Papakaliati Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Έχω μια απορία. Ποσά είναι τα πραγματικά έξοδα ενός αμαξιού 2000 κε; Το τεκμήριο διαβίωσης πως μεταφράζεται σε έξοδα; Ο φόρος πολυτελείας παραμένει 440;
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Papakaliati είπε Έχω μια απορία. Ποσά είναι τα πραγματικά έξοδα ενός αμαξιού 2000 κε; Το τεκμήριο διαβίωσης πως μεταφράζεται σε έξοδα; Ο φόρος πολυτελείας παραμένει 440; Εξαρτάται με την ηλικία του οχήματος, θα στα εξηγήσει ο λογιστής σου.
giorgos04 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Τι μηνιαιο εισοδημα εχεις? Τι χρήση θα του κάνεις?
Papakaliati Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, arispz είπε Εξαρτάται με την ηλικία του οχήματος, θα στα εξηγήσει ο λογιστής σου. Για καινούργιο μιλάμε, σίγουρα κάτω των 5 χρόνων. Δεν έχω λογιστή, από εξωτερικό θα επιστρέψω, και θέλω να τα ζυγίσω σιγά σιγά. Το αμάξι θα πρέπει να αγοραστεί 6 μήνες πριν τον επαναπατρισμό. 2 λεπτά πριν, giorgos04 είπε Τι μηνιαιο εισοδημα εχεις? Τι χρήση θα του κάνεις? Μηνιαίο εισόδημα άγνωστο, χρήση για μεγάλο αμάξι. Θα υπάρχει 2ο μικρότερο πόλης. Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2020 από Papakaliati
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, Papakaliati είπε Για καινούργιο μιλάμε, σίγουρα κάτω των 5 χρόνων. Δεν έχω λογιστή, από εξωτερικό θα επιστρέψω, και θέλω να τα ζυγίσω σιγά σιγά. Θα χρειαστείς λογιστή σίγουρα, υπάρχουν απαλλαγές για επαναπατριζομενους κλπ, κλπ
giorgos04 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Παπακαλιάτη,χωρίς να ξερεις το μηνιαιο σου εισοδημα θες να πας για διλιτρο? Οταν έρθει ο Δεκεμβριος με τα τέλη κυκλοφορίας,όταν έρθει η ώρα του φόρου πολυτελείας, όταν έρθει η ώρα να γεμίσεις το 55αρι-60άρι ρεζερβουαρ σου,τι θα κανεις?
Papakaliati Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, arispz είπε Θα χρειαστείς λογιστή σίγουρα, υπάρχουν απαλλαγές για επαναπατριζομενους κλπ, κλπ Το ξέρω αυτό, μπορείς να εισάγεις το αυτοκίνητο χωρίς φόρο. Όταν φτάσει η ώρα, προφανώς θα βάλω λογιστή, αλλά τότε θα είναι αργά γιατί το αμάξι θα έχει ήδη αγοραστεί. Δεν είναι αυτήν η απορία μου. Θέλω να ξέρω ποσό καπέλο θα πληρώνω άμα πάρω αυτοκίνητο 2000 κυβικά αντί για 1600αρι ας πούμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Papakaliati είπε Το ξέρω αυτό, μπορείς να εισάγεις το αυτοκίνητο χωρίς φόρο. Όταν φτάσει η ώρα, προφανώς θα βάλω λογιστή, αλλά τότε θα είναι αργά γιατί το αμάξι θα έχει ήδη αγοραστεί. Δεν είναι αυτήν η απορία μου. Θέλω να ξέρω ποσό καπέλο θα πληρώνω άμα πάρω αυτοκίνητο 2000 κυβικά αντί για 1600αρι ας πούμε. νομίζω ο φόρος πολυτελείας καταργήθηκε, τέλη είναι με ρύπους, το μόνο που θα σε απασχολήσει είναι τα τεκμήρια, που νομίζω είναι προς κατάργηση .
Papakaliati Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, giorgos04 είπε Παπακαλιάτη,χωρίς να ξερεις το μηνιαιο σου εισοδημα θες να πας για διλιτρο? Οταν έρθει ο Δεκεμβριος με τα τέλη κυκλοφορίας,όταν έρθει η ώρα του φόρου πολυτελείας, όταν έρθει η ώρα να γεμίσεις το 55αρι-60άρι ρεζερβουαρ σου,τι θα κανεις? Δεν θα υπάρξει τέτοιο θέμα. Δεν επιστρέφουμε και στα τυφλά, υπάρχουνε οι προϋποθέσεις. Το αν είμαστε οικονομικά άνετα (ότι και αν σημαίνει αυτό), δεν σημαίνει ότι είμαι οκ με το να σπαταλάω λεφτά άμα η διαφορά είναι μεγάλη (πάνω από 1κ).
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Επειδή έχει να κάνει με ειδικές συνθήκες ( επαναπατρισμός ) δεν ξέρω αν θα βρεις συμφορουμίτη με ίδιες συνθήκες , οπότε παίρνεις τηλέφωνο ένα λογιστή , σου λέει στείλε τις ερωτήσεις γραπτώς , θα σου στείλει τις απαντήσεις τι γίνεται σε διάφορες κατηγορίες , θα πληρώσεις με paypal και όλα καλά
Papakaliati Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, SchinasN είπε Επειδή έχει να κάνει με ειδικές συνθήκες ( επαναπατρισμός ) δεν ξέρω αν θα βρεις συμφορουμίτη με ίδιες συνθήκες , οπότε παίρνεις τηλέφωνο ένα λογιστή , σου λέει στείλε τις ερωτήσεις γραπτώς , θα σου στείλει τις απαντήσεις τι γίνεται σε διάφορες κατηγορίες , θα πληρώσεις με paypal και όλα καλά Κάτσε, φόρος πολυτελείας δεν είναι αυτό που πληρώνεις κάθε χρόνο; Δεν αναφέρουμε στον φόρο όταν εισάγεις αυτοκίνητο από εξωτερικό (σε επαναπατρισμό, άμα εμενες πάνω από χ χρόνια στο εξωτερικό, δικαιούσαι να εισάγεις αυτοκίνητο ουσιαστικά χωρίς κόστος), αλλά στον φόρος που πληρώνεις κάθε χρόνο λόγο των 2000 κυβικών, που μετά τον επαναπατρισμό ειναι το ίδιο με το να έχεις αγοράσει το αμάξι Ελλάδα.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 ο φόρος πολυτελείας είναι για οχήματα πάνω από 2000 κυβικά και κάτω από 10ετια. Σε χρεώνει η εφορεία και συμπεριλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό. Τα τέλη μην τα φοβάσαι εάν είναι μετά το 11 το όχημα είναι με βάση τους ρύπους, ενδέχεται να πληρώνεις λιγότερα και από ένα όχημα με 1000 κυβικά. Τα τεκμήρια διαβίωσης είναι η παγίδα που πρέπει να προσέξεις !!!
Joshua21 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, Papakaliati είπε Έχω μια απορία. Ποσά είναι τα πραγματικά έξοδα ενός αμαξιού 2000 κε; Το τεκμήριο διαβίωσης πως μεταφράζεται σε έξοδα; Ο φόρος πολυτελείας παραμένει 440; Το τεκμήριο διαβίωσης είναι ένας έμμεσος τρόπος για να υπολογιστεί το φορολογητέο εισόδημα, αν το σύνολο των τεκμηρίων διαβίωσης ξεπερνά το εισόδημα που δηλώνεις τότε φορολογείσαι βάση τεκμηρίων. Για αυτό ακριβώς για να μπορέσει να "μεταφράσει" κάποιος το τεκμήριο διαβίωσης σε έξοδα, θα πρέπει να του έχεις δώσει όλες τις λεπτομέρειες και για κάθε τεκμήριο που θα σε βαρύνει, αλλά και για κάθε εισόδημα σου. Όσο για τον φόρο πολυτελείας αυτός επιβάλλεται σε αυτοκίνητα ηλικίας έως 10 ετών, αλλά δεν πληρώνουν όλα το ίδιο, για 1.929-2.500cc ανέρχεται στο 5% του ύψους του τεκμηρίου που έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Επίσης έχουν πει ότι φέτος θα είναι η τελευταία φορά που θα πληρωθεί φόρος πολυτελείας, καθώς επίσης ότι τα τεκμήρια σταδιακά θα καταργηθούν.
Joshua21 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Bitbit είπε Όπως καταργείται ο ΕΝΦΙΑ.... Ούτε εγώ το πιστεύω, για αυτό ακριβώς έγραψα "έχουν πει ότι θα...".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα