WireFire Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Με αφορμή αυτό εδώ το βίντεο όπου υπήρχε διάσταση απόψεων ενός αστυνομικού και μιας κυρίας περί χρήση της μάσκας ή όχι στο περπάτημα και αν θεωρείται άσκηση ή όχι ώστε να φοράς ή να μη φοράς μάσκα. Ο μοναδικός λόγος για να μην φοράει κάποιος στην Αττική μάσκα σε εξωτερικό χώρο, είναι να ασκείται. Πέρα όμως από το τρέξιμο, το ποδήλατο ή το μπάσκετ για παράδειγμα, τι άλλο θεωρείται άσκηση; Συγκαταλέγεται το περπάτημα σε αυτή την κατηγορία; Το θέμα αυτό, την Κυριακή προκάλεσε παρεξηγήσεις στους καταρράκτες της Πεντέλης, οι οποίες γέμισαν από κόσμο που εκμεταλλεύτηκε τον καλό καιρό και πήγε για περπάτημα. Κοπέλα: «Δεν λέει οτι στην άσκηση δεν χρειάζεται;» Αστυνομικός: «Η άσκηση σημαίνει οτι είσαι σε ένα χώρο κατάλληλο, τηρούνται κάποιος αποστάσεις και ασκείσαι. Το να είσαι σε μία απόσταση, όπως είναι εδώ ο κύριος εσείς πιστεύετε οτι είναι άσκηση;» https://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1527012/volta-i-askisi-parexigisi-me-astynomiko-stoys-katarraktes-tis-pentelis-vid?fbclid=IwAR22HfSnStRhQpSZKTQyySQDclhCfmr3JupHBaoP22Fnnbk_glRdiRr-qmQ?utm_source=iefimerida&utm_medium=campq42020
SilentVoice Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Εχω δει παππουλη 80 χρονών, λαχανιασμένο σε περπάτημα με μαγκούρα και μάσκα. Ήρωας.
Dante80 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Άλλο η βόλτα (στην φύση, στον δρόμο κλπ) και άλλο η άθληση/άσκηση. Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, το απλό περπάτημα δεν οδηγεί σε λαχάνιασμα και επιβάρυνση από την μάσκα. Οπότε, φοράμε την μάσκα, καθώς δεν μας δυσκολεύει σε τίποτα. Ειδικά αν είμαστε κοντά σε άλλο κόσμο (όπως στο παράδειγμα που δείχνει το λινκ σου, που όλος ο κόσμος σχεδόν φόραγε μάσκα όπως έπρεπε κατά την πορεία του στον λόφο καθώς υπήρχε και συνωστισμός). Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2020 από Dante80 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Το περπάτημα σαφώς και είναι άσκηση για κάποιους, είναι η μόνη άσκηση που μπορώ να κάνω και λαχανιαζω ακόμα και μέσα στο σπίτι. Η μάσκα θα μου δημιουργήσει σοβαρό θέμα αλλά δεν μπορώ να κάνω και κάτι ως ευπαθης ομάδα καλύτερα να μην κολλήσω τίποτα από το να λαχανιαζω με την μάσκα, στα υπόλοιπα απλά δεν θα βγαίνω πουθενά πέραν οσων πραγμάτων πρέπει να κάνω αναγκαστικα εγώ. 1
vagos789 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Καταρχην απο νομικης αποψης εχει σημασια τι λεει ενας νομος και οχι τι πιστευουμε εμεις,πλειοψηφια ή μειοψηφια. Απο εκει και περα,πρακτικη σημασια για εμας και την υγεια μας εχουν οι συνθηκες στις οποιες βρισκομαστε: Αν ειμαστε αναμεσα σε κοσμο,ειναι καλο να φοραμε μασκα,οπου κι αν ειναι,οτι και αν κανουμε. Προσωπικα φοραω και στο γυμναστηριο,που ειναι φωλια ψεκασμενων επομενως οι κινδυνοι ειναι πολλαπλοί 3
The_Judas Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 όπως είδαμε και σήμερα αν φοράς στολή ιερέα και περπατας εξαιρεισαι απο το νομο😎 4 1
Shadows Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αλλο ενα δειγμα ποσο προχειρα εγιναν οι προσφατοι νεοι περιορισμοι κυκλοφοριας και χρησης μασκας.Αν εγω παω απο πειραια,σελεπιτσαρι και γυρισω με τα ποδια,τοτε δεν ειναι περπατημα αλλα ειναι ασκηση,αλλα πως εγω θα αποδειξω οτι δεν παω απλα βολτα,αλλα το κανω για λογους αθλησης?Προφανως και για αυτο το λογο πρεπει να φοραμε μασκα ειτε κανουμε ασκηση ειτε οχι απο την στιγμη που ειμαστε αναμεσα σε αλλους ανθρωπους. Τωρα αν εχεις παει σε κανενα βουνο ή αλσος και εισαι μονος σου προφανως δεν θα χρειαζεται ακομα και για απλη βολτα.Εμενα παντως προσωπικα η μασκα δεν με εχει ενοχλησει ποτε στην αναπνοη(με εξαιρεση τον ιδρωτα στο προσωπο και την θολουρα στα γυαλια ηλιου),ακομα και οι p3 που εχουν μεγαλη αντισταση σε σχεση με την απλη πανινη. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2020 από Shadows
DrLo Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Η πεζόπορεία και το περπάτημα που γίνεται με σκοπό την άκηση και όχι πχ για την ίδια την ανάγκη της μετακίνησης ΦΥΣΙΚΑ και είναι άσκηση. Όποιος λέει ΌΧΙ είανι απλά ανόητος. Είναι πραγματικά βλακώδες να λέει κάποιος το ανάποδο όταν υπάρχουν τόσα κείμενα, τόσοι γιατροί σε εκπομπές κλπ που προβάλλουν τα οφέλη της χαλαρής άσκησης και του περματήματος ιδιαίτερα σε μεγάλύτερες ηλικίες. πχ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ Για τα περισσότερα ασυμπτωματικά υπερτασικά άτομα ή άτομα με προ-υπέρταση, η κατάλληλη ρύθμιση της ΑΠ είναι επαρκής και δεν χρειάζεται να προηγηθεί δοκιμασία σωματικής απόδοσης πριν την ένταξή τους σε πρωτοκόλλα θεραπευτικής άσκησης με χαμηλή έως μέτρια ένταση [VO2R (VO2 εφεδρείας) <40% - <60%)], όπως είναι το περπάτημα. - φυσικη ασκηση στη γειτονια «Άσκηση – Δραστηριότητες – Παιχνίδι στη ζωή του Παιδιού και του Εφήβου» ΕΟΔΥ 2020 Και φυσικά μπορείς να κάνεις πεζοπορία όχι μόνο στην εξοχή αλλά πχ και στο παραλιακό μέτωπο. Τώρα από εκεί και πέρα είναι εντελώς ανόφελο να προσπαθήσεις να κάτσεις να πείσεις το ελληνικό κράτος για τα αυτονόητα. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2020 από DrLo 8 1
Menelaos83 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, DrLo είπε Η πεζόπορεία και το περπάτημα που γίνεται με σκοπό την άκηση και όχι πχ για την ίδια την ανάγκη της μετακίνησης ΦΥΣΙΚΑ και είναι άσκηση. Όποιος λέει ΌΧΙ είανι απλά ανόητος. Είναι πραγματικά βλακώδες να λέει κάποιος το ανάποδο όταν υπάρχουν τόσα κείμενα, τόσοι γιατροί σε εκπομπές κλπ που προβάλλουν τα οφέλη της χαλαρής άσκησης και του περματήματος ιδιαίτερα σε μεγάλύτερες ηλικίες. Και φυσικά μπορείς να κάνεις πεζοπορία όχι μόνο στην εξοχή αλλά πχ και στο παραλιακό μέτωπο. Τώρα από εκεί και πέρα είναι εντελώς ανόφελο να προσπαθήσεις να κάτσεις να πείσεις το ελληνικό κράτος για τα αυτονόητα. Ακριβως αυτο. Επισης μιλωντας προσωπικα επειδη εχω θεμα με το γονατο, για μενα το να βγω και να περπατησω ειναι ασκηση γιατι με βοηθαει. Παρολα αυτα φοραω μασκα ακομα και σε μια τετοια περιπτωση και για να μην φαω προστιμο αλλα και για προσωπικη ασφαλεια.
41ex Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Φυσικά και είναι, δεν είναι μόνο το τένις στην πολιτεία άσκηση! Πόλλοι άνθρωποι που έχουν προβλήματα με μέση, γόνατα κτλ μόνο περπάτημα μπορούν να κάνουν. Προσωπικά δε περπατούσα σε ένα πάρκο με άλλους 100 δίπλα μου για να μην αναγκαστώ να φορέσω, αλλά θα πήγαινα κάπου να είμαι όσο πιο μόνος.
Narayan Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 37 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Το περπάτημα σαφώς και είναι άσκηση για κάποιους, είναι η μόνη άσκηση που μπορώ να κάνω και λαχανιαζω ακόμα και μέσα στο σπίτι. Η μάσκα θα μου δημιουργήσει σοβαρό θέμα αλλά δεν μπορώ να κάνω και κάτι ως ευπαθης ομάδα καλύτερα να μην κολλήσω τίποτα από το να λαχανιαζω με την μάσκα, στα υπόλοιπα απλά δεν θα βγαίνω πουθενά πέραν οσων πραγμάτων πρέπει να κάνω αναγκαστικα εγώ. Αν το περπάτημα σε κάνει να λαχανιάζεις τότε πιθανότατα να ανήκεις στις ειδικές ομάδες, που μπορούν με χαρτί γιατρού να πάρουν εξαίρεση για μάσκα. Όσο για τους υπόλοιπους, απλά είναι κουτοπονηριές και λογοπαίγνια για να βρουν αφορμή να μην φοράνε μάσκα. 5
nvel Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 το περπάτημα είναι άσκηση και δεν χρειάζεται μάσκα αν έχει υψηλή ταχύτητα όποτε και μεγαλύτερη ανάγκη αερισμού και την κατάλληλη ενδυμασία, αν απλώς κάποιος περιφέρεται όπως ένας κύριος στην παραλία της θεσσαλονίκης με κουστούμι και σκαρπίνια και άρχισε να κάνει ότι αθλείται όταν είδε αστυνομικούς όχι δεν είναι άσκηση. 2
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Είμαστε τόσο αθλητικό έθνος που έστω και μερικές μέρες δεν μπορούμε χωρίς άθληση!!!
WireFire Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Το περπατημα (βαδισμα) δεν ειναι ασκηση αλλα μπορει να ειναι ολυμπιακο αθλημα, βαδην. Λογικο. Δηλαδη ενας παππους η καποιος που δεν μπορει να τρεξει κι εχει σαν μονη ασκηση του το βαδισμα του το απαγορευουμε και αυτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις