Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mpoklis είπε

Ειδικά στο csgo με την rx570 είχα παραπάνω fps. Στο pubg κέρδισα 30 fps. Το θεωρείς λογικό αυτό σε σύγκριση της δύναμης των 2 gpu? Στο set UP δεν έχω αλλάξει κάτι εκτός από την gpu. Όσο για τις ram δε μπορώ να τις κάνω oc γτ η mobo μέχρι 3200 υποστηρίζει. 

μπορείς να βάλεις ένα screenshot απο msi afterburner όσο παίζεις pubg, για να δω κάτι ? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilos είπε

Από περιέργεια τι monitor έχεις? Γιατί αν έχεις κανένα 60ρι πάνελ και παραπονιέσαι θα πηδηχτώ από το παράθυρο,😁

Κατά τα άλλα ότι σου είπε ο @Sakiz105 2080 super για 1080p esports, χρειάζεσαι cpu με δυνατό STP για να μη φρενάρει την κάρτα και να έχει καλύτερο usage. Και πάλι δε θα τη γλιτώνεις πάντα την μπουκάλα, εκτός αν είσαι με LN2.😁

Στο csgo δε νομίζω να έχει τόση σημασία ο 2600 γιατί ήδη παίζεις στα 200+ ακόμα και 240hz monitor να έχεις θα είσαι μια χαρά. Σφίξε λίγο τις μνήμες αν θες το κάτι παραπάνω, αν και μάλλον έχεις Hynix. Στο pubg ή hackg (όπως είναι γνωστό china μεριά) 😁 που είναι optimized από αυστραλοπίθηκους τι να σου πω. Έχεις και b350 που δε παίρνει πάνω zen 3 για να αναβαθμίσεις τον 2600. Πάρε κανέναν 3600 μτχ χώμα αν είναι τώρα που θα αναβαθμίσει κόσμος σε zen3.

σε 1080 144 παιζω. Στο csgo απογοητευτηκα γτ εχω χειροτερα fps απο οτι ειχα με την rx570. Για παραδειγμα δε θα ειμαι ευχαριστημενος(οπως και ο καθενας μας πιστευω) αν εχω 200+ οπως λες γτ δεν ειναι αυτο που ζηταω απο την καρτα.

1 ώρα πριν, leros2004 είπε

μπορείς να βάλεις ένα screenshot απο msi afterburner όσο παίζεις pubg, για να δω κάτι ? 

θα ανεβασω οταν μπω να παιξω αλλα ρωτα με τι θελεις να δεις μηπως και το θυμαμαι

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, mpoklis είπε

σε 1080 144 παιζω. Στο csgo απογοητευτηκα γτ εχω χειροτερα fps απο οτι ειχα με την rx570. Για παραδειγμα δε θα ειμαι ευχαριστημενος(οπως και ο καθενας μας πιστευω) αν εχω 200+ οπως λες γτ δεν ειναι αυτο που ζηταω απο την καρτα.

θα ανεβασω οταν μπω να παιξω αλλα ρωτα με τι θελεις να δεις μηπως και το θυμαμαι

Λογικό είναι να απογοητευτεις, αλλά δεν είναι Intel που κρατάει ψηλά ρολόγια που επωφελουν κάτι esports τίτλους σαν αυτά που παίζεις, για εμένα προσωπικά η αγορά τής κάρτας που περνάει κατά πολύ την αξία του υπόλοιπου set up είναι κακή επιλογή .

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ICE-T είπε

Λογικό είναι να απογοητευτεις, αλλά δεν είναι Intel που κρατάει ψηλά ρολόγια που επωφελουν κάτι esports τίτλους σαν αυτά που παίζεις, για εμένα προσωπικά η αγορά τής κάρτας που περνάει κατά πολύ την αξία του υπόλοιπου set up είναι κακή επιλογή .

η αληθεια ειναι οτι την πηρα για μελλοντικη αναθμιση του set up.

• Like 1
Δημοσ.

Αν σε νοιάζει τόσο πολύ το csgo και τα 200+ fps απλά πάρε έναν 3600,  αφού δε μπορεί να μπει στην μητρική 5600x, Και πάλι κοντά 300 fps θα έχεις με cpu που μτχ το βρίσκεις στα 100-150. Από τα ελάχιστα games που oi zen 2 είναι πάνω και από intel ακόμα.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

ναι, είναι λογικό. Ο driver της nvidia έχει μεγαλύτερο cpu overhead (σε dx11 και κάτω, σε dx12 είναι στα ίδια) και ενώ ήσουν ήδη cpu bottlenecked με την 570, τώρα χάνεις και άλλα fps από τον driver. Δοκίμασε να ανεβάσεις ανάλυση με το dsr της nvidia μήπως βελτιωθεί το πράμα

Βοήθησε με λίγο σε παρακαλώ να καταλάβω κάτι.

Είχα μείνει στο ότι μέχρι και στις Vega οι κάρτες της AMD ήθελαν πολύ υψηλό STP.

Από την άλλη οι Nvidia έκανα περισσότερα draw calls και έτσι μπορούσαν να εκμεταλλευτουν περισσότερους πυρήνες.

Το θυμάμαι λάθος;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ssd93 είπε

Βοήθησε με λίγο σε παρακαλώ να καταλάβω κάτι.

Είχα μείνει στο ότι μέχρι και στις Vega οι κάρτες της AMD ήθελαν πολύ υψηλό STP.

Από την άλλη οι Nvidia έκανα περισσότερα draw calls και έτσι μπορούσαν να εκμεταλλευτουν περισσότερους πυρήνες.

Το θυμάμαι λάθος;

δεν το θυμάσαι λάθος. Το πρόβλημα είναι όμως με το πως αντιμετωπίζει τα αυξημένα draw calls ο αλγόριθμος των ryzen στο default power plan (είτε amd είτε windows). (προσπαθεί να τα χώσει όλα στον καλύτερο πυρήνα σε αντίθεση με intel που τα στέλνει στον 1ο)

αν θέλει ας βάλει το 1usmus power plan αλλά δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι η Nvidia χρησιμοποιεί software scheduler και μοιράζει τα draw calls σε πολλά threads και η cpu του φίλου μας εδώ δεν αγγίζει καν το 50%. 

Επίσης το overhead τι σημαίνει;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, ssd93 είπε

Έχω την εντύπωση ότι η Nvidia χρησιμοποιεί software scheduler και μοιράζει τα draw calls σε πολλά threads και η cpu του φίλου μας εδώ δεν αγγίζει καν το 50%. 

Επίσης το overhead τι σημαίνει;

Μπορεί να έχω λάθος εγώ αν έχει έτσι το θέμα. Πάντως το ποσοστό % δεν παίζει ρόλο εδώ για pubg και csgo. Το πρώτο είναι κακογραμμένη μηχανή και το δεύτερο προτειμα 2 πυρήνες 

Σκέψου σε pubg βγάζω ίδια fps με τον 3600 με σφιχτά timing στις μνήμες  που έβγαζα με τον 4590 με την διαφορά ο πρώτος πάει ρελαντί και δεν έχω stuttering. Csgo έχω να μπω χρόνια για να συγκρίνω 

Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει με μνήμες στην μητρική του, θα κερδίσει πολλά πάντως σε csgo 

Edit ίσως να βοηθήσει το Windows hags στο csgo και pubg. Στον 4590 εμένα βοηθούσε 

Δημοσ.

παιδες θεμα με bottleneck δε πιστευω να υπαρχει καθως ο cpu δε παει πανω απο 40%. Αν υπηρχε τετοιο θεμα δε θα επρεπε να δουλευει ο cpu στο 90+% και η καρτα να κοιμαται? Εδω σηκωνει την 2080ti δε μπορει να σηκωσει τη super? 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mpoklis είπε

παιδες θεμα με bottleneck δε πιστευω να υπαρχει καθως ο cpu δε παει πανω απο 40%. Αν υπηρχε τετοιο θεμα δε θα επρεπε να δουλευει ο cpu στο 90+% και η καρτα να κοιμαται? Εδω σηκωνει την 2080ti δε μπορει να σηκωσει τη super? 

in a perfect world...

Αυτό ισχύει μόνο σε games με καλό multithread optimization. cs go χρησιμοποιεί μαξ 2 cores +2 threads. Οπότε ότι παίρνεις από αυτά. 

Το pubg 6 cores/ threads. 

Πήγαινε στο θέμα am4 overclock να σε βοηθήσουν λίγο με τις μνήμες. Θα πάρεις πολύ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

in a perfect world...

Αυτό ισχύει μόνο σε games με καλό multithread optimization. cs go χρησιμοποιεί μαξ 2 cores +2 threads. Οπότε ότι παίρνεις από αυτά. 

Το pubg 6 cores/ threads. 

Πήγαινε στο θέμα am4 overclock να σε βοηθήσουν λίγο με τις μνήμες. Θα πάρεις πολύ

αν το pubg χρησιμοποιει 6 cores ( δλδ ολους του cpu μου) δε θα επρεπε να μην εχω αυτο το θεμα?

μπορεις να μου στειλεις το link του θεματος για το am4 oc?

Επεξ/σία από mpoklis
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mpoklis είπε

αν το pubg χρησιμοποιει 6 cores ( δλδ ολους του cpu μου) δε θα επρεπε να μην εχω αυτο το θεμα?

μπορεις να μου στειλεις το link του θεματος για το am4 oc?

το ότι χρησιμοποιεί 6 cores δεν σημαίνει ότι είναι αρκετοί για να προετοιμάσουν περισσότερα frames από αυτά που μπορεί να αποδόση η gpu σου.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/650703-am4-ryzen-cpu-ram-overclocking-thread/page/389/?tab=comments#comment-58231357

Δημοσ.
Στις 25/10/2020 στις 3:28 ΜΜ, mpoklis είπε

εκείνο το screenshot θα μας το βάλεις ? 

Δημοσ.
Στις 29/10/2020 στις 5:00 ΜΜ, leros2004 είπε

εκείνο το screenshot θα μας το βάλεις ? 

Ναι φίλε μου το ξέχασα. όταν γυρίσω γτ είμαι εκτός τώρα! 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...