ppetros Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Να πω κι εγω την εμπειρια μου με τους θερμοπομπους. Ειχα εδω και μερικα χρονια ενα θερμοπομπο Thermor 1500w με ηλεκτρονικο θερμοστατη, για το παιδικο δωματιο (12τμ). Η αποδοση ηταν πολυ καλη,θα ελεγα εφαμιλλη με το καλοριφερ. Η καταναλωση φυσικα η αναμενομενη οπως καθε αλλη συσκευη 1500w. Παντα σε συναρτηση ποσο συχνα ανοιγε και εκλεινε ωστε να διατηρησει την επιλεγμενη θερμοκρασια, γεγονος που φυσικα εξαρταται απο πολλες παραμετρος οπως διαρρυθμιση χωρου, απωλειες θερμοτητας κ.α. Μια και δεν ειχα σκοπο να παω σε λυση air condition (εχω στο καθιστικο και στο δικο μου υπνοδωματιο) καθαρα λογω της ποιοτητας της θερμανσης, αποφασισα να κανω αναβαθμιση παλι σε θερμοπομπο. Εχοντας αρκετες συνδεδεμενες συσκευες της Xiaomi (smart home..) πηρα ενα θερμοπομπο Xiaomi Smartmi απο banggood γυρω στα 120 ευρω τοτε με καποιο εκπτωτικο κουπονι. (Τωρα ειδα οτι βγαινει 152 ευρω). Ειναι 2.200 w και εχει ενα συστημα και μπορει να αυξομειωνει την ενταση - καταναλωση (900-1300-2200w), αναλογα με τη θερμοκρασια του χωρου. Επισης μεσα απο την εφαρμογη μπορεις να ρυθμισεις τις ωρες λειτουργιας. Οποτε δοκιμασα αρκετες επιλογες τυπου να δουλευει μιση ωρα και να σταματαει μια ωρα.. Σε συνδυασμο και με αισθητηρες θερμοκρασιας χωρου που εχω, προσπαθουσα να διατηρω τη θερμοκρασια γυρω στους 19-20 βαθμους. Και τελος με μια πριζα wifi της Blitzwolf που εχει δυνατοτητα να μετραει μεσω της εφαρμογης την καταναλωση εβλεπα πανω κατω τις συμβαινει αναλογα με τις επιλογες μου. Προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος και θα συνεχισω με τον θερμοπομπο εως οτου η τιμη του πετρελαιου πεσει οπως παλια... ωστε να μην ειναι τοσο ασυμφορο ή μεχρι να πεσουν οι τιμες στις αντλιες θερμοτητας.. υ.γ. Ο συγκεκριμενος φυσικα δεν μπορει να τοποθετηθει στον τοιχο οπως αυτος του θεματος αλλα και στον πρωτο που ειχα που ηταν για επιτοιχια τοποθετηση ειχα αγορασει ξεχωριστα τα δικα του ποδαρακια και τον τοποθετουσα προς το κεντρο του δωματιου για καλυτερη αποδοση.. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2020 από ppetros 4
fullthrottl3 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 Καλησπερα παιδια. Επειδη θελω κατι οικονομικο για υπνοδωματιο. Εχω ενα Hitachi aircondition 8ετιας στο πατρικο που μπορω να το μεταφερω με 100-120 ευρω. Η αξιζει να παρω κατι τετοιο; Ποιο κανει καλυτερη και οικονομικοτερη δουλεια λετε;
Moderators matrixxx Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, qwerty99 είπε Με τα αιρκοντίτιον και τον κορωνοϊό υπάρχει πρόβλημα πλέον. Υπάρχουν διαθέσιμα κομμάτια ακόμα από ότι βλέπω, μάλλον δεν παρέλαβαν μερικοί... Πότε δεν παρελαβαν; Πριν 7 μηνες; Για να υπαρχει και κατι οντοπικ σε αυτη τη νεκρανασταση: ακομα σχεδον στην τιμη του τιτλου (αν και κατοπιν παραγγελιας), 139€ μεχρι σημερα. Οριακη προσφορα, 150€ ειχε αλλου απο τοτε που ανοιξε το θεμα μεχρι πριν 1 μηνα.
qwerty99 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, matrixxx είπε Πότε δεν παρελαβαν; Πριν 7 μηνες; Από το προηγούμενο σάββατο Σωστό νήμα παρακάτω, από λάθος άφησα στο πιο παλιό
Moderators matrixxx Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, qwerty99 είπε Από το προηγούμενο σάββατο Σωστό νήμα παρακάτω, από λάθος άφησα στο πιο παλιό Μεταφερθηκε λοιπον η "νεκρανασταση" και τα σχετικα σχολια, στο σωστο τοπικ. 1
Doubt Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, fullthrottl3 είπε Καλησπερα παιδια. Επειδη θελω κατι οικονομικο για υπνοδωματιο. Εχω ενα Hitachi aircondition 8ετιας στο πατρικο που μπορω να το μεταφερω με 100-120 ευρω. Η αξιζει να παρω κατι τετοιο; Ποιο κανει καλυτερη και οικονομικοτερη δουλεια λετε; Αν το A/C είναι inverter κι ενεργειακή κλάση Α ή καλύτερη, να το μεταφέρεις. Αν δεν είναι ή δούλευε 24/7 άστο εκεί που βρίσκεται. Με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που έρχεται, πάρε ένα καινούργιο. 1
fullthrottl3 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 22 λεπτά πριν, Doubt είπε Αν το A/C είναι inverter κι ενεργειακή κλάση Α ή καλύτερη, να το μεταφέρεις. Αν δεν είναι ή δούλευε 24/7 άστο εκεί που βρίσκεται. Με το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που έρχεται, πάρε ένα καινούργιο. Τι εννοεις ακριβως με το προγραμμα ενεργειακης αναβαθμισης;
DownUNDERground Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 12 λεπτά πριν, fullthrottl3 είπε Τι εννοεις ακριβως με το προγραμμα ενεργειακης αναβαθμισης; https://greenbuilding.gr/video/exoikonomo-2020/ 2
DownUNDERground Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε Άσχετα ναι την ίδια δουλειά κάνουν όμως. Άσχετα με τις ανάγκες, τι συμφέρει για όλους με ενδιαφέρει. Γενικά δηλαδή. Δεν υπάρχει κάτι που να τους συμφέρει όλους. Αλλιώς δε θα υπήρχε η μία από τις δύο επιλογές στην αγορά. Καθαρά οικονομικά συμφέρει το air condition. Σε όλα τα άλλα (αίσθηση και διάρκεια ζέστης, υγρασία ατμόσφαιρας, θόρυβος) υπερέχει ο θερμοπομπός. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου 2020 από DownUNDERground 2 1
Doubt Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, DownUNDERground είπε Δεν υπάρχει κάτι που να τους συμφέρει όλους. Αλλιώς δε θα υπήρχε η μία από τις δύο επιλογές στην αγορά. Καθαρά οικονομικά συμφέρει το air condition. Σε όλα τα άλλα (αίσθηση και διάρκεια ζέστης, υγρασία ατμόσφαιρας, θόρυβος) υπερέχει ο θερμοπομπός. Η υγρασία ατμόσφαιρας γιατί μπαίνει στη σύγκριση και τι παραπάνω προσφέρει ο θερμοπομπός.
default Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 https://www.iatropedia.gr/ygeia/air-condition-kindynoi-ygeias-apo-tin-mi-sosti-chrisi-ti-na-prosechete/84055/ https://www.iefimerida.gr/news/378713/kalorifer-klimatistiko-i-tzaki-poso-tha-plirosoyme-analoga-me-ton-tropo-thermansis
DownUNDERground Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Doubt είπε Η υγρασία ατμόσφαιρας γιατί μπαίνει στη σύγκριση και τι παραπάνω προσφέρει ο θερμοπομπός. Ο θερμοπομπός απ' όσο θυμάμαι να έχω διαβάσει δεν ξεραίνει υπερβολικά την ατμόσφαιρα. Γενικά σαν τρόπος θέρμανσης.
Doubt Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, DownUNDERground είπε Ο θερμοπομπός απ' όσο θυμάμαι να έχω διαβάσει δεν ξεραίνει υπερβολικά την ατμόσφαιρα. Γενικά σαν τρόπος θέρμανσης. Το κλιματιστικό κάνει αφύγρανση σε λειτουργία ψύξης ή στο ειδικό mode που έχει για αυτή τη δουλειά. Όχι στη θέρμανση.
DownUNDERground Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Doubt είπε Το κλιματιστικό κάνει αφύγρανση σε λειτουργία ψύξης ή στο ειδικό mode που έχει για αυτή τη δουλειά. Όχι στη θέρμανση. Οκ, απλά εδώ μιλάμε για θέρμανση και ο θερμοπομπός δημιουργεί από τον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας του καλύτερη ατμόσφαιρα, χωρίς να χρειάζεται κάποιο ειδικό mode. Είναι ό,τι πιο κοντινό στο κλασικό καλοριφέρ. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2020 από DownUNDERground
aristidis540 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2020 33 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Οκ, απλά εδώ μιλάμε για θέρμανση και ο θερμοπομπός δημιουργεί από τον ίδιο τον τρόπο λειτουργίας του καλύτερη ατμόσφαιρα, χωρίς να χρειάζεται κάποιο ειδικό mode. Είναι ό,τι πιο κοντινό στο κλασικό καλοριφέρ. και ακόμη πιο κοντινό είναι το ηλ.καλοριφέρ λαδιού,για πιο λόγο να πάρει μια σκέτη αντίσταση στον αέρα? όποιος μπορεί να βάλει κλιματιστικό πάει εκεί,όλα τα άλλα είναι 3-4-5 φορές πάνω σε κατανάλωση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα