Προς το περιεχόμενο

Ελληνικά σε V.Studio console application??

clairvoyant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο έχει απαντηθεί, πάντως η αναζήτηση που έκανα δεν με βοήθησε..

έχω ένα απλό αρχείο κειμένου (από notepad) που περιέχει ελληνικούς χαρακτήρες. Θέλω, χρησιμοποιώντας ένα νέο Console Application project στο Visual Studio .Net 2002, να διαβάζω αυτό το αρχείο και να το εμφανίζω στην κονσόλα.

Δυστυχώς αντί για ελληνικά εμφανίζει διάφορα άλλα πράγματα (ανάλογα με την κωδικοποίηση που επιλέγω για το αρχείο από το notepad)...

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει? :?

Δημοσ.

Βάλε σαν πρώτη εντολή του προγράμματος την system("chcp 1253") για να αλλάξει την κωδικοποίηση της κονσόλας σε ελληνική.

Δημοσ.

Το δοκίμασα αλλά τίποτα...

ο κώδικας είναι

system("chcp"); //Μου λέει ότι βρίσκεται σε codepage 737

printf("\nΓειά!"); //τυπώνει "κινέζικα"

system("chcp 1253");

printf("\nΓειά!"); //τυπώνει "κινέζικα" πάλι..

Έχω απελπιστεί :( Το δοκίμασα σε Windows XP prof. English + Windows 2000 prof. english, με τα Local settings όλα σωστά (Greek κλπ)..

Δημοσ.

Ξέχνα προς στιγμήν την C και δοκίμασέ το από Windows/DOS. Φτιάξε ένα αρχειάκι με ελληνικά στο notepad και αποθήκευσέ το. Λογικά θα στο αποθηκεύσει σε κωδικοσελίδα 1253 (ΜΗΝ βάλεις αποθήκευση unicode ούτε UTF 8 κτλ). Άνοιξέ το πάλι από το notepad για να βεβαιωθείς ότι τα ελληνικά αποθηκεύονται κανονικά. Στη συνέχεια γύρνα σε DOS και δίνε εντολές μέχρι να καταφέρεις να το δεις σωστά. Μόλις βρεις τον σωστό συνδυασμό εντολών τις βάζεις και στο πρόγραμμά σου.

Λογικά οι εντολές που πρέπει να δώσεις από DOS είναι

chcp 1253

type arxeio.txt

Το πρόγραμμα C του visual studio με τι κωδικοσελίδα το έσωσες? Γιατί μπορεί να φταίει η printf("\nΓεια") και όχι η system...

Δημοσ.

Τελικά το VStudio έσωζε το αρχείο σε Codepage 1253, ενώ το console ανοιγε σε 737. Έβαλα το studio να σώζει σε 737 (αν και κάθε φορά που πατάω save μου λέει ότι κάποιοι χαρακτήρες Unicode ίσως δεν σωθούν), και το πρόβλημα με την printf λύθηκε, κοινώς μπορώ να γράψω ελληνικά!

Να διαβάσω το αρχείο όμως πάλι δεν μπορούσα και τελικά έφταιγε το notepad. Χρησιμοποιώντας το WordPad και σώζοντας το αρχείο σαν MS-DOS file, δούλεψε και αυτό :D

alkisg, σ'ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για την βοήθεια! Να'σαι καλα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...