Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά.... λίγο να τονώσει το πατριωτικό αισθημα...των Αμερικανών λίγο...να μας θυμίσει ότι πριν την Αμερικανίδα σκακιστρια υπήρχε ο Ροκυ Μπαλμπόα που έδειρε τον Ρώσο Πρωταθλητη....η σειρά βλέπεται ευχάριστα για αυτό που είναι....δεν έχει καμία σχέση με άλλες σειρές που γίναν σουπα λόγω δεύτερου γύρου κλπ.

Η πρωταγωνίστρια εδραιώθηκε και έβαλε βάσεις για λαμπρή καριέρα, εγώ δηλώνω ήδη Φαν της ann Taylor joy ακόμη και αν δεν το λατρεύω ούτε το θεωρώ άθλημα μου το Σκακι....

ΥΓ θέλω να μάθω αν βγει και συνέχεια ....για να δω που θα το φτάσει ... το άθλημα

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

E ΞΑΙ ΡΕ ΤΙ ΚΗ σειρά.

Η πλοκή δεν είχε καθόλου τρύπες και η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας.. τι να λέμε.. σε αιχμαλωτίζει.

Το μόνο,  που δεν με έπεισε (αλλά και δεν με χαλάει βέβαια,) είναι 

Spoiler

ότι και οι 2 μεγάλοι Ρώσσοι που έχασαν στην έδρα τους από μια γυναίκα Αμερικανίδα το πήραν τόσο ευχάριστα..

• Like 1
Δημοσ.
Στις 21/11/2020 στις 2:51 ΜΜ, onelonelystar είπε

E ΞΑΙ ΡΕ ΤΙ ΚΗ σειρά.

Η πλοκή δεν είχε καθόλου τρύπες και η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας.. τι να λέμε.. σε αιχμαλωτίζει.

Το μόνο,  που δεν με έπεισε (αλλά και δεν με χαλάει βέβαια,) είναι 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

ότι και οι 2 μεγάλοι Ρώσσοι που έχασαν στην έδρα τους από μια γυναίκα Αμερικανίδα το πήραν τόσο ευχάριστα..

Spoiler

Και όχι μόνο αυτό αλλά και το πλήθος, οι Ρώσοι που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση, την αποθέωναν όλο και περισσότεροι μετά από κάθε της νίκη. Είναι όπως στο Ρόκυ IV, όπου ο Ρόκυ βγάζει στο τέλος νοκ αουτ τον Ρώσο μέσα στην έδρα του και αποθεώνεται από τους Σοβιετικούς! Λίγο άκυρο (και στις δύο περιπτώσεις) ειδικά εκείνη την εποχή που ο ψυχρός πόλεμος και η έχθρα Αμερικανών και Ρώσων ήταν στο απόγειο της! Σκεφτείτε δηλαδή να ερχόταν Τούρκος εδώ στην Ελλάδα, να αγωνίζονταν με Έλληνα, να κέρδιζε και το ελληνικό πλήθος να τον αποθέωνε......  

• Like 3
Δημοσ.
Στις 21/11/2020 στις 7:51 ΠΜ, onelonelystar είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Δεν μου φάνηκε καθόλου παράξενο αυτό μιας και

σε όλη την σειρά μας έδειχναν ότι το παιχνίδι (και κατ'επέκταση οι παίχτες) έχει βάση το sportsmanship. Ίσα ίσα που η Beth (σαν Αμερικανίδα individualist) ήταν αυτή που έκανε σαν κακομαθημένο όταν έχανε.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Kasrith είπε

Δεν μου φάνηκε καθόλου παράξενο αυτό μιας και

Απόκρυψη περιεχομένων

σε όλη την σειρά μας έδειχναν ότι το παιχνίδι (και κατ'επέκταση οι παίχτες) έχει βάση το sportsmanship. Ίσα ίσα που η Beth (σαν Αμερικανίδα individualist) ήταν αυτή που έκανε σαν κακομαθημένο όταν έχανε.

Ισχύει αυτό που λες, βέβαια είναι όπως το παράδειγμα που είπε ο @xxaris λίγο.. απίθανο να συμβεί! αλλά όπως είπα δεν με χάλασε, ίσα ίσα με εξέπληξε ευχάριστα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Άργησα, αλλά την είδα και εγώ.

Γενικά ήμουν επιφυλακτικός λόγω της θεματολογίας, αλλά η σειρά είναι πολύ καλογυρισμένη. ειδικά οι σκηνές με το σκάκι μου άρεσαν πολύ.

Αξίζει σίγουρα να τη δει κάποιος.

Από την άλλη σε καμία περίπτωση δεν είναι για binge τα επεισόδια, ούτε μιλάμε για κάποια σειρά που θα σε κάνει να κολλήσεις ή να θα τη θυμάσαι μετά από καιρό.

Αυτά που ακούστηκαν για liberal σειρά κτλ, είναι λίγο υπερβολικά, εάν λάβουμε υπόψη μας τα κριτήρια που βάζει το netflix για τις παραγωγές του.

Με εξαίρεση το τελευταίο επεισόδιο, όπου όντως ενέταξαν liberal αναφορές, γενικά δεν προωθεί forced πολιτικά μηνύματα.

Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά μου άρεσαν πολύ τα πρώτα επεισόδια, όσο πήγαινε μετά και έπεφτε η σειρά.

7/10

• Like 4
Δημοσ.

Την είδα σερί την Βασίλισσα ως το τέλος!! Και μετά αποφάσισα να μάθω και σκάκι! Είναι έμπνευση εντελώς...

Δημοσ.

Το πιο σημαντικο για εμένα ειναι οτι η σειρά δε μύριζε Νετφλιξιλα . Δλδ ειχε δεμένο σενάριο με πολυ καλές ερμηνείες κ σκηνοθεσία . Ακομα κ για άτομα σαν εμένα που η επαφή τους με το σκάκι ειναι καμια 10αρια παιχνίδια οταν ήμουν μικρός ειχε πολυ ενδιαφέρον κ δε κατάλαβα ποτε τη ξεκίνησα κ ποτε τη τελείωσα .

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Το τελείωσα χθες. Η σειρά είναι η επιβεβαίωση της παροιμίας «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι». Από εδώ και στο εξής θα το έχω κανόνα, όποτε βλέπω σειρά που να σπάει ταμεία και να την βλέπει μέχρι και η κουτσή Μαρία, θα την παρακολουθώ με μοναδικό σκοπό να την αποδομώ. Δεν υπάρχει λόγος να μπαίνω hypαρισμένος σε ένα concept για να ξενερώνω χειρότερα, καλύτερα να είμαι αρνητικός εξαρχής.

Τελοσπάντων, εξαιρετική η ερμηνεία της Taylor-Joy. Ως εκεί. Από εκεί και πέρα ας συνοψίσουμε στο εξής:

holes-holes-everywhere.jpg

Κατά τ' άλλα, σε όποιον άρεσε το θέμα και θέλει να δει και σενάριο, εκτός από ερμηνείες, μπορεί να ψάξει για το Searching for Bobby Fischer, μια ταινία που ασχολείται σοβαρά με το θέμα και πραγματεύεται κάτι περισσότερο από ξερούς αγώνες.

• Like 7
  • Confused 2
  • Sad 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Το 'δα... 

8-8.5/10. Μπιτζγοουτσαρεται ευκολα σε ενα ΣΚ. 

Θα ήθελα λιγο καλυτερο φοκους στο σκακι και τα παιχνίδια. Ισως να μην μελετησαν πολυ; 

Ολες αυτες οι σειρες παντως μου κανουν ως ταινίες που απλως δεν ειχαν καποιον ταλαντουχο συγγραφεα να τις κανει 2μιση ωρες και να τις γυρισουν ταινια. Δεν ειχε λογο δλδ να ειναι 7 επεισοδια 50 λεπτων; Ενταξει προφανως συνταγή νετφλιξ αλλιως πως θα βγαλει σειρα να γεμισει το προγραμμα. 

Spoiler

Πρωτος ο Ροκυ κατεβαινε στους κομμουνισται και επαιρνε τον κοσμο με το μερος του 😝

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...