tziminhio Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα σε όλους. Νέος κάτοχος του ipad 7th gen και η πρώτη μου εμπειρία με το μηλαράκι και δυστυχώς οχι και η καλύτερη.Έχω κα΄ποιες ερωτήσεις αν μπορείτε να μου απαντήσετε γιατί προσπαθώ να βρώ λύση αλλα δεν και το χρειάζομα για επαγγελματική χρήση, σαν φωτογράφος. 1) Αρχικά αφού μετά απο αρκετό πεδεμα κατάφερα να περ΄σω φωτος μεσω του itunes, παρατήρησα οτι όταν πάω να περάσω άλλον φάκελο μου διαγραφει τον προηγούμενο (πως γκενεν αυτο???) 2) Εχω περάσει κάποια αρχεία word k pdf μέσα στο google drive και στο icloud απο το pc. Στο icloud μπορω να επεξεργαστώ και να γρα΄ψω με το Pencil μονο στο Pdf και οχι στο word, ενω στο google drive το αντιθετο, μπορω να γραψω με το Pencil στο word και οχι στο PDF . Δοκίμασα να περάσω ενα νεο αρχειο word που το εφτιαξα απευθείας στο ipad και το περασα στο cloud και μπουρουσα να γραψω με το pencil οποτε ισως παιζει καποιο θεμα συμβατοτητας. Δεν ξερω.. Παιδιά αν μπορείτε δώστε κάποια λύση γιατι θα το σπάσω. Ευχαριστώ
slk200gr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 χρονια ειχα ipad και ναι ειναι οτι καλυτερο υπαρχει οταν χρησιμοποιεις μονο τις δικες του εφαρμογες,μολις ξεκινησεις με αλλες εφαρμογες word κτλ αστα βραστα σπαστα, ,μεταπηδησα σε android
tziminhio Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, slk200gr είπε χρονια ειχα ipad και ναι ειναι οτι καλυτερο υπαρχει οταν χρησιμοποιεις μονο τις δικες του εφαρμογες,μολις ξεκινησεις με αλλες εφαρμογες word κτλ αστα βραστα σπαστα, ,μεταπηδησα σε android Δηλαδή που να γραψω αν δεν γραψω σε word ? Και ασε το word klp.. Οι φωτογραφίες... ???
atheatos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 22 λεπτά πριν, tziminhio είπε Καλησπέρα σε όλους. Νέος κάτοχος του ipad 7th gen και η πρώτη μου εμπειρία με το μηλαράκι και δυστυχώς οχι και η καλύτερη.Έχω κα΄ποιες ερωτήσεις αν μπορείτε να μου απαντήσετε γιατί προσπαθώ να βρώ λύση αλλα δεν και το χρειάζομα για επαγγελματική χρήση, σαν φωτογράφος. 1) Αρχικά αφού μετά απο αρκετό πεδεμα κατάφερα να περ΄σω φωτος μεσω του itunes, παρατήρησα οτι όταν πάω να περάσω άλλον φάκελο μου διαγραφει τον προηγούμενο (πως γκενεν αυτο???) 2) Εχω περάσει κάποια αρχεία word k pdf μέσα στο google drive και στο icloud απο το pc. Στο icloud μπορω να επεξεργαστώ και να γρα΄ψω με το Pencil μονο στο Pdf και οχι στο word, ενω στο google drive το αντιθετο, μπορω να γραψω με το Pencil στο word και οχι στο PDF . Δοκίμασα να περάσω ενα νεο αρχειο word που το εφτιαξα απευθείας στο ipad και το περασα στο cloud και μπουρουσα να γραψω με το pencil οποτε ισως παιζει καποιο θεμα συμβατοτητας. Δεν ξερω.. Παιδιά αν μπορείτε δώστε κάποια λύση γιατι θα το σπάσω. Ευχαριστώ Το iTunes συγχρονίζει φωτογραφίες , για να προσθέσεις πρέπει να απενεργοποιήσεις τον συγχρονισμό και να τις προσθέσεις manual. Όσο για τις ασυμβατότητες των εφαρμογών με το pencil παίζει ρόλο η εφαρμογή που ανοίγεις το αρχείο και κατά ποσό αυτό είχε δημιουργηθεί για χρήση με pencil. Στο word κάποιες παλιές εκδόσεις του δεν είναι συμβατές με touch recognition. Αυτό θα το συναντήσεις όχι μόνο σε iPad αλλά και σε αλλά tablets. 39 λεπτά πριν, slk200gr είπε χρονια ειχα ipad και ναι ειναι οτι καλυτερο υπαρχει οταν χρησιμοποιεις μονο τις δικες του εφαρμογες,μολις ξεκινησεις με αλλες εφαρμογες word κτλ αστα βραστα σπαστα, ,μεταπηδησα σε android Θες να πεις ότι στο Android δουλεύεις word και άλλες εφαρμογές για tablet με ευκολία? Μήπως δεν έχεις χρησιμοποιήσει iPad τελευταία ή με το τελευταίο iPad os? 1
tziminhio Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, atheatos είπε Το iTunes συγχρονίζει φωτογραφίες , για να προσθέσεις πρέπει να απενεργοποιήσεις τον συγχρονισμό και να τις προσθέσεις manual. Όσο για τις ασυμβατότητες των εφαρμογών με το pencil παίζει ρόλο η εφαρμογή που ανοίγεις το αρχείο και κατά ποσό αυτό είχε δημιουργηθεί για χρήση με pencil. Στο word κάποιες παλιές εκδόσεις του δεν είναι συμβατές με touch recognition. Αυτό θα το συναντήσεις όχι μόνο σε iPad αλλά και σε αλλά tablets. Το θέμα ειναι στο ιδιο αρχειο στο google drive παιζει ενώ στο icloud οχι. Όσον αφορά τις φωτογραφίες δεν μπορώ να βρώ τρόπο να τις περάσω manual παρα μονο με το itunes, απο την στιγμη που το ipada το pc δεν το αναγνωριζει σαν σκληρό δισκο οπως στα android. Μπορείς να μου πεις πως γινεται αυτό ? Επίσης οταν μπαινω στον φακελο φωτογραφίες μου τις δειχνει στην στηλη που λέει : " Από το Mac μου " . Δεν ξέρω γιατί. Δεν μπορω να βγαλω ακρη.. Ευχαριστώ Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2020 από tziminhio
CheOnWeb Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Σε Windows είναι το iTunes? Σε έναν υπολογιστή ή έχεις και δεύτερο; Πρέπει να συγχρονίζεις με έναν υπολογιστή (δηλαδή, μία iTunes Library) αλλιώς θα σου σβήνει τις παλιές Οι φωτογραφίες μπορεί να προέρχονται από κάμερα/downloads ή από συγχρονισμό με κάποιον υπολογιστή. Αυτές απ' τον υπολογιστή μπαίνουν σε ένα "άλμπουμ" που λέγεται "from my Mac" (δεν ξέρω πώς λέγεται αν είναι από Windows).
tziminhio Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 49 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Σε Windows είναι το iTunes? Σε έναν υπολογιστή ή έχεις και δεύτερο; Πρέπει να συγχρονίζεις με έναν υπολογιστή (δηλαδή, μία iTunes Library) αλλιώς θα σου σβήνει τις παλιές Οι φωτογραφίες μπορεί να προέρχονται από κάμερα/downloads ή από συγχρονισμό με κάποιον υπολογιστή. Αυτές απ' τον υπολογιστή μπαίνουν σε ένα "άλμπουμ" που λέγεται "from my Mac" (δεν ξέρω πώς λέγεται αν είναι από Windows). Ναι σε windows ειναι..Απο windows προσπαθώ να τα περάσω και εχω μονο αυτον τον υπολογιστη και μου σβηνει τις παλιες οταν παω να περάσω άλλον φακελο.
tilaverboy Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) είναι φυσιολογικό να στην σβήνει. Όταν θέλουμε να συγχρονίσουμε τον Α φάκελο με το κινητό επιλέγουμε τον Α φάκελο και πατάμε συγχρονισμό. Όταν θέλουμε να βάλουμε το βήτα φάκελο επιλέγουμε το βήτα φάκελο και πατάμε συγχρονισμό. Όταν όμως θέλουμε να συγχρονίσουμε και να έχουμε και τον Α που είχαμε μέσα πριν αλλά ταυτοχρόνως να βάλουμε και το βήτα θα πρέπει να επιλέξουμε και τον άλφα και το βήτα και να πατήσουμε συγχρονισμό ειδάλλως θα Θα σβήσει τον Α και θα περάσει μόνο το βήτα και ούτω καθεξής. Όταν θέλουμε να προσθέσουμε και τον Γ φάκελο και μαζί θέλουμε να έχουμε και το άλφα και το βήτα θα πρέπει να επιλέξουμε και τους τρεις φακέλους για να μπορέσει να συγχρονίσει και τους τρεις φακέλους ειδάλλως θα σου συγχρονίσει μόνο τον τελευταίο φάκελο. Επίσης δεν ξέρω τι γίνεται με το word επειδή είναι επί πληρωμή. Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις είτε το pages aka word είτε το keynote aka PowerPoint Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2020 από tilaverboy 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, tziminhio είπε Ναι σε windows ειναι..Απο windows προσπαθώ να τα περάσω και εχω μονο αυτον τον υπολογιστη και μου σβηνει τις παλιες οταν παω να περάσω άλλον φακελο. Από όσο βλέπω στο Mac (και υποθέτω είναι ίδιο) αν κάνεις sync photos και μετά choose folder μπορείς να βάλεις φωτό μόνο από αυτόν τον φάκελο. Η μόνη επιλογή είναι αν θα κάνεις sync όλο τον φάκελο ή συγκεκριμένους υποφακέλους μόνο. Δεν βλέπω τρόπο να μπορείς να βάλεις φακέλους από άσχετα σημεία, π.χ. και από τον βασικό σου δίσκο και από εξωτερικό, οπότε εκεί μάλλον σε μπερδεύει. Η καλύτερη επιλογή σου θα ήταν να μαζέψεις όλους τους φακέλους με φωτό που θες να κάνεις sync κάτω από έναν φάκελο (που τον βάζεις κι όπου θες.) Μετά πάμε σε ψάξιμο για third party application είτε για Windows ή για iOS, ή iCloud Photos, ή Google Photos ή άλλες λύσεις. Δυστυχώς, τέτοιου τύπου software παίζει πολλή junk-ίλα, τα περισσότερα είναι paid/shareware... δεν έχω να σου προτείνω κάτι, μου ακούγεται και λιγότερο μπελαλίδικο να κάνεις move/copy όλες τις φωτό που θες σε ένα σημείο.
tziminhio Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, SeaLion είπε Από όσο βλέπω στο Mac (και υποθέτω είναι ίδιο) αν κάνεις sync photos και μετά choose folder μπορείς να βάλεις φωτό μόνο από αυτόν τον φάκελο. Η μόνη επιλογή είναι αν θα κάνεις sync όλο τον φάκελο ή συγκεκριμένους υποφακέλους μόνο. Δεν βλέπω τρόπο να μπορείς να βάλεις φακέλους από άσχετα σημεία, π.χ. και από τον βασικό σου δίσκο και από εξωτερικό, οπότε εκεί μάλλον σε μπερδεύει. Η καλύτερη επιλογή σου θα ήταν να μαζέψεις όλους τους φακέλους με φωτό που θες να κάνεις sync κάτω από έναν φάκελο (που τον βάζεις κι όπου θες.) Μετά πάμε σε ψάξιμο για third party application είτε για Windows ή για iOS, ή iCloud Photos, ή Google Photos ή άλλες λύσεις. Δυστυχώς, τέτοιου τύπου software παίζει πολλή junk-ίλα, τα περισσότερα είναι paid/shareware... δεν έχω να σου προτείνω κάτι, μου ακούγεται και λιγότερο μπελαλίδικο να κάνεις move/copy όλες τις φωτό που θες σε ένα σημείο. Αυτό εάνα. Τις μάζεψα όλες σε έναν φακελο κ τις εβαλα μέσα. Απορώ με την apple. Πραγματικά.. Λογική στρατού.. Πέδεμα χωρίς λόγο
CheOnWeb Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 9 hours ago, tziminhio said: το χρειάζομα για επαγγελματική χρήση, σαν φωτογράφος. Στο iPad θα τις περάσεις για viewing ή για editing? Τι χωρητικότητας είναι το iPad? Έχεις σκεφτεί τη λύση του iCloud Photos?
tziminhio Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 12 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Στο iPad θα τις περάσεις για viewing ή για editing? Τι χωρητικότητας είναι το iPad? Έχεις σκεφτεί τη λύση του iCloud Photos? Για viweing. 32αρι ειναι.. Στο icloud δοκιμασα αλλα δεν ανεβαιναν ποτε..
CheOnWeb Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 12 minutes ago, tziminhio said: Για viweing. 32αρι ειναι.. Στο icloud δοκιμασα αλλα δεν ανεβαιναν ποτε.. Για viewing μια χαρά είναι και το iTunes sync. Το λέω γιατί οι φωτογραφίες γίνονται optimize (μικραίνουν) πριν περάσουν στο iPad. Στο iCloud ανεβαίνουν τα πρωτότυπα και στη συσκευή επιλέγεις να μείνουν είτε τα optimized αρχεία είτε τα πρωτότυπα (εφόσον έχεις αρκετό διαθέσιμο χώρο στη συσκευή). Φυσικά υπάρχει ο περιορισμός των 5GB εφόσον δεν πληρώνεις 1€/μήνα για τα 50GB. Για το upload πρέπει μα έχεις υπομονή στην αρχή γιατί η διαδικασία απαιτεί κάποια προετοιμασία. Αν το αφήσεις ένα βράδυ θα τα ανεβάσει. Έχε όμως υπόψιν ότι πρέπει να επιλέξεις μεταξύ iCloud ή iTunes sync. Δεν μπορείς να τα χρησιμοποιείς ταυτόχρονα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα