TitanX Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Αντιμετωπίζω το εξής θέμα και θα ήθελα τα φώτα σας. εχω μια gtx 1060 6gb την οποία μέχρι και πρόσφατα την είχα σύνδεση με ένα Samsung 4K monitor συνδεδεμένες με DisplayPort. Τα FPS που έπιανε πχ στο destiny 2 ήταν 30με 40. εδω και μια εβδομάδα αγόρασα αυτή τη tv LG NanoCell 55NANO866NA στη οποία σύνδεσα το pc μέσω hdmi. Τα FPS όταν βάζω πχ το destiny 2 με την ίδια ανάλυση πέφτουν στα 5. Δοκίμασα και αλλά καλώδια έριξα το resolution όσο πιο χαμηλά γίνεται τπτ πάλι 5fps. Όταν τη βάζω στο monitor παίζει κανονικά. σκεφτηκα μήπως επειδή η tv έχει hdmi 2.1 εισόδους μπλοκάρει τα fps της gpu μιας και δεν είναι 2.1 η hdmi της gpu. δεν ξέρω τι άλλο έχει μείνει να δοκιμασω. εχετε καμία ιδέα?
Sakiz105 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 49 λεπτά πριν, TitanX είπε Αντιμετωπίζω το εξής θέμα και θα ήθελα τα φώτα σας. εχω μια gtx 1060 6gb την οποία μέχρι και πρόσφατα την είχα σύνδεση με ένα Samsung 4K monitor συνδεδεμένες με DisplayPort. Τα FPS που έπιανε πχ στο destiny 2 ήταν 30με 40. εδω και μια εβδομάδα αγόρασα αυτή τη tv LG NanoCell 55NANO866NA στη οποία σύνδεσα το pc μέσω hdmi. Τα FPS όταν βάζω πχ το destiny 2 με την ίδια ανάλυση πέφτουν στα 5. Δοκίμασα και αλλά καλώδια έριξα το resolution όσο πιο χαμηλά γίνεται τπτ πάλι 5fps. Όταν τη βάζω στο monitor παίζει κανονικά. σκεφτηκα μήπως επειδή η tv έχει hdmi 2.1 εισόδους μπλοκάρει τα fps της gpu μιας και δεν είναι 2.1 η hdmi της gpu. δεν ξέρω τι άλλο έχει μείνει να δοκιμασω. εχετε καμία ιδέα? μήπως με display port ενεργοποιεί το g-sync?
ilos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, TitanX είπε Αντιμετωπίζω το εξής θέμα και θα ήθελα τα φώτα σας. εχω μια gtx 1060 6gb την οποία μέχρι και πρόσφατα την είχα σύνδεση με ένα Samsung 4K monitor συνδεδεμένες με DisplayPort. Τα FPS που έπιανε πχ στο destiny 2 ήταν 30με 40. εδω και μια εβδομάδα αγόρασα αυτή τη tv LG NanoCell 55NANO866NA στη οποία σύνδεσα το pc μέσω hdmi. Τα FPS όταν βάζω πχ το destiny 2 με την ίδια ανάλυση πέφτουν στα 5. Δοκίμασα και αλλά καλώδια έριξα το resolution όσο πιο χαμηλά γίνεται τπτ πάλι 5fps. Όταν τη βάζω στο monitor παίζει κανονικά. σκεφτηκα μήπως επειδή η tv έχει hdmi 2.1 εισόδους μπλοκάρει τα fps της gpu μιας και δεν είναι 2.1 η hdmi της gpu. δεν ξέρω τι άλλο έχει μείνει να δοκιμασω. εχετε καμία ιδέα? Δε χρειάζεσαι hdmi 2.1 για 4k60. Hdmi2.1 είναι για 4k120 και ακόμα και οι ελάχιστες κάρτες (Ampere) και τηλεοράσεις που το υποστηρίζουν πολλές φορές δε δουλεύει σωστά και περιμένουν firmware update (LG B9). Για να βγάζει μόνο 5 καρέ σε 4κ με το hdmi της 1060 (που είναι pascal και κατ' επέκταση hdmi2.0b και άρα υποστηρίζει κανονικά 4k60) υπάρχει είτε θέμα με την τηλεόραση και το port της ή το πιο πιθανό με το καλώδιο που μπορεί να είναι κανένα παμπάλαιο hdmi version. Επίσης το hdmi 2.1 είναι backwards compatible με το hdmi2.0b δε θα έπρεπε να υπάρχει θέμα. Κατέβασε και latest drivers για την 1060 μήπως είναι κανένα άλλο κουλό πρόβλημα επειδή είναι νέα tv. 1
TitanX Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Κατέβασα τους τελευταίους πάλι τα ίδια. Αν παρω adapter από DisplayPort to hdmi τι λέτε ;
Occultist Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 12 ώρες πριν, TitanX είπε Αντιμετωπίζω το εξής θέμα και θα ήθελα τα φώτα σας. εχω μια gtx 1060 6gb την οποία μέχρι και πρόσφατα την είχα σύνδεση με ένα Samsung 4K monitor συνδεδεμένες με DisplayPort. Τα FPS που έπιανε πχ στο destiny 2 ήταν 30με 40. εδω και μια εβδομάδα αγόρασα αυτή τη tv LG NanoCell 55NANO866NA στη οποία σύνδεσα το pc μέσω hdmi. Τα FPS όταν βάζω πχ το destiny 2 με την ίδια ανάλυση πέφτουν στα 5. Δοκίμασα και αλλά καλώδια έριξα το resolution όσο πιο χαμηλά γίνεται τπτ πάλι 5fps. Όταν τη βάζω στο monitor παίζει κανονικά. σκεφτηκα μήπως επειδή η tv έχει hdmi 2.1 εισόδους μπλοκάρει τα fps της gpu μιας και δεν είναι 2.1 η hdmi της gpu. δεν ξέρω τι άλλο έχει μείνει να δοκιμασω. εχετε καμία ιδέα? Το υπόλοιπο σύστημα, τι είναι; Σε 4Κ με 1060, πάντως, δε μου κάνουν και ιδιαίτερη εντύπωση τα νούμερα που δίνεις. Ειδικά άμα είναι ψιλοαδύναμο και το υπόλοιπο σύστημα... 1
Sakiz105 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, TitanX είπε Κατέβασα τους τελευταίους πάλι τα ίδια. Αν παρω adapter από DisplayPort to hdmi τι λέτε ; οντως δεν το σκέφτηκα το point του @Occultist γιατί θεωρώ την κοινή λογική.. κοινή έχεις στο ίδιο παιχνίδι, στο ίδιο σημείο στα 4k 30fps στο μόνιτορ και ακριβώς στο ίδιο σημείο και παιχνίδι 5fps στην tv?
ilos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 5 ώρες πριν, TitanX είπε Κατέβασα τους τελευταίους πάλι τα ίδια. Αν παρω adapter από DisplayPort to hdmi τι λέτε ; Πρέπει να είναι active, αλλά αν δοκιμάσεις με το ίδιο hdmi καλώδιο, πιθανό να έχεις τα ίδια αποτελέσματα. Δοκίμασε με κάποιο που είναι σίγουρα certified hdmi2.0b.
TitanX Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @ilos τι εννοείς active? Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2020 από TitanX
ilos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, TitanX είπε @ilos τι εννοείς active? https://www.startech.com/en-us/faq/displayport-converter-dp-multi-mode Σε γενικές γραμμές οι active είναι πιο ακριβοί. Αλλά όπως σου είμαι αν έχει το ίδιο το hdmi καλώδιο πρόβλημα δε θα δεις διαφορά. Δοκίμασε ένα επιβεβαιωμένα λειτουργικό hdmi 2.0b καλώδιο πρώτα. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2020 από ilos
panoskatos Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 27/10/2020 στις 11:24 ΠΜ, Occultist είπε Το υπόλοιπο σύστημα, τι είναι; Σε 4Κ με 1060, πάντως, δε μου κάνουν και ιδιαίτερη εντύπωση τα νούμερα που δίνεις. Ειδικά άμα είναι ψιλοαδύναμο και το υπόλοιπο σύστημα... Με το ιδιο συστημαμ ιδια ανάλυση και το ιδιο παιχνίδι στην μια οθόνη βγαζει 40 fps ενω σε άλλη οθόνη βγαζει 5 fps , εκει είναι το πρόβλημα του και ψάχνει να βρει /βρουμε τι φαταιει .Το σχόλιο σου είναι off topic Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2020 από panoskatos
Occultist Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2020 5 ώρες πριν, panoskatos είπε Με το ιδιο συστημαμ ιδια ανάλυση και το ιδιο παιχνίδι στην μια οθόνη βγαζει 40 fps ενω σε άλλη οθόνη βγαζει 5 fps , εκει είναι το πρόβλημα του και ψάχνει να βρει /βρουμε τι φαταιει .Το σχόλιο σου είναι off topic Δεν πρόσεξα ότι το μισό κείμενο, που εξηγούσε αυτήν την λεπτομέρεια, ήταν για κάποιο ευφάνταστο λόγο σε μαύρη παραλλαγή. Την άλλη φορά να μας βάλει να χακάρουμε το ποστ πρώτα. Ή έστω να μυρίσουμε τα νύχια μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα