Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα 

Έχω την Αsus b550 Rog Strix F gaming με ryzen 3900x .

Οι μνήμες είναι οι G.Skill TridentZ Neo 16GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16D-16GTZNC) 2x8 

https://www.skroutz.gr/s/20070821/G-Skill-TridentZ-Neo-16GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C16D-16GTZNC.html

Προσπαθώ να τις βάλω να τρέξουν στα 3600 δοκιμάζοντας το xmp αλλά φτάνουν μέχρι 3200 . (16-19-19-39) 1.35V.

To μόνο που κατάφερα είναι ανεβάζοντας αρκετά το voltage στο 1.45 και 16-18-18-39 να δουλέψουν στα 3333.

Έχω δοκιμάσει το ryzen calculator αλλά πρώτον δεν έχει το b550 σαν επιλογή chipset ούτε το sk Hynix που είναι ακριβώς το type από τις ram. Με παραπλήσιες ρυθμίσεις x570 και  Hynix CJR/CFR

βγάζει σχεδόν τα settings του xmp με λίγο μειωμένο voltage όπου φυσικά και δε δούλεψαν. 

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι οι περισσότεροι λένε για τις συγκεκριμένες μνήμες ότι με το που τις τοποθέτησαν και απλά άλλαξαν σε xmp έπαιξαν αμέσως. 

Υπάρχει περίπτωση να είναι ελαττωματικές οι συγκεκριμένες ή γνωρίζει κάποιος να μου πει τι πρέπει να κάνω. 

Ευχαριστώ .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Iliaspal είπε

Καλημέρα 

Οι μνήμες είναι οι G.Skill TridentZ Neo 16GB DDR4-3600MHz (F4-3600C16D-16GTZNC) 2x8 

https://www.skroutz.gr/s/20070821/G-Skill-TridentZ-Neo-16GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C16D-16GTZNC.html

Προσπαθώ να τις βάλω να τρέξουν στα 3600 δοκιμάζοντας το xmp αλλά φτάνουν μέχρι 3200 . (16-19-19-39) 1.35V.

To μόνο που κατάφερα είναι ανεβάζοντας αρκετά το voltage στο 1.45 και 16-18-18-39 να δουλέψουν στα 3333.

Έχω δοκιμάσει το ryzen calculator αλλά πρώτον δεν έχει το b550 σαν επιλογή chipset ούτε το sk Hynix που είναι ακριβώς το type από τις ram. Με παραπλήσιες ρυθμίσεις x570 και  Hynix CJR/CFR

βγάζει σχεδόν τα settings του xmp με λίγο μειωμένο voltage όπου φυσικά και δε δούλεψαν. 

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι οι περισσότεροι λένε για τις συγκεκριμένες μνήμες ότι με το που τις τοποθέτησαν και απλά άλλαξαν σε xmp έπαιξαν αμέσως. 

Υπάρχει περίπτωση να είναι ελαττωματικές οι συγκεκριμένες ή γνωρίζει κάποιος να μου πει τι πρέπει να κάνω. 

Ευχαριστώ .

Καλησπέρα έχω την B550 e -gaming έχω τίς ίδιες μνήμες σε 32GB και παίζουν απροβληματιστα τόσο στο  1004 που είναι το τελευταίο bio's όσο και στο 0805 ,στο σλοτ 1,3 ελπίζω να τις έχεις?Αλλη μια φορά έχω δει το ίδιο θέμα στο forum τις Asus αλλά είναι πολύ σπάνιο.

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
Δημοσ.

Προβληματικές μνήμες?

Μήπως λείπει κανένα capacitor?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, greekfragma είπε

Η μητρική φοράει το τελευταίο bios;

Για δώσε ένα screenshot από το τι διαβάζει σε timings στις μνήμες στα 3333

Έχω περάσει το τελευταίο bios . Λόγω δουλειάς δεν είμαι ακόμα στο pc για να στείλω screenshot . Θα το κάνω σύντομα. 

Πάντως τα timings τα έχω 16-18-18-39 και τα υπόλοιπα auto. Έχω αλλάξει επίσης το voltage sto 1.45 

50 λεπτά πριν, ICE-T είπε

Καλησπέρα έχω την B550 e -gaming έχω τίς ίδιες μνήμες σε 32GB και παίζουν απροβληματιστα τόσο στο  1004 που είναι το τελευταίο bio's όσο και στο 0805 ,στο σλοτ 1,3 ελπίζω να τις έχεις?Αλλη μια φορά έχω δει το ίδιο θέμα στο forum τις Asus αλλά είναι πολύ σπάνιο.

Έχω κάνει το τελευταίο bios update και τις έχω στο 1-3 slot. Κ εγώ απροβλημάτιστα περίμενα να παίξουν αλλά πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει.

Έχω ψάξει αρκετά και εγώ στο site της asus και όχι μόνο αλλά δε μπορώ να βρω παρόμοιο πρόβλημα , ειδικά με το συγκεκριμένο hardware. ☹️

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Iliaspal είπε

Καλημέρα 

Ευχαριστώ .

System Memory Specification

Up to 3200MHz

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Iliaspal είπε

Έχω περάσει το τελευταίο bios . Λόγω δουλειάς δεν είμαι ακόμα στο pc για να στείλω screenshot . Θα το κάνω σύντομα. 

Πάντως τα timings τα έχω 16-18-18-39 και τα υπόλοιπα auto. Έχω αλλάξει επίσης το voltage sto 1.45 

Έχω κάνει το τελευταίο bios update και τις έχω στο 1-3 slot. Κ εγώ απροβλημάτιστα περίμενα να παίξουν αλλά πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω τι φταίει.

Έχω ψάξει αρκετά και εγώ στο site της asus και όχι μόνο αλλά δε μπορώ να βρω παρόμοιο πρόβλημα , ειδικά με το συγκεκριμένο hardware. ☹️

πρεπει να εισαι πολυ ατυχος φιλε μου,υποτιθεται εβγαλαν το τελευταιο bios για αυτο τον λογο και για κατι θεματα με τα πισω usb πουχανοταν η συνδεση στο πληκρολογιο/mouse etc ,κανε του ενα reset to factory και ξαναδοκιμασε η ξαναπερνα το 0805 αν εχει  bios flasηback αφου το μετανομασεις.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Up to 3200MHz

3rd Gen AMD Ryzen™ Processors
4 x DIMM, Max. 128GB, DDR4 4600(O.C)/4400(O.C)/4133(O.C.)/4000(O.C.)/3866(O.C.)/3600(O.C.)/3466(O.C.)/3200/3000/2800/2666/2400/2133 MHz Un-buffered Memory

https://www.asus.com/Motherboards/ROG-STRIX-B550-F-GAMING/specifications/

Επίσης είναι στην QVL:

rog_qvl.png

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Up to 3200MHz

που το είδες εσύ αυτό? μέχρι 4600 γράφει η μητρική.

1 ώρα πριν, Iliaspal είπε

έτσι για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο (χωρίς παρεξήγηση). Απλά ενεργοποιείς το xmp profile και δεν τις τρέχει σωστά? Επειδή έχω δεί άτομο να βάζει xmp και να πατάει στο memory speed "3600" αντί για auto.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sakiz105 είπε

έτσι για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο (χωρίς παρεξήγηση). Απλά ενεργοποιείς το xmp profile και δεν τις τρέχει σωστά? Επειδή έχω δεί άτομο να βάζει xmp και να πατάει στο memory speed "3600" αντί για auto.

Ίσως πρέπει να βάλει manually και τα volt σε 1.35V ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε και στο slot 2,4 λογικά θα παίξουν εκεί στο docp profile 3600, στο cpu-z εκεί μου τις δείχνει ότι είναι οι δικιες μου, προηγούμενος έγραψα 1,3 κοιτώντας τες από την δεξιά μεριά .

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, DiAvOl είπε

Ίσως πρέπει να βάλει manually και τα volt σε 1.35V ?

αν βάλει manual την ταχύτητα, πρέπει να αλλάξει και το fclk σε 1/1 και τα volt και vddg-vddp (φτάνουν στο θεό με manual voltage και αυτά σε auto). Ενώ απλά με όλα auto και ενεργοποίηση xmp βάζει ότι έχει ο κατασκευαστής

Δημοσ.
1 ώρα πριν, DiAvOl είπε

3rd Gen AMD Ryzen™ Processors
4 x DIMM, Max. 128GB, DDR4 4600(O.C)/4400(O.C)/4133(O.C.)/4000(O.C.)/3866(O.C.)/3600(O.C.)/3466(O.C.)/3200/3000/2800/2666/2400/2133 MHz Un-buffered Memory

https://www.asus.com/Motherboards/ROG-STRIX-B550-F-GAMING/specifications/

Επίσης είναι στην QVL:

rog_qvl.png

Μόνο που εκτός από την μητρική παίζει ρόλο και ο επεξεργαστής ,συγκεκριμένα ο memory controller του και για τον Ryzen™ 9 3900X ισχύει Up to 3200MHz ,πιο ψηλά αν θέλει κάποιος με ΔΙΚΗ του ευθύνη το δοκιμάζει (ανάβοντας και ένα κεράκι ταυτόχρονα) https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-9-3900x.Επίσης η μητρική υποστηρίζει από 3466Mhz και πάνω με OC (με ότι αυτό συνεπάγεται) και τέλος το ότι είναι στο QVL ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να παίξουν στα 3600Mhz ,δηλαδή αν τις συνδυάσω με έναν Athlon πρέπει το σύστημα να παίζει στα 3600Mhz απροβλημάτιστα ; Όπως καταλαβαίνεις εκτός προδιαγραφών είναι ευθύνη του χρήστη να κάνει το σύστημά του να παίζει σταθερά,καλή τύχη.

1 ώρα πριν, Sakiz105 είπε

Δες πιο πάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λες ο 3900χ να μην παίζει με 3600 ? :)

Αν είχε 4 modules θα το καταλάβαινα γιατί εκεί όντως μπορεί να ζοριστεί ο memory controller και παιζει ρόλο το memory layout της mobo (daisy chain vs T-topology), αλλά με δύο δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

best-memory-for-ryzen-3000.jpg

1 ώρα πριν, Sakiz105 είπε

αν βάλει manual την ταχύτητα, πρέπει να αλλάξει και το fclk σε 1/1 και τα volt και vddg-vddp (φτάνουν στο θεό με manual voltage και αυτά σε auto). Ενώ απλά με όλα auto και ενεργοποίηση xmp βάζει ότι έχει ο κατασκευαστής

σωστό αυτό που λές, γι'αυτό ανέφερα μόνο volt και όχι ταχύτητα. Στην δικιά μου mobo με ενεργοποίηση XMP έπρεπε πάλι να βάλω 1.35V

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Μόνο που εκτός από την μητρική παίζει ρόλο και ο επεξεργαστής ,συγκεκριμένα ο memory controller του και για τον Ryzen™ 9 3900X ισχύει Up to 3200MHz ,πιο ψηλά αν θέλει κάποιος με ΔΙΚΗ του ευθύνη το δοκιμάζει (ανάβοντας και ένα κεράκι ταυτόχρονα) https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-9-3900x.Επίσης η μητρική υποστηρίζει από 3466Mhz και πάνω με OC (με ότι αυτό συνεπάγεται) και τέλος το ότι είναι στο QVL ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να παίξουν στα 3600Mhz ,δηλαδή αν τις συνδυάσω με έναν Athlon πρέπει το σύστημα να παίζει στα 3600Mhz απροβλημάτιστα ; Όπως καταλαβαίνεις εκτός προδιαγραφών είναι ευθύνη του χρήστη να κάνει το σύστημά του να παίζει σταθερά,καλή τύχη.

Δες πιο πάνω.

ναι αλλά είναι σχεδόν απίθανο να μην φτάνει ούτε 3600 με 1.45v και auto τα cpu voltages. Μπορεί όχι σε xmp 1.35v αλλά με λίγο ρεύμα παραπάνω έπρεπε να τρέξουν 

Επεξ/σία από Sakiz105

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...