για την κόκκινη λέει "(Note) The M.2 connector is reserved only. No functionalities." 🤔
jgeorgiou Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, mongol_chief είπε Κόκκινη θέση ήταν αρχικά To "γρήγορο" είναι το κόκκινο , σωστά στο έβαλαν (99% σίγουρος) Δοκίμασε το στο μπλέ από περιέργεια να δεις αν θα δουλέψει αλλά φυσιολογικά θα έχεις ελαφρώς μειωμένη ταχύτητα Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou
mongol_chief Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, jgeorgiou είπε to "γρήγορο" είναι το κόκκινο , σωστά στο έβαλαν (99% σίγουρος) Άρα κάτι πάει λάθος με την θέση, τις ρυθμίσεις ή με την μητρική γενικά να υποθέσω!? ... Μην περιμένεις να καταλάβω διαφορά στις ταχύτητες με το laptop που χρησιμοποιούσα από το 2011 όλα σφαίρα μου φαίνεται οτι πάνε 🤣🤣 Πιστεύεις πρέπει να ελαττώσω την χρήση του μέχρι να πάρω τηλέφωνο την Δευτέρα? Υπάρχει κίνδυνος να πάθει κάποιο άλλο εξάρτημα κάποια βλάβη?
jgeorgiou Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, mongol_chief είπε Άρα κάτι πάει λάθος με την θέση, τις ρυθμίσεις ή με την μητρική γενικά να υποθέσω!? ... Μην περιμένεις να καταλάβω διαφορά στις ταχύτητες με το laptop που χρησιμοποιούσα από το 2011 όλα σφαίρα μου φαίνεται οτι πάνε 🤣🤣 Πιστεύεις πρέπει να ελαττώσω την χρήση του μέχρι να πάρω τηλέφωνο την Δευτέρα? Υπάρχει κίνδυνος να πάθει κάποιο άλλο εξάρτημα κάποια βλάβη? 1) τσέκαρε την "μπλέ" θύρα αν λειτουργεί εκεί (αν τρέξεις BENCHes θα δεις ελαφρώς μειωμένη ταχύτητά) 2) Ψάξε μέσα στο BIOS για NVMe ρυθμιση 3) Η υπόθεση είναι άσπρο/μαύρο , αν δεν λειτουργεί όπως πρέπει το πας να το ελέγξουν. (δεν βλέπω κανένα λόγο μειωμένης χρήσης - όχι δεν μπορείς να χαλάσεις κάτι από χρήση). Εξήγησε στον τεχνικό (όχι σε πωλητή/τηλεφωνήτρια) τις προσπάθειες που έκανες γιατί θα του γλυτώσεις χρόνο και θα επικεντρώσει κατεύθειαν στο πρόβλημα. (μπορεί να λύνεται με ένα enable στο BIOS) Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou
nicklivas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 46 λεπτά πριν, mongol_chief είπε Το κατάστημα θα μπορώ να το πάρω από Δευτέρα. Τι να αρχίσω να κοιτάω? Μέχρι στιγμής το pc τρέχει, κάτι κουλά μου κάνει με τους audio drivers αλλά πέρα από αυτό δεν έχω δει κάτι άλλο να πηγαίνει λάθος, αν και το γεγονός οτι δούλεψε στην άλλη θέση ο ssd και όχι στην αρχική είναι ανησυχητικό είναι η αλήθεια 🤔 υπολειτουργούν ή μου φαίνεται? 🤔 Αυτό ήθελα να δω κι εγώ, ότι χρειάζεται πείραγμα στο XMP της MB. Ενεργοποίησε το όταν μπορέσεις και στείλε αν άλλαξε κάτι, ευχαριστώ.
mongol_chief Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε 1) τσέκαρε την "μπλέ" θύρα αν λειτουργεί εκεί (αν τρέξεις BENCHes θα δεις ελαφρώς μειωμένη ταχύτητά) 2) Ψάξε μέσα στο BIOS για NVMe ρυθμιση 3) Η υπόθεση είναι άσπρο/μαύρο , αν δεν λειτουργεί όπως πρέπει το πας να το ελέγξουν. (δεν βλέπω κανένα λόγο μειωμένης χρήσης - όχι δεν μπορείς να χαλάσεις κάτι από χρήση). Εξήγησε στον τεχνικό (όχι σε πωλητή/τηλεφωνήτρια) τις προσπάθειες που έκανες γιατί θα του γλυτώσεις χρόνο και θα επικεντρώσει κατεύθειαν στο πρόβλημα. (μπορεί να λύνεται με ένα enable στο BIOS) Benchmark του ssd από samsung magician θες να υποθέσω? θα κοιτάξω τώρα για το bios ... 11 λεπτά πριν, nicklivas είπε Αυτό ήθελα να δω κι εγώ, ότι χρειάζεται πείραγμα στο XMP της MB. Ενεργοποίησε το όταν μπορέσεις και στείλε αν άλλαξε κάτι, ευχαριστώ. Όταν βάζεις το xmp έτσι κι αλλιώς ανεβαίνει η ταχύτητα, θα το πειράξω κι αυτό κάποια στιγμή 🤣
jgeorgiou Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, mongol_chief είπε Benchmark του ssd από samsung magician θες να υποθέσω? θα κοιτάξω τώρα για το bios ... Όταν βάζεις το xmp έτσι κι αλλιώς ανεβαίνει η ταχύτητα, θα το πειράξω κι αυτό κάποια στιγμή 🤣 Υποψιάζομαι ότι είναι ελαφρώς μειωμένα , (ψάξιμο στο ιντερνετ για σύγκριση) 1 λεπτό πριν, mongol_chief είπε Όταν βάζεις το xmp έτσι κι αλλιώς ανεβαίνει η ταχύτητα, θα το πειράξω κι αυτό κάποια στιγμή 🤣 Με αυτό ανεβαίνει η ταχύτητα των μνημών στο όριο που λέει ο κατασκευαστής. Αλλιώς παίρνουν το deafult που τους δίνει η cpu. (εσένα είναι 2666Mhz) 1
mongol_chief Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Υποψιάζομαι ότι είναι ελαφρώς μειωμένα , (ψάξιμο στο ιντερνετ για σύγκριση) Με αυτό ανεβαίνει η ταχύτητα των μνημών στο όριο που λέει ο κατασκευαστής. Αλλιώς παίρνουν το deafult που τους δίνει η cpu. (εσένα είναι 2666Mhz) Στα specs τόσο τα λέει πάντως εκτός απο τα random που ντάξει, random είναι στα φρύδια μας 🤣 Το xmp το ψαχούλεψα λίγο αλλά δεν είναι της παρούσης, αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσω οτι όλα στο σύστημα είναι κομπλέ και μετά πάμε και στο κάτι παραπάνω. μέσα στο bios βρήκα αυτά αν βοηθάνε:
jgeorgiou Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, mongol_chief είπε μέσα στο bios βρήκα αυτά αν βοηθάνε: βάλε τον SAMSUNG στο "κόκκινο" M2 και μετά ξεκίνα και ψάχνε/πειραζε ότι σχετικό με nvme δεις μέσα στον BIOS μήπως και εμφανιστεί ο κερατάς και γλυτώσεις τα πήγαινε-έλα Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από jgeorgiou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα