Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω το router TP-LINK TD-W8961N v3.

Οσες συσκευές έχω δοκιμάσει να συνδέσω μου (κινητά, android tv box) μου εμφανίζουν μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης 72Mbps και όχι 300.

Το android tv box υποστηρίζει B/G/N. Tο κινητό μέχρι και AC.

Στο router έχω ρύθμιση wireless mode B/G/N. 

transmit power high

Channel Bandwidth: ήταν στο auto και το έβαλα στα 40 Mhz

encryption: WPA2/ AES

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

επειδη πιθανotατα οι συσκευές σου δεν υποστηριζουν παραπανω. και παω στοιχημα οτι αυτες οι συσκευες εχουν και 5ghz

το ιδιο εχω δει σε απειρα ρουτερ που εκανα review. κινητα κτλ στα 2.4ghz δεν επαιξαν παραπανω απο 144mbps νομιζω.ακομα και κορυφαια κινητα και tablets

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βάσει θεωρίας οι συσκευές που είναι εφικτό να συνδεθούν με ταχύτητες έως 300mbps στο access point ή router (από τη στιγμή που αυτό είναι 300mbps), θα πρέπει να υποστηρίζουν 2 spatial streams (mimo), να έχεις ενεργοποιήμένο sgi (short guard interval) στο router και να είσαι στο πλάτος των 40mhz.

Επεξ/σία από cger
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε μάλλον φταίνε τελικά οι συσκευές. Υπάρχει όμως κάποιος τρόπος να ξέρουμε ποιες είναι αυτές οι συσκευές που υποστηρίζουν αυτές τις τεχνολογίες; 

Γιατί βλέπω κόσμο να δίνει χρήματα για πανάκριβα router με wifi 1500 αλλά τελικά πάλι στα 72 συνδέονται οι συσκευές.

Γιατί θεωρητικά όλοι γράφουν υποστήριξη wireless N και AC αλλά στην πράξη δεν πιάνουν τίποτα.

Αν το ήξερα θα αγόραζα gigabit tvbox ή θα έβαζα και κανένα powerline. Αλλά ακόμη και στα powerline δεν είναι εγγυημένος ο ρυθμός μετάδοσης.

Ανέκαθεν ήμουν οπαδός του καλωδίου αλλά δυστυχώς στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχουν οι υποδομές.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
11 hours ago, The_Judas said:

Οπότε μάλλον φταίνε τελικά οι συσκευές. Υπάρχει όμως κάποιος τρόπος να ξέρουμε ποιες είναι αυτές οι συσκευές που υποστηρίζουν αυτές τις τεχνολογίες; 

Γιατί βλέπω κόσμο να δίνει χρήματα για πανάκριβα router με wifi 1500 αλλά τελικά πάλι στα 72 συνδέονται οι συσκευές.

Γιατί θεωρητικά όλοι γράφουν υποστήριξη wireless N και AC αλλά στην πράξη δεν πιάνουν τίποτα.

Αν το ήξερα θα αγόραζα gigabit tvbox ή θα έβαζα και κανένα powerline. Αλλά ακόμη και στα powerline δεν είναι εγγυημένος ο ρυθμός μετάδοσης.

Ανέκαθεν ήμουν οπαδός του καλωδίου αλλά δυστυχώς στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχουν οι υποδομές.

κατι μπερδεψες. αυτο ισχυει στα 2.4 ghz. ενα κινητο πχ  s10 θα συνδεθει στα 5ghz ac στα 866mbit το οποιο ειναι more than enough.  ta 2.4 ghz λιγο μας νοιαζουν πλεον ειδικα σε vdsl 100. ουτε τα powerline σωζουν. μπορει να μην εχεις ουτε 200 mbit στην πράξη 

Δημοσ.

εγώ για το lan αναφερόμουν περισσότερο και όχι το downloading, άλλωστε ο μέσος Ελληνας δεν έχει vdsl100 ή fiber.  

Αλλωστε και τα 5Ghz δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη εμβέλεια και διεισδυτικότητα μέσα από εμπόδια για να με καλύψουν στο θέμα του lan.

Δημοσ.
1 hour ago, The_Judas said:

εγώ για το lan αναφερόμουν περισσότερο και όχι το downloading, άλλωστε ο μέσος Ελληνας δεν έχει vdsl100 ή fiber.  

Αλλωστε και τα 5Ghz δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη εμβέλεια και διεισδυτικότητα μέσα από εμπόδια για να με καλύψουν στο θέμα του lan.

με lan ειναι οτι καλυτερο αλλα οχι μεσα απο powerlines.κσλως η κακως τα 5 ghz ειναι το μελλον και οσο περναει ο καιρος ολο και περισσότεροι βαζουν vdsl. εκει απλα πας σε πολλαπλα access points. ta 2.4 πεθαίνουν slowly

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...