emperor4her Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Καλημερα! εν οψη BF θα γινει αγορα καινουριας τηλεοραση για το σαλονι. ιντσες: 65-70 max Μπατζετ 1000 περιπου η βασικη μου ερωτηση ειναι αφου δεν μπορω να παω σε oled, απο τις υπολοιπες, οι nano και οι qled ειναι καλυτερες των απλων led? εχω δει την nanocel 916 αλλα αναρωτιεμαι αν αξιζει τα παραπανω σε σχεση με μια απλη 65αρα led. το smart κομματι δεν με πολυκαιει γιατι τα παντα παιζουν απο pc που ειναι στο σαλονι.
iddqdiddqd Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Οι QLED είναι LED με quantum dots τα οποία βελτιώνουν τη φωτεινότητα και τα χρώματα. Οι Nanocell έχουν μια διαφορετική αλλα παραμφερή επίστρωση που βελτιώνει τα χρώματα. Λένε ότι είναι φτηνότερη και λιγότερο αποτελεσματική λύση. Αυτά όμως είναι απλά η θεωρία. Στην πράξη, nanocell είναι οι ακριβές LG, και QLED είναι (κυρίως) οι ακριβές samsung. Η μεν LG παίζει στα NANO μοντέλα με πανελ IPS (καλές γωνίες, μέτριο κοντράστ/μαύρο), η δε samsung στις QLED (και οι πιο πολλοί κατασκευαστές στα καλά μοντέλα) παίζει με VA (μέτριες γωνίες, καλό κοντράστ/μαύρο). Οπότε, μη σκαλώνεις, ούτε το ένα ούτε το άλλο σε "αλλάζει κατηγορία" σε σχέση με τις "απλές LED". Πιο σημαντικό είναι το είδος του πανελ (IPS/VA) και το local dimming (κανένα, λωρίδες, αραιό fald, πυκνό fald). Για το IPS vs VA πρέπει να αποφασίσεις εσύ. Αν μετράει καλύτερα το μαύρο ή οι γωνίες θέασης. Από προτάσεις, βάλε στη λίστα και τη SONY την 900ρα, είχε παίξει νομίζω πρόσφατα στα ~1000 για 65. 1 1
emperor4her Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, iddqdiddqd είπε Οι QLED είναι LED με quantum dots τα οποία βελτιώνουν τη φωτεινότητα και τα χρώματα. Οι Nanocell έχουν μια διαφορετική αλλα παραμφερή επίστρωση που βελτιώνει τα χρώματα. Λένε ότι είναι φτηνότερη και λιγότερο αποτελεσματική λύση. Αυτά όμως είναι απλά η θεωρία. Στην πράξη, nanocell είναι οι ακριβές LG, και QLED είναι (κυρίως) οι ακριβές samsung. Η μεν LG παίζει στα NANO μοντέλα με πανελ IPS (καλές γωνίες, μέτριο κοντράστ/μαύρο), η δε samsung στις QLED (και οι πιο πολλοί κατασκευαστές στα καλά μοντέλα) παίζει με VA (μέτριες γωνίες, καλό κοντράστ/μαύρο). Οπότε, μη σκαλώνεις, ούτε το ένα ούτε το άλλο σε "αλλάζει κατηγορία" σε σχέση με τις "απλές LED". Πιο σημαντικό είναι το είδος του πανελ (IPS/VA) και το local dimming (κανένα, λωρίδες, αραιό fald, πυκνό fald). Για το IPS vs VA πρέπει να αποφασίσεις εσύ. Αν μετράει καλύτερα το μαύρο ή οι γωνίες θέασης. Από προτάσεις, βάλε στη λίστα και τη SONY την 900ρα, είχε παίξει νομίζω πρόσφατα στα ~1000 για 65. Καταλαβα, συμφωνα με το: Για το IPS vs VA πρέπει να αποφασίσεις εσύ. Αν μετράει καλύτερα το μαύρο ή οι γωνίες θέασης. εφοσον θα ειμαι σχεδον μπροστα απο την τηλεοραση, το va ειναι σαφως καλυτερο για τη δικη μου περισταση. το full array δεν ειναι καλυτερο απο το απο το απλο led? H ειναι και αυτο μαρκετιστικη μλκια? οποτε δεν καταλαβαινω, ποιες ειναι οι διαφορες πχ με αυτη. γιατι ουσιαστικα το smart Κομματι δεν με πολυκαιει, οπως ειπα εχω καρφωμενο pc πανω, και ουσιαστικα θελω ενα μεγαλο μονιτορ για ταινιες κατεβασμενες, Netflix, youtube... απο τηλεοραση 10 ωρες το μηνα το πολυ να δω.. 1 ώρα πριν, iddqdiddqd είπε Από προτάσεις, βάλε στη λίστα και τη SONY την 900ρα, είχε παίξει νομίζω πρόσφατα στα ~1000 για 65. το android σε λογισμικο με κολαει κατα καποιο τροπο.. αναρωτιεμαι αν σε 5 χρονια πχ σερνεται.. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2020 από emperor4her
iddqdiddqd Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 25 λεπτά πριν, emperor4her είπε Καταλαβα, συμφωνα με το: Για το IPS vs VA πρέπει να αποφασίσεις εσύ. Αν μετράει καλύτερα το μαύρο ή οι γωνίες θέασης. εφοσον θα ειμαι σχεδον μπροστα απο την τηλεοραση, το va ειναι σαφως καλυτερο για τη δικη μου περισταση. το full array δεν ειναι καλυτερο απο το απο το απλο led? H ειναι και αυτο μαρκετιστικη μλκια? οποτε δεν καταλαβαινω, ποιες ειναι οι διαφορες πχ με αυτη. γιατι ουσιαστικα το smart Κομματι δεν με πολυκαιει, οπως ειπα εχω καρφωμενο pc πανω, και ουσιαστικα θελω ενα μεγαλο μονιτορ για ταινιες κατεβασμενες, Netflix, youtube... απο τηλεοραση 10 ωρες το μηνα το πολυ να δω.. Αν είσαι μπροστά, ναι, προτιμάς VA. Χωρίς local dimming: όλο το backlight έχει μία ένταση. Με local dimming, το backlight έχει περιοχές, και κάθε περιοχή έχει τη δική της. Όσο πιο πολλές και μικρές τόσο το καλύτερο. Full array εννοούν, το backlight είναι κομμένο τετραγωνάκια (σαν πίτα ταψιού), και όχι απλώς λωρίδες. Κατά κανόνα, όσο πιο πολλές ζώνες, τόσο το καλύτερο. Δεν είναι απλά μάρκετινγκ, κάνει διαφορά. Για τις διαφορές που αναφέρεις, μπορείς να πάρεις μια γεύση εδώ (δεν είχαν την 7400, αλλά μια αίσθηση θα την πάρεις και τσεκάρεις μετά από specs τις διαφορές 7300-7400).
emperor4her Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, iddqdiddqd είπε Αν είσαι μπροστά, ναι, προτιμάς VA. Χωρίς local dimming: όλο το backlight έχει μία ένταση. Με local dimming, το backlight έχει περιοχές, και κάθε περιοχή έχει τη δική της. Όσο πιο πολλές και μικρές τόσο το καλύτερο. Full array εννοούν, το backlight είναι κομμένο τετραγωνάκια (σαν πίτα ταψιού), και όχι απλώς λωρίδες. Κατά κανόνα, όσο πιο πολλές ζώνες, τόσο το καλύτερο. Δεν είναι απλά μάρκετινγκ, κάνει διαφορά. Για τις διαφορές που αναφέρεις, μπορείς να πάρεις μια γεύση εδώ (δεν είχαν την 7400, αλλά μια αίσθηση θα την πάρεις και τσεκάρεις μετά από specs τις διαφορές 7300-7400). καταλαβα, θα τσεκαρω περισσοτερα review αργοτερα στο σπιτι. για τις android tv τη γνωμη εχεις? αξιζει? πως θα ειναι σε μερικα χρονια? αναρωτιεμαι αν θα κολαει το λογισμικο κλπ. αν θα αργει να ανοιξει, να αλλαξει καναλια κλπ κλπ..
blendizzy5000 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Αγορασα την lg nano 916na στης 65 ίντσες μετα απο πολυ ψάξιμο και με την προοπτική να απολαύσουμε αργότερα και το ps5 ,λοιπόν το μαύρο της παρα πολύ καλό ειδικά στης ταινίες υπάρχουν σημεία που είναι σαν να είναι σβηστή, με της ρυθμίσεις έχεις υπερβολικά πολλές επιλογές να φέρεις τα πάντα στα μετρα σου. Το δε webos εξαιρετικό και ταχύτατο, και 120hz πάνελ και 2.1 hdmi. Ήχος επειδη ειχα και εκει τα κολλήματα μου ,έχω μείνει άφωνος πάνω από το 20 με dolby atmos σου έρχεται στην μούρη η ένταση ελπιζω να βοήθησα. Δες προσφορές εγω πέτυχα προσφορά που έτρεχε η lg και είχαν και τα media markt επιστροφή και απο 1600 την πηρα 1000
listener Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, emperor4her είπε Καλημερα! εν οψη BF θα γινει αγορα καινουριας τηλεοραση για το σαλονι. ιντσες: 65-70 max Μπατζετ 1000 περιπου η βασικη μου ερωτηση ειναι αφου δεν μπορω να παω σε oled, απο τις υπολοιπες, οι nano και οι qled ειναι καλυτερες των απλων led? εχω δει την nanocel 916 αλλα αναρωτιεμαι αν αξιζει τα παραπανω σε σχεση με μια απλη 65αρα led. το smart κομματι δεν με πολυκαιει γιατι τα παντα παιζουν απο pc που ειναι στο σαλονι. LG 65NANO906 review από επαγγελματία calibrator hdtvtest.co.uk https://www.youtube.com/watch?v=lf09EfXgSxY Μέτριο μαύρο λόγω IPS πανελ,αντίθεση 1200:1 όταν μια τηλεόραση με VA panel έχει αντίθεση 3500:1, μέτρια υλοποίηση full array local dimming, δεν προτείνεται για απαιτητική θέαση σε χώρο με χαμηλό φωτισμό,ακατάλληλη για HDR περιεχόμενο, κάνει μόνο για χρήση όπου στο χώρο επικρατεί αρκετός φωτισμός. nano=qled=lcd με διευρυμένο χρωματικό εύρος Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2020 από listener 1
emperor4her Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 9 ώρες πριν, blendizzy5000 είπε Αγορασα την lg nano 916na στης 65 ίντσες μετα απο πολυ ψάξιμο και με την προοπτική να απολαύσουμε αργότερα και το ps5 ,λοιπόν το μαύρο της παρα πολύ καλό ειδικά στης ταινίες υπάρχουν σημεία που είναι σαν να είναι σβηστή, με της ρυθμίσεις έχεις υπερβολικά πολλές επιλογές να φέρεις τα πάντα στα μετρα σου. Το δε webos εξαιρετικό και ταχύτατο, και 120hz πάνελ και 2.1 hdmi. Ήχος επειδη ειχα και εκει τα κολλήματα μου ,έχω μείνει άφωνος πάνω από το 20 με dolby atmos σου έρχεται στην μούρη η ένταση ελπιζω να βοήθησα. Δες προσφορές εγω πέτυχα προσφορά που έτρεχε η lg και είχαν και τα media markt επιστροφή και απο 1600 την πηρα 1000 Αυτα εχω διαβασει και εγω, και σκεφτομουν να κινηθω προς αυτη. 2 ώρες πριν, listener είπε LG 65NANO906 review από επαγγελματία calibrator hdtvtest.co.uk https://www.youtube.com/watch?v=lf09EfXgSxY Μέτριο μαύρο λόγω IPS πανελ,αντίθεση 1200:1 όταν μια τηλεόραση με VA panel έχει αντίθεση 3500:1, μέτρια υλοποίηση full array local dimming, δεν προτείνεται για απαιτητική θέαση σε χώρο με χαμηλό φωτισμό,ακατάλληλη για HDR περιεχόμενο, κάνει μόνο για χρήση όπου στο χώρο επικρατεί αρκετός φωτισμός. nano=qled=lcd με διευρυμένο χρωματικό εύρος ισως να εχει διαφορες το LG 65NANO906 απο το LG 65NANO916?
alexakos89 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Το πράγμα είναι απλό. Αν βλέπεις σε σκοτάδι, ξεχνάς IPS. Παίρνεις VA αλλά δεν έχεις καλή γωνία θέασης. Με έναν 3θεσιο καναπέ στην ευθεία είσαι καλά. LG για ταινίες σε σκοτάδι είναι μόνο OLED. οι άλλες είναι για φωτεινούς χώρους. Τώρα αν θες HDMI 2.1 η πας Sammy q70T και πάνω η Sony X900h(9096). Αν παίζεις ταινίες με DTS ήχο η DTS HD MA, δεν τα υποστηρίζει η Sammy. Όπως δεν υποστηρίζει Dolby Vision και Dolby Atmos. Ότι σου κάνει οικονομικά πάρε.
blendizzy5000 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, emperor4her είπε Αυτα εχω διαβασει και εγω, και σκεφτομουν να κινηθω προς αυτη. ισως να εχει διαφορες το LG 65NANO906 απο το LG 65NANO916? Η διαφορά που έψαξα είναι ότι η 906 δεν είναι full array είναι direct , επίσης υπάρχει λειτουργία expert μια επιλογή για φωτεινούς χώρους και μια για σκοτεινούς όπου αναγνωρίζει τον χώρο η τηλεόραση και όντως έχει διαφορά. Η επιλογή είναι πάντα δικιά σου, προηγούμενη αγορά tv 2014 3d 50αρα παίζει ακόμα δεν έχει βγάλει κιχ ,επειδή προσπάθησα να παρα ότι καλύτερο μπορούσα πάντα με την τσέπη θεωρώ ότι αξίζει. Samsung δεν την συμπάθησα στης TV αν και χρήστης note
listener Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 5 ώρες πριν, emperor4her είπε ισως να εχει διαφορες το LG 65NANO906 απο το LG 65NANO916? 65ΝΑΝΟ906 65NANO916 Ίδια τηλεόραση είναι ,με μόνη διαφορά στον σχεδιασμό στην στήριξη βάσης.Η 906 δύο ποδαράκια στις άκρες ,η 916 μια κεντρική βάση στη μέση.
emperor4her Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, alexakos89 είπε Το πράγμα είναι απλό. Αν βλέπεις σε σκοτάδι, ξεχνάς IPS. Παίρνεις VA αλλά δεν έχεις καλή γωνία θέασης. Με έναν 3θεσιο καναπέ στην ευθεία είσαι καλά. LG για ταινίες σε σκοτάδι είναι μόνο OLED. οι άλλες είναι για φωτεινούς χώρους. Τώρα αν θες HDMI 2.1 η πας Sammy q70T και πάνω η Sony X900h(9096). Αν παίζεις ταινίες με DTS ήχο η DTS HD MA, δεν τα υποστηρίζει η Sammy. Όπως δεν υποστηρίζει Dolby Vision και Dolby Atmos. Ότι σου κάνει οικονομικά πάρε. Το σαλονι μου ειναι ετσι, βεβαια μιας και ο καναπες ειναι αποσπωμενος, θα μεταφερθει ενα πλαινο μπροστα. Η τηλεοραση σκεφτομαι να μπει τοιχο με βαση, η οποια θα μπορει να στριβει καποιες μοιρες δεξια-αριστερα. Δεν καιγομαι για dts, μιας και οι ταινιες που παιζω ειναι κατευθειαν απο το pc. (εκτος νετφλιχ). βεβαια θα προτιμουσα να τα εχει γιατι ποτε δεν ξερεις.. 2 ώρες πριν, blendizzy5000 είπε Η διαφορά που έψαξα είναι ότι η 906 δεν είναι full array είναι direct , επίσης υπάρχει λειτουργία expert μια επιλογή για φωτεινούς χώρους και μια για σκοτεινούς όπου αναγνωρίζει τον χώρο η τηλεόραση και όντως έχει διαφορά. Η επιλογή είναι πάντα δικιά σου, προηγούμενη αγορά tv 2014 3d 50αρα παίζει ακόμα δεν έχει βγάλει κιχ ,επειδή προσπάθησα να παρα ότι καλύτερο μπορούσα πάντα με την τσέπη θεωρώ ότι αξίζει. Samsung δεν την συμπάθησα στης TV αν και χρήστης note απο sammy δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος, η προηγουμενη (50αρα) μου εχει βγαλει αυτα τα λευκα συννεφακια cloud κατι στην εικονα... και ηταν απ τις πιο ακριβες 50αρες τοτε.. οποτε η 916 που ελεγα, σαν full array ειναι σαφως ανωτερη. . . Απ την αλλη αναρωτιεμαι κατα διαστηματα μηπως η 55αρα μου ειναι αρκετη, γιατι μετα αλλαζει εντελως το θεμα και παω σε 55αρα oled στα ιδια χρηματα.. Απο τον καναπε στην tv ειμαι στα 2.60μ Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2020 από emperor4her
alexakos89 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 29 λεπτά πριν, emperor4her είπε Το σαλονι μου ειναι ετσι, βεβαια μιας και ο καναπες ειναι αποσπωμενος, θα μεταφερθει ενα πλαινο μπροστα. Η τηλεοραση σκεφτομαι να μπει τοιχο με βαση, η οποια θα μπορει να στριβει καποιες μοιρες δεξια-αριστερα. Δεν καιγομαι για dts, μιας και οι ταινιες που παιζω ειναι κατευθειαν απο το pc. (εκτος νετφλιχ). βεβαια θα προτιμουσα να τα εχει γιατι ποτε δεν ξερεις.. απο sammy δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος, η προηγουμενη (50αρα) μου εχει βγαλει αυτα τα λευκα συννεφακια cloud κατι στην εικονα... και ηταν απ τις πιο ακριβες 50αρες τοτε.. οποτε η 916 που ελεγα, σαν full array ειναι σαφως ανωτερη. . . Απ την αλλη αναρωτιεμαι κατα διαστηματα μηπως η 55αρα μου ειναι αρκετη, γιατι μετα αλλαζει εντελως το θεμα και παω σε 55αρα oled στα ιδια χρηματα.. Απο τον καναπε στην tv ειμαι στα 2.60μ Στα 2.60 είσαι για 65-70. Επίσης πολύ πιθανό να δεις συννεφάκια και γκριζαρισματα στην IPS. απο τον υπολογιστή παίζεις της ταινίες. Π ήχος που βγαίνει ; Στα ηχεία της TV?
emperor4her Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, alexakos89 είπε Στα 2.60 είσαι για 65-70. Επίσης πολύ πιθανό να δεις συννεφάκια και γκριζαρισματα στην IPS. απο τον υπολογιστή παίζεις της ταινίες. Π ήχος που βγαίνει ; Στα ηχεία της TV? αυτο πιστευω και εγω, οτι ειμαι για 65+.. εχω ενυσχυτη, οποτε απο το pc βγαινει κατευθειαν σε Home cinema.
alexakos89 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 40 λεπτά πριν, emperor4her είπε αυτο πιστευω και εγω, οτι ειμαι για 65+.. εχω ενυσχυτη, οποτε απο το pc βγαινει κατευθειαν σε Home cinema. Αν από υπολογιστή είσαι με την μια home cinema είσαι οκ για τους decoders.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα