PredatorOfLiberty Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 13/11/2020 στις 11:53 ΜΜ, alexakos89 είπε Στο utube βλέπεις 4K sdr και στο Netflix μπαινει το HDR. Η τηλεοραση αν και εχει HDR δεν μπορει να το υποστηριξει. Χαλαει η εικονα αντι να ειναι καλυτερη. Καλυτερα να μην ειχε. Κάνεις λάθος φίλε το Youtube παίζει κανονικά HDR και μάλιστα βγαίνει και ειδοποίηση κάτω δεξιά. Στις 13/11/2020 στις 9:10 ΠΜ, vforvaggelis είπε Ασχοληθηκε κανεις σοβαρα με ρυθμισεις εικονας/ηχου κλπ να μας δωσει καμια συμβουλη; 31 λεπτά πριν, vforvaggelis είπε Χθες δοκιμασα μια αλλη ταινια στο νετφλιξ η οποια μου εδειξε κομπλε 4Κ! Το μονο που μενει ειναι να βρουμε τις καλυτερες ρυθμισεις εικονας. Λοιπόν Βαγγέλη έχω ασχοληθεί αρκετά, η απάντηση είναι μια. Δεν υπάρχει ρύθμιση για όλα. Αναλόγως τι βλέπεις. Ένας βασικός κανόνας είναι να μην ανοίξεις ποτέ τις ''βελτιώσεις εικόνας'' στην κατηγορία expert μόνο κακό κάνουν. Τώρα από εκεί και μετά οι υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι σχετικές στο τι αρέσει στον καθένα. Πχ. Η θερμοκρασία χρώματος. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προβάλεις στην τηλεόραση το περιεχόμενο που θες είτε paused είτε να παίζει, και να κάνεις τις ρυθμίσεις βλέποντας live τις αλλαγές. Κάποια αλλα tips που εχω να σου δώσω είναι. Η ρύθμιση motion smoothing παίζει μεγάλο ρόλο στην τελική εικόνα για το πόσο ομαλή θα είναι. Αν βάλεις το smooth σε ταινίες θα νομίζεις ξαφνικά οτι έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα λόγο της ομαλότητας της εικόνας (ουσιαστικά η τηλεόραση δεν ανεβάζει τα fps απλα ενεργοποιει μια τεχνολογία τυπου frame blending) και είναι λες και η ταινεία παίζει σε 50 fps. Δεν ειναι τυχαίο ομως οτι οι περισσότερες ταινίες παίζουν σε 24fps έτσι θέλουν οι σκηνοθέτες να αποδώσουν την αίσθηση της κινηματογραφιλας ας το πουμε. Βαλε και τα δυο (με το δευτερο να ειναι το movie ή το standard) και επέλεξε τι σαρέσει ποιο πολυ. Για gaming βαλε σιγουρα την gaming λειτουργια. Γενικώς για ταινίες απλά βαζω το movie mode που ενω φαινετε οτι τα γκριζάρει ολα ειναι εν τελη η σωστη επιλογη καθως δεν αλλαζει την χρωματικη παλλετα της ταινίας και ετσι θα δεις την ταινία οπως ηθελε ο σκηνοθέτης να την δεις. Αν πας στα expert settings στις λεγομενες ''βελτιωσεις εικονας'' οταν εχεις επιλέξει το preset movie mode θα δεις οτι ολα αυτα ειναι στο off. Αλλη συμβουλη φρόντισε το sharpness να ειναι παντα στο 0. Αν εχεις ερωτηση για καποιο αλλο setting ρωτα. Ελπιζω να βοήθησα. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2020 από PredatorOfLiberty 1
vforvaggelis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, PredatorOfLiberty είπε Λοιπόν Βαγγέλη έχω ασχοληθεί αρκετά, η απάντηση είναι μια. Δεν υπάρχει ρύθμιση για όλα. Αναλόγως τι βλέπεις. Ένας βασικός κανόνας είναι να μην ανοίξεις ποτέ τις ''βελτιώσεις εικόνας'' στην κατηγορία expert μόνο κακό κάνουν. Τώρα από εκεί και μετά οι υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι σχετικές στο τι αρέσει στον καθένα. Πχ. Η θερμοκρασία χρώματος. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προβάλεις στην τηλεόραση το περιεχόμενο που θες είτε paused είτε να παίζει, και να κάνεις τις ρυθμίσεις βλέποντας live τις αλλαγές. Κάποια αλλα tips που εχω να σου δώσω είναι. Η ρύθμιση motion smoothing παίζει μεγάλο ρόλο στην τελική εικόνα για το πόσο ομαλή θα είναι. Αν βάλεις το smooth σε ταινίες θα νομίζεις ξαφνικά οτι έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα λόγο της ομαλότητας της εικόνας (ουσιαστικά η τηλεόραση δεν ανεβάζει τα fps απλα ενεργοποιει μια τεχνολογία τυπου frame blending) και είναι λες και η ταινεία παίζει σε 50 fps. Δεν ειναι τυχαίο ομως οτι οι περισσότερες ταινίες παίζουν σε 24fps έτσι θέλουν οι σκηνοθέτες να αποδώσουν την αίσθηση της κινηματογραφιλας ας το πουμε. Βαλε και τα δυο (με το δευτερο να ειναι το movie ή το standard) και επέλεξε τι σαρέσει ποιο πολυ. Για gaming βαλε σιγουρα την gaming λειτουργια. Γενικώς για ταινίες απλά βαζω το movie mode που ενω φαινετε οτι τα γκριζάρει ολα ειναι εν τελη η σωστη επιλογη καθως δεν αλλαζει την χρωματικη παλλετα της ταινίας και ετσι θα δεις την ταινία οπως ηθελε ο σκηνοθέτης να την δεις. Αν πας στα expert settings στις λεγομενες ''βελτιωσεις εικονας'' οταν εχεις επιλέξει το preset movie mode θα δεις οτι ολα αυτα ειναι στο off. Αλλη συμβουλη φρόντισε το sharpness να ειναι παντα στο 0. Αν εχεις ερωτηση για καποιο αλλο setting ρωτα. Ελπιζω να βοήθησα. Σε ευχαριστω παρα πολυ! Θα το κοιταξω και θα σου πω που κατεληξα
humax Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2020 Αντιγράφω κάποιες προτάσεις ρυθμίσεων από μέλος του αγγλικού φόρουμ: Picture Mode: Personal Colour: 55 Contrast: 85 Sharpness: 3 Brightness: 40 Colour enhancement: Off Colour temperature: Normal Contrast mode: Optimised for picture Dynamic Contrast: Off Gamma: 0 Video Contrast: 85 Ultra resolution: On Noise reduction: Off MPEG artefact reduction: Off Motion styles: Off For HDR up the contrast. For Dolby Vision go "bright". Turn off all motion settings for both. 2
humax Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Νέο firmware για τις Saphi τηλεοράσεις: TPM206E_201.002.238.011. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2020 από humax 1
barimagas Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 11/11/2020 στις 8:58 ΜΜ, barimagas είπε Εγώ μόλις τους πίεσα μου λένε πάρε στην philips να κάνεις παράπονα. Ήθελα να ήξερα με την πενταετή του Κωτσόβολου που και καλά έλεγε για απεριόριστες επισκέψεις στο σπίτι, από τεχνικό του Κώτσου λογικά, τι θα ήταν διαφορετικό; Τεσπα τρεις εργάσιμες μου είπαν για το έλεγχο, ελπιζω να μην έχουμε παρατράγουδα. Edit παρέλαβα την τηλεόραση, τελικά με από λίγη πίεση την έφτιαξαν. Κάτι μέσα στο πάνελ ήθελε κεντραρισμα. Επιτόπου δοκιμη και όντως η σκιά είχε εξαφανιστεί. Ελπίζω να ξεμπερδεψα και να την ευχαριστηθω. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2020 από barimagas 1
steliosRethymno Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2020 Καλησπερα στο φορυμ , ψαχνω tv για τον υπνοδωματιο μου να τν κρεμασω και στο τοιχο . Πιο πολυ θελω να βγαζω εικονα απο ps4 pro . Θα πηγαινα σε καποια αντιστοιχη samsung αλλα το ambilight einai πολυ ατμοσφαιρικο .Εχει παρατηρησει κανεις καποιο bleeding ? εχω πολυ κομπλεξ μετα μαυρα αλλα η oled ειναι εκτος bugdet . Γενικα νταξει ξερω οτι στα λεφτα δεν πρεπει να εχεις απαιτησεις ετσι και αλλιως 319 τηννεχει ο κωτσοβολος. οι κατοιχοι την προτεινετε ? https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/219027-philips-43pus7805-43?cmicc=skroutz
vforvaggelis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 10 ώρες πριν, steliosRethymno είπε Καλησπερα στο φορυμ , ψαχνω tv για τον υπνοδωματιο μου να τν κρεμασω και στο τοιχο . Πιο πολυ θελω να βγαζω εικονα απο ps4 pro . Θα πηγαινα σε καποια αντιστοιχη samsung αλλα το ambilight einai πολυ ατμοσφαιρικο .Εχει παρατηρησει κανεις καποιο bleeding ? εχω πολυ κομπλεξ μετα μαυρα αλλα η oled ειναι εκτος bugdet . Γενικα νταξει ξερω οτι στα λεφτα δεν πρεπει να εχεις απαιτησεις ετσι και αλλιως 319 τηννεχει ο κωτσοβολος. οι κατοιχοι την προτεινετε ? https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/219027-philips-43pus7805-43?cmicc=skroutz Μονο και μονο που πριν κανα μηνα την ειχε 299 και τωρα black friday λεει οτι την εχει προσφορα και την εχει βαλει 319 θα εριχνα κωλοδαχτυλο στον Κωτσο! Οσον αφορα την τηλεοραση για playstation δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω καθως την εχω για ταινιες κλπ και για τα 300 ευρω που την πηρα νομιζω ειναι μια χαρα! 1
humax Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μόνο αν παίζεις κυρίως παιχνίδια πρώτου προσώπου και για on line gaming διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη για την αγορά της. Αλλιώς για γενικό gaming είναι μια χαρά και το αμπιλάιτ συνεισφέρει πολύ στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Εγώ στο hitman και σε ράλι που παίζω κυρίως σβήνω εντελώς το φως το βράδυ και με το αμπιλάιτ ανοικτό γίνεται ψιλοχαμός. Δες και παρακάτω μια άποψη για την τηλεόραση.
steliosRethymno Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια, μαλλον θα περιμενω για μαυρη παρασκευη μεχρι να προχωρησω σε αγορα αφου οπως ειπε το παιδι πιο πανω την ειχε πριν λιγο καιρο 299 ο κωτσος . Ξανα θετω το ερωτημα βεβαια για το blacklight bleading ? εχετε παρατηρησει κατι τετοιο εσεις ? Eπισης το saphri , το λογισμικο του λεει τιποτα ? Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2020 από steliosRethymno
vforvaggelis Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, steliosRethymno είπε Eπισης το saphri , το λογισμικο του λεει τιποτα ? Εγω το εχω συνδεσει με alexa και μεσα απο την τηλεοραση ανοιγωκλεινω φωτα, μαθαινω τον καιρο, μαθαινω τι εχω στο calendar μου για την επομενη μερα, του λεω να μου παιξει μουσικη κλπ κλπ.
PredatorOfLiberty Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Στις 17/11/2020 στις 10:15 ΠΜ, barimagas είπε Edit παρέλαβα την τηλεόραση, τελικά με από λίγη πίεση την έφτιαξαν. Κάτι μέσα στο πάνελ ήθελε κεντραρισμα. Επιτόπου δοκιμη και όντως η σκιά είχε εξαφανιστεί. Ελπίζω να ξεμπερδεψα και να την ευχαριστηθω. Χαιρομαι φιλε που πηγαν ολα καλα ειχα διαβασει και τα παλιοτερα μυνηματα σου και φαινοταν οτι θα τραβηξει πολυ η ιστορια να την φτιαξεις. Μακαρι να μην σου ξαναβγαλει θεμα. Καλοθεατη. Στις 19/11/2020 στις 11:39 ΜΜ, steliosRethymno είπε Καλησπερα στο φορυμ , ψαχνω tv για τον υπνοδωματιο μου να τν κρεμασω και στο τοιχο . Πιο πολυ θελω να βγαζω εικονα απο ps4 pro . Θα πηγαινα σε καποια αντιστοιχη samsung αλλα το ambilight einai πολυ ατμοσφαιρικο .Εχει παρατηρησει κανεις καποιο bleeding ? εχω πολυ κομπλεξ μετα μαυρα αλλα η oled ειναι εκτος bugdet . Γενικα νταξει ξερω οτι στα λεφτα δεν πρεπει να εχεις απαιτησεις ετσι και αλλιως 319 τηννεχει ο κωτσοβολος. οι κατοιχοι την προτεινετε ? https://www.kotsovolos.gr/sound-vision/televisions/led-lcd/219027-philips-43pus7805-43?cmicc=skroutz Την χρησιμοποιω για ps4 και ειμαι υπερικανοποιημενος. Βεβαια εχε στο νου σου οτι ειναι 50 hz αρα αν καποιο game το ps4 pro σου θα μπορει να το φτασει 60 fps εσυ θα μπορεις να απολαυσεις μονο τα 50. Βεβαια και παλι ειναι κομπλε και με πολυ μικρο input lag. Αρκει να εχεις ενεργοποιημενη την gaming λειτουργια. To bleeding ειναι σε πολυ ικανοποιητικα επιπεδα. Δεν εχω κατι τρελο. Βεβαια παιζει και στο πως βιδωθηκε το καθε πανελ. 15 ώρες πριν, humax είπε Μόνο αν παίζεις κυρίως παιχνίδια πρώτου προσώπου και για on line gaming διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη για την αγορά της. Αλλιώς για γενικό gaming είναι μια χαρά και το αμπιλάιτ συνεισφέρει πολύ στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Εγώ στο hitman και σε ράλι που παίζω κυρίως σβήνω εντελώς το φως το βράδυ και με το αμπιλάιτ ανοικτό γίνεται ψιλοχαμός. Δες και παρακάτω μια άποψη για την τηλεόραση. Δεν χρειαζεται να το κλεισεις απλα πατα το ambilight πληκτρο και βαλε την gaming λειτουργια στην οποια ειναι λιγοτερα εντονο, ετσι θα απολαυσεις και την ατμοσφαιρα χωρις να ειναι πολυ ενοχλητικο. 11 ώρες πριν, steliosRethymno είπε ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια, μαλλον θα περιμενω για μαυρη παρασκευη μεχρι να προχωρησω σε αγορα αφου οπως ειπε το παιδι πιο πανω την ειχε πριν λιγο καιρο 299 ο κωτσος . Ξανα θετω το ερωτημα βεβαια για το blacklight bleading ? εχετε παρατηρησει κατι τετοιο εσεις ? Eπισης το saphri , το λογισμικο του λεει τιποτα ? Το saphi ειναι ενα εξαιρετικο λογισμικο δεν εχω αντιμετοπησει κανενα θεμα και το βρησκω αρκετα απλο στην χρηση. 1
Greekz Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Σκεφτομαι και εγω να παρω τη συγκεκριμενη τηλεοραση . Θελω να συνδεσω το pc και να βλεπω ταινιες και να παιζω κανα game χαλαρα , τυπου death stranding και red dead . Αξιζει τι λετε;
ergothes Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) σήμερα την παρέλαβα και εγώ από κοτσοβολο στα 319 παραγγελία χτες και σήμερα το μεσημέρι στην πόρτα μου Κέρκυρα ! ούτε καν το περίμενα η τηλεόραση είναι πολύ ελαφριά απλή τυπική κατασκευή για τα χρήματα όμως είναι πολύ καλή , την περίμενα πιο γρήγορη λίγο η εικόνα στα βίντεο είναι πολύ καλή και σε τηλεόραση καλή , ηχος εξαιρετικος , εκεί που έμεινα με το στόμα ανοιχτό είναι με το ambilight δεν το περίμενα τόσο εντυπωσιακό και τόσο χρήσιμο στην ατμόσφαιρα νόμιζα θα είναι απλά ένα εφέ ίσως και κουρστικο δεν το κλείνω με τίποτα και το προσαρμόζω είτε για μουσική είτε ταινία σπορ κτλ ακόμα και στατικό σε ότι χρήμα θες είναι παρά πολύ ωραίο και χρήσιμο πραγματικα δεν περίμενα να μείνω τόσο εντυπωσιασμένος , με την alexa ειναι απαραδεκτο να μην δουλεύει Ελλάδα η να πρέπει να αλλάξεις το λογαριασμό σε uk εμένα δεν με βολεύει που έχω alexa ηχειο εστειλα ηδη mail στη Philips βέβαια αν βρεθεί κάποια άλλη λύση μέσα εδώ θα είναι ακόμα καλύτερα Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από ergothes
ergothes Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Spoiler Είτε με χώρα Ελλάδα και γλώσσα ελληνικά είτε με χώρα Αγγλία και αγγλική γλώσσα κολλάει το Alexa σε αυτό το μενού , έχει κανεις καμία ιδέα Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2020 από ergothes
vforvaggelis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2020 22 λεπτά πριν, ergothes είπε Απόκρυψη περιεχομένων Είτε με χώρα Ελλάδα και γλώσσα ελληνικά είτε με χώρα Αγγλία και αγγλική γλώσσα κολλάει το Alexa σε αυτό το μενού , έχει κανεις καμία ιδέα Δοκιμασε να βγαλεις απο το ρευμα την τηλεοραση και να δοκιμασεις παλι Στις 15/11/2020 στις 8:13 ΜΜ, humax είπε Αντιγράφω κάποιες προτάσεις ρυθμίσεων από μέλος του αγγλικού φόρουμ: Picture Mode: Personal Colour: 55 Contrast: 85 Sharpness: 3 Brightness: 40 Colour enhancement: Off Colour temperature: Normal Contrast mode: Optimised for picture Dynamic Contrast: Off Gamma: 0 Video Contrast: 85 Ultra resolution: On Noise reduction: Off MPEG artefact reduction: Off Motion styles: Off For HDR up the contrast. For Dolby Vision go "bright". Turn off all motion settings for both. Το δοκιμασα, δεν μου αρεσε καθολου! Αχνα και σκοτεινα ολα. Με την πρωτη ευκαιρια θα ενημερωσω με τις ρυθμισεις που κατεληξα εγω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα