johnmegarythmos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 καλημερα επειδη δουλευω σε εποχικη επιχειρηση σεζον απο Ιουνιο μεχρι και Σεπτεμβριο μετα ειμαι ανεργος με καρτα ανεργιας. Μου ειπανε οτι μπορω να κανω ασφαλιση στον ογα και να εχω ενσημα και ασφαλιση και σκεπτομαι να το ψαξω. Γνωριζει κανενας τι πρεπει να εχω; πρεπει να εχω κτηματα στο ονομα μου ; να υποθεσω πως ναι. Τι αλλο; . Γενικα εχω στειλει βιογραφικα για δουλεια πχ στο lidl που ηθελα αλλα τους εχω ξεκαθαρισει στο βιογραφικο μου οτι αναζηταω απασχοληση μεχρι Απριλιο 2021 λογω οτι μετα πιανει η σεζον γενικα μαλλον δεν εχω πιθανοτητες να βρω δουλεια. Αλλα δεν μπορω να τους πω ναι χωρις να ξεκαθαρισω την θεση μου απο την αρχη και δεν μου αρεσει για αυτο και το γραφω και στο βιογραφικο μου . Επισης θελω να στειλω βιογραφικο και σε jumbo . Αλλα βλεπω οτι υπαρχει και δουλεια απο το σπιτι για πωληση στο φυσικο αεριο πολυ αμφιβαλω , δυσκολη την βλεπω την εργασια απο το σπιτι. Που αλλου μπορω να ψαξω για δουλεια για αυτο το χρονικο διαστημα που θελω δηλαδη απο αυτον μηνα εως και τελος Απριλιου 2021 ; Τελος παντων κοιτα στον ιντερνετ για τον ΟΓΑ και ειδα οτι εχει ασφαλιστικες κατηγοριες οπως εχουνε οι ελευθεροι επαγγελματιες. Πχ η ελαχιστη εισφορα ειναι 220 ευρω τον μηνα , αλλα πιστευω οτι δεν θα εχω προβλημα να ειμαι ασφαλισμενος στο ΟΓΑ και να δουλευω σεζον το καλοκαιρι.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Εχω εμπειρια απο τα Λιντλ, 5 χρονια ηταν αυτα, γενικα σου λεω οτι οταν τους <<ξεκαθαριζεις κατι>> να ξερεις οτι το βιογραφικο σου 99,9 % καταληγει στον καλαθο των αχρηστων. Εδω παλιοτερα δεν σηκωνανε μυγα στο σπαθι τους θα το κανουνε τωρα χλωμο. Οσο για τον ΟΓΑ νομιζω ορι χρειαζεσαι τιμολογια για σπορους και λιπασματα, αλλα περιμενε μηπως μπει και κανενας αλλος.
TOMVLACH Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μηπως σου ειπαν να κολλας εργοσημα και οχι να γραφτεις στον ογα?(εφκα πλεον)για να γινεις επαγγελματιας αγροτης θελει μεγαλη διαδικασια.αν βρεις εναν αγροτη μπορει νασου κολλαει εργοσημα οτι δουλευες στα κτηματα και ετσι θα εχεις την ασφαλεια σου.
GREGORYMO Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 19 λεπτά πριν, johnmegarythmos είπε καλημερα επειδη δουλευω σε εποχικη επιχειρηση σεζον απο Ιουνιο μεχρι και Σεπτεμβριο μετα ειμαι ανεργος με καρτα ανεργιας. Μου ειπανε οτι μπορω να κανω ασφαλιση στον ογα και να εχω ενσημα και ασφαλιση και σκεπτομαι να το ψαξω. Γνωριζει κανενας τι πρεπει να εχω; πρεπει να εχω κτηματα στο ονομα μου ; να υποθεσω πως ναι. Τι αλλο; . Γενικα εχω στειλει βιογραφικα για δουλεια πχ στο lidl που ηθελα αλλα τους εχω ξεκαθαρισει στο βιογραφικο μου οτι αναζηταω απασχοληση μεχρι Απριλιο 2021 λογω οτι μετα πιανει η σεζον γενικα μαλλον δεν εχω πιθανοτητες να βρω δουλεια. Αλλα δεν μπορω να τους πω ναι χωρις να ξεκαθαρισω την θεση μου απο την αρχη και δεν μου αρεσει για αυτο και το γραφω και στο βιογραφικο μου . Επισης θελω να στειλω βιογραφικο και σε jumbo . Αλλα βλεπω οτι υπαρχει και δουλεια απο το σπιτι για πωληση στο φυσικο αεριο πολυ αμφιβαλω , δυσκολη την βλεπω την εργασια απο το σπιτι. Που αλλου μπορω να ψαξω για δουλεια για αυτο το χρονικο διαστημα που θελω δηλαδη απο αυτον μηνα εως και τελος Απριλιου 2021 ; Τελος παντων κοιτα στον ιντερνετ για τον ΟΓΑ και ειδα οτι εχει ασφαλιστικες κατηγοριες οπως εχουνε οι ελευθεροι επαγγελματιες. Πχ η ελαχιστη εισφορα ειναι 220 ευρω τον μηνα , αλλα πιστευω οτι δεν θα εχω προβλημα να ειμαι ασφαλισμενος στο ΟΓΑ και να δουλευω σεζον το καλοκαιρι. Πρώτα πρώτα, έχεις κτήματα ?
Bitbit Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, συμφωνώ με τον από πάνω. Αυτό το καραγκιοζηλίκι, ο καθένας να πληρώνει κάτι ψίχουλα στον ΟΓΑ για να πάρει μετά πολλαπλάσια σύνταξη έληξε. Και καλώς έληξε, διότι οι μισοί από τον ΟΓΑ δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν το μπρόκολο από το λάχανο, αλλά φαινόταν ως αγρότες. Τώρα πρέπει να δικαιολογεις ότι είσαι αγρότης. Κι εμένα αν μου στέλνανε βιογραφικό με περιορισμούς, θα έφευγε. Ειδικά από τη στιγμή που ο πακος με τα βιογραφικά ξεπερνάει σε ύψος το γραφείο. 1
GREGORYMO Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, TOMVLACH είπε Μηπως σου ειπαν να κολλας εργοσημα και οχι να γραφτεις στον ογα?(εφκα πλεον)για να γινεις επαγγελματιας αγροτης θελει μεγαλη διαδικασια.αν βρεις εναν αγροτη μπορει νασου κολλαει εργοσημα οτι δουλευες στα κτηματα και ετσι θα εχεις την ασφαλεια σου. ΝΑΙ, αυτό είναι πιο εύκολο.
TOMVLACH Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Ρωτα σε ενα δυο λογιστες υπαρχουν πολλοι αγροτες που ψαχνουν ατομα να βαλουν εργοσημα και να μοιραστείτε το κοστος. 100-150 ευρω να υπολογιζεις
zio10 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δες μήπως μπορείς να βρεις δουλειά σε περιοχή με χειμερινή σεζόν. Αν και ειδικά φέτος το χειμώνα τα πράγματα θα είναι δύσκολα... Για ΟΓΑ, ΕΦΚΑ πλέον, η χαμηλότερη εισφορά είναι 120€ το μήνα. Οπότε πρέπει να δεις αν σε συμφέρει.
SilentVoice Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Αρχικά δεν βάζεις στο βιογραφικό σου αυτά τα πράγματα. Ξεκινάς κανονικά και αν είναι δηλώνεις παραίτηση όταν θέλεις. Καμία φορά μπορεί να σου αρέσει και να θέλεις να συνεχίσεις. Για ΟΓΑ αρκεί να έχεις στην περιουσία σου κάποια στρέμματα ή να σε δηλώσει κάποιος σαν εργάτη για αρκετό καιρό. Καλύτερα ρώτησε έναν λογιστή στην επαρχία που τα ξέρει καλύτερα. 1
OliverTwist1985 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, zio10 είπε Για ΟΓΑ, ΕΦΚΑ πλέον, η χαμηλότερη εισφορά είναι 120€ το μήνα. Οπότε πρέπει να δεις αν σε συμφέρει. Μήπως εννοείς 220?
velociraptoras Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 για ΟΓΑ αρχικά είναι 120 ευρω το μηνα εισφορές, ολο το χρόνο ασχετα αν κάνεις κι αλλη δουλεια. μετα για να μπεις χωρις επιδοτήσεις αρκει να δηλώσεις ορισμένα στρέμματα καλλιέργειας (πραγματικής οχι εικονικής) δικά σου ή να τα νοικιάζεις από αλλον (ακόμα και του πατέρα σου να είναι πρέπει να κάνεις ενοικιαστήριο). Για την καλλιέργεια θα πληρωνεις ενα ποσο το χρόνο στον ΕΛΓΑ για ασφάλιση από καιρικά φαινόμενα, οι αποζημειώσεις βέβαια είναι ψίχουλα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Αν τωρα θες να μπεις σαν νέος αγροτης ή με δικαιώματα επιδοτήσεων εκει πρέπει να ισχυουν άλλες προυποθέσεις. Γενικά αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς επαγγελματικά μη μπαίνεις στον κόπο να δηλώσεις αγρότης. τώρα το πιο απλο χωρις να είσαι αγρότης είναι να ασφαλίζεσαι ως μέλος οικογενειας αγροτων. τα τελευταία χρόνια οσοι ενηλικες ζουν στο ιδιο σπίτι και δεν εργαζονται σε άλλη εργασία θεωρούνται αγρότες και πληρωνουν δικές τους εισφορες στο εφκα. 1 λεπτό πριν, OliverTwist1985 είπε Μήπως εννοείς 220? 120 είναι η κατωτερη κλιμακα, κι εγω τόσα πληρώνω
zio10 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, OliverTwist1985 είπε Μήπως εννοείς 220? Όχι 120 είναι όπως έγραψε και ο φίλος πιο πάνω. Ακούγεται όμως ότι θα φτάσουν όσο είναι οι εισφορές για τους υπόλοιπους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Αυτούς που έχουν πρώην ΟΑΕΕ δηλαδή.
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, johnmegarythmos είπε καλημερα επειδη δουλευω σε εποχικη επιχειρηση σεζον απο Ιουνιο μεχρι και Σεπτεμβριο μετα ειμαι ανεργος με καρτα ανεργιας. Μου ειπανε οτι μπορω να κανω ασφαλιση στον ογα και να εχω ενσημα και ασφαλιση και σκεπτομαι να το ψαξω. Γνωριζει κανενας τι πρεπει να εχω; πρεπει να εχω κτηματα στο ονομα μου ; να υποθεσω πως ναι. Τι αλλο; . Γενικα εχω στειλει βιογραφικα για δουλεια πχ στο lidl που ηθελα αλλα τους εχω ξεκαθαρισει στο βιογραφικο μου οτι αναζηταω απασχοληση μεχρι Απριλιο 2021 λογω οτι μετα πιανει η σεζον γενικα μαλλον δεν εχω πιθανοτητες να βρω δουλεια. Αλλα δεν μπορω να τους πω ναι χωρις να ξεκαθαρισω την θεση μου απο την αρχη και δεν μου αρεσει για αυτο και το γραφω και στο βιογραφικο μου . Επισης θελω να στειλω βιογραφικο και σε jumbo . Αλλα βλεπω οτι υπαρχει και δουλεια απο το σπιτι για πωληση στο φυσικο αεριο πολυ αμφιβαλω , δυσκολη την βλεπω την εργασια απο το σπιτι. Που αλλου μπορω να ψαξω για δουλεια για αυτο το χρονικο διαστημα που θελω δηλαδη απο αυτον μηνα εως και τελος Απριλιου 2021 ; Τελος παντων κοιτα στον ιντερνετ για τον ΟΓΑ και ειδα οτι εχει ασφαλιστικες κατηγοριες οπως εχουνε οι ελευθεροι επαγγελματιες. Πχ η ελαχιστη εισφορα ειναι 220 ευρω τον μηνα , αλλα πιστευω οτι δεν θα εχω προβλημα να ειμαι ασφαλισμενος στο ΟΓΑ και να δουλευω σεζον το καλοκαιρι. Δηλαδή θα αφήσεις μια σταθερη' δουλειά με μια που θα είναι 3-4 μήνες;Μονο εγώ το βλέπω λάθος; 2
Bitbit Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μη το βλέπεις τόσο απλά. Αν ο φίλος δουλεύοντας 4 μήνες σεζόν βγάζει όσα θα έβγαζε δουλεύοντας 8 μήνες σε μια άλλη δουλειά, ε δεν αξίζει. Καλύτερα να δουλεύει σεζόν και τους υπόλοιπους μήνες ο,τι τσιμπήσει....
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Bitbit είπε Μη το βλέπεις τόσο απλά. Αν ο φίλος δουλεύοντας 4 μήνες σεζόν βγάζει όσα θα έβγαζε δουλεύοντας 8 μήνες σε μια άλλη δουλειά, ε δεν αξίζει. Καλύτερα να δουλεύει σεζόν και τους υπόλοιπους μήνες ο,τι τσιμπήσει.... 4 μήνες μια εποχιακή δουλεια σαν υπάλληλος ,και όχι αφεντικό,απο το 12 μήνες σταθερή δουλειά; Αν βγάζει κανά 4 χιλιάρικα τον μήνα .........αλλά αν τα έβγαζε δεν θα έψαχνε δουλειά τον υπόλοιπο καιρό.Δεν ξέρω......... Απόψεις,όπως όλοι έχω και εγώ μία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα