Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω ένα θέμα με το usage της καρτας μου. Κατά κύριο λόγο παίζω pubg και csgo. Και στα 2 games το usage της καρτας είναι πολύ χαμηλό 40-60% και τα fps χαμηλά σε σχεση με τη δύναμη της κάρτας και σε σύγκριση με την προηγούμενη κάρτα μου (rx570). Με την 570 είχα π.χ 110fps στο pubg και με την 2080 super έχω 140. Όταν βάζω ultra τα γραφικά η κάρτα φαίνεται να δουλεύει καλά αλλά για λίγο αφού από 70-90% usage μετά από 15-20 λεπτά gaming το usage πέφτει πάλι στο 50-60% σταθερά. Στα benchmarks η κάρτα δουλεύει πάνω από 90% όλη την ώρα χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχω βάλει τους τελευταίους drivers της nvidia, το τελευταίο chipset της AMD, το τελευταίο bios της μητρικής και έχω κάνει όλο το pc format αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Τι μπορεί να φταίει? Το set UP μου είναι :

Mobo: gigabyte ab350 gaming 3 

Cpu: ryzen 5 2600x

Gpu: evga rtx 2080 super ftw3 ultra 

Ram: hyperx fury 16gb 3200hz

Psu: 730w 

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mpoklis είπε

Καλησπέρα έχω ένα θέμα με το usage της καρτας μου. Κατά κύριο λόγο παίζω pubg και csgo. Και στα 2 games το usage της καρτας είναι πολύ χαμηλό 40-60% και τα fps χαμηλά σε σχεση με τη δύναμη της κάρτας και σε σύγκριση με την προηγούμενη κάρτα μου (rx570). Με την 570 είχα π.χ 110fps στο pubg και με την 2080 super έχω 140. Όταν βάζω ultra τα γραφικά η κάρτα φαίνεται να δουλεύει καλά αλλά για λίγο αφού από 70-90% usage μετά από 15-20 λεπτά gaming το usage πέφτει πάλι στο 50-60% σταθερά. Στα benchmarks η κάρτα δουλεύει πάνω από 90% όλη την ώρα χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχω βάλει τους τελευταίους drivers της nvidia, το τελευταίο chipset της AMD, το τελευταίο bios της μητρικής και έχω κάνει όλο το pc format αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Τι μπορεί να φταίει? Το set UP μου είναι :

Mobo: gigabyte ab350 gaming 3 

Cpu: ryzen 5 2600x

Gpu: evga rtx 2080 super ftw3 ultra 

Ram: hyperx fury 16gb 3200hz

Psu: 730w 

αν παίζεις σε 1080P μου φαίνεται λογικό σε συνδυασμό με τον 2600 να μην αξιοποιεί την κάρτα στο έπακρο ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια που τα  texture's είναι μέτρια

• Like 1
Δημοσ.

Λογικά όταν πέφτει το usage της κάρτας o επεξεργαστής θα είναι στο 100% ή εκεί κοντά. Αν όχι όλα τα threads, σίγουρα κάποια θα χτυπάνε 100άρι, αφού δεν εκμεταλλεύονται όλα τα games 12 threads..

Δημοσ.

δεν ειναι ο 2600 για αυτη την καρτα στα 1080p πολυ μπουκαλι,ανεβα σε αναλυση 1440 αν μπορεις

σειρες  ryzen1000 και 2000 ειναι σαπακια σε high res monitors και sc perf.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σ αυτά του είδους games αν είσαι με 3200 ram χαλαρά timings σε 1080 ανάλυση με το 2600

η 2080S κάθεται, είναι πιο δυνατή απ ότι μπορεί να δώσει το υπολοιπο setup σου 

Επεξ/σία από dem
Δημοσ.
2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Λογικά όταν πέφτει το usage της κάρτας o επεξεργαστής θα είναι στο 100% ή εκεί κοντά. Αν όχι όλα τα threads, σίγουρα κάποια θα χτυπάνε 100άρι, αφού δεν εκμεταλλεύονται όλα τα games 12 threads..

Ο  cpu είναι στο 35-40%

2 ώρες πριν, ICE-T είπε

αν παίζεις σε 1080P μου φαίνεται λογικό σε συνδυασμό με τον 2600 να μην αξιοποιεί την κάρτα στο έπακρο ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια που τα  texture's είναι μέτρια

Σε 1080 παίζω αλλά ότι βίντεο έχω δει για το συγκεκριμένο combo cpu gpu δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. 

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις κάποια βίντεο που να δειχνουν οτι με αυτη την κάρτα και τον συγκεκριμένο επεξεργαστή σε 1080p ανάλυση η κάρτα τρέχει με υψηλό usage ;  Εχω κ εγω την αίσθηση οτι η κάρτα τρώει μπουκάλι απο αυτον τον επεξεργαστξ σε 1080p ανάλυση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dem είπε

Σ αυτά του είδους games αν είσαι με 3200 ram χαλαρά timings σε 1080 ανάλυση με το 2600

η 2080S κάθεται, είναι πιο δυνατή απ ότι μπορεί να δώσει το υπολοιπο setup σου 

Για ποιο λόγο η κάρτα usarei κανονικά 80-90% σε ultra setings τότε και μετά από λίγη ώρα πέφτει σταθερά στο 40-60%. Δε θα έπρεπε να είναι από την αρχή στο 40-60% αν είναι αδύναμο το set UP? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, mpoklis είπε

Για ποιο λόγο η κάρτα usarei κανονικά 80-90% σε ultra setings τότε και μετά από λίγη ώρα πέφτει σταθερά στο 40-60%. Δε θα έπρεπε να είναι από την αρχή στο 40-60% αν είναι αδύναμο το set UP? 

είναι και θέμα μηχανής τίτλου και drivers, και με μεγαλύτερο usage δεν θα δεις πραγματικές διαφορές, 

στο nvidia control panel στο power management mode τι έχεις? Αν έχεις optimal , βάλτο max και δες. 

έχω το optimal πάντα και βάζω και frame limit κοντά στα ελάχιστα frames. 

Επεξ/σία από dem
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, mpoklis είπε

Ο  cpu είναι στο 35-40%

Σε 1080 παίζω αλλά ότι βίντεο έχω δει για το συγκεκριμένο combo cpu gpu δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. 

δεν ξερω τι βιντεο ειδες ,δοκιμασε καποιο ποιο απαιτιτικο παιχνιδι,αν εχεις τα ιδια αποτελεσματα ειναι οτι σου ειπαν οι παραπανω(μπουκαλι) 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ICE-T είπε

δεν ξερω τι βιντεο ειδες ,δοκιμασε καποιο ποιο απαιτιτικο παιχνιδι,αν εχεις τα ιδια αποτελεσματα ειναι οτι σου ειπαν οι παραπανω(μπουκαλι) 

Πέρα από αυτά τα 2 δεν έχω κάποιο άλλο. Όσο για το μπουκάλι https://pc-builds.com/calculator/ έψαξα εδώ και δε δειχνει να έχει μπουκάλι 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mpoklis είπε

Πέρα από αυτά τα 2 δεν έχω κάποιο άλλο. Όσο για το μπουκάλι https://pc-builds.com/calculator/ έψαξα εδώ και δε δειχνει να έχει μπουκάλι 

βάλε rdr2 και θα είσαι 100% με max settings. Pubg και CSGO (έγραψες εδώ οταν το έφτιαξες? αν ναι και σε άφησαν να πάρεις ryzen για αυτά τα games, κακώς) ειδικά πάντως δεν πολυαγαπάει ryzen 1xxx/2xxx λόγο χαμηλού single core (θές πολύ σφίξιμο στις μνήμες για να πάει καλά σε 1080p)

Δοκίμασε να κάνεις λίγο o.c. στις ram για να βελτιωθεί η κατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

βάλε rdr2 και θα είσαι 100% με max settings. Pubg και CSGO (έγραψες εδώ οταν το έφτιαξες? αν ναι και σε άφησαν να πάρεις ryzen για αυτά τα games, κακώς) ειδικά πάντως δεν πολυαγαπάει ryzen 1xxx/2xxx λόγο χαμηλού single core (θές πολύ σφίξιμο στις μνήμες για να πάει καλά σε 1080p)

Δοκίμασε να κάνεις λίγο o.c. στις ram για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Ειδικά στο csgo με την rx570 είχα παραπάνω fps. Στο pubg κέρδισα 30 fps. Το θεωρείς λογικό αυτό σε σύγκριση της δύναμης των 2 gpu? Στο set UP δεν έχω αλλάξει κάτι εκτός από την gpu. Όσο για τις ram δε μπορώ να τις κάνω oc γτ η mobo μέχρι 3200 υποστηρίζει. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mpoklis είπε

Ειδικά στο csgo με την rx570 είχα παραπάνω fps. Στο pubg κέρδισα 30 fps. Το θεωρείς λογικό αυτό σε σύγκριση της δύναμης των 2 gpu? Στο set UP δεν έχω αλλάξει κάτι εκτός από την gpu. Όσο για τις ram δε μπορώ να τις κάνω oc γτ η mobo μέχρι 3200 υποστηρίζει. 

ναι, είναι λογικό. Ο driver της nvidia έχει μεγαλύτερο cpu overhead (σε dx11 και κάτω, σε dx12 είναι στα ίδια) και ενώ ήσουν ήδη cpu bottlenecked με την 570, τώρα χάνεις και άλλα fps από τον driver. Δοκίμασε να ανεβάσεις ανάλυση με το dsr της nvidia μήπως βελτιωθεί το πράμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από περιέργεια τι monitor έχεις? Γιατί αν έχεις κανένα 60ρι πάνελ και παραπονιέσαι θα πηδηχτώ από το παράθυρο,😁

Κατά τα άλλα ότι σου είπε ο @Sakiz105 2080 super για 1080p esports, χρειάζεσαι cpu με δυνατό STP για να μη φρενάρει την κάρτα και να έχει καλύτερο usage. Και πάλι δε θα τη γλιτώνεις πάντα την μπουκάλα, εκτός αν είσαι με LN2.😁

Στο csgo δε νομίζω να έχει τόση σημασία ο 2600 γιατί ήδη παίζεις στα 200+ ακόμα και 240hz monitor να έχεις θα είσαι μια χαρά. Σφίξε λίγο τις μνήμες αν θες το κάτι παραπάνω, αν και μάλλον έχεις Hynix. Στο pubg ή hackg (όπως είναι γνωστό china μεριά) 😁 που είναι optimized από αυστραλοπίθηκους τι να σου πω. Έχεις και b350 που δε παίρνει πάνω zen 3 για να αναβαθμίσεις τον 2600. Πάρε κανέναν 3600 μτχ χώμα αν είναι τώρα που θα αναβαθμίσει κόσμος σε zen3.

Επεξ/σία από ilos

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...