daniel's_saving_grace Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 Εχω δαπανήσει αρκετά λεφτά εδώ και μερικές μέρες για να φτιάξω ένα αθόρυβο PC, με καλό κουτί, αθόρυβο τροφοδοτικό, αθόρυβa ανεμιστηράκια. Τώρα, έχω δελεαστεί από τις επιδόσεις των Raptor, τους γνωστούς S-ATA σκληρούς της Western στις 10000 στροφές. Επειδή όμως κυκλοφορεί η φήμη ότι είναι αρκετά θορυβώδεις αυτοί οι σκληροί, θα ήθελα κάποιον κάτοχο να μου πει αλήθεια πόσο θορυβώδεις είναι, και σε σύγκριση με τους σκληρούς στις 7200. Λέτε να ξοδέψω τόσα λεφτά για αθόρυβο PC και τελικά να μου κάνει τη ζημιά ο Raptor;
Deathstar Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 file ego exo 2 raptor se raid 0 kai den mporo na po oti akougonde pio poli apo tous maxtor mou
NkC Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 file ego exo 2 raptor se raid 0 kai den mporo na po oti akougonde pio poli apo tous maxtor mou Me too Ta a3izoun ta lefta tous..
GothicCrusader Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 Eγώ πάλι θα έλεγα μακρυά από τις 10000 στροφές. O seagate barracuda στις 10000 κάνει περισσότερο θόρυβο από ο,τιδήποτε άλλο στο pc!! Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι σε ένα pc που δεν είναι αθόρυβο δεν υπάρχει διαφορά. Σε «ήσυχα» pc όμως το μόνο που ακούς μετά από λίγο καιρό είναι το δίσκο :evil: Για κατά το δυνατό αθόρυβο pc, seagate στις 7200 για να είσαι σίγουρος
Deathstar Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 Ti sxesi exi o Seagate me ton Western Digital Raptor?????? Oti nane o kathenas edo mesa mou fenete
pseira Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 Egw pali de mporw na katalabw ti einai ayto pou kanei to elafro bouito sto pc mou....ypopsiazomai to PSU alla den exw kati allo gia na to allaksw kai den leei na skasw 100-120e kai na mi dw diafora....
GothicCrusader Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 Δημοσ. 7 Μαΐου 2004 Ti sxesi exi o Seagate me ton Western Digital Raptor?????? Oti nane o kathenas edo mesa mou fenete Μάλλον δεν ήμουν αρκετά κατανοητός γιατί προφανώς θεώρησα περισσότερα από όσα θα έπρεπε ως δεδομένα. Το κοινό τους λοιπόν (που είναι και το καθοριστικό για τις επιδόσεις τους) είναι οι 10000 rpm. Γιατί κάποιος να πάρει raptor αν δεν το ξέρει αυτό; 10000 rpm σημαίνει περισσότερη ταχύτητα αλλά σημαίνει μικρότερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Λέγοντας μακριά από τις 10000 στροφές εννοώ μακρυά και από τον raptor... Κατ' αρχάς λοιπόν η seagate είναι γενικά πολύ πιο σιωπηλή από την WD. Από τη στιγμή που τα μοντέλα των 10000 στροφών της seagate κάνουν ακόμα «θόρυβο» μεγαλύτερο των 20db που θα θέλαμε θεωρητικά για ένα «αθόρυβο» pc, φαντάζομαι τι θα γίνεται στην WD η οποία ακόμα στις 7200 συσκευές το παλεύει. Εξάλλου για να έχεις αθόρυβη συσκευή σε περισσότερες στροφές θες καλύτερη ποιότητα κατασκευής που δεν πρόκειται να την βρεις διότι οι κατασκευαστές προτιμούν να διατηρείται η τιμή σε λογικά πλαίσια στους IDE HDD. Ο raptor είναι ένα άσπρο ποντικί στα εργαστήρια της WD και κάθε ποντίκι αποκλείεται να είναι τέλειο. Δεύτερο και αρκετά βασικό είναι ότι τυπικά στις 10000 στροφές ο δίσκος χρειάζεται ψύξη. Επομένως σε εντατική χρήση θα πρέπει να βάλεις επιπλέον ανεμιστήρα κάτι που σίγουρα δεν θέλει κάποιος που θέλει να διατηρήσει το pc του αθόρυβο.
Decadence Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 daniel's_saving_grace mhn to skeftesai...k egw 2 tous exw, k anoigw to kouti kamia fora na dw ama einai mesa akoma...oute psy3h oute 8oryvos...mono 100Mb/sec(RAID 0)... GothicCrusader sevasth h apopsh sou,alla fantazomai oti den ton exeis ton sygkekrimeno skhro...2+1 atoma lene oti fysaei,apokleiete na einai diaforetika ta pragmata? Filika...
KWSN_Men Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Δίσκοι με 5 χρόνια εγγύησης έχουν μειωμένη διάρκεια ζωής;;;;;
HamerZ Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 - Δηλαδή οι SCSI που είναι από 10.000 και άνω με 5 έτη εγγύηση και κόστος υπερδιπλάσιο χαλάν πιο γρήγορα από τους 'απλούς'; - Τόσα χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Μην τρελαθούμε...
Deathstar Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Otan enas Raptor 36GB exi oso enas 160GB kai o Raptor exi kai 5 xronakia eggiisi ondos den einai aksiopistos den exi kali piotita kataskeuis exi dikio o filos telika me epise tha tous giriso piso kai tous 2 Raptor. Kai kati akoma o Raptor den einai IDE HDD einai SATA HDD gia na kseroume giati sizitame
Decadence Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Den xreiazete na ginomaste eristikoi gia ena toso aplo 8ema...O daniel's_saving_grace zhthse th gnwmh aytwn pou exoun raptor panw sto poso 8oryvo kanoun. O GothicCrusader eipe thn gnwmh tou xwris na katexei raptor, vasismenos panw sthn empeiria tou,h s'ayta pou exei diavasei.O ka8enas exei thn gnwmh tou k einai sevasth. An xreiazetai diwr8osh nomizw pws h pleiopshfia exei milhsei gia to 8ema,k sto xeri tou daniel's_saving_grace einai na apofasisei ti tou xreiazetai... Pantws ama o raptor einai pontiki...8a zhsei poolyy kairo....(ftou na mh tous matiasw) Filika panta.
_DiMoN_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Κάτι απλό, αν ένας 36GB raptor έχει όσο ένας 160GB μας συμφέρει να πάρουμε 2 x 80GB SATA στις 7200 να τους βάλουμε σε RAID (P4C800 dx) και να φτιάξουμε έναν δίσκο, αν δεν κάνω λάθος στις 14.400 (άντε βγάλε κάτι στις 12.000)?
Deathstar Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Kai pali kales taxitites tha exis aplos Prosokika milondas panda exo tous raptor mono gia to OS giati an spasi to Raid ta xanis ola ta data opote den protimisa na to kano exti kai na exo ol ata data mou stous alous HDD
GothicCrusader Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 Δημοσ. 8 Μαΐου 2004 10000 rpm σημαίνει περισσότερη ταχύτητα αλλά σημαίνει μικρότερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Αυτό λέει η φυσική. Και ακριβώς επειδή ισχύει αυτό... - οι SCSI που είναι από 10.000 και άνω με 5 έτη εγγύηση και κόστος υπερδιπλάσιο [/b']χαλάν πιο γρήγορα από τους 'απλούς'; ... αυταπόδεικτο.. φυσικά δεν χαλάνε πιο γρήγορα από τους απλούς αλλά και για αυτό έχουν υπερδιπλάσιο κόστος... ... enas Raptor 36GB exi oso enas 160GB [/b']kai o Raptor exi kai 5 xronakia eggiisi μια από τα ίδια. Το επιπλέον κόστος δεν είναι ούτε κυκλώματα ούτε υλικά κατασκευής... Εξάλλου για να έχεις αθόρυβη συσκευή σε περισσότερες στροφές θες καλύτερη ποιότητα κατασκευής που δεν πρόκειται να την βρεις διότι οι κατασκευαστές προτιμούν να διατηρείται η τιμή σε λογικά πλαίσια στους IDE HDD. Εγώ αναφέρθηκα σε βελτιώση της ποιότητας (καλύτερη = συγκριτικός βαθμός) της συσκευής και άρα αύξηση της τιμής ενός δίσκου με πλέον μοναδικό σκοπό ο δίσκος να διατηρείται ανταγωνιστικά αθόρυβος. Ναι εξακολουθώ να πιστεύω ότι το design τελειώνει εφόσον ο δίσκος λειτουργεί όπως πρέπει ανεβάζοντας με λογικό ρυθμό την θερμοκρασία. Αν η WD έπρεπε να επιλέξει σε επιπλέον κόστος ή επιπλέον θόρυβο στους δίσκους 10k rpm θα επέλεγε επιπλέον θόρυβο. Όσοι αμφιβάλλουν ας ψάξουν για συμβουλές για noiseless pcs. Με ευχαρίστηση θα δεχτώ υποδείξεις με links που να προτείνουν δίσκους 10000 στροφών δίπλα από fanless vga coolers. Όλα αυτά βασίζονται στο ότι δίνω απόλυτη προτεραιότητα στο χαμηλό θόρυβο του pc και άρα 40+ db στον δίσκο εγώ τα θεωρώ πολλά. ...GothicCrusader sevasth h apopsh sou' date='alla fantazomai oti den ton exeis ton sygkekrimeno skhro...[/quote'] Ευχαριστώ για την υπόδειξη. Θεωρώ πάντα ότι όσοι διαβάζουν τα posts μου είναι καλοπροαίρετοι όπως επίσης θεωρώ ότι είναι προφανές από τα posts μου ότι δεν έχω τον συγκεκριμένο σκληρό. Μπορεί ο raptor να είναι απόλυτα αθόρυβος. Μπορεί αυτοί που τον ακούν να μην δίνουν τόση σημασία στον θόρυβο όση δίνω εγώ ή να μην λειτουργούν το pc νύχτα. Μπορεί επίσης κάποιοι raptors να είναι αθόρυβοι ενώ άλλοι raptors να κάνουν σαν scsi 320άριδες 15k στροφών. Ο θόρυβος είναι υποκειμενικός και εγώ απλά εκφράζω την άποψη ότι δεν θα έβαζα σε quiet wannabe pc δίσκο 10000 rpm. Τέλος για να καλύψω πλήρως τον deathstar: Προφανώς δεν εννοώ IDE HDD αλλά SATA. Κάνει διαφορά όμως;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.