Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Μένω σε ένα διαμέρισμα το οποίο νοικιάζω. Το σπίτι έχει θέμα με την υγρασία το χειμώνα και έχει φουσκώσει ο τοίχος γύρω από τη μπαλκονόπορτα του σαλονιού. Το θεμα είναι ότι το καλοκαίρι ο τοίχος διορθώθηκε (ξύσιμο,στοκαρισμα,ασταρωμα κλπ) και τώρα ξαναφουσκωσε σε διάφορα σημεία (σε αυτά που διορθώθηκαν), ενώ ακόμα ο καιρός είναι καλός στη περιοχή που μένω.. 

Μπορώ να κάνω κάτι για να μην εμφανιστεί το πρόβλημα, έστω όχι σε τόσο σύντομο διάστημα??

Το σπίτι δεν θέλω να το αφήσω γιατί μόνο αυτό είναι το προβλήματα του, κατά τα άλλα με βολεύει σε όλα τα υπόλοιπα θέματα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Ίσως θα πρέπει να τοποθετηθούν κουφώματα αλουμινίου. Δοκίμασε με έναν αφυγραντήρα από τη μέσα μεριά του τοίχου. Μήπως κάνει δουλειά. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, zx1234r είπε

Ίσως θα πρέπει να τοποθετηθούν κουφώματα αλουμινίου. Δοκίμασε με έναν αφυγραντήρα από τη μέσα μεριά του τοίχου. Μήπως κάνει δουλειά. 

Κουφώματα αλουμινίου είναι, αλλά γενικά τον χειμώνα έχω υγρασία.. Τα τζάμια γεμίζουν υδρατμούς το βράδυ κυρίως.. θα αγοράσω έναν αφυγραντηρα αλλά Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το κρύο και η υγρασία και ήδη φουσκωσε 

Δημοσ.

αν ο τοίχος είναι εκεί που ενώνεται με διπλανή πολυκατοκία ή περνάνε σωληνώσεις εξωτερικά μπορεί να υπάρχει πρόβλημα και να είναι μούσκεμα απέξω οπότε με κάποια ρωγμή να μη σταματήσει ποτέ αν δεν γίνει επισκευή σωστή.

Δημοσ.

φερε εναν πλακα να επισκευασει αρμους σε πλακακια. εαν εχεις εμφανη διαρροη απο βρυση η κατι αλλο διορθωσε το. φερε υδραυλικο. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Nick212 είπε

Καλησπέρα!

Μένω σε ένα διαμέρισμα το οποίο νοικιάζω. Το σπίτι έχει θέμα με την υγρασία το χειμώνα και έχει φουσκώσει ο τοίχος γύρω από τη μπαλκονόπορτα του σαλονιού. Το θεμα είναι ότι το καλοκαίρι ο τοίχος διορθώθηκε (ξύσιμο,στοκαρισμα,ασταρωμα κλπ) και τώρα ξαναφουσκωσε σε διάφορα σημεία (σε αυτά που διορθώθηκαν), ενώ ακόμα ο καιρός είναι καλός στη περιοχή που μένω.. 

Μπορώ να κάνω κάτι για να μην εμφανιστεί το πρόβλημα, έστω όχι σε τόσο σύντομο διάστημα??

Το σπίτι δεν θέλω να το αφήσω γιατί μόνο αυτό είναι το προβλήματα του, κατά τα άλλα με βολεύει σε όλα τα υπόλοιπα θέματα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη. Είναι υποχρεωμένος να βρει τη λύση εκείνος. Σε ποια πολη εισαι και εχει υγρασια? Σαλονικα , νησι?

Δημοσ.

Μήπως έβαλαν υπερβολική φαριναπ στο μερεμέτι; 😀

Δεν χρειάζεται να έχει κρύο για να έχει υγρασία. μπορεί να είναι από κάποιο λάστιχο , από πότισμα σε γλάστρα,υδροροη ή και ελειπείς αερισμός τους χώρου.

ψάξε το γιατί σε εκείνο το σημείο έχει μπεί νερό.

Δημοσ.

Είναι χαμηλά μόνο ή και πιο ψηλά.Μήπως απέξω υπάρχει ρωγμή ανάμεσα σε αλουμίνιο - τοίχο και φέρνει εσωτερικά υγρασία;;; Κλείσε καλά με ακρυλικό στόκο σε σωληνάριο απέξω και από μέσα την ρωγμή ανάμεσα αλουμίνιο με τοίχο αφού βγάλεις παλιούς στόκους , μετά καθάρισε εσωτερικά πολύ καλά τα σαθρά αστάρωσε να στερεώσεις το σοβά μετά στοκάρισε αστάρωσε ξανά και βάψε.

Είχα το ίδιο πρόβλημα έκανα ότι σου γράφω  παραπάνω και μετά από ένα χρόνο περίπου δεν έχει φουσκώσει πουθενά.

IMG-2425.jpg

Δημοσ.

Είχα το ίδιο πρόβλημα πριν από 2 χρόνια , είχε πρόβλημα ο σωλήνας που πήγαινε το νερό μέσα από τον τοίχο και είχε διαρροή.

Επειδή θα έκανα ανακαίνιση τα γκρέμισα όλα ούτως η άλλως και τα άλλαξα, είχε μαζέψει τόση υγρασία όμως που μου είπε και ο εργολάβος ότι μετά από κάποιους μήνες θα ξαναφουσκωνε σε εκείνο το σημείο και να τον φώναζα μετά το καλοκαίρι να το φτιάξει πάλι, όπως και έγινε.

Οπότε φώναξε κάποιον να δει μήπως έχεις κάποια διαρροή αν περνάει κανας σωλήνας

• Like 2
Δημοσ.

Και κάτι άλλο αποφεύγετε να πλένετε παράθυρα ή παντζούρια με λάστιχο και νερό αν είναι συρόμενα ανάμεσα σε τοίχο.

Το νερό περνάει δεξιά αριστερά ανάμεσα στους τοίχους ρουφάνε τούβλα και σοβάδες και θα το ξεράσουν τόσο προς τα έξω αλλά κυρίως προς τα μέσα και θα φουσκώσουν τους σοβάδες.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φέρε μάστορα να ξύσει το σημείο και λίγο παραπάνω που είναι φουσκωμένο. Θα φτάσει ως τον χοντρό σοβά ( να φύγει τελείως ο ψιλός άσπρος. Μετά θα παρει κόλλα πλακιδίων άσπρη.( Εγω προτοιμω durostick super )  Θα σοβατίσει με την κόλλα πλακιδίων και μετά κανονικα στοκαρισμα , άσταρωμα και βάψιμο. Όταν θα φύγει ο παλιός σοβάς θα δεις αν έχει τρυπήσει τίποτα που αμφιβάλω ).

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 26/10/2020 στις 7:32 ΜΜ, m.gial είπε

Ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη. Είναι υποχρεωμένος να βρει τη λύση εκείνος. Σε ποια πολη εισαι και εχει υγρασια? Σαλονικα , νησι?

Είμαι στη Χαλκίδα 

Στις 26/10/2020 στις 7:50 ΜΜ, basilis_k6 είπε

οροφος?

2ος όροφος

Στις 26/10/2020 στις 7:52 ΜΜ, tsofras είπε

Είχα το ίδιο πρόβλημα πριν από 2 χρόνια , είχε πρόβλημα ο σωλήνας που πήγαινε το νερό μέσα από τον τοίχο και είχε διαρροή.

Επειδή θα έκανα ανακαίνιση τα γκρέμισα όλα ούτως η άλλως και τα άλλαξα, είχε μαζέψει τόση υγρασία όμως που μου είπε και ο εργολάβος ότι μετά από κάποιους μήνες θα ξαναφουσκωνε σε εκείνο το σημείο και να τον φώναζα μετά το καλοκαίρι να το φτιάξει πάλι, όπως και έγινε.

Οπότε φώναξε κάποιον να δει μήπως έχεις κάποια διαρροή αν περνάει κανας σωλήνας

Κοίταξα τον τοίχο εξωτερικά, και όταν τον χτυπάω ακούγεται κούφιος , οπότε πρέπει να περνάνε σωλήνες από μέσα. σε εκείνο το σημείο ούτε εσωτερικό ούτε εξωτερικά έχει κοντά κάποια βρύση, κάποιο λάστιχο κλπ.. Μάλλον είναι εσωτερικό το πρόβλημα, Γιατί ο τοίχος μέσα στο σπίτι που έχει θέμα, με τον τοίχο απ έξω ειναι γύρω στο 1,5 μετρο απόσταση 

20201030_163651.jpg

20201030_163947.jpg

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Nick212 είπε

Είμαι στη Χαλκίδα 

2ος όροφος

Κοίταξα τον τοίχο εξωτερικά, και όταν τον χτυπάω ακούγεται κούφιος , οπότε πρέπει να περνάνε σωλήνες από μέσα. σε εκείνο το σημείο ούτε εσωτερικό ούτε εξωτερικά έχει κοντά κάποια βρύση, κάποιο λάστιχο κλπ.. Μάλλον είναι εσωτερικό το πρόβλημα, Γιατί ο τοίχος μέσα στο σπίτι που έχει θέμα, με τον τοίχο απ έξω ειναι γύρω στο 1,5 μετρο απόσταση 

20201030_163651.jpg

Επειδή βαριέμαι έφτιαξα ένα διάγραμμα  ( δεν έχω σχέση με το επάγγελμα οπότε είναι απλά για να εξηγήσω μην μου αρχίσετε εκεί δεν μπαίνει η πόρτα έτσι κτλ :D )

Ουσιαστικά έρχεται το νερό έξω απο το μπαλκόνι της κουζίνας και περνάει μέσα απο το κουζίνα , σαλόνι για να καταλήξει στο μπάνιο. Εκεί που έχω το Χ είχα εγώ την διαρροή.

Οπότε δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάπου βρύση , απλά πρέπει να δείς αν περνάει σωλήνας για να στείλει νερό κάπου , θερμοσίφωνας απο ταράτσα κτλ

Diaroh.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...