Haldol Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε 4 μήνες μια εποχιακή δουλεια σαν υπάλληλος ,και όχι αφεντικό,απο το 12 μήνες σταθερή δουλειά; Το "σταθερή" από μόνο του δε λέει πολλά. Ποιο το νόημα π.χ να λιώνει 12 μήνες για βασικό μισθό, αν μπορεί να βγάλει ΈΣΤΩ ΤΑ ΜΙΣΑ σε ένα 4-μηνο; Είναι πολύ καλύτερη η 2η δουλειά, γιατί σου δίνει χρόνο. Άλλωστε και στο Lidl ο τελευταίος υπάλληλος θα 'ταν, δε θα 'ταν διευθυντής.
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 26 λεπτά πριν, Haldol είπε Το "σταθερή" από μόνο του δε λέει πολλά. Ποιο το νόημα π.χ να λιώνει 12 μήνες για βασικό μισθό, αν μπορεί να βγάλει ΈΣΤΩ ΤΑ ΜΙΣΑ σε ένα 4-μηνο; Είναι πολύ καλύτερη η 2η δουλειά, γιατί σου δίνει χρόνο. Άλλωστε και στο Lidl ο τελευταίος υπάλληλος θα 'ταν, δε θα 'ταν διευθυντής. Δεν το λέω ήδη στα άλλα που έγραψα στο ίδιο ποστ; Πάντως Κρήτη ξέρω άτομα που κάνουν τετοιες δουλειες και βγάζουν λεφτά για όλο το χρόνο.Πχ σε λιοτρίβια..Ξεπατώνονται αυτούς του 2 ή 3 μήνες αλλά μένουν λεφτά
johnmegarythmos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 7 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Πρώτα πρώτα, έχεις κτήματα ? ναι εχει η μαμα μου ελιες και ψαχνω για να μου μεταβιβασει καποιο κτημα αμα ειναι να μπω στο ΟΓΑ.
LouCi4er Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Τι νομιζεις οτι ειναι ο ΟΓΑ για να μπεις,λεωφορειο?Καταρχην αυτα που ισχυαν παλια ξεχνα τα,δεν αρκει να εχεις στο ονομα σου απλα καποια κτηματα ουτε να εχεις καποια καλλιεργεια.Πρεπει να εισαι κατα κυριο επαγγελμα αγροτης και για να γινει αυτο,χρειαζονται πολλα περισσοτερα απο καποιες ελιες.Ενας ανταποκριτης θα σου τα πει καλυτερα αλλα να ξερεις οτι αντε και κανεις αιτηση ενταξης στον ΕΦΚΑ (μη μισθωτοι κτλ γιατι οπως ειπαν και οι αλλοι ΟΓΑ γιοκ πλεον) για να ενταχθεις στο ειδικο καθεστως αγροτων,η αιτηση σου αν εγκριθει,θα εγκριθει μετα απο τουλαχιστον 2 χρονια(και βαλε) και θα σου ερθουν μαζεμενες οι εισφορες 2 χρονων.Να υπολογιζεις κανενα 3,5χιλιαρο.Εκτος αν νομιζεις οτι κανεις αιτηση στον ΕΦΚΑ την Δευτερα και απο Τεταρτη εισαι ασφαλισμενος,λαθος. Επισης αν μπεις στο καθεστως ασφαλισης που μιλαμε,μπορεις να κολλας μεχρι 100 ενσημα το χρονο.Αλλιως σε πεταει εξω απο το ΕΚΑ και σου ερχεται η εφορια κορναροντας.
johnmegarythmos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Τι νομιζεις οτι ειναι ο ΟΓΑ για να μπεις,λεωφορειο?Καταρχην αυτα που ισχυαν παλια ξεχνα τα,δεν αρκει να εχεις στο ονομα σου απλα καποια κτηματα ουτε να εχεις καποια καλλιεργεια.Πρεπει να εισαι κατα κυριο επαγγελμα αγροτης και για να γινει αυτο,χρειαζονται πολλα περισσοτερα απο καποιες ελιες.Ενας ανταποκριτης θα σου τα πει καλυτερα αλλα να ξερεις οτι αντε και κανεις αιτηση ενταξης στον ΕΦΚΑ (μη μισθωτοι κτλ γιατι οπως ειπαν και οι αλλοι ΟΓΑ γιοκ πλεον) για να ενταχθεις στο ειδικο καθεστως αγροτων,η αιτηση σου αν εγκριθει,θα εγκριθει μετα απο τουλαχιστον 2 χρονια(και βαλε) και θα σου ερθουν μαζεμενες οι εισφορες 2 χρονων.Να υπολογιζεις κανενα 3,5χιλιαρο.Εκτος αν νομιζεις οτι κανεις αιτηση στον ΕΦΚΑ την Δευτερα και απο Τεταρτη εισαι ασφαλισμενος,λαθος. Επισης αν μπεις στο καθεστως ασφαλισης που μιλαμε,μπορεις να κολλας μεχρι 100 ενσημα το χρονο.Αλλιως σε πεταει εξω απο το ΕΚΑ και σου ερχεται η εφορια κορναροντας. Εγω που μπορω να ρωτησω; δεν ξερω για αυτο και ρωταω. Ξερω μια γνωστη μας που ο αδελφος της εχει καποιο θεμα υγειας και τον ασφαλιζουνε στο ΟΓΑ λογω οτι δεν μπορει να δουλεψει και εχουνε διαφορα κτηματα με πορτοκαλια και δεν ξερω τι αλλα. Και τοσο καιρο ασφαλιζεται εκει. Βεβαια πηγαινει λιγοτερο αυτος αλλα περισοτερο η αδελφη του που ειναι λογιστρια. Και μου ειπανε ( γνωστη της θειας μου ) οτι η συνταξη του ΟΓΑ δεν ειναι ψιχουλα οπως παλια και να το κοιταξω . Πχ να εχω ασφαλιση και αφου εχουμε κτηματα στην οικογενεια ή να μου τα μεταβιβασουνε ή δεν ξερω πως αλλιως γινεται. Εξαλλου παω και μαζευω ελιες ηδη με τους τους γονεις μου και παμε στο λιοτριβι σχεδον καθε χρονο. Απο την αλλη μαλλον θα χρειαζεται το τιμολογιο απο το λιοτριβι και να πουλαω το λαδι για να κοβω τιμολογια. Δεν ξερω για αυτο και ρωταω, δεν γνωριζω αμα θα το κανω παντως, ρωταω να μαθω περισσοτερα. 5 ώρες πριν, velociraptoras είπε για ΟΓΑ αρχικά είναι 120 ευρω το μηνα εισφορές, ολο το χρόνο ασχετα αν κάνεις κι αλλη δουλεια. μετα για να μπεις χωρις επιδοτήσεις αρκει να δηλώσεις ορισμένα στρέμματα καλλιέργειας (πραγματικής οχι εικονικής) δικά σου ή να τα νοικιάζεις από αλλον (ακόμα και του πατέρα σου να είναι πρέπει να κάνεις ενοικιαστήριο). Για την καλλιέργεια θα πληρωνεις ενα ποσο το χρόνο στον ΕΛΓΑ για ασφάλιση από καιρικά φαινόμενα, οι αποζημειώσεις βέβαια είναι ψίχουλα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Αν τωρα θες να μπεις σαν νέος αγροτης ή με δικαιώματα επιδοτήσεων εκει πρέπει να ισχυουν άλλες προυποθέσεις. Γενικά αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς επαγγελματικά μη μπαίνεις στον κόπο να δηλώσεις αγρότης. τώρα το πιο απλο χωρις να είσαι αγρότης είναι να ασφαλίζεσαι ως μέλος οικογενειας αγροτων. τα τελευταία χρόνια οσοι ενηλικες ζουν στο ιδιο σπίτι και δεν εργαζονται σε άλλη εργασία θεωρούνται αγρότες και πληρωνουν δικές τους εισφορες στο εφκα. 120 είναι η κατωτερη κλιμακα, κι εγω τόσα πληρώνω 121 ευρω η κατωτερη κλιμακα απο οτι βλεπω εδω https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/me-misthotoi/neo-systhma-asfalistikon-eisforon/agrotes Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2020 από johnmegarythmos
GREGORYMO Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 27 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε ναι εχει η μαμα μου ελιες και ψαχνω για να μου μεταβιβασει καποιο κτημα αμα ειναι να μπω στο ΟΓΑ. Δεν αρκεί κάποιο κτήμα. Υπάρχει ελάχιστο όριο.
johnmegarythmos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε Δεν αρκεί κάποιο κτήμα. Υπάρχει ελάχιστο όριο. δηλαδη ; μπορεις να μου εξηγησεις;
GREGORYMO Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, johnmegarythmos είπε δηλαδη ; μπορεις να μου εξηγησεις; Στις ελιές πχ το όριο είναι 16 με 20 στρεμμάτα.
johnmegarythmos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Στις ελιές πχ το όριο είναι 16 με 20 στρεμμάτα. οκ θα δω τα στρεμματα διοτι δεν εχει μονο ενα κτημα , οποτε μπορει να μου μεταβιβασει και περισσοτερα αμα ειναι να συμπληρωνει τα στρεμματα. Τι αλλο πρεπει να ψαξω; χρειαζεται ελαχιστος αριθμος τιμολογιων να εχει κοπει τον χρονο ; ή τον μηνα; πχ απο πωληση λαδιου ; ή κατι αλλο ; ο σκοπος που το κανω ειναι για να μαζεψω ενσημα για συνταξη μακροπροθεσμα , ναι μεν με τα ενσημα τις σεζον καλυπτω την ασφαλιστικη μου ικανοτητα αλλα μου λενε οτι αμα συνεχισω ετσι δεν θα παρω ποτε συνταξη. 6 ώρες πριν, SilentVoice είπε Αρχικά δεν βάζεις στο βιογραφικό σου αυτά τα πράγματα. Ξεκινάς κανονικά και αν είναι δηλώνεις παραίτηση όταν θέλεις. Καμία φορά μπορεί να σου αρέσει και να θέλεις να συνεχίσεις. Για ΟΓΑ αρκεί να έχεις στην περιουσία σου κάποια στρέμματα ή να σε δηλώσει κάποιος σαν εργάτη για αρκετό καιρό. Καλύτερα ρώτησε έναν λογιστή στην επαρχία που τα ξέρει καλύτερα. Θεωρω οτι οσο πιο ξεκαθαρος εισαι στο βιογραφικο σου τοσο καλυτερα ειναι, οχι να γραφεις βλακειες και μετα να φευγεις οποτε σου ερθει για αυτο και το εκανα. Δεν εχω ασχοληθει εκτος της πρακτικης μου με βιογραφικα διοτι την δουλεια στην σεζον που δουλευω την εχω βρει απο γνωστο οποτε δεν ξανα εγραψα βιογραφικο απο τοτε!. Επισης επειδη εχει τυχει στην δουλεια να σηκωνεται και να φευγει κοσμος ετσι και επειδη του καπνισε και να μην σηκωνει τηλεφωνα και να τον εχεις στο προγραμμα σου πχ και τον επομενο μηνα οτι θα ειναι και να κρεμαζει ολη την δουλεια το θεωρω απαραδεκτο για αυτο και και προσπαθω να ειμαι ξεκαθαρος απο την αρχη για τι ζηταω. Δεν ξερω αμα ειναι σωστο , αλλα απο οτι διαβαζω εδω ολοι μου λετε οτι κανω λαθος , μου φαινεται καπως να σηκωθω και να δηλωσω παραιτηση οταν εγω θελω χωρις να τους εχω πει κατι, δεν το εχω ξανα κανει και μου φαινεται πολυ βουνο.. . Σιγουρα καθε αρχη και δυσκολη αλλα αμα δεν εχεις καμια πειρα πανω σε παραιτηση δεν σου κολλαει καλα. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2020 από johnmegarythmos
SilentVoice Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, johnmegarythmos είπε οκ θα δω τα στρεμματα διοτι δεν εχει μονο ενα κτημα , οποτε μπορει να μου μεταβιβασει και περισσοτερα αμα ειναι να συμπληρωνει τα στρεμματα. Τι αλλο πρεπει να ψαξω; χρειαζεται ελαχιστος αριθμος τιμολογιων να εχει κοπει τον χρονο ; ή τον μηνα; πχ απο πωληση λαδιου ; ή κατι αλλο ; ο σκοπος που το κανω ειναι για να μαζεψω ενσημα για συνταξη μακροπροθεσμα , ναι μεν με τα ενσημα τις σεζον καλυπτω την ασφαλιστικη μου ικανοτητα αλλα μου λενε οτι αμα συνεχισω ετσι δεν θα παρω ποτε συνταξη. Θεωρω οτι οσο πιο ξεκαθαρος εισαι στο βιογραφικο σου τοσο καλυτερα ειναι, οχι να γραφεις βλακειες και μετα να φευγεις οποτε σου ερθει για αυτο και το εκανα. Δεν εχω ασχοληθει εκτος της πρακτικης μου με βιογραφικα διοτι την δουλεια στην σεζον που δουλευω την εχω βρει απο γνωστο οποτε δεν ξανα εγραψα βιογραφικο απο τοτε!. Επισης επειδη εχει τυχει στην δουλεια να σηκωνεται και να φευγει κοσμος ετσι και επειδη του καπνισε και να μην σηκωνει τηλεφωνα και να τον εχεις στο προγραμμα σου πχ και τον επομενο μηνα οτι θα ειναι και να κρεμαζει ολη την δουλεια το θεωρω απαραδεκτο για αυτο και και προσπαθω να ειμαι ξεκαθαρος απο την αρχη για τι ζηταω. Δεν ξερω αμα ειναι σωστο , αλλα απο οτι διαβαζω εδω ολοι μου λετε οτι κανω λαθος , μου φαινεται καπως να σηκωθω και να δηλωσω παραιτηση οταν εγω θελω χωρις να τους εχω πει κατι, δεν το εχω ξανα κανει και μου φαινεται πολυ βουνο.. . Σιγουρα καθε αρχη και δυσκολη αλλα αμα δεν εχεις καμια πειρα πανω σε παραιτηση δεν σου κολλαει καλα. Δεν είπα ότι δεν είσαι σωστός που το γράφεις ξεκάθαρα το διάστημα που θέλεις. Μην κλείνεις πόρτες πριν σου ανοίξουν. Φυσικά στις συνεντεύξεις που θα κάνεις μπορεί να το συζητήσεις. Δεν θα παραιτηθείς την τελευταία ημέρα ξαφνικά, αλλά μέχρι τότε είναι ένα αρκετά μεγάλο διάστημα και έχεις το περιθώριο να το αναφέρεις τον τελευταίο μήνα. Μπορεί και ο εργοδότης σου τότε να θέλει να σε κρατήσει ή μπορεί να σου αρέσει εσένα παραπάνω τελικά. Προσωπικά είχα περάσει συνέντευξη πριν κάποια χρόνια σε έναν μεγάλο όμιλο. Ο άνθρωπος από το HR ήθελε να σιγουρευτεί ότι θα πάω για να μείνω. Εκεί του ξεκαθάρισα πως ο μόνος λόγος για να φύγω, είναι να βρω δουλειά με περισσότερα λεφτά - καλύτερη θέση (500 καθαρά έπαιρνα) . Σε 1 μήνα παραιτήθηκα γιατί βρήκα κάτι καλύτερο. Όλοι οι συνάδελφοι μου κατάλαβαν και έδειξαν κατανόησή. Χτύπησα την πόρτα, μου άνοιξαν, πέρασα μέσα και την έκλεισα φεύγοντας.
LouCi4er Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, johnmegarythmos είπε δηλαδη ; μπορεις να μου εξηγησεις; Δεν υπαρχει καποιο στανταρ οριο,να πεις πχ οτι με 15 στρεμματα μπαινεις.Πρεπει να εισαι οπως ειπα και πιο πανω κατα κυριο επαγγελμα αγροτης και αυτο σημαινει πολλα και διαφορα.Αναλογα την καλλιεργεια,χρειαζεται και διαφορετικος αριθμος στρεμματων,βαμβακι πχ μπορει να θες 30,αρωματικα 10,οπωροκηπευτικα 5 στρ και παει λεγοντας,ο ανταποκριτης του ΟΓΑ θα σου τα πει καλυτερα.Θα φτιαξεις ενα φακελο και μεσα θα βαλεις οτι εχει σχεση με αγροτικη δραστηριοτητα,τιμολογια,δηλωση οσδε,αγοραπωλησιες αγροτικων προιοντων(πουλησες λαδι,αγορασες φυτοφαρμακα κτλ).Με απλη κατοχη στρεμματων δεν θα ασχοληθουν καν μαζι σου,θελουν ενεργο αγροτη. Απο την αλλη σου λεω οτι και να πληρεις τις απαραιτητες προυποθεσεις,ακομα και αυριο να στειλεις τον φακελο,θα κανει τουλαχιστον 2 χρονια να ερθει απαντηση και να αρχισεις να φαινεσαι ασφαλισμενος.Εννοειτε οτι οταν ερθει απαντηση οπως ειπα και πιο πανω μετα απο 2 και βαλε χρονια,ερχονται μαζεμενες και οι εισφορες(αναδρομικα) και εκει ειναι που ποναει.Ρβτησε καλυτερα σε ενα ανταποκριτη του ΟΓΑ. 1
kalmik Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να μην ακούς άκυρα, και υποκειμενικές, μισές γνώμες καθενός, ρωτάς λογιστή από αγροτική περιοχή. Μόνον αυτοί γνωρίζουν. Δινεις μια ελάχιστη αμοιβή στο λογιστή και σου δίνει τις πληροφορίες που ισχύουν και μάλιστα με αξιοπιστία. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2020 από kalmik
johnmegarythmos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Δεν υπαρχει καποιο στανταρ οριο,να πεις πχ οτι με 15 στρεμματα μπαινεις.Πρεπει να εισαι οπως ειπα και πιο πανω κατα κυριο επαγγελμα αγροτης και αυτο σημαινει πολλα και διαφορα.Αναλογα την καλλιεργεια,χρειαζεται και διαφορετικος αριθμος στρεμματων,βαμβακι πχ μπορει να θες 30,αρωματικα 10,οπωροκηπευτικα 5 στρ και παει λεγοντας,ο ανταποκριτης του ΟΓΑ θα σου τα πει καλυτερα.Θα φτιαξεις ενα φακελο και μεσα θα βαλεις οτι εχει σχεση με αγροτικη δραστηριοτητα,τιμολογια,δηλωση οσδε,αγοραπωλησιες αγροτικων προιοντων(πουλησες λαδι,αγορασες φυτοφαρμακα κτλ).Με απλη κατοχη στρεμματων δεν θα ασχοληθουν καν μαζι σου,θελουν ενεργο αγροτη. Απο την αλλη σου λεω οτι και να πληρεις τις απαραιτητες προυποθεσεις,ακομα και αυριο να στειλεις τον φακελο,θα κανει τουλαχιστον 2 χρονια να ερθει απαντηση και να αρχισεις να φαινεσαι ασφαλισμενος.Εννοειτε οτι οταν ερθει απαντηση οπως ειπα και πιο πανω μετα απο 2 και βαλε χρονια,ερχονται μαζεμενες και οι εισφορες(αναδρομικα) και εκει ειναι που ποναει.Ρβτησε καλυτερα σε ενα ανταποκριτη του ΟΓΑ. σε ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση απαντηση , δηλαδη απο τοτε που στελνω το φακελο μεχρι και 2 χρονια μου ερχεται να πληρωσω αναδρομικα δηλαδη το 2022 θα πληρωσω για 2 χρονια 2*12μηνες*121 ευρω η μικροτερη κλιμακα 2904 ευρω; και αμα δεν τα εχεις εκεινη την περιοδο; ουφ πολλα χρηματα! αρα δουλευεις αλλου και μαζευεις χρηματα.. καβατζα για τα 3000 ευρω . Αν και αμα δεν τα δεκτουνε; για ΟΓΑ ; δεν πρεπει ολα τα χρηματα που θα πληρωσεις να σε ασφαλιζουνε τα 2 χρονια; τοτε γιατι να πληρωσεις τοσα χρηματα και εσυ να πρεπει να δουλευεις αλλου; . Οσο για λογιστη που να ξερει απο αγροτικα θεματα σιγουρα θελει δουλεια το θεμα να βρεις καποιον που να ξερει . Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2020 από johnmegarythmos
velociraptoras Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2020 Στις 25/10/2020 στις 6:58 ΜΜ, LouCi4er είπε Τι νομιζεις οτι ειναι ο ΟΓΑ για να μπεις,λεωφορειο?Καταρχην αυτα που ισχυαν παλια ξεχνα τα,δεν αρκει να εχεις στο ονομα σου απλα καποια κτηματα ουτε να εχεις καποια καλλιεργεια.Πρεπει να εισαι κατα κυριο επαγγελμα αγροτης και για να γινει αυτο,χρειαζονται πολλα περισσοτερα απο καποιες ελιες.Ενας ανταποκριτης θα σου τα πει καλυτερα αλλα να ξερεις οτι αντε και κανεις αιτηση ενταξης στον ΕΦΚΑ (μη μισθωτοι κτλ γιατι οπως ειπαν και οι αλλοι ΟΓΑ γιοκ πλεον) για να ενταχθεις στο ειδικο καθεστως αγροτων,η αιτηση σου αν εγκριθει,θα εγκριθει μετα απο τουλαχιστον 2 χρονια(και βαλε) και θα σου ερθουν μαζεμενες οι εισφορες 2 χρονων.Να υπολογιζεις κανενα 3,5χιλιαρο.Εκτος αν νομιζεις οτι κανεις αιτηση στον ΕΦΚΑ την Δευτερα και απο Τεταρτη εισαι ασφαλισμενος,λαθος. Επισης αν μπεις στο καθεστως ασφαλισης που μιλαμε,μπορεις να κολλας μεχρι 100 ενσημα το χρονο.Αλλιως σε πεταει εξω απο το ΕΚΑ και σου ερχεται η εφορια κορναροντας. Μπήκα 2005 και μάλιστα με το συστημα νέων αγροτών και μου ήρθε να πληρώσω το 2008, τοτε ήταν 200κατι το εξάμηνο και δεν ηταν πάρα πολλά. με το σημερινό καθεστως ειναι 1440 το χρόνο τα οποία θα αυξηθούν κι άλλο. * επίσης δε χρειάζεται να είναι κάποιος αποκλειστικά αγρότης για να μπει σε καθεστως τυπου ΟΓΑ, γινεται και με άλλη επιχείρηση/επάγγελμα αν μένεις σε περιοχή με λίγους κατοίκους Στις 25/10/2020 στις 10:22 ΜΜ, kalmik είπε Για να μην ακούς άκυρα, και υποκειμενικές, μισές γνώμες καθενός, ρωτάς λογιστή από αγροτική περιοχή. Μόνον αυτοί γνωρίζουν. Δινεις μια ελάχιστη αμοιβή στο λογιστή και σου δίνει τις πληροφορίες που ισχύουν και μάλιστα με αξιοπιστία. Ο λογιστης δεν ξέρει ακριβως, εδω καλά καλα δεν ξέρει τα φορολογικά γιατι τα αλλάζουν κάθε χρόνο. Για αρχή να του πουνε τι ακριβως πρέπει να κάνει πρεπει να πάει στη ΔΑΟΚ του νομού που μένει ή σε ενα γεωπόνο μελετητή που ασχολείται με αυτα -αυτοι κανουν και τις μεταβιβάσεις και αν θες και το οσδε. επίσης δε μετράνε μόνο τα στρέμματα αλλά και ο αριθμός των δεντρων. αν έχει 10 στρεμματα ελιές και εχει 5 ελιές στο στρέμμα δε μπαινει. Επιδοτήσεις μόνο αν αγράσει δικαιώματα. γενικά οπως είπα και στο άλλο σχόλιο αν η μητέρα του δηλώνει αγρότισσα μπορεί να πληρωνει ογα ως μέλος της οικογένειας και να έχει και το εξτρα το καλοκαίρι, αν δεν ε΄χε άλλη δουλειά αυτό θα ήταν υποχρεωτικό Στις 25/10/2020 στις 7:18 ΜΜ, johnmegarythmos είπε οκ θα δω τα στρεμματα διοτι δεν εχει μονο ενα κτημα , οποτε μπορει να μου μεταβιβασει και περισσοτερα αμα ειναι να συμπληρωνει τα στρεμματα. Τι αλλο πρεπει να ψαξω; χρειαζεται ελαχιστος αριθμος τιμολογιων να εχει κοπει τον χρονο ; ή τον μηνα; πχ απο πωληση λαδιου ; ή κατι αλλο ; ο σκοπος που το κανω ειναι για να μαζεψω ενσημα για συνταξη μακροπροθεσμα , ναι μεν με τα ενσημα τις σεζον καλυπτω την ασφαλιστικη μου ικανοτητα αλλα μου λενε οτι αμα συνεχισω ετσι δεν θα παρω ποτε συνταξη. συνταξη στα 72, με 40 χρονια τουλαχιστον ασφάλιση στη χαμηλότερη κλίμακα, 400 ευρω. αξίζει να πληρ'ωνεις τόσα λεφτά? καλύτερα κράτα στην άκρη ή κάνε και μια ιδιωτική ασφάλιση. με μισό χρόνο ένσημα ως τα 72 που θα παει το οριο σε λίγα χρόνια θα έχεις συμπληρωνει τα αντιστοιχα 20-25 ετών που θα χρειάζονται για τη βασική συνταξη και το πολύ πολύ να την πάρεις ελαφρως μειωμένη (με προυπόθεση να μην ριξει κανόνι ο εφκα). καλύτερα ψάξε να βρεις κάτι χειμερινή σεζόν πχ σε φοιτητικά στεκια ή για μια μόνιμη δουλειά πάνω σ αυτό που σπούδασες. η σεζον μπορεί να σου αρέσει τώρα αλλά σε κάποια χρόνια θα σε κουράσει, εκτός κι αν βγάζεις αρκετα χρηματα ωστε να έχεις αξιοπρεπη ζωη όλο το χρόνο
LouCi4er Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2020 18 ώρες πριν, velociraptoras είπε Μπήκα 2005 και μάλιστα με το συστημα νέων αγροτών και μου ήρθε να πληρώσω το 2008, τοτε ήταν 200κατι το εξάμηνο και δεν ηταν πάρα πολλά. με το σημερινό καθεστως ειναι 1440 το χρόνο τα οποία θα αυξηθούν κι άλλο. * επίσης δε χρειάζεται να είναι κάποιος αποκλειστικά αγρότης για να μπει σε καθεστως τυπου ΟΓΑ, γινεται και με άλλη επιχείρηση/επάγγελμα αν μένεις σε περιοχή με λίγους κατοίκους Ο λογιστης δεν ξέρει ακριβως, εδω καλά καλα δεν ξέρει τα φορολογικά γιατι τα αλλάζουν κάθε χρόνο. Για αρχή να του πουνε τι ακριβως πρέπει να κάνει πρεπει να πάει στη ΔΑΟΚ του νομού που μένει ή σε ενα γεωπόνο μελετητή που ασχολείται με αυτα -αυτοι κανουν και τις μεταβιβάσεις και αν θες και το οσδε. επίσης δε μετράνε μόνο τα στρέμματα αλλά και ο αριθμός των δεντρων. αν έχει 10 στρεμματα ελιές και εχει 5 ελιές στο στρέμμα δε μπαινει. Επιδοτήσεις μόνο αν αγράσει δικαιώματα. γενικά οπως είπα και στο άλλο σχόλιο αν η μητέρα του δηλώνει αγρότισσα μπορεί να πληρωνει ογα ως μέλος της οικογένειας και να έχει και το εξτρα το καλοκαίρι, αν δεν ε΄χε άλλη δουλειά αυτό θα ήταν υποχρεωτικό συνταξη στα 72, με 40 χρονια τουλαχιστον ασφάλιση στη χαμηλότερη κλίμακα, 400 ευρω. αξίζει να πληρ'ωνεις τόσα λεφτά? καλύτερα κράτα στην άκρη ή κάνε και μια ιδιωτική ασφάλιση. με μισό χρόνο ένσημα ως τα 72 που θα παει το οριο σε λίγα χρόνια θα έχεις συμπληρωνει τα αντιστοιχα 20-25 ετών που θα χρειάζονται για τη βασική συνταξη και το πολύ πολύ να την πάρεις ελαφρως μειωμένη (με προυπόθεση να μην ριξει κανόνι ο εφκα). καλύτερα ψάξε να βρεις κάτι χειμερινή σεζόν πχ σε φοιτητικά στεκια ή για μια μόνιμη δουλειά πάνω σ αυτό που σπούδασες. η σεζον μπορεί να σου αρέσει τώρα αλλά σε κάποια χρόνια θα σε κουράσει, εκτός κι αν βγάζεις αρκετα χρηματα ωστε να έχεις αξιοπρεπη ζωη όλο το χρόνο Γινοταν να μπεις αν ησουν ελευθερος επαγγελματιας και εμενες σε χωριο με λιγοτερους απο 2000 κατοικους.Αυτο ισχυε καποτε,τωρα δεν ισχυει.Επισης ειναι παντελως ασχετο με το θεμα γιατι ο ανθρωπος κτηματα εχει,δεν ειναι ελευθερος επαγγελματιας.Καμια σχεση αν εισαι σε προγραμμα νεου αγροτη,εκει εισαι σαν βυσματιας.Τεσπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα